Katz ^Hatamoto [ Klan Tokugawa ] Wiek: 35 Dni na forum: 6.307 Plusy: 27 Posty: 5.311 Skąd: Bydgoszcz Respekt: 99
Dzisiaj dali dupy, albo rzeczywiscie im cos nie pykło, albo chcieli napędzić trochę hype'u skoro nagle jako nagrodę wytrzasnęli DB Xenoverse.Ideology evo:
Józef Stalin:"Cudów nie ma" Donald Tusk:"Polska będzie gospodarczą potęgą" Berlusconi:"Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Mateusz ^Recenzent [ Klan Tokugawa ] Wiek: 30 Dni na forum: 6.393 Plusy: 10 Posty: 2.909 Skąd: Mielec
Całkiem okej im to wyszło. Może mogliby dodać więcej rozmowy, bo tak to akcja jest strasznie szybka. Spokojnie można oglądać po angielsku, nawet ja zrozumiałem. Wiadomo kiedy kolejny odcinek?
I kolejny przykład, że jak się chce to można zrobić fajny live-action DB, chociaż tutaj akurat sprawa była prosta, bo to chyba jedna z najłatwiej do zobrazowania historii. Spodobało mi się latanie, o wiele lepsze jak lewitacja w DBE. Walka uszła chociaż jak zwykle za dużo matrixowskiego spowolnienia. Niezła gra aktorska chociaż Trunks mi się nie spodobał. Mogli się jakoś bardziej określić w strone własnej inwencji lub czystego cosplayu, bo to trochę chaotyczne, że Android 18, 17 i Trunks wyglądają jak żywcem wyjęci z anime, a Gohan i Bulma już lekko zmodyfikowani.
Polecam obejrzeć i czekam na drugi odcinek, pewnie w okolicach Fukkatsu no "F" się pojawi co?Ideology evo:
Józef Stalin:"Cudów nie ma" Donald Tusk:"Polska będzie gospodarczą potęgą" Berlusconi:"Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
eleneli Cargo Wiek: 32 Dni na forum: 4.048 Posty: 29 Skąd: Przasnysz
O rany, ile ja na to czekałam . No i zgodnie z moimi oczekiwaniami jest świetnie. Nie będę się czepiać detali, bo w przypadku robienia filmu z rysunkowej animacji niemożliwym jest uzyskanie ideału, a to co udało się stworzyć reprezentuje i tak wysoki poziom. Zresztą i tak znajdzie się ktoś, kto zmiesza tę produkcję z błotem i tego nie da się nigdy uniknąć.
Trunks? Może nie jest idealnie dobrany, ale pewnie ciężko było znaleźć dzieciaka w takim wieku, co podpasowałby w każdej płaszczyźnie, zarówno wizualnej jak i aktorskiej. Może w następnej części jego postać zyska mocniejszy charakter, w końcu nadchodzące wydarzenia dadzą mu wielkiego kopa. Co do odwzorowania wyglądu postaci, hmm, cosplaye ani też pewne modyfikacje nie rażą mnie chyba w ogóle. 17 i 18 - genialni, Gohan i Trunks - całkiem dobrzy, Bulma - fajnie, że ją trochę odmłodzili, jej wygląd w anime był jak dla mnie odrażający.
Z niecierpliwością będę wyczekiwać kolejnego odcinka, gdyż ten mnie porządne wciągnął .
Shounen *SōheiMenos 「僧兵メノス」 Wiek: 36 Dni na forum: 7.579 Plusy: 73 Posty: 15.632 Skąd: ふざけた時代
Ja się trochę zawiodłem. W odcinku brak powera typowego dla tej serii. Efekty przyzwoite, walka też dobra, jednak muzyka podczas bitki powinna być dynamiczniejsza. Gdyby tylko mogli wykorzystać soundtrack i dźwięki z DB, to wtedy pewnie byłaby miazga, japoński dubbing też by swoje zrobił. No ale to takie czcze gadanie. Aktorzy i aktorstwo dają radę. Można obejrzeć, ale nie przypuszczam, bym jeszcze do tego wracał.Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Łukasz Full Power SSJ Wiek: 38 Dni na forum: 6.173 Plusy: 2 Posty: 700 Skąd: Biała Podlaska
Akurat uważam, że muzyka z DB jak i pójście w jak najwierniejsze odwzorowanie strojów byłoby komiczne. Pewnych rzeczy po prostu nie powinno się przekładać z animacji na film aktorski. Muzyka jest jak najbardziej OK - filmowa. A to jest filmowa adaptacja anime, a nie anime, więc muzyka charakterystyczna dla animacji tu nie pasuje.
