Forum Dragon Ball Nao

» Porównanie (Hitlerowcy - Freezer, Saiyanie)

Strony:   1, 2, 3  
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Dni na forum: 7.496
Plusy: 15
Nie na tyle nawiązuje co imie Son-Goku wzieło się od postaci z mitologi i to chyba chińskiej od króla małp (jeśli się nie myle). Tyle Db ma wspólnego z mitologią (no i morze ta przemiana w wielką MAŁPE )
Scyller Mężczyzna
"Rōnin
Rōnin
Scyller
Dni na forum: 7.506
wiekszosc paczki Z jest z mitilogia bylo nawet takie zdjecie caly Z team w innych strojach i tak dalej

Kiedy jestem z nim, czuje sie bezpiecznie, wiem, ze nic mi nie grozi, nikt mnie nie moze skrzywdzic. Z nim moge robic to co umiem najlepiej. Kiedy cos jest nie tak, wiem, ze moge temu zaradzic i znowu bedzie tak jak dawniej. Jego obecnosc sprawia, iz czuje sie w pelni dowartosciowany. Nie, nie jestem gejem. Ja po prostu kocham swoj komputer
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Scyller nawet nie wiesz jaką gafe walnołeś !! To był rysunek przedstawiający rzeczywiście Goku w roli Króla Małp ,ale reszta nie ma nic wspólnego z tą legendą!!! po prostu [ ort! ] na obrazku wcielili się w role różnych postaci, that's all.

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Majin_Vegeta Mężczyzna
"Rōnin
Rōnin
Majin_Vegeta
Dni na forum: 7.488
to ja nie wiem, mozliwe iz do goku, ale wazne ze jest na jakiejs podstawie po zatym nie znasz calej mitologi wiec nie wiesz

END
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Ale na pewno [ ort! ] znam się na postaciach z DB i wiem ,że ich imiona i one same na pewno [ ort! ] nie wywodzą się z mitologi (japońskiej czy jakiejkolwiek)

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Scyller Mężczyzna
"Rōnin
Rōnin
Scyller
Dni na forum: 7.506
nie no imiona to w wiekszosci nazwy warzyw i owocow wiec to raczej z mitologi nie jest bym to tak ujal. No chyba ze byl jakis bog o nazwie marchewka lub ryz smazony.

Kiedy jestem z nim, czuje sie bezpiecznie, wiem, ze nic mi nie grozi, nikt mnie nie moze skrzywdzic. Z nim moge robic to co umiem najlepiej. Kiedy cos jest nie tak, wiem, ze moge temu zaradzic i znowu bedzie tak jak dawniej. Jego obecnosc sprawia, iz czuje sie w pelni dowartosciowany. Nie, nie jestem gejem. Ja po prostu kocham swoj komputer
Xan Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Xan
Dni na forum: 7.483
Majin_Vegeta napisał(a):
Xan głąbie walnełes 2 posty takie same + jeszcze jeden zbędny
Jak się przegląda jednocześnie 3 fora, to się czasem zdarzy coś takiego. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło: mogłeś sobie dodatkowego posta napisać i podbić licznik, prawda?

Scyller napisał(a):
No chyba ze byl jakis bog o nazwie marchewka lub ryz smazony.
Hmm, w sumie to nawet możliwe . Różne dziwactwa są w różnych religiach.

Miyamoto Hachimaro
obiit Anno Discordiae MMVII
Idus Ianuarias

Hic natus est
Q'ccaon'naeaeccer
Anno Discordiae MMVII
Ante Diem XIII Kalendas Martiae
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Dni na forum: 7.259
Plusy: 6
Nie podoba mi się to porównanie. I to bardzo

"Jego drogę spowija jedwab, odciski jego palców na rosie,
Mieszkańcy krain mroku pokornie się przed nim płożą.
Bękart Matki Natury odrzucony przez liście i potok
Obcy w obcym kraju, szuka pociechy w swych marzeniach."
Marillion "Grendel".

Denerwować się, to mścić się na swoim organizmie za głupotę innych.
Hidden Mężczyzna
"Rōnin
Rōnin
Hidden
Dni na forum: 7.257
Plusy: 1
<post do kasacji>

Akira Toriyama 1955 - 2024
Obraz

Ten post był edytowany 2 razy, ostatnio zmieniony przez Hidden: 12