Forum Dragon Ball Nao

» [Ecchi] Zero No Tsukaima

Młoda Mysz Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Młoda Mysz
Dni na forum: 6.312
Plusy: 1
Ostrzeżenia: 2
Zero no Tsukaima (jap. ゼロの使い魔? lit. Chowaniec Zero) – cykl light novel autorstwa Noboru Yamaguchi ilustrowanych przez Eiji Usatsuka. Na jego podstawie powstała manga oraz serial anime.

Ja osobiście oglądałem tylko anime .

Opis Fabuły

Cykl opowiada o przygodach Louise Valliere, która uczęszcza do Akademii magii w Tristain. Ze względu na kompletny brak postępów w nauce magii (jej czary zazwyczaj kończą się efektownymi wybuchami) otrzymała przydomek "zero". Na drugim roku, jak zawsze, wszyscy uczniowie przywołują swoje chowańce, czyli stworzenia, które mają towarzyszyć magom do końca życia. Rzeczą normalną jest przywołanie salamandry, smoka lub innego magicznego stworzenia, natomiast Louise przywołuje Saito Hirage, zwykłego człowieka. Mimo sprzeciwu obydwojga nie ma już odwrotu. Od tego momentu czeka ich wiele wspólnych przygód, śmiesznych, wzruszających lub niebezpiecznych. Dowiadują się o sobie rzeczy niezwykłych, tajemniczych i na początku niejasnych. Louise, jako mag otchłani, a Saito, jako jej chowaniec, będą często zmuszeni dokonywać trudnych wyborów. Bohaterami będą targać sprzeczne i skrajne uczucia, a obydwoje przez długi czas nie zorientują się, jak bardzo stali się sobie bliscy.

W 2007 roku powstała 2 część anime pod tytułem: Zero no Tsukaima Futatsuki no
Kishi

Zaś w 2008 roku wyszła 3 część serii pt.: Zero N Tsukaima: Princess No Rondo

W tamtym roku ukazała się w końcu 4 seria ZnT pod tytułem : Zero no Tsukaima Final Series , najprawdopodobniej będzie to już ostatnia seria tego anime , jak na razie ukazały się 2 odcinki.Odcinki wychodzą co tydzień .

Anime obejrzałem już jakieś z 2 lata temu , lecz dopiero teraz o nim piszę . Polecam każdemu
Son-Goku Mężczyzna
Full Power SSJ
Full Power SSJ
Son-Goku
Dni na forum: 5.277
Plusy: 17
hehe ,ja sie przymierzam i nie moge obejrzec brak czasu ;/

Forum DB Nao » » » [Ecchi] Zero No Tsukaima
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump