Pierwszy odcinek Daimy ustanowił specyficzną zasadę że rasy ze szpiczastymi uszami mają przynajmniej demoniczne pochodzenie co może w przyszłości doprowadzić do nieporozumień gdyż wiele ras które DB ujawnił takowe uszy mają.
Według was może to stanowić problem w przyszłości z odróżnieniem demona od kosmity?
JamnikLele Nameczanin Dni na forum: 1.032 Posty: 54
Nie powinniśmy wszystkich słów wypowiadanych przez bohaterów traktować jako pewnik dotyczący uniwersum. Jeśli dobrze zrozumiałem (a możliwe, że nie...), to demony raczej rzadko opuszczają swój świat, stąd spiczastość uszu może być dla nich pierwszym (najszybszym w ocenie, najbanalniejszym) wyznacznikiem demoniczności napotkanego osobnika poza ich światem. Przykładowo, taki wyznacznik może być prawdziwy dla 70% gatunków, a nie 100% (uwaga, liczby wymyśliłem). Takich wyznaczników z pewnością może być więcej, ale o nich nic jeszcze nie wiemy.
W królestwie nie, masz mnie, ale w cesarstwie już tak. Posępne Cesarstwo (暗黒帝国, Ankoku Teikoku), czyli ugrupowanie później przemianowane na Time Breakerów, w jego szeregach służą te diabły, a ich pryncypałem jest Mechickabula Ale tu mowa o Ankoku Makaiu, nie Dai Makaiu, a samo słowo w Daimie pada wyłącznie w kwestii Shina w retrospekcjach z sagi Bū. Pytanie, czy będzie nam dane poznać te pozostałe trzy (pod)światy demonów?MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
lukoffic, to są wrzutnie na żetony Pizza Planet. Bibidi jak se klony stworzył, to początkowo musiał do nich wciepywać takie żetony co około 24 godziny, dopiero potem opętał doktora Gero, który zainstalował im źródła nieskończonej mocy. Nie czytałeś Daizenshū?MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7