"Gracz wciela się w postać Hawke'a – uchodźcy, który staje się Bohaterem Kirkwall. Fabuła obejmuje dziesięć lat z jego życia, podczas których zgromadzi sojuszników oraz zdobędzie sławę i bogactwo.
Cała historia opowiedziana jest w czasie przeszłym. Wszystkie wydarzenia miały już miejsce, a gracze postawieni zostają w roli słuchacza, który słucha opowieści bajarza Varrica."
"Gracz ma do wyboru trzy klasy postaci (łotrzyk, wojownik, czarodziej) bez możliwości wyboru rasy."
Nad tym faktem akurat ubolewam, bo w Dragon Age(I) dostępne były 3 rasy : Człowiek, elf, krasnolud. Widocznie na potrzeby fabuły musieli z tego podziału zrezygnować.
Wybrać możemy płeć oraz możemy modyfikować wygląd twarzy postaci.
Niestety fabuła jest krótka, a gra zawiera mało lokacji, co pozostawia pewien niedosyt.
Gra podoba mi się wizualnie, prosta a zarazem zadbana grafika. Ciekawy wygląd postaci, fajny system walki.
Dialogi też są w porządku, jednakże gra bez polskiego dubbingu, więc trzeba czytać napisy które czasem podczas gry uciekają.
Nie mogę powiedzieć, że gra jest idealna, bo nie jest, ale i tak ją ubóstwiam ; )))

[ Dodano: 19.11.2011, 19:40 (po 9 minutach) ]
Przed chwilą zobaczyłam, że tworzone jest anime na podstawie tej gry ; D
Jestem zaskoczona.
http://www.gram.pl/news_8A3fGOe3_Dragon_Age_ ... anime.html