Pisałem z uzasadnieniami, ale przeglądarkę mi członek trafił, więc będzie bez. Może później dopiszę.
1) Junior Admin - Mał być Focus, ale po zastanowieniu się zmieniam na Shiro. Miał taki okres zagwiazdorzenia przed paroma tygodniami, kiedy sobie zażyczył ,aby wpisać do konstytucji, że jest modem i trzeba go słuchać. Pomyślałem, że można to wybaczyć. Focus jest zbyt nieregularny, a ostatnio raczej regularny w byciu nieobecnym. Miał zadatki na kogoś, kto mógłby tu Madaowi dużo pomóc, ale jego doraźne poczucie sprawiedliwości czasem denerwuje, tym bardziej że sam wcześniej go nieodczuwał na równi z resztą. Shiro również jest tu rzadko. Ale rzadziej zachowuje się jak Focus i nie jest naiwny względem niektórych osób, czym mógłby stanowić przeciwwagę dla zbyt wrażliwego, moim zdaniem, Madao.
2) Ikona - Franek, chyba nie trzeba tłumaczyć długo: poważnie grzeszy inteligencją, wiedzą, ciętym dowcipem, błyskotliwością i potrafi to łączyć z wyrafinowanym warcholstwem. Nie jest typem użytkownika, którego post znamy przed przeczytaniem.
3) Nieskazitelny - Zettai, bo jest naprawdę uprzejmy, skromny i kulturalny. Zarozumiała clio, wylansowana na cnótkę tego forum może mu naskoczyć.
4) Pomocnik - Madao, za masę linków do mang, anime, filmów czy artykułów, za rady dotyczące kompueta, internetu czy przeglądarki. Wielu tutaj udziela różnego rodzaju pomocy, np. Endzik i Focus mi często w czymś pomogli, ale Madao najwięcej.
5) Twórca - Franek, czy to posty, czy tematy, zawsze obok nich się zatrzymuję. Kilka razy się jeszcze nie wypowiedziałem z jakichś przyczyn. Najczęściej takich, że pisałem, pisałem i nagle przestalem i odpuściłem liczac na to, że lepszy pomysł na post przyjdzie kiedy indziej, stąd mam zaległości. Poruszają do myślenia i wprowadzają wysoki standard.
6) Pracuś - Madao, wykonał i wykonuje ogrom pracy nad stronami, forum i jego komponentami. Strona o DB, Slump, Phrases, Wiki, AnimeGakure, bash, w międzyczasie dodawał m.in. nowy model statytyk na forum, layouty, plusy i minusy.
7) Mówca - Franek, bo każdy go czyta, a jakby forum było mówione to by czytał. Ma szeroki wachlarz pojęć i zawsze potrafi się logicznie wysłowić. Nawet jeśli wplata tam złośliwe, humorzaste czy prześmiewcze teksty, a szcześliwie dla wszystkich ceniących dobre wypowiedzi to robi, to nie odbiega tym od głównego tematu. Wypowiedzi ma bogate w treść i do tego zachowujące ciekawą oryginalną formę, pozbawioną nabzdyczenia typowego dla samozwańczych inteligentów.
8) Mędrzec - Franek, pisze już mało, ale zawsze mądrze, na temat. Choć nie zawsze to co ja bym napisał to zawsze potrafi wskazać argument i przykład na swoją tezę. Z racji jego poglądów wiem, że ma solidny wachlarz zainteresowań. Nie siedzi w ekonomii tak jak ja, ale za to ja nie siedzę w filozofii. Do doskonałości brakuje mu większej wiedzy z nauk przyrodniczych. Ale może ją ma tylko jej nie pokazuje.
9) Polonista - Madao, bo chyba pisze najlepiej. W każdym razie ja, że swoją przeciętną polszczyzną potrafię jego wskazać jako tego najlepszego.
10) Znawca - Madao, bo wie chyba wszystko o DB, w każdym razie ja go nigdy niczym nie zaskoczyłem. Ponadto, prócz samej wiedzy z serii, które czytaliśmy i oglądaliśmy, trzyma rekę na pulsie i wie o nowych grach, filmach, karciankach itd.
11) Autor - mihesz, nie pamiętam już jego prac i nawet nie chce mi się sprawdzać. Ale wiem, że wtedy mi się niektóre podobały.
12) Komik - Endzik i Franek byli moimi typami. Wybrałem Endzika, bo jest bardziej podobny do mnie w tym względzie, gdzie lubi komentarze dotyczące codziennych czynności albo chwilowych przemyśleń, takich jak np. czy jak podłożę pod nos to chapnie. Franek z kolei ma zajebiste teksty w stylu "gładkie wyjście z dupy kota". Humor protacki, a przy tym wyrafinowany i przemyślany, a nie takie naśmiewanie się do rozpuku jakby koń na blachę szczał patrząc na srającego kota, jak to w zwyczaju ma Freez.
13) Koneser - Shiro, bo miał przed laty fajny avatar.