Jestem zaskoczony grą aktorską. Aktor odgrywający rolę C17 wypada genialnie. C18 też niczego sobie. Odrobinę gorzej jest z Gohanem, ale wierzę że będzie lepiej. Trunks również mi się podobał, chociaż wygląda nieco zbyt młodo jak na 13-14 lat. W dzisiejszych czasach dzieciaki w tym wieku wyglądają już doroślej i nie seplenią tak
Zdecydowanie najlepsza fanowska produkcja osadzona w świecie smoczych kul. Dragon Ball Ewolucja jeszcze bardziej traci w moich oczach po obejrzeniu pierwszego odcinka Light of Hope.
Oczywiście z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki ^^
Shounen *SōheiMenos 「僧兵メノス」 Wiek: 36 Dni na forum: 7.579 Plusy: 73 Posty: 15.632 Skąd: ふざけた時代
Jak ja słyszę przykładowo oryginalny dźwięk ładowania Kamehamehy, to mózg od razu się pozytywnie nastawia. To samo z soundtrackiem. Krążyła w zeszłym roku przeróbka* bodajże intra z jakiegoś dużego eventu związanego z grami, w której podłożono dźwięk z DB - aż chciało się oglądać. Być może kwestia przywiązania albo jestem bardziej czuły na takie sprawy. W każdym razie muzyka buduje klimat. A jeśli chcemy zachować klimat z DB, to jest to prosta droga. Stroje i fryzury to całkiem inna bajka.
No ale tego nie oczekuję, bo jestem świadom, że nie chcą i nie mogą tak wprost łamać praw autorskich, niemniej podtrzymuję, że muzyka mogłaby być dynamiczniejsza i lepiej dopasowana. Plus jednak za to, że gra przez cały film.
Więcej elementów mi nie grało, ale jak na amatorski film jest bardzo dobrze.
Będą jeszcze 2 odcinki a w trzecim Trunks ma się przenieść do przeszłości gdzie będzie Goku i Vegeta i zagra go nowy aktor. Ma też się pojawić tajemnicza postać, chyba nie trudno się domyśleć, kto to będzie po fioletowym pytajniku na białym tle ; pIdeology evo:
Katz ^Hatamoto [ Klan Tokugawa ] Wiek: 35 Dni na forum: 6.307 Plusy: 27 Posty: 5.311 Skąd: Bydgoszcz Respekt: 99
Zmienili nieco plany. Chcą wypuścić 2 i 3 odcinek jednocześnie oraz mają w planach 4, dodatkowy odcinek skupiający się na Future Trunksie. Kiedy to nastapi nie podali, ale zdjęcia do drugiego i trzeciego odcinka są skończone i są na etapie końcowego montażu.
https://www.facebook.com/RobotUnderDog/photo ... =3&theaterIdeology evo:
Trailer tych odcinków:
https://www.youtube.com/watch?v=9OoT8KvPPX8Ideology evo:
Kawał dobrej roboty. W walkach nadal czuć było amatorszczyznę no ale to nie jest Hollywood. Dobry klimat nie najgorszy scenariusz udowadnia to, że jak się chce to można, choć nie była to trudna historia i postacie do zrealizowania.Ideology evo:
No, wyszło naprawdę świetnie. Aż nie chce mi się narzekać.
Wiesz co, Katz, ja bym tak z tą „amatorszczyzną” w walkach nie przesadzał. W produkcjach Hollywoodu też często walki trącą myszką zalatują kiczem i zawsze tak było. Jak chcesz dobrą choreografię scen, w których się biją, to tylko Jackie Chan i kino azjatyckie (z naciskiem na chińskie). Choć pewnie nie o to ci chodzi. Bardziej już bym katował za drewnianą grę aktorską, ale to przecież Dragon Ball – całość jest drewniana od pierwszego rozdziału komiksu.MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
szarlej_3 Saiyanin Wiek: 32 Dni na forum: 2.771 Posty: 232 Skąd: Szczecin
Jak dla mnie świetna robota, mimo długiego czasu oczekiwania - było warto! Trochę mnie twórcy zaskoczyli, bo byłam pewna, że Gohan straci jedynie (albo i aż) rękę, a tutaj postanowili to rozwiązać inaczej. Właściwie ciekawe jak dalej to pociągną, czy jeszcze wprowadzą jakieś zmiany. Może kiedyś stworzą alternatywną wersję wydarzeń, trochę inną niż w DB. Klątwa - Dragon Ball
O, właśnie, przypomniało mi się. Wkurzająca była plująca się Bulma, ale przynajmniej kolor włosów się zgadzał.MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7