Cześć, gra ktoś z Was w tę karciankę? Mnie ona właśnie zainteresowała ale zniechęca mnie dość wysoka cena, bo żeby zagrać ze znajomym to trzeba wybulić z jakieś 100zł.... - pakiet startowy jest dla jednego gracza.
Moi znajomi fanami Dragon Balla nie są, więc nikt z nich nie kupi takich drogich kart -dla mnie zresztą, ponad 50zł to też nie tanio. xP
Też tyle mniej więcej płaciliście, czy udało Wam się wyrwać te pakiety taniej?
Może są jakieś skany tych kart w sieci? Wiem że dla niektórych jest to kontrowersyjne pytanie... ale jak dla mnie, płacić ponad stówę za to by móc sobie zagrać w karty jest "lekką" przesadą.
Vegeta byłby pod wrażeniem.... albo w lekkim szoku.
Dobrze, że miał chociaż ten zarost bo tak to ciężko byłoby mu się pochwalić, że osiągnął poziom Super Saiyana. xD
Ha, jak głosi inskrypcja na karcie, to jest nawet SSJ3, na SSJ Nappa ma tylko złote brwi i zarost. W grę nie grałem i raczej nie zamierzam, ale spoko, że takie coś jest, zawsze alternatywa dla pokémonów, yugich, bakuganów i czego tam jeszcze. Jak byłem młodszy, ludzie szpilali nałogowo w Magic the Gathering, gierka ta to chyba wciąż najbardziej popularna karcianka.MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
No nawet nie spojrzałem, że to aż SSj3 - ta lśniąca złota fryzura Nappy, mnie oślepiła. xD
Ja pamiętam tylko z mojego dzieciństwa, że był wielki bum na Dragon Balla i jeszcze większy na Pokemony - zbierało się karty z chipsów, w przypadku Dragon Balla. Były też gumy balonowe z naklejkami, które można było wklejać do specjalnego albumu - sam takiego nie miałem, widziałem u kolegi. Ja wklejałem do zeszytu. xp
Tej karcianki nie kojarzę, pomimo iż jestem z tego samego rocznika. No ale może ta popularna karcianka do mojej wioski nie zawędrowała.
„Medżiki” zawsze były droższe niż np. Poki czy Yugi, nie było też żadnej serii telewizyjnej/komiksu do promocji oraz chyba prawie wcale podrób, stąd mniejsza popularność.
A w Dragon Balla z Chio grałem może ze 2-3 razy te 20 lat temu, mimo iż kart miałem mnóstwo. Jakoś się te karty bardziej kolekcjonowało i wkładało w klaser/laminowało.MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7