Temat ten nie ma na celu recenzowania mang, oczywiście w cenie jest małe zapoznanie z tematem reszty forumowiczów.
Można też podzielić się wstępnymi wrażeniami związanymi z opisywanym tytułem.
Więc zaczynam. ; )
Mangą aktualnie czytaną przeze mnie jest "Zettai Kareshi".
Gatunek : Romans, Komedia.
Manga posiada 6 tomów, ja na tą chwile zatrzymałam się na tomie 1.
Uwaga : Może pojawić się mały spojler.
Dziewczyna o imieniu Riko po dotkliwym zawodzie miłosnym, postanawia wreszcie znaleźć sobie chłopaka, nieprzewidziane okoliczności sprawiają, że może zamówić go, o dziwo, w INTERNECIE. Tak też robi a w jej domu pojawia się wymarzony partner.
Na nieszczęście a może i szczęście głównej bohaterki chłopak nie jest człowiekiem, a robotem.
Piękny robot i oczarowany nim właściciel.
Skąd ja to znam ? "Chobits" ?
Tak, podobny motyw możemy zauważyć w mandze autorstwa zepsołu CLAMP.
A no i mechanicznego przyjaciela, też trzeba zbudzić jakimś specjalnym sposobem.
Jakim ? Tego już wam nie napisze ; D
Manga zalicza się do Shoujo, i już po przeczytaniu pierwszego rozdziału od widać, że jest mocno cukierkowa. Szczególnie jeden z głównych bohaterów ów robot Night, (podobno idealny chłopak dla każdej dziewczyny) przyczynia się do określenia, tytułu "Zettai Kareshi" właśnie jako mangi cukierkowej.
Night 24 na dobę leje miód na uszy swojej "ukochanej", w jego doskonałość niezmierzalna jest ludzkimi parametrami.
Przemyślenia. hymm...
Po "Zettai Kareshi" nie spodziewam się niczego przełomowego, ale kto wie może mnie jeszcze zaskoczy...?

*Mam nadzieję, że temat nie jest kopią innego tematu, który nie został przeze mnie zauważony.