Forum Dragon Ball Nao

» [Przedmiot] Czy kij son goku jest niezniszczalny?

Fiołek
Wojownik
Wojownik

Dni na forum: 5.851
W trakcie niezliczonych walk songo miał nie ocenioną broń. Była zadziwiająco twarda, np. gdy ratował bulme i krilana włożył go do lawy i uratował przyjaciół. Pokonał też marchewkowego potwora, który zamieniał wszystko w marchewkę.
Ale czy Buu mógłby przezwyciężyć moc kija lub inna postać: Dabura?
Czy mocą kija jest moc zaklęcia z którego powstał?
Jeśli pamiętacie dajcie przykłady innych białych broni w całym DB
Nightmare_creator Kobieta
Super Saiyanin
Super Saiyanin
[ Klan Asakura ]
Nightmare_creator
Dni na forum: 5.977
Myślę że kij był potrzebny fabule - musiał uzupełniać początkowo zdolności Songa - żeby i tak był ,,najlepszy''. Stanowił gadżet, który potem - gdy bohater dorósł - okazał się być zbędny, więc pozbyto się go z fabuły.

Z innych białych to miecz Tapiona którym potem posługiwał się Future Trunks/ Trunks <w DBZ tylko ten pierwszy oczywiście, w kinówce dostał go też ten drugi>

I'm wicked like a stain - yeah, I'm the one who's insane...
Gangez Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Tokugawa ]
Gangez
Dni na forum: 6.149
Plusy: 17
Nie jest. Dla takiego dziadka Goku to on był niezniszczalny ale dla SSJ jest zwykłą gałązką. Pamiętasz jak było ze świętym mieczem? Też był uznawany za niezniszczalny a tu proszę - Gohan złamał go w pół. Ja myślę, że to po prostu były przedmioty o dużej wytrzymałości.

szczecin
Nightmare_creator Kobieta
Super Saiyanin
Super Saiyanin
[ Klan Asakura ]
Nightmare_creator
Dni na forum: 5.977
Gangez napisał(a):
Ja myślę, że to po prostu były przedmioty o dużej wytrzymałości.
ten miecz który wyciągnął nawet nie tyle co o dużej wytrzymałości, ale wielkiej legendzie naokoło : P

I'm wicked like a stain - yeah, I'm the one who's insane...
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Dni na forum: 6.160
Plusy: 15
Nightmare_creator napisał(a):
Stanowił gadżet, który potem - gdy bohater dorósł - okazał się być zbędny, więc pozbyto się go z fabuły.
No...faktycznie.Co też mogło się z nim stać... ??? W ogóle w DB wiele,rzeczy jest po jakiś czasie marginalizowanych.Co ciekawe,w serii GT już nawet sami Saiyan-ie zostali zmarginalizowani.Np.Trunks,Gohan i Goten.Ach...

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Focus Mężczyzna
"GMF
GMF
[ Klan Asakura ]
Focus
Dni na forum: 7.281
Plusy: 41
Jak to co się z nim stało ... posłużył jako transport dla Goku, bez którego nie mógłby się dostać do Pałacu Kami-samy. Według legendy z DB, tylko posiadacz owego kija, mógł dostać się do pałacu. Sam kij pozostał, jako łącznik między Świętą Wieżą, a Pałacem. Co do kija, to sądzę, że dla boh w DB, mógł być on faktycznie niezniszczalny, jednakże jeżeli np. spojrzymy na to, że SSJ był w stanie zniszczyć planetę, to wątpię by kijek wytrzymał.

[ Dodano: 29.07.2009, 22:28 (po 2 minutach) ]
Nightmare_creator napisał(a):
Z innych białych to miecz Tapiona którym potem posługiwał się Future Trunks/ Trunks <w DBZ tylko ten pierwszy oczywiście, w kinówce dostał go też ten drugi>
Nie będę robił spamu, bo jest na to osobny temat, jednakże te 2 miecze, nie są takie same

Regulamin Forum | Cytaty z mang i anime

Obraz

Forum DB Nao » » » [Przedmiot] Czy kij son goku jest niezniszczalny?
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump