Forum Dragon Ball Nao

» [J-rock] VAMPS - nowy projekt Hyde i Kaza ocena: 10,00 (głosy: 3)110

Strony:   1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 31, 32, 33  
Mart Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Mart
Dni na forum: 6.316
Plusy: 2
Teledysk bardzo mi się podoba ^^ co prawda na kolana nie rzuca, ale ma coś w sobie no po prostu xd jestem zadowolona xD

Nawet siedząc na ławie oskarżonych lubimy słuchać o sobie.
Neko Yoru Kobieta
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Neko Yoru
Dni na forum: 6.010

Być sobą - to chyba najtrudniejsza rola jaką przyszło nam grać.
Obraz
Yum-kun Kobieta
Nameczanin
Nameczanin
Yum-kun
Dni na forum: 5.981
Dziękowac ^^

Teraz (znaczy jak skoncze wypracowanie >.>) będę analizowac wszytskie momenty kiedy Hyde wystawił jęzor XDDDDDDDDD Buahaha XDDD

Ai no Banana XDDD Bo Tetsu jest rlz, MiyavixHyde na wieczność, nieogolony Ken wa sekushi elemento desu, a Yukihiro jest jak Jinx, bo tylko ja sądze, że jest uroczy XDDD
A faceci po czterdziestce też moga byc przytulasni! O!
A HYDE TO BRZYDAAAAAL ! ! ! (ja nie wiem, co wy w nim widzicie, naprawde XDDDDDDD)
kmwss4
Nameczanin
Nameczanin

Dni na forum: 6.251
Yum-kun napisał(a):
Nieźle by mu po koncie pojechało XP
Bez przesady. Taka Doda o ile się orientuję zarabia na miesiąc 200 tys. A Hyde siedzi na piedestale rynku muzycznego w Japonii już kupę czasu......w koszty by sobie wliczył, czy coś.....w każdym razie nie wydaje mi się, żeby mu ubyło....

Ale teledysk fajny(chociaż po 'Trouble' wszystko wydaje mi się fajne), zwłaszcza te rampy....takie Larukowe....
Yum-kun Kobieta
Nameczanin
Nameczanin
Yum-kun
kmwss4 napisał(a):
Bez przesady. Taka Doda o ile się orientuję zarabia na miesiąc 200 tys.
Ale musimy pamietać tez, że w Japonii nieco inaczej zarabia się na nagrywaniu. Muzycy nie dostają pieniędzy od każdej sprzedanej płyty, a co miesieczne wypłaty, czasami nawet bardzo zaniżone.
Nie wiem jak sytuacja wygląda z Hydem, ale na pewno Japońskiego rynku muzycznego nie ma jak porównywac z Europejskim czy Amerykańskim.

Ai no Banana XDDD Bo Tetsu jest rlz, MiyavixHyde na wieczność, nieogolony Ken wa sekushi elemento desu, a Yukihiro jest jak Jinx, bo tylko ja sądze, że jest uroczy XDDD
A HYDE TO BRZYDAAAAAL ! ! ! (ja nie wiem, co wy w nim widzicie, naprawde XDDDDDDD)
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.310
Plusy: 27
w japonii nie zarabia sie milionów $, tam zarobki sa ciut mniejsze, zresztą widac to po hydzie, nie mieszka w super wypasionej will z 5 samochodami, jak na razie jedyny szpanerski dom ma Yoshiki, ale umywa sie on do Rihanny czy innych gwiazd w ameryce...

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
kmwss4
Nameczanin
Nameczanin

Katzu~no~Yuutsu napisał(a):
zresztą widac to po hydzie, nie mieszka w super wypasionej will
Nie wiem, nie widziałam jak mieszka Hyde....
jak na razie jedyny szpanerski dom ma Yoshiki
Masz jakieś zdjęcia? Kurcze zawsze się zastanawiałam jaki Yoshiki ma dom..... albo Sugizo czy Tsukiko Amano....

ale umywa sie on do Rihanny czy innych gwiazd w ameryce...
Tam jakby i ceny są ciut mniejsze....
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
kmwss4 napisał(a):
Nie wiem, nie widziałam jak mieszka Hyde....
Mieszka w apartamentowcu( w tokio w dzielnicy Shibuya), czyli góra 5 pokoi podobno ma europejski styl urządzania domu

kmwss4 napisał(a):
Masz jakieś zdjęcia? Kurcze zawsze się zastanawiałam jaki Yoshiki ma dom..... albo Sugizo czy Tsukiko Amano....
lepiej , jest filmik: http://www.youtube.com/watch?v=OHSsu9G_hDM

Ideology evo:
Obraz
kmwss4
Nameczanin
Nameczanin

Mieszka w apartamentowcu( w tokio w dzielnicy Shibuya), czyli góra 5 pokoi podobno ma europejski styl urządzania domu
W Shibuyi.....geez, to ja się już nie martwię wielkością jego konta......