14) Szeryf - Madao jest wrażliwy i naiwny, ale to jedyny gość tutaj, któremu się chce i który stara się być sprawiedliwy. Naiwność i łagodnośc to zaburzają, ale na szczęście wpada czasem w furor. Szkoda tylko że nie daje sobie czasem przetłumaczyć nieścisłości w regulaminie czy braku sensu.
15) Model/Modelka - edhel, Parv od dawna nie ma, zawsze ją typowałem, ale ją też wypada uhonorować. Jak dla mnie to w tej pani jest moc.
16) Redaktor - Endzik, jego były chyba najlepsze technicznie i nie było nadmiernego słodzenia. Szkoda że tylko recenzje, ale w ogole jest tu mało tego typu tekstów.
17) Kulturalny - Zettai, już mówiłem.
18) Rozbójnik - Wołek. Z tą różnicą, że on nie miał problemów z akceptacją regulaminu, lecz po prostu nie miał zamiaru się nim kierować. Obserwował sobie przez jakiś czas forum bez konta i wpadł wyzywać ludzi.
19) Spamer - Byczusia, jej posty są grafomańskie. Nie ma ani talentu do pisania, ani do wyciągania ciekawych wniosków. Na poziomie dzisiejszej młodzieży posługuje się frazesami, lecz jej bezmyślność bijąca z tych postów wręcz oślepia. Wahałem się nad Wazonem, ale dam jej.
20) Błazen - Miała być Byczusia, ale zmieniłem na Wazona. Bycie błaznem to jedno, ale błaznowanie po trupie innego błazna w nadziei na wyrwanie się z kasty błaznów to już błazeństwo absolutne.
21) Pseudoznawca - Wazon, za całokształt, ale najbardziej za to, że chciał iść na politologię żeby zostać politykiem.
22) Bluźnierca - Byczusia, bo zadaje notoryczne gwałty na języku polskim oraz ludzkim rozumie, kiedy trzeba te brednie czytać. Dla mnie to rodzaj bluźnierstwa. Faworytem są niedoścignione wnioski, do jakich klasa doszła na lekcji wosu.
23) Kontrowertyk - Cyceron, bo jedni go bardzo lubią, jak ja czy Endzik, inni dostają palpitacji serca na widok jego nicka, jak Ujio. Innych wkurza, jak np. Madao, lecz nie dostaje od niego atawistycznej nienawiści. Chyba nikt nie budzi tak rozległych w obie strony emocji. Dla mnie to akurat kategoria pozytywna na takim monochromatycznym forum, gdzie 3/4 użytkowników nie robi nic poza włażeniem sobie w dupy.
24) Złośliwiec - Endzik, bo jest złośliwy a do tego wysublimowany, szkoda tylko że tak rzadko.
25) Manipulator - Ishi, bo ludzie myślą, że jest ich fajnym kumplem, podczas gdy generalnie wszystkich ma w dupie i jest największym egoistą. A to co robił, robi i dalej będzie robił z koleżeństwem Byczusi to mistrzostwo świata. Mistrzu, kłaniam się.
26) Leń - Hako, nie że ja jakoś szczególnie lepszy, ale obrósł w piórka tak, że po otrzymaniu stanowiska redaktora pomyślał, że starczy podbijanie sobie ratingu na glupich postach Byczusi. Potem ucichł całkowicie i zaczął morfować w kidroka.
27) Tandeciarz - Byczusia, tak jak mówił Endzik za Tiffę, ale również za sygnatury tworzone przez rozszerzanie avatarów lub zwężanie tapet.
28) Lizus - Ujio, nie wierzę w to co widzę. On nie robi nic prócz buziaczków, przytulanek do swojej ukochanej i do innych dziewczyn na forum jakby to było wszystkim co oferuje życie. A komentarze o urodzie są mdłe jak sam skurczysyn. Panie Casanovo: jeśli napiszesz jednej kobiecie, że wygląda cudownie i rozkwitająco, a innej że tylko ładnie, to nie znaczy że tę drugą obrażasz.
29) Emo - Ujio, jego nieustanne narzekanie na własny los, na biedę, na choroby, na złe samopoczucie, na wiek, na wrodzoną tendencję do prawiczkowości można zrozumieć. Nie rozumiem jednak tego pędu na, niegodne nawet przeciętnego gimba, napominanie anonimowej i niezainteresowanej publice o tym jakich to się ma okropnych rodziców jest niezwykle irytujące. Nie to że chcę bronić twoich rodziców albo rodziców in general, ale takie teksty pasują bardziej do 13-latka. Upadek obyczajów, dobrego smaku i godności człowieka skupiony w jednym punkcie.
30) Pępek świata - Gangez. Dał sporo zdjęć z Ameryki, ale nikt go nigdy nie spytał o szczegoły poza Wazonem. Uważam, że to dość symtomatyczne i czyni z niego wyjątkowo cienki pępek świata.
Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Jestem Polakiem – więc mam obowiązki polskie: są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka - Roman Dmowski
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Gdzie jest ta Irlandia, no gdzie? Ja wam powiem gdzie. Za Wielką Brytanią.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD