Forum Dragon Ball Nao

» Dragon Ball Super (manga) ocena: 8,25 (głosy: 4)110

Strony:   1, 2, 3 ... , 49, 50, 51  
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.121
Plusy: 9
Shounen napisał(a):
Dlatego nadal nie wiem, o co chodzi z nieskończoną liczbą przeszłości.
Jak Zamasu wziął ciało Gokū, to w teraźniejszości doszło do wydzielenia nowej rzeczywistości i w ten sposób ta rzeczywistość miałaby nową, inna przyszłość, dla której sama byłaby odrębną od oryginalnej przeszłością.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Zycie_Oddzielne
Wojownik
Wojownik

Dni na forum: 426
[quote="Shounen"]

Ten post był edytowany 1 raz, ostatnio zmieniony przez Zycie_Oddzielne: 10.09.2024, 1:23
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.542
Plusy: 73
Zycie_Oddzielne napisał(a):
Jak Goku poznaje Bulmę na wstępie DB, to Trunks już istnieje w swojej przyszłości, czy nie?
Nie istnieje, bo zanim Bulma nie skonstruowała wehikułu czasu, to istniała tylko jedna linia czasowa (przynajmniej spośród tych znanych z DBZ). Kolejne powstawały, gdy Trunks/Cell przenosili się w przeszłość.

A jeśli nie istnieje, to wtedy bohaterowie mają wolność w tworzeniu historii (z ich punktu widzenia), ale to oznacza, że nie można mówić o żadnej skończonej liczbie linii czasowych (bo to odbiera dowolność w przenoszeniu się w czasie).
Dlaczego dowolność przenoszenia się w czasie oznacza, że nie może być skończona liczba linii czasowych? O tym właśnie pisałem w poprzednim poście, że takiej zależności nie rozumiem.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Zycie_Oddzielne
Wojownik
Wojownik

Dni na forum: 426
[quote]
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Właśnie natrafiłem na jakiegoś fejkniusa, który – jak poszperałem – jest wciąż i wciąż powielany, gdzie nie cichną głosy, jakoby wszystko wskazywało na powrót mangi, mowa też, że 26 sierpnia Toyotarō zapowiedział toto w tym filmie:

Przykłady newsów:
https://www.threads.net/@todayanimenews/post/C_J8lAMoMDO
https://x.com/EmperorBigD/status/1825578568904044717
https://www.facebook.com/whatanimeidk/posts/ ... 296068715/

Dla ludzi, którzy się na to złapali, zapowiedzi żadnych tu nie ma. Toyotarō się cieszy, że w rankingu najlepszych zdaniem czytelników walk Son Gokū pojedynek z Morem zajął miejsca odpowiednio czwarte w Japonii i drugie w anglojęzycznej edycji. Toyotarō mówi, że będzie się nadal starał tworzyć takie pojedynki, które zaprą fanom dech w piersiach. Zero konkretów.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
vegeta391 napisał(a):
Toyotarō mówi, że będzie się nadal starał tworzyć takie pojedynki, które zaprą fanom dech w piersiach.
Można zakładać, że w nowych rozdziałach - to ta zapowiedź powrotu mangi

vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Shounen napisał(a):
Można zakładać, że w nowych rozdziałach - to ta zapowiedź powrotu mangi
Wiem, wiem, pewnie. No, w końcu ostatnio popełnił rozdzialik DBH Victory Mission oraz poradnik-przewodnik po SDBH Meteor Mission, a za dwa tygodnie będzie łanszocik DBD

EDIT

Obraz

Będzie co czy nie będzie?

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Ten post był edytowany 1 raz, ostatnio zmieniony przez vegeta391: 21.12.2024, 15:54
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dziwny ten rysunek, jak mam być szczery.

vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Bo nie ma Toriyamy do korekty.

Rozdzial 104 już w serwisie mangaplus.

Nie ma Caleba Cooka i Brandona Bovii

Posągi Olive'a i Mutaita to fajny smaczek

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Ten post był edytowany 3 razy, ostatnio zmieniony przez vegeta391: 19.02.2025, 19:29
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Dni na forum: 1.957
Plusy: 1
Hidden Mężczyzna
"Rōnin
Rōnin
Hidden
Dni na forum: 7.218
Nigdy nie sądziłem, że zobaczenie postaci z fillerów DBZ tak mnie ucieszy (Olibu).
No i Gohan jest jednak chad, wygląda jak Arnold, chyba, że mięśnie itp to wszystko kostium jak w filmach z Supermanem.