O mamusiu! Chciałabym się kiedyś dorobić takiej chaty....a myślałam, że to Gackt'owy dom to szczyt moich marzeń.....

A wracając do tematu Vamps, nie wie ktoś kiedy wyjdzie ten drugi teledysk?
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Dni na forum: 7.260
Plusy: 6
kmwss4 napisał(a):

O mamusiu! Chciałabym się kiedyś dorobić takiej chaty....a myślałam, że to Gackt'owy dom to szczyt moich marzeń.....
Yoshiki, mogę z Tobą zamieszkać? Nie zajmuję dużo miejsca *robi słodkie oczy*

Ok. Koniec gadki o finansach.

Przesłuchałam parę razy "Kick Start", obejrzałam pv i stwierdzam, że to całkiem spoko kawałek. Podoba mi się... hmmm... jak to ująć... wstęp do refrenu. Nie to "I gotta... jejeje" tylko to wcześniej po japońsku i z wstawką "Drive me crazy". Teledysk nietypowy. Już się bałam, że będą w coś kopać jak na Matrixie XD

Singla ściągnę, ale wywalę "Trouble".

Mart napisał(a):
Teledysk bardzo mi się podoba ^^ co prawda na kolana nie rzuca, ale ma coś w sobie no po prostu xd jestem zadowolona xD
Taak.

Pozdrawiam.

[ Dodano: 21.02.2009, 22:30 (po 23 godzinach 19 minutach) ]
Nie miałam nic konkretnego do roboty, więc postanowiłam w końcu obejrzeć "Vamps Live 2008". Na sam początek ogólne spostrzeżenia, a potem krótki opis każdego występu. Zastrzegam, że to tylko moje zdanie. Oczywiście możecie się z nim nie zgadzać.

To pierwszy zapisany na dvd koncert, gdzie hyde był zdrowy, tzn. bez zapalenia gardła ("Faith Tour") i bez okropnego i lejącego się kataru ("666 Tour"). Wokalnie hyde wypadł dobrze. Czemu tylko dobrze? Bo niektóre kawałki skopał jak działkę na wiosnę.
Moim skromnym zdaniem najlepiej z całej załogi wypadł K.A.Z. Widać wyraźną różnicę pomiędzy "Faith Tour" a teraźniejszością. Gitara na "Vamps Live" jest o wiele lepsza i bardziej podrajcowana.
Jun-Ken.... następny z ADHD... jak na niego patrzyłam, to przypominał mi się skaczący z basem tetsu. Wulkan energii i szaleniec. Cieszę się, że będę go mogła jeszcze oglądać.
Arinatsu spisał się również dobrze. Jest dobrym perkusistą i muszę przyznać, że dziar to on ma.
Jin Saito. Słabo go było słuchać, a szkoda bo liczyłam na niego w "It's Sad" i "Dolly".
Efekt wizualny. Wszyscy wyglądali bardzo dobrze, aczkolwiek nie lubię hyde z kręconymi włosami. K.A.Z. aż ociekał seksem *_____* Moja siora uwielbia jak ma krótsze portki i buty za kostkę.
Dość ciekawym efektem były te zakłócenia ekranu i to coś.... jakby nagranie z sprzed 15 lat - taki efekt starego nagrania. Jednak nieco mi to przeszkadzało.

Pora na konkrety.

1. "Made in Heaven" - jak koncert wampirów, to ten kawałek musowo. Moja pierwsza myśl: "Hyde, nie gryź". Drapieżny wokal. Już myślałam, że znowu chory. Ocena: 6/10

2. "It's Sad" - zwrotka z dupnym nagłośnieniem. Musiałam manipulować pokrętłem od głośników, żeby coś usłyszeć. Za to refren super. 7/10

3. "Dolly" - siorka stwierdziła, że hyde prawie growluje lub grungle'uje. Również pikantny występ. 7/10

4. "Sweet Vanila" - hyde zawsze za bardzo zaniża głos w zwrotce i robi się mętnie. Jednak całość na plus, szczególnie strona muzyczna. 7/10

5. "Time Goes by" - pierwszy występ na żywo. Bardzo udany. Lubię ten utwór i panowie wykonali go genialnie. Z czystym sumieniem: 10/10

