PS: czy to co napisalem to jest offtop ???

Szczescie jest wtedy gdy przychodzisz do domu i nie musisz plakac ze wszystko sie wali dookola.
Kochac? nie... nie opłacalne, za dużo czasu kosztuje... za dużo zachodu, treba to głaskac chwalic itd. żeby nie marudziło...
Dla mnie bzdurą jest dzielenie na miłość dawniej i dziś. Miłość istniała i istnieć będzie , tak jak prawda sie nie zmienia , a jedynie czasy. Pytanie tylko czy się akceptuje prawdę o miłości czy się od niej ucieka np. w cynizm.
Wiesz, możesz mi wierzyć lub nie, ale szczerze żal mi Ciebie... Z powodu tego wyimaginowego poczucia spełnienia i szczęścia...
Tak jak można być szczęśliwy nawet cierpiąc , tak samo można być smutnym nawet gdy nie ma się do tego teoretycznie podstaw
Ja sie ze swoim starym trzaskalem jak probowal mnie uderzyc. Coz skonczylo sie na tym jak dostal z kopa w twarz
Rodzinę należy kochać jaka by nie była. Matka i Ojciec dali nam życie, za co powinniśmy być dla nich wdzienczni jak nikomu. Powinniśmy odpłacić się in miłością, szacunkiem i tak dalej bo dzięki nim jesteśmy
kochać matkę za to tylko, że dała ci życie?? pominąłszy to, jakie to życie jest? i pominąły to, że jet takie właśnie przez tą matkę?? absurd
każdego życie jest do tylka...