Akira Toriyama 1955 - 2024
Obraz
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Hidden, jeszcze Idāsa i Ikōse!

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
bardyt
Super Saiyanin
Super Saiyanin

Dni na forum: 3.615
Na 104 pisze na okładce / głównej stronie... napisane przez Akira Toriyama, mimo że długo nic nie było, mam rozumieć, że tą historię jeszcze rozpisał Akira, Toyotaro narysował tylko... I teraz pytanie 105 będzie napisany przez Akire czy już będzie tam widnieć Toyotaro jako ktoś to napisał i narysował?

bardyt.pl | Wiadomości AI
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
bardyt, w oryginale jest tam napisane „原作”, co niekoniecznie słowo w słowo znaczy „written by”, to raczej „oryginał”, „pierwowzór”, „oryginalne dzieło”, tak że ten, bankowo to zostanie. Poza tym a) nie wypada go wykreślać, b) lepiej się będzie sprzedawać z jego nazwiskiem i w końcu c) poza tym „つづく/to be continued” nie mamy żadnego potwierdzenia, czy i kiedy będą kolejne rozdziały.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
bardyt
Super Saiyanin
Super Saiyanin

Dni na forum: 3.615
Nie patrzyłem w sumie na japońskie znaczki w oryginalne, zasugerowałem się już tylko przetłumaczonymi. Dzięki za wyjaśnienie.

Mogliby może wrócić na wiosnę i do wakacji by gdzieś mniej więcej upchali jakąś 1 grubszą historię przed przerwą, to tak odnośnie To be continued

bardyt.pl | Wiadomości AI
Hidden Mężczyzna
"Rōnin
Rōnin
Hidden
Dni na forum: 7.218
vegeta391 napisał(a):
Hidden, jeszcze Idāsa i Ikōse!
A ci to nie urośli nawet, to już jest easter egg raczej, że po prostu jakieś dzieciaki wyglądały identycznie w stosunku do tamtej dwójki z Tenkaichi Budokai

bardyt napisał(a):
Mogliby może wrócić na wiosnę i do wakacji by gdzieś mniej więcej upchali jakąś 1 grubszą historię przed przerwą, to tak odnośnie To be continued

To be continued to tłumacze wsadzają, w oryginalne rzekomo każdy rozdział ma napis "koniec", dobrze mówię, bo powtarzam po DragonWorld?

Akira Toriyama 1955 - 2024
Obraz
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Na Manga Plusie seria widnieje jako "On a hiatus. Wait for it resuming", więc ciężko uznać, żeby była zakończona. To nie te czasy, że angielscy tłumacze sobie wciskają na koniec rozdziałów jakieś swoje dopiski, a Shueisha o tym nie wie. Oczywiście mogli wstawić z rozpędu przez pomyłkę, no ale skoro seria oficjalnie nie jest zakończona, to nie jest. Tęgie głowy myślą, co dalej z nią zrobić.

vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Shounen napisał(a):
To nie te czasy, że angielscy tłumacze sobie wciskają na koniec rozdziałów jakieś swoje dopiski, a Shueisha o tym nie wie.
Pewnie nie, co nie zmienia faktu, że Hidden ma rację:
Obraz

Musiałem sobie to つづく ubzdurać, bo nawet w DBH jest おわり.

Ale mega dziiiwne. Lokalizacja? Okcydent woli być tizowany w ten sposób?

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Ale to papierowe wydanie gazetowe, żeby człowiek nie musiał przewracać na kolejną stronę. W cyfrowej wersji też to dają?

vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Shounen napisał(a):
W cyfrowej wersji też to dają?
Hm, chyba to wyszło tylko w V-Jumpie, a do elektronicznego wydania nie mam dostepu, zakładam jednak, że będzie identico co papier.

W apce 少年ジャンプ+ mają tylko rozdziały 1-100 i tiza, że można se przeczytać łanszota w V-Jumpie. Ta apka działa mniej więcej na tej samej zasadzie jak Manga Plus poza Japonią.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strony:   1, 2, 3 ... , 49, 50, 51  

Forum DB Nao » » » Dragon Ball Super (manga)
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump