Fakt, Majin Buu to postać silnie magiczna i rozpatrywanie jego siły ciosu w zależności od ilości przyjmowanych postaci jest zadaniem niełatwym. Jak dla mnie najsłabszą formą był paradoksalnie Fat Buu (mimo że miał w sobie Południowego Boga i Boga Bogów). Sądzę, że wchłonięcie Południowego Kaioshina i Dai Kaioshina paradokslanie obniżyło jego siłę ciosu. Dlaczego? Nie wiadomo. A być może nie tyle obniżyło, co nie pozwalało, za bardzo "szarżować" tej złej stronie osobowości demona, co sprawiało że część jego siły ciosu była niejako "zamrożona" i nie mógł jej aktywować. Pamiętajmy, że Kaioshini podobnie jak Buu to istoty o zdolnościach magicznych, więc mogły spowodować taki stan rzeczy u Buu. Potem przez jakiś czas nie ma już wątpliwości, że każda forma aż do tej po wchłonięciu Gohana jest silniejsza od poprzedniej. Aczkolwiek, też nie do końca, bo Super Gotenks Buu i Super Gohan Buu powinni mieć mniej więcej taką samą siłę ciosu. Thin (Evil) Buu okazuje się silniejszy od grubasa. To tylko potwierdza przypuszczenia o "zamrożeniu" przez Kaioshinów znacznego potencjału siły demona. Czyli można przyjąć, że Fat Buu rzeczywiście używał tylko jakiegoś ułamka swojej prawdziwej siły; chudy Buu to właśnie ta zamrożona większa część tej siły, aczkolwiek moim zdaniem i tak już nie ta co dawniej, dla mnie ta chudość tej formy ma właśnie prezentować stłamszenie i wygłodzenie tej złej natury. Chudy Buu miał z pewnością zamiar odzyskać swój prawdziwy wygląd, a także siłę. Swoją drogą wydaje się, że nie wiedział za bardzo jak ma to zrobić, wiedział tylko, że póki co musi zwiększyć swoją siłę, żeby jego zła natura znowu mogła rozbłysnąć pełnym blaskiem. Wchłonięcie Gotenksa, Piccolo i Gohana nie uważam za część tego planu; zrobił to tylko dlatego, że zmusiły go do tego okoliczności. Jednak dzięki Goku i Vegecie dopina swego i osiąga swoją oryginalną postać. I właśnie, co z siłą ciosu Kid Buu? Otóż nie jest to najsilniejsza forma Buu, ale najbardziej przerażająca i bezwzględna, nie kierująca się niczym innym jak tylko żądzą niszczenia i zabijania. Jak dla mnie Kid Buu jest silniejszy od grubasa i chudzielca, ale słabszy od wszystkich pozostałych form. Nie przekonują mnie słowa Goku w anime podczas walki na Planecie Bogów, że "ostatnia transformacja tylko dodała mu sił". Te słowa nie padają w mandze, a nie zapominajmy że wersja francuska została translatorsko mocno spartaczona. Pamiętajmy także, że gdy Goku i Vegeta wydostali się z ciała Buu nie przeraziła ich transformacja demona.
"I love Bulma's feet" - Vegeta