Jak oceniacie póki co rodzeństwo Shina co o nich myślicie?
Tak swoją drogą ciekawe czy ci Makaioshini też mają połączone życia z Beerusem czy może mają swoją demoniczną odmianę MakaioHakaishina pod którą są podłączeni.
Było powiedziane, że oni są Makaiōshinami? Jak dla mnie, to zwykli Shinjanie (芯人, Shin-jin), którzy z jakiegoś powodu znaleźli się tam, gdzie są. Wydaje mi się, że Makaiōshin powinien stać wyżej niż Makaiō (Dābra, Goma), a wyraźnie Degesu jest przydupasem Gomy. Oboje z Arinsu bardzo mi się podobają, uważam, że mają przyszłość. Mam nadzieję, że Degesu wywinie Czarnemu Pilafowi jakiś numer i okaże się jednak tym głównym złym. Na razie to nic o nim nie wiemy, poza tym, że jest silniejszy niż Dende i pewnie też niż Popo. Arinsu – jak widać – już coś knuje na swoją rękę, też liczę, że się to jakoś fajnie rozwinie. Zastanawia mnie, czy Arinsu jest starsza od Shina, czy jednak to Shin jest najstarszy, dlatego to on został Kaiōshinem, a tych dwoje obeszło się smakiem.MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Degesu zdecydowanie coś wywinie, a przynajmniej na takiego wygląda. Siostra niekoniecznie, ma te swoje badania, które mogą nawet nie być fabularnie istotne, no ale czas pokaże.
picaZananasem, z tego, co kojarzę, zwykłe owoce to przeciętniaki jak Kibito czy Kaiō, a złote owoce to Kaiōshini. Jak kandydat na Kaiōshina ulega złu, to go wyciepują do Ankoku Makaia. Wszystko to jest tradycyjnie dla Toriyamy chaotyczne, bo skąd niby Zamasu, czyli Kita no Kaiō z Szóstego Wszechświata, który wygląda jak Kaiōshin, jest uczniem Kaiōshina i ma przejąć po nim schedę.MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7