Forum Dragon Ball Nao

» DB Daima odcinek 20, 28.02.2025

vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.156
Plusy: 10
Komentarze do dwudziestego (ostatniego) odcinka Dragon Ball Daima emitowanego 28.02.2025 o godzinie 15:40 naszego czasu w Fuji TV.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
bardyt
Super Saiyanin
Super Saiyanin

Dni na forum: 3.650
Ogólnie dużo wybuchów, przyjemnie się oglądało, kolejne 10 minut happy endu - Majin Kuu mistrz!

To jak dobrze pamiętam była mafuba od Marby, coś na wzór tej ziemskiej?

Trzecie oczy ... Czyżby kiedyś miały wrócić do akcji

Vegeta chyba w Dragon Ball Super nie przemieniał się w SSJ3 bo widać w ostatnim odcinku, że nie lubi tej formy...

Imho dalej zagadkowa zostaje forma SSJ4, bo ostatnio to był bonus od Nevy (sam Goku użył stwierdzenia - bonusik, no i też to Neva odblokował), nagle jak dobrze zrozumiałem Goku trenował stąd ją osiągnął

Z punktu oglądania tego jako dzieciak (czyli nasze czasy RTL7) pewnie bym się przy tej serii w miarę bawił, dzieci nie szukają tam logiki, ale gdyby jej poszukać to jak w całym Dragon Ball można by się zawsze do czegoś doczepić...

EDIT:

Chociaż myślałem, że jakoś Daima zakończy się w sposób, w którym by możliwe było zainicjowanie porwania Uub-a podczas turnieju, do którego zbliża się Dragon Ball Super, ale teraz to nie wiem kto by to mógł zrobić. Arinsu raczej nie będzie mieć takich zapędów, a Degesu siedzi zamknięty...

A drugą kwestię, o której myślałem, że Super Wojownik ze snu Beerusa, to będzie jednak Goku, ale w SSJ4, którego jeszcze nie widzieliśmy w Dragon Ball Super, ale nic o tym Beerusie na ostatnie sekundy nie wspomnieli ... Natomiast był sobie parę odcinków temu Rymus - nie wiadomo po co, to już chyba lepiej jakby o Zeno wspomnieli

bardyt.pl | Wiadomości AI
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.156
Plusy: 10
Odcinek przesuper. Za mało „okruchów życia”, ale przyzwyczaiłem się, dobre i to, co rzucili. Miałem nadzieję, że rozpykają Gomę w pierwszej minucie, dwóch.

Swoją drogą nikt chyba się nie spodziewał, że Gokū zrobi Gomie dziurę w brzuchu.

bardyt napisał(a):
Ogólnie dużo wybuchów, przyjemnie się oglądało, kolejne 10 minut happy endu - Majin Kuu mistrz!
No, mega misrz! Najlepsza postać na równi z Pansy, Gloriem, Nebą i Hybisem.

Lampa Alladyna kozacka

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Supreme Kai of Time
Ziemianin
Ziemianin
Supreme Kai of Time
Dni na forum: 229
bardyt napisał(a):
Trzecie oczy ... Czyżby kiedyś miały wrócić do akcji
Raczej to tylko gag. Już i tak wszyscy znają ich słabość to od razu by klupneli kolejnego co ich użyje 3 razy w tył głowy. No chyba że jesteś Piccolo i FAILujesz w tak ważnym momencie

Nikt nie zginął, nic szczególnego się nie wydarzyło. Nawet dziura w brzuchu Gomy nic nie zmieniła. Strasznie pusty ten ostatni odcinek, a dorzucił jeszcze więcej dziur (Goku od początku Daimy umiał SSJ4??) a na żadną nie odpowiedział. No I ten okropny "popis" Piccolo

Hybisowi za bycie śmieszkiem grupy za dużo fanowie pobłażają. W końcu to on zawalił i sprowadził prawie klęskę na cały świat demonów I jeszcze przez niego wszyscy by prawie zginęli. Ale to ok bo jest "śmieszny"
bardyt
Super Saiyanin
Super Saiyanin

Dni na forum: 3.650
Największą dziurą jest SSJ4, bo jeśli to się dzieje rok po pokonaniu Majin Buu, a 3 lata przed Dragon Ball Super (a przynajmniej tak znalazłem w necie chronologię), to skoro Goku umiał to SSJ4 od początku Daimy, a nie używa w Super, a nikt mu pamięci nie wymazał ... To albo ta Daima jest jakąś inną linią czasową, albo ciężko to wytłumaczyć...

Chyba problem tych dziur fabularnych jest taki, że Daima tworzona była przez 5 lat (20 odcinków ) a przez te parę lat zdążyli opublikować nie wiadomo czemu 131 odcinków Dragon Ball Super... I nagle sobie pomyśleli, a może dokończmy Daimę, bo jednak kasa...

bardyt.pl | Wiadomości AI
JamnikLele
Nameczanin
Nameczanin

Dni na forum: 1.032
No i gdzie ta fuzja w Super Gogitto SSJ 3.5 za pomocą robaczków fuzyjnych...? Rozczarowanie.

Forum DB Nao » » » DB Daima odcinek 20, 28.02.2025
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump