A więc, zacznijmy od głównego Bohatera naszego anime, Goku. Otóż, nie za wiele wiemy o jego dalszych przygodach, ale stwierdzić możemy, że podczas 13 filmu kinowego, był już potężniejszy od wszystkich istot

Goku>
Na drugie miejsce zdecydowanie wysuwa się nam Gohan, który osiągnął jeden z kluczowych poziomów Sagi Buu, tak, że ani Vegeta ni Gotenks, nie dorównywali mu.
Goku> Gohan >
Idźmy dalej. Więc na trzecie miejsce wyforsował się Gotenks, który osiągnął SSJ3, w dość krótkim czasie. Dodatkową jego zaletą była fuzja, która jak wiemy dodawała olbrzymiej mocy

Goku> Gohan > Gotenks >
Czwarte zasłużone miejsce otrzymuje Vegeta. Zapewne niektórzy z was zastanawiają się, czemu Vegeta na 4 miejscu miast na 2 ?!
Otóż, dlatego że Vegeta samodzielnie nie osiągnął SSJ4. Ale mimo to był świetnym wojownikiem

Goku> Gohan > Gotenks> Vegeta >
Ciężko tu powiedzieć kto osiągnie 5 miejsce, Uub czy może Trunks ?
Otóż widząc walki i zaniedbany trening Trunksa (jak i również Gotena) postanowiłem postawić, na Uuba. (chodziło mi tu wyłącznie gdzie ustawić Uuba

Goku> Gohan > Gotenks> Vegeta > Uub
Myślę, że teraz wyjaśnienia nie będą już potrzebne więc:
Goku> Gohan > Gotenks> Vegeta > Uub > Buu > Piccolo> C#18> Trunks > Goten > Tienshinhan > Kuririn > Yamucha> Chaoz> Pan> Videl > Mr. Satan
Jeżeli liczyłbym jeszcze Future Trunka wstąpił by on oczywiście :
Piccolo> Future Trunks >C#18>
Ciężko również było by stwierdzenie pozycji takich osób jak :
Kame- sennin, Kaiobito, Mr. Popo, Dende czy Yairobe, więc postanowiłem ich pominąć

Ps. Wydaje mi się, że nie dość dobrze rozmieściłem Uuba, lecz wydaje mi się, że nawet po tak długim treningu nie panował nad swymi zdolnościami tak jak inni wojownicy.