W 2000 roku jak poznałem Dragon Ball'a w trakcie transmisji serialu na RTL7 rozmawiało się o serii zwyczajnie na podwórku z koleszkami. W latach 2001 - 2002 kiedy już więcej osób miało Internet się siedziało na IRCu i tak się komunikowało z polskimi fanami DB. Chociaż takich konstruktywnych rozmów tam nie pamiętam. Później w 2003 roku już gadałem z zagranicznymi fanami na DC (Direct Connect), a tam gadka głównie była o tym gdzie ściągnąć odcinki w oryginalnej, japońskiej wersji. Tak czy siak nie było jeszcze w Polsce mody na fora. Jestem na tyle stary, że pamiętam te czasy.
Popularny wtedy skrypt forum phpBB 2.0.0 miał premierę dopiero w 2002 roku, więc mam wątpliwości, czy już w tamtym czasie istniały polskie fora. Poza tym niewielu ludzi w Polsce miało stały dostęp do internetu.
Znalazłem jedno w archiwum:
http://web.archive.org/web/20010409052436/ht ... m/comcopic
My mieliśmy z nimi jakąś kosę wtedy?
Hidden napisał(a):Coś tam było, ale raczej nic zaawansowanegoMy mieliśmy z nimi jakąś kosę wtedy?
Tak mi się przypomniało, że w tamtych latach bardzo popularne (wśród internautów nieogarniających IRC-a) były czaty otwierane w przeglądarce. Oczywiście żadnych ogólnodostępnych kopii z tego nie ma.