FAQ  SzukajSzukaj  Zarząd  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  Statystyki forum  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Forum DB Nao » Różne » Pomoc

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat | Następny temat  
.Black Mężczyzna
Super Saiya-jin 2
Super Saiya-jin 2

Dni na forum: 1.762
Ostrzeżenia: 3

Witam! Mam mały problemik. Na wstępie zaznaczam że znam się dość dobrze na komputerach i parę złożyłem, ale . . . no właśnie, na komputerach. Nie mam pojęcia o laptopach Mam zamiar opchnąć kompa i sprawić sobie laptopika z myślą o tym, że przyda się na studiach Załóżmy że mam do wydania, naciagając wszystko co się da - 2500zł i ni grosza więcej. Czego oczekuje? Dobrze gdyby był pusty, bo i tak będę jechał na XPku. CO najważniejsze ma obsłużyć Solid Edga, AuoCada i pokrewne (więc przyda się trochę ramu i dobra grafika - nie zintegrowana Fajnie jakby dało się pograć w jakąś strzelankę. Jeśli chodzi o matrycę, preferowałbym 16" albo i większy choć to raczej niemożliwe w tym pułapie cenowym. Dobrze gdyby był podatny na jakieś rozszerzenia ram itp. Jeśli chodzi o procek, osobiście preferuję Duo, no ale czekam na wasze propozycje Będę baaaaaaardzo wdzięczny.

PS : Oczywiście pytałem w sklepie ale wtedy kolesie za 2500 zasugerowali chłam jakich mało, a na allegro za te same pieniądze są przyzwoite parametry
Post11.01.2009, 18:38
nieobecny Ogląda profil użytkownika Numer GG Powrót do góry
Pabaiga Mężczyzna
^Straw Hat Maciuś
Straw Hat Maciuś
[ Klan Shimazu ]

Dni na forum: 1.014
Plusy: 16

Pierwszy z brzegu z allegro:
http://allegro.pl/item517674873_compal_fl90_t5750_4gb_320gb_gf8600gt_bt_wifi_raty.html
Mam prawie identycznego lapka, tyle że 2 GB zamiast 4 i inny model karty, 8600M GT, a nie prawdziwy 8600 jak w tym przypadku. Ten sam kadłub, dysk, procek itp. Sprzętowo - super. Na swojej, słabszej niż z linku, maszynie odpalałem CoD 5 w full detalu i tylko czasem zdarzały się przycinki. Tak więc coś takiego mogę śmiało polecić. 100 zł droższe niż twój limit, ale cóż. Jeśli chodzi o wady kadłubka to ma trochę za głośne przyciski pod touchpadem, no i touchpad nie jest najwyższej jakości. Innych nie zaobserwowałem.

MAL | Last.fm | MyBrute | ShinobiWars
Chronika Endzika
Chronicles of Nao by Joe
Mi nombre es El Final! Bring me some tequilla, puta.
Post11.01.2009, 20:27
nieobecny Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Numer GG Powrót do góry
Avensus Mężczyzna
^Indestructible
Indestructible
[ Klan Asakura ]

Dni na forum: 1.640
Plusy: 9

http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=ASUS+F5SL-AP235

Jeśli chodzi o niezawodność, to tylko Asus. Parametry, opis i cena w linku. Laptop typowy do gier.

When music is the weapon, the sickness is the cure

'Love' is making a shot to the knees of a target 120 kilometers away using an Aratech sniper rifle with a tri-light scope

Post11.01.2009, 20:35
nieobecny Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora Numer GG Powrót do góry
Gangez Almighty Mężczyzna
Super Saiya-jin 4
Super Saiya-jin 4
[ Klan Tokugawa ]

Dni na forum: 728
Plusy: 14

http://www.pcworld.co.uk/martprd/product/Laptop/Dell/1545/557073

Bardzo dobry niedrogi laptop za 1800 zł tyle że zakupy z UK. (400 funtów)

Intel Core 2 Duo T5800
(2GHz, 800MHz FSB, 2MB Cache)
Genuine Windows Vista(R) Home Premium (choć i tak od razu zmienisz bo po angielsku dostaniesz)
3GB Memory
250GB Hard Drive
Post11.01.2009, 21:21
bonzo
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 580

no za taką cenę można kupić przyzwoitego laptopa. Dobre są Fujitsu-Siemens (nie słyszałam, żeby ktoś z moich kolegów na nie narzekał) no i Toshiba oczywiście. Tutaj masz kilka modeli, na grafice się akurat nie znam, ale reszta wygląda przyzwoicie: Samsung R510 (NP-R510-FS08PL), Fujitsu-Siemens Esprimo Mobile V6505-MPGJ5PL, Fujitsu-Siemens Esprimo Mobile V6505-MPGJ2PL, Toshiba Satellite A300-1LT, Fujitsu-Siemens Esprimo Mobile V6505-MPGJ1PL.

Powodzenie w wyborze:)
Post31.01.2009, 21:16
nieobecny Ogląda profil użytkownika Powrót do góry
Focus Mężczyzna
^GMF
GMF
[ Klan Asakura ]

Dni na forum: 1.860
Plusy: 25

Ogólnie za taką cenę i preferowane parametry, polecam Ci jakiś niefirmowy laptop. Nie ma sensu płacić za logo firmy, jak np w przypadku Asusa, Toshiby, czy też HP. Z tych tutaj wymienionych, a także z tych które przeglądałem na allegro, polecam Ci najbardziej ten, co wymienił &.

[ Dodano: 31.01.2009, 20:53 (po 5 minutach) ]
http://www.allegro.pl/item533963387_corrino_l_617su_t5800_4gb_320gb_gf9300_fl90_raty.html

Ten corrino wygląda mi na zwycięzce

Post31.01.2009, 21:48
Kiper Mężczyzna
Ultra Super Saiya-jin
Ultra Super Saiya-jin
[ Klan Kaeshi ]

Dni na forum: 620
Plusy: 10

Ja osobiście polecam lapki Toshiby. Są niezawodne, solidne i dobre.

http://allegro.pl/item537572666_toshiba_a300_1mt_t3200_3gb_250gb_hd3470_gratis.html

Ten akurat przypadł mi do gustu. Sam zobacz ma dużo bajerów: Bluetooth, wbudowana kamera, Fax modem, wbudowany mikrofon i dosyć dobre 2 wbudowane głośniki. A jak chodzi o wygląd to mi się bardzo podoba. Pozdrawiam!

Ps. Nie ma to jak japońskie sprzęciwo. ^^

"I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after."

"Dum spiro, spero."
Post31.01.2009, 23:34

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Forum DB Nao » Różne » Pomoc » Notebook, jaki do 2500zł?

Przejdź do:  

Dragon Ball NaoForum DB NaoAnime GakureDr. Slump Polish SiteNao BashNao WikiNao Upload