Garść informacji. Wczoraj swoją premierę miał pierwszy rozdział mangi "Burn The Witch" i docelowo ma ich być niestety tylko cztery. Oprócz tego udostępniono drugi trailer ova. Podobno wersja telewizyjna i kinowa/streamingowa (?) mają się trochę różnić.
Wszystko dzieje się w tym samym uniwersum co Bleach, więc na pewno można się dopatrzyć wielu nawiązań.
Ciekawe, jaki będzie ten nowy Bleach. Zastanawiają mnie głównie efekty dźwiękowe, muzyka, dubbing i kreska. Mam nadzieję, że prócz tych, co pomarli (Masa'aki Tsukada), obsada będzie w komplecie i że o soundtrack zadba Shirō Sagisu. Aż się nie chce wierzyć, że serial skończył się 8 lat temu.MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Obsada pozostanie na pewno bez zmian. Aktor głosowy Wszechkapitana Yamamoto zmarł, ale już został przydzielony nowy, który brzmi dosłownie identycznie (Genryusai TYBW można na yt sobie wpisać). Ciężko powiedzieć więcej, bo podobno prawa do anime Bleacha wykupiło inne studio, ale nadal we wszystkich grafikach, projektach pojawia się Pierrot. Więcej najpewniej dowiemy się na początku 2021 roku. Materiału do realizacji jest całkiem sporo, bo to cały ostatni arc + nowelki. Licząc na to że zapchają dziury fabularne i wykorzystają potencjał historii, to na 100 odcinków myślę że wystarczy.
A tak poza tym to dzisiaj premierę miał trzeci, przedostatni rozdział Burn The Witch zostawiam link.
Zapowiedziano drugi sezon mangi, więc nie jest źle
Ja sie pytam: po co???
Widocznie odniosła sukces. Podejrzewam że mieli skończyć na 4 rozdziałach, ale że dobrze się czytała to zadecydowali o "drugim sezonie". To trochę nowe zjawisko, bo wcześniej nie widziałem mang podzielonych na sezony, ale niech się Kubo rozwija. Nie samym Bleachem żyje człowiek.
Dzisiaj premierę miało "Burn The Witch", wersja udostępniona w internecie została podzielona na trzy odcinki. Można sobie pobrać z nyaa z angielskimi napisami, lub poczekać, grupa wbijam powinna udostępnić je jakoś niebawem po polsku.
Mamy potwierdzenie od Tite Kubo (autora mangi), że animowana wersja Tysiącletniej Krwawej Wojny będzie emitowana godzinowo w okolicach północy, dzięki czemu seria nie będzie musiała być cenzurowana pod kątem nagości, gore, przemocy i innych takich.
Woah, super! :O A wiadomo coś, czy zakończenie będzie równie ubogie co w oryginale czy też zrealizują oryginalny zamysł Kubo?Akira Toriyama 1955 - 2024
Jeśli Kubo będzie konsultantem to wszystko jest możliwe. W ogóle zakończenie jako takie nie będzie końcem historii, bo zostają jeszcze dwie nowelki do zekranizowania "Can’t Fear Your Own World" oraz "Spirits Are Forever With You" które fabularnie dzieją się po zakończeniu walk z Quincy. Tak że materiału trochę jest
Raczej na pewno tak. Bądź co bądź nowelki są kanoniczne, więc też stanowią część historii którą trzeba przedstawić. Jest tam trochę informacji właśnie na temat tego co działo się zaraz po wojnie, no i też była okazja zaprezentować formy bankai postaci, które jeszcze nie miały na to szansy.