Która część lepsza | |||
RoE | ![]() ![]() ![]() |
3 | 12,50% |
Armagedon Blades | ![]() ![]() ![]() |
12 | 50,00% |
SoD | ![]() ![]() ![]() |
5 | 20,83% |
WoG | ![]() ![]() ![]() |
4 | 16,67% |
Wszystkich głosów: | 24 |
Pierwszy nie jest żadną rewelacją pod względem statystyk, a jego siłę stanowią umiejętności. Drugi zaś to najsłabszy oddział swego poziomu, rekompensujący pozorną słabość olbrzymim przyrostem,
Czy obydwaj nie moglibyście być odrobinę delikatniejsi
Poza tym w Twoim rozumowaniu, el coyocie, jest kilka błędów. Przede wszystkim: definiowanie mądrości i głupoty jest zawsze bardzo względne i na ogół lepiej się do niego nie zabierać. Poza tym nie śmiem odmówić zdolności rozwijania myślenia serii Final Fantasy, którą eMate najwyraźniej bardzo lubi.
ale heroes III jest dla mnie jedna z najgorszych gier w jakie gralem... i dla mnie jest nudna, naprawde! ktos moze grac godzinami w nia, lecz nie ja ;]
Nie wiesz co dobre emate
Nekropolis zły zamek? oO Jak zdobędziesz 10 000 szkieletów i umiejętności walki i obrony co najmniej [ ort! ] po 20, to tylko bać się takiej armii. Dochodzą do tego jeszcze Czarni Rycerze i Licze oraz Wampiry, przecież to jeden z lepszych zamków jak umie się nim grać oO
Zamek - Ogólnie średnie miasto. Bochaterowie są beznadziejni, a bez swoich Aniołów byłaby to prawie najgorsza rasa w grze.
Bastion - Niczego sobie osadka. Średni Bochaterowie, lecz Gildia Magów i jednostki stoją na bardzo wysokim poziomie.
Forteca - Najlepsza nacja w grze. Bochaterowie specjalizują się w dobrych czarach i umiejętnościach, jednostki są zabójczo skuteczne, (nawet najsłabsza jednostka jest przydatna, bo atakuję na dystans) a czary razem z Grallem są najlepsze w całej grze. Jedynym małym mankamencikiem jest to, że na te wszystkie bajery trzeba mieć pieniądze.
Nekropolis - Bardzo silny zamek. Bochaterowie są co najmniej [ ort! ] nieźli, lecz można znacznie podwyższyć ich umiejętnośći (mowa tu o nekromancji). Magia na najwyższym poziomie, jednostki bardzo silne, prócz średniej zjawy i słabego ożywieńca.
Inferno - Dobre miasto. Wizualnie moje ulubione. Czary stoją tu na wysokim poziomie (w szczególności te z ognia). Za mało jednostek latających, ale za to skuteczne w zwarciu. Do zalet dochodzi również ciekawy grall.
Loch - Kolejne świetne miasto. Idealni Herosi, magia, jednostki i budynki sprawiają, że miasto prawie nie ma sobie równych.
Twierdza - Słabe miasto, prawie kompletnie pozbawione magii. Jednostki rozczarowujące, bochaterzy również.
Cytadela - Niezła miasto. Jednostki nie mają może super statystyk, (prócz Gorgony) ale za to prawie każda posiada ciekawą umiejętność. Bochaterzy z klasy wojowników są dobrzy, lecz magia nie jest ich najmocniejszą stroną.
Ogólnie w rękach sprawnego gracza, każde miasto może być dobre, ale to tylko opis podsumuwujący.
Jeśli dodać do Nekropolis pewnien artefakt, a właściwie komplet, to przeciwnik nie ma prawie żadnych szans. Prawie.