No, i mamy rozstrzygnięcie Adam wylądował na 12 pozycjii wygrał Morgi Ahonen zakończył karierę a nowym trenerem kadry skoczków został UWAGA Łukasz Kruczek! Co sądzicie o nowym wyborze
Ahonena szkoda, zapewne jeszcze nieraz pokazałby świetne skoki, jednak z tego co pamiętam, osiągnął już wszystko, co było możliwe, zaczynając na autorytecie wśród innych skoczków, poprzez medale i puchary, a kończąc na Kryształowych Kulach, więc należy mu się odpoczynek.
. od paru lat ich nie oglądam i bym nie obejrzała nawet za milion złotych.
Adam Małysz złota nie zdobył, jednak w konkursie na normalnej skoczni pokazał się z bardzo dobrej strony, pokonując swoich największych rywali Gregora, Janne, Thomasa
A ty z nimi na ty jesteś? Czy może Szpak sprawia swoim magicznym głosem, że się z nimi spoufalasz?
ak postanowi wystartowac w kolejnym PŚ i dogoni Nykanena, to będzie masakra.
Natomiast srebro dla Ahonena ;p.
A ty z nimi na ty jesteś? Czy może Szpak sprawia swoim magicznym głosem, że się z nimi spoufalasz?
Fajnie będzie jak zdobędzie złoto, a jak postanowi wystartowac w kolejnym PŚ i dogoni Nykanena, to będzie masakra.
Myślę, że po zdobyciu kolejnego medalu na IO w Vancouver Małysz zadecyduje, że jednak będzie skakał dalej i jest wstanie zwyciężać, zapewne będzie skakał dopóty dopóki skoki narciarskie będą sprawiały mu przyjemność.
Wracając do samych skoków to nie rozumiem niechęci do Schlierenzauera. Gość jest piekielnie utalentowany, cholernie równy, praktycznie nie zawodzi, bije wszystkie rekordy, a ludzie cały czas go wyzywają. Za co? Za to, że jest najlepszy? Nie rozumiem mentalności Polaków, bo to głównie o nich mówię. Napotykam się na to czytając fora o skokach, i strasznie m nie to boli, bo ja doceniam ogromne umiejętności Gregora, i chcę go oglądać jako kibic, i ekscytować się biciem rekordów na obiektach sportowych w tej dziedzinie, a nie patrzeniem na staczających się gwiazd pokroju Loitzla czy Koflera. Jeden wystrzał na kilka sezonów nie czyni ich mistrzami.