6. "I Can Feel" - lepsze niż na "Faith Tour"! Genialna gitara K.A.Z.a i seksowny wokal hyde. 9/10

7. "Evergreen" - po japońsku?? O_o Niespodzianka, ale miła. Dawno nie słuchałam tego kawałka w oryginale, więc śpiewanie nie bardzo mi szło *wstyd* 8/10

8. "Jesus Christ" - tutaj pokłon dla hyde. Znacznie lepiej niż na "Faith..." Do tego świetne przejścia między zwrotkami. 9/10

9. "Countdown" - nieco inaczej brzmiąca wersja, czyżby nowa aranżacja? Niezły pomysł, ale zabrakło mi odliczania na początku 8/10

10. "The Other Side" - tu niespodzianka. Nigdy nie słyszałam na żywo, jedynie kilkunasto-sekundowy kawałek z "666 tour". Muzycznie super, ale wokalnie gorzej, do tego nieco Engrisha. 7/10

11. "Perfect Moment" - wstęp dobry, ale na "Faith" było znacznie lepiej. Trochę mi się tęskni za Hirokim. Jednak dalej już gorzej. Wokal koszmarny. Hyde brzmi, jakby ktoś go złapał za nos, albo jakby miał katar. Tylko to "Achhhh..." mi się podobało. 5/10

12. "Seasnon's Call" - uwielbiam ten kawałek. Muzycznie wręcz zajebiście (inne słowo tu nie pasuje), a wokalnie dobrze. Bardzo mi się podobało. 9/10

13. "Hello" - taniec hyde wymiata XD. Jun-Ken wygląda słodko z głową opartą na ramieniu K.A.Z.a Super występ, energetyczny, z dobrym wstępem. Pytanie: hyde lizał gitarę K.A.Z.a?? 10/10

14. "Hideway" - przy tym kawałku nie da się spokojnie usiedzieć. Jun-Ken dostał świra i ciągle się z niego śmiałam. Wybawili się chłopcy XD 9/10

15. "Masquerade" - odwrócona gitara.... K.A.Z. satanista XD Wykonanie spoko, tylko "rap" Jina słabo było słychać. Słyszałam tylko "wziumwzuiusu" 8/10

16. "Lucy in the Sky with Diamonds" - w zwrotce hyde umiera i nudzi, a w refrenie szaleje. 8/10

17. "Love Addict" - dość długo czekałam aż zaczną XD Ogólnie bardzo dobrze. Idealne do skakania. A w drugiej zwrotce hyde się pomylił 9/10

18. "Glamorous Sky" - super, tylko to "I remeber" XD 9/10

19. "Midnight Celebration" - hyde poszedł, a na scenę wlazł mały, biały diabeł XD Czad i szaleństwo, aczkolwiek mniejsze niż na "Faith" 8/10

Ogólnie koncert wypadł dobrze. Zabrakło mi jednak "Unexpected Dist" i "Mission". Dobrze, że hyde był zdrowy, to podnosiło walory koncertu. Miał wpadki, o których pisałam, ale "Perfect Moment" to ciągnący (ale ładny) kawałek i hyde sam jest sobie winny, że go napisał
Źle oceniłam ten koncert kilka postów wcześniej. To dobry występ. Gdybym miała wybierać miedzy "Vamps Live 2008" a "Faith Tour" to wzięłabym trochę z tego koncertu, trochę z tego i wyszedł by mi zajedwabisty występ.

Pozdrawiam.

"Jego drogę spowija jedwab, odciski jego palców na rosie,
Mieszkańcy krain mroku pokornie się przed nim płożą.
Bękart Matki Natury odrzucony przez liście i potok
Obcy w obcym kraju, szuka pociechy w swych marzeniach."
Marillion "Grendel".

Denerwować się, to mścić się na swoim organizmie za głupotę innych.

Ten post był edytowany 2 razy, ostatnio zmieniony przez Laru: 22.02.2009, 21:09
Sakuya Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
Sakuya
Dni na forum: 6.057
Laru-chan napisał(a):
Singla ściągnę, ale wywalę "Trouble".
To po co w ogóle ściągać singiel? Przecież nie będzie na nim nic oprócz KICK START, które już masz i właśnie Trouble.

Obraz

i ja się potem zastanawiam dlaczego ludzie mnie nie lubią... >3
Obraz
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Sakuya napisał(a):
Przecież nie będzie na nim nic oprócz KICK START, które już masz i właśnie Trouble.
Radio rip albo pv-rip razi przeraźliwie niska jakością dźwięku. Na singlu dostanę porządną wersję audio, a nie coś zgrywanego z teledysku czy z radia. Jest różnica prawda?

