Taki pół francusku bo krzyczą po japońsku
Alkis napisał(a):No tak Francuzi robili dubbing, całe Dragon Ball jest tak zrobione.Taki pół francusku bo krzyczą po japońsku
Ty chcesz wygenerować głos Marka Robaczewskiego za pomocą AI, tak?
Poczytaj se np. o Eleven Labsie. Zdaje się, że głos Dudy stąd jest tym generowany.
Coś w tym stylu, ale nie wiem czy można to zrobić. Nie w sensie czy wykonalne, tylko chodzi mi o prawa autorskie.
No bo jakby nie patrzeć, głos ma swojego właściciela, więc zapewne potrzebna jest zgoda do jego użycia?
Nie wiem jak to traktować, czy można coś takiego robić czy nie?
A tachać animu z sieci nie płacąc można? A wrzucać własność intelektualną Toei na YT można? Sam sobie odpowiedz na te pytania.
vegeta391
Cześć vegeta
Ogólnie na temat odc nie pisze za dużo ale tu się wypowiem.
1.Eleven Lab- można wygenerować głos AI każdego lecz trzeba wykupić konto + wgrać próbki około 3h czystego dźwięku bez szumów, dodatkowych odgłosów
czyli audiobook byłby idealny
2. Nie wykonasz kopi Marka Robaczewskiego dlatego ze przy tworzeniu głosu profesjonalnego który trwa nawet 6 tyg . Musisz przeczytać zdanie w czasie rzeczywistym z mikrofonu i nie masz prawa się pomylić i nastąpi weryfikacja głosu wgranego z próbki + głos nagrany z tego zdania. (i w tym jest problem)
3. Ja osobiście wykonałem całego db w 1080p z głosem z rtl7 (lub głosem dostępnym do filmów jaki był)