Obejrzałem na razie tylko jeden odcinek i powiem tylko jedno - obrzydliwa cenzura. Ponoć w drugim jest jeszcze gorzej, więc trzeba będzie się zastanowić, czy nie lepiej poczekać na wydanie BD.
[ Klan Kaeshi ] Wiek: 35 Dni na forum: 4.632 Plusy: 11 Posty: 835 Skąd: Warszawa
Nie wiem czemu uroiłam sobie, że to anime będzie super, bo jest niestety średnie.
Ciekawie to ujął ktoś na MAL:
Tokyo Ghoul except everything that was good is bad.
Mam wrażenie, że magna może być wiele lepsza, bo oglądając anime miałam nieodparte wrażenie ze lecimy po łebkach.
Seria 1 - jest ok, po paru odcinkach 'płaczka' Kaneki zaczyna denerwować, ale jak zaczyna akceptować swoja druga naturę i odrzuca bycie zupełna ciapa odcinki robią się ciekawsze.
Seria 2 - o wiele lepsza od 1szej. Dużo ciekawych postaci związanych z Drzewem Aogiri, Kaneki w końcu jest prawdziwym bad boyem i zaczyna się konkretna bijatyka.
Seria 3 - nie było odcinka którego bym nie przewijała. Masa nowych postaci, których los na ... obchodzi, nieangażująca akcja.
Zamiast na historii głównych bohaterów skupiamy się na Inspektorach, nuda...
Seria 4 - najlepsza w mojej opinii, choć ma wolniejsze momenty. Coś się w końcu dzieje, trochę tajemnic zostaje wyjawionych a Kaneki pokazuje pazur.