Poza tym, to "Kick Start" jest głównym singlem. "Trouble" jest tylko tzw. b-sid'em. "KC" jest fajne i nie widzę powodu, żeby singla nie ściągać.

Pozdrawiam i przy okazji witam na forum. 95 dni na forum?? Powitanie powinno być znacznie wcześniej XD

Do posta niżej:

Katz, nie offtopuj XD, pośpiewaj sobie w shoucie

Marillion "Grendel".

Ten post był edytowany 2 razy, ostatnio zmieniony przez Laru: 22.02.2009, 20:54
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Dni na forum: 7.497
Plusy: 15
Laru-chan napisał(a):
To pierwsza trasa koncertowa, gdzie hyde był zdrowy, tzn. bez zapalenia gardła ("Faith Tour") i bez okropnego i lejącego się kataru ("666 Tour").
Zaraz, zaraz. To znaczy, był chory na konkretnych koncertach, które pojawiły się na DVD? Bo nie wierzę, żeby chorował przez całą trasę koncertową, która może się ciągnąć nawet 2-3 miesiące z przerwami. Chyba, że to była krótka trasa, z dużą ilością koncertów w krótkim czasie (czyli prawie dzień za dniem).

Laru-chan napisał(a):
Poza tym, to "Kick Start" jest głównym singlem. "Trouble" jest tylko tzw. b-sid'em. "KC" jest fajne i nie widzę powodu, żeby singla nie ściągać.
Szkoda, że obecnie niewiele jest zespołów/wykonawców, którzy potrafią zrobić dwa świetne utwory na singla, a nie jeden średni i jakieś tam dodatki czy zapchajdziury.

Pozdrawiam

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz

Ideology evo:
Obraz
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
To znaczy, był chory na konkretnych koncertach, które pojawiły się na DVD?
Tak. Nie sprecyzowałam Już poprawiam.

Kamzo napisał(a):
Szkoda, że obecnie niewiele jest zespołów/wykonawców, którzy potrafią zrobić dwa świetne utwory na singla, a nie jeden średni i jakieś tam dodatki czy zapchajdziury.
Hyde zawsze wychodziło, ale teraz jest gorzej. Ale! Moim zdaniem b-side'owy "Time Goes by" jest lepszy niż główny "Love Addict". Zarówno pod względem tekstu jak i muzyki. Na żywo też, o czym pisałam wyżej.

[ Dodano: 22.02.2009, 20:08 (po 52 sekundach) ]
Moderatorzy chyba rzadko tu zaglądają. Nie znają się, to nie wiedzą, gdzie offtop, a gdzie sedno tematu

Marillion "Grendel".

Sakuya Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
Sakuya
Laru-chan napisał(a):
Pozdrawiam i przy okazji witam na forum. 95 dni na forum?? Powitanie powinno być znacznie wcześniej XD
Niby tak, ale jakoś nie miałem okazji się odzywać.
Laru-chan napisał(a):
taaak... kup lody bananowo-truskawkowe i wywal połowę, bo nie lubisz truskawkowych, a przecież i tak one są głównie bananowe>.> Nie lepiej od razu kupić bananowe?

I 'Utworem tytułowym na singlu.' a nie 'Głównym singlem'.

Tak czy siak - jechanie Haido za jedną piosenkę, która wcale nie była tak beznadziejna jakby być mogła, przez 2 strony jest trochę nie halo.
Zwłaszcza że to już nie jest HYDE a VAMPS.
Trouble jest tandetne, ale w założeniu takie miało być - nie wiem czegoście się spodziewali. Jak czegoś ambitnego, to gratuluję.

KICK START jest nawet niezłe, tylko dobija mnie perkusja - w niektórych momentach zastanawiam się czy Arimatsu gra, czy po prostu podłączyli metronom>.>

Podziwiam Haido za to w jakim stanie potrafi grać na koncertach. Mój brat dostaje spazmów przy oglądaniu Faith - ale dla mnie to świadczy o profesjonalizmie że się potrafi wytoczyć na tę scenę i śpiewać. Z drugiej strony rozumiem faceta.
Poza tym że tym całym zapalenie gardła ciekawy efekt uzyskał przy śpiewaniu xP

Obraz

Obraz
Yum-kun Kobieta
Nameczanin
Nameczanin
Yum-kun
Sakuya napisał(a):
Tak czy siak - jechanie Haido za jedną piosenkę, która wcale nie była tak beznadziejna jakby być mogła, przez 2 strony jest trochę nie halo.
A co Twoim zdaniem jest halo? Przytakiwać, klaskać i mówić jakie wspaniałe? Każdy po kolei się wypowiedział, zrobiła sie rozmowa i tyle. Od tego jest chyba forum, nie?

