Shounen napisał(a):Grupa A
Katar
Ekwador
Senegal
Holandia
Katar w trąbę i dobrze. W sumie bez zaskoczenia w tej grupie, kibicuję Ekwadorowi by wyszedł z grupy, bo mi się podoba gra Ennera Valencii. Ale jak wyjdzie Senegal to też się nie obrażę. Ogólnie mówiąc to w 1998 zakochałem się w reprezentacji Holandii i chciałbym aby w końcu zdobyli mistrzostwo. Nie wiem czy tym razem się uda, bo kryzys jest co prawda zażegnany, ale to chyba jeszcze za mało na mistrza.
Shounen napisał(a):Grupa B
Anglia
Iran
Stany Zjednoczone
Walia
Iran zaskoczył tym jak się podniósł po batach od Anglików, a Anglicy tym jak się podnoszą po batach z Lidze Narodów, ale nic wielkiego z tego nie będzie. To nie jest drużyna na medal. Euro, które w w zasadzie mieli u siebie zamazuje obraz. Walia chyba ma swój zmierzch.
Shounen napisał(a):Grupa C
Argentyna
Arabia Saudyjska
Meksyk
Polska
Nie będę kłamał, że stawiałem na Polskę, bo nie stawiałem. Murowanie bramki i laga na Robercika przyniosły 4 punkty i jesteśmy bardzo blisko awansu. To może się udać. Choć mieliśmy też trochę szczęścia w postaci niecelnych strzałów rywali, braku czerwonej kartki dla Casha. Ale też trochę pecha (który koniec końców nie był pechem) w postaci beznadziejnego decyzji sędziego Sampaio ws karnego. Argentyna ma nóż na gardle i będzie grać o zwycięstwo. Ze sportowego punktu widzenia byłoby ciekawiej gdyby Meksyk nie był w tak głebokim kryzysie. Najbardziej chciałbym żebyśmy wyszli z Meksykiem, ale jak przegramy mecz z Argentyną, Meksyk wygra albo przegra swój to możemy nawet nie wyjść. Ale mamy szcześliwie 3 bramki przewagi w bilansie. Porażka Meksyku i nasza porażka z Argentyną nas wywala, a Saudy wyglądają na takich co mogą zagrać 3 dobry mecz. Bo z nami zagrali lepiej, byli przy piłce, pokazali odrobinę techniki. Na plus dla naszych, że przez 2 mecze nie pękli w obronie mimo braku wielkich możliwości. Nasz styl gry to trochę paradoks, bo gramy ultradefensywnie z tego powodu, że mamy słabą obronę. Unikamy gry do przodu choć największe atuty mamy w ataku. Ale to słuszne podejście, przygoda z Sousą pokazała, że jak gramy otwarty futbol to gola strzela nam Andora grająca w dziesiątkę.
Shounen napisał(a):Grupa D
Francja
Australia
Dania
Tunezja
Zawodzi mnie Dania, liczyłem na więcej ale nic straconego. Obawiam się, że znowu wygra Francja.
Shounen napisał(a):Grupa E
Hiszpania
Kostaryka
Niemcy
Japonia
Japonia wygrała z Niemcami, ale nie wygląda na dobrze przygotowaną do turnieju. Niemcy mimo porażki wyglądają na dobrze przygotowanych. Szkoda że tak się potoczyło, bo chciałbym żeby Japonia wyszła z Hiszpanią, która pewnie położy Japonię, a Kotaryka nie da rady Niemcom, co było widać w meczu z Hiszpanią. Wygrali z Japonią, bo ona na tym turnieju jest w tej grupie najsłabsza.
Shounen napisał(a):Grupa F
Belgia
Kanada
Maroko
Chorwacja
Maroko robi wielką sensację, a Belgia to póki co największe rozczarowanie i jesteśmy o krok od tego by stracili chyba ostatnią szansę tej generacji na sukces. Nie będę płakał, bo nigdy nie byłem fanem Belgii jako takiej, ale lubię Lukaku, Verthongena i Meuniera. Chorwaci zasługują na sukces w psotaci złota, ale ta ekipa chyba po nie nie sięgnie. Najlepsze lata mają za sobą i max wyciągnęli w 2018.
Shounen napisał(a):Grupa G
Brazylia
Serbia
Szwajcaria
Kamerun
Brazylia się rozkręci czuję, choć ta grupa jest najmniej emocjonująca póki co. Mam nadzieję, że wypad z turnieju zrobi Serbia.
Shounen napisał(a):Grupa H
Portugalia
Ghana
Urugwaj
Korea Południowa
Do nikogo w tej grupie nic nie mam, wręcz każdych lubię, ale chciałbym żeby odpadła Portugalia za pajacowate zachowanie Ronaldo ostatnimi czasy. Szkoda że poza grą jest już raczej Korea Południowa. Może być gorąco w meczu Ghana-Urugwaj ze względu na wspomnienia. Co prawda Ghana niesłusznie dostała bulu dupy, ale to poniekąd zrozumiałe. To moja ulubiona drużyna z Afryki i choć ekipa już nie to co wtedy to ich mecze są póki co najbardziej emocjonujące. Mam nadzieję, że wyjdą z grupy a co dalej to już w ich nogach.
Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD