Zdecydowanie jestem na „nie”. Wystarczy, że Hollywood żyje remake'ami, Dragon Ball ma w sobie naprawdę tyle potencjału, że szkoda by było, gdyby marnowali środki na odgrzewanie kotleta i to w dużo gorszej wersji.
połowa aktorów głosowych już kopnęła w kalendarz, bez takich gwiazd jak Hirotaka Suzuoki, Takeshi Aono, Junpei Takiguchi, Ichirō Nagai, Chikao Ōtsuka, Jōji Yanami, Daisuke Gōri, Kenji Utsumi czy Kōhei Miyauchi nie wyobrażam sobie pierwszej serii. Owszem parę osób można zastąpić, ale nie całą ekipę.
Myślę, że Toei nie będzie się bawić w ogarnianie seiyū, bo szkoda na to czasu tylko przefiltruje i stuninguje stare nagrania wyciągnięte bezpośrednio z pierwotnej serii, czy z "tajemnych taśm".
Kto by się bawił w branie starego dźwięku i jego poprawianie w przypadku rysowania nowej serii.
Myślę, że Toei nie będzie się bawić w ogarnianie seiyū, bo szkoda na to czasu tylko przefiltruje i stuninguje stare nagrania wyciągnięte bezpośrednio z pierwotnej serii, czy z "tajemnych taśm".
Jest to do zrobienia plus jaki jest sens tworzyć nowe dialogi??? Te bardziej "kontrowersyjne" lub inne pafu pafu zawsze można wyautować, ale obstawiałbym, że zostaną, bo i Superka, choć okryta listkiem figowym pozwalała sobie (rzadko, bo rzadko) na typowo japoński "sprośny" humor.
Jest to łatwiejsze i ostatecznie mniej czasochłonne niż angażowanie aktorów głosowych w studio i nagrywanie dialogów synchronicznie z animacją.
"Druga strona" dla mnie ok jeśli byłaby koncentracja na akcji tj. więcej walki, więcej choreografii, bo tutaj Toei też często wydłużało.