Sakuya napisał(a):
Trouble jest tandetne, ale w założeniu takie miało być - nie wiem czegoście się spodziewali. Jak czegoś ambitnego, to gratuluję.
Nie ambitnego. Lepszego. Wszyscy (a przynajmniej większość) po Love Addict i Time Goes By spodziewała się czegos bardziej na poziomie niż robienia tandety.

Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Dni na forum: 7.497
Plusy: 15
Sakuya napisał(a):
taaak... kup lody bananowo-truskawkowe i wywal połowę, bo nie lubisz truskawkowych, a przecież i tak one są głównie bananowe>.> Nie lepiej od razu kupić bananowe?
Bardzo obrazowo opisane. Szkoda, że jednocześnie nieco bez sensu i nie na miejscu. Nie bardzo Cię powinno obchodzić co Laru zrobi po ściągnięciu singla. Nawet jeśli wywali całość zaraz po przesłuchaniu gdyż stwierdzi, że nie lubi ani truskawkowych, ani bananowych lodów. Wiesz co, ułatwię sytuację. Ściągnę singiel gdy ten już się pojawi po czym zauploaduję gdzieś tylko "Kick Start". Choćby specjalnie dla Laru-chan.

Sakuya napisał(a):
Zwłaszcza że to już nie jest HYDE a VAMPS.
Widać nie każdy z uśmiechem przyjmuje wszystko co zaserwuje HYDE/VAMPS. Niektórzy mają jakieś wymagania, zwłaszcza jeśli zamierzają wydać kasę na zakup singla. Jeśli ulubiony artysta (czy jeden z ulubionych) nie spełnia ich wymagań, to nie dziwi mnie, że mogą się wkurzyć.
Mnie osobiście cały projekt VAMPS nie bardzo obchodzi i jak dotąd nawet nie specjalnie zaciekawił. Tak więc jak ktoś ma jakieś "ale" to ma do tego powody. Tak uważam.

Pozdrawiam

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Sakuya Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
Sakuya
Oh, po prostu tekst ten poleciał dwa razy i rzucił mi się w oczy. Napisałem swoją opinię na ten temat - rozumiem jej stanowisko, jednak po co to tak podkreślać?

Nie chodzi mi wcale o przyjmowanie wszystkiego bezkrytycznie, co to to nie. Raczej dobiło mnie ciągle sprowadzanie Haido do 'kryzysu wieku średniego'.
Kamzo napisał(a):
Nie ambitnego. Lepszego. Wszyscy (a przynajmniej większość) po Love Addict i Time Goes By spodziewała się czegos bardziej na poziomie niż robienia tandety.
Po 'LOVE ADDICT'? Przecież LA też jest tandetne. TGB - fakt jest ambitniejsze.
I Haido wyciągnął z Trouble tyle ile się dało.
Zdania fanów są podzielone - jedni potrafią podejść do Trouble z dystansem i się przy tym pofazować, inni wolą jęczeć 'co za porażka'. Co kto lubi.
Kamzo napisał(a):
Wiesz co, ułatwię sytuację. Ściągnę singiel gdy ten już się pojawi po czym zauploaduję gdzieś tylko "Kick Start". Choćby specjalnie dla Laru-chan.
I o to mi chodzi! Sam bym to dla niej zrobił x3
Po co ma się dziewczę przemęczać lodami truskawkowymi...

No i jak mówicie forum jest do wyrażania opinii - ja wyrażam swoją.

Obraz

Obraz
Yum-kun Kobieta
Nameczanin
Nameczanin
Yum-kun
Sakuya napisał(a):
Kamzo napisał(a):
Nie Kamzo. Ja.

Sakuya napisał(a):
Po 'LOVE ADDICT'? Przecież LA też jest tandetne. TGB - fakt jest ambitniejsze.
I Haido wyciągnął z Trouble tyle ile się dało.
Zdania fanów są podzielone - jedni potrafią podejść do Trouble z dystansem i się przy tym pofazować, inni wolą jęczeć co za 'porażka'. Co kto lubi.
LA nie jest ambitne, owszem, ale jakoś po nim nie było jeków rozpaczy.
Ja dopiero po dziesięciokrotnym przesłuchaniu Trouble się do niego przekonałam, bo złapałam głupawkę. Ale pierwsze wrażenie to była makabra.

Strony:   1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 31, 32, 33  

Forum DB Nao » » » [J-rock] VAMPS - nowy projekt Hyde i Kaza
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump