Po wielu trudach ostatecznie wystartowały. Będziecie śledzić? Jakieś oczekiwania?
Które miejsce zajmie Polska?

Będziecie śledzić? Jakieś oczekiwania?

Oczarowała mnie ceremonia otwarcia. Głównie ze względu na ścieżkę dźwiękową, ponieważ sportowcom towarzyszyły utwory w większości z j-rpg.

M.in. z Chrono Trigger i Dragon Questa Toriyamy.
Z kolei podczas samych konkurencji grają różne utwory z anime, głównie openingi. Kto na to wpadł, nie wiem, ale pomysł świetny.
Naprawdę źle to się ogląda jak ktoś idzie po rekord, podnosi ciężar dwukrotnie większy od własnej wagi, ale nie dostaje zaliczenia, ponieważ stopę przekręcił o dwa stopnie za bardzo w lewo, nóżka odbiega 3cm od linii barków albo dopchnął łokciem sztangę.
Paweł Fajdek zdobył dziś brązowy medal w rzucie młotem, a przed igrzyskami wytatuował sobie na nodze postacie z Dragon Balla:
https://www.gettyimages.com/detail/news-phot ... 1331858388

Jakiegoś zaskoczenia, które ma miejsce innych reprezentacjach tj. pojawia się ktoś, kto może i jest dobry w danej konkurencji, ale nie na tyle by liczyć się w stawce medalowej.

A dzisiejsze złoto w chodzie się kwalifikuje?
Ubiegłeś mnie Szefie przed edycją posta. W końcu niespodzianka. Do tego wspomniana w pierwszej mojej wiadomości Andrejczyk zdobyła srebro, co równie mocno cieszy, bo ta dziewczyna po wielu przejściach po poprzednich igrzyskach zasługiwała jak mało kto na to podium. Jest jakaś sprawiedliwość na tym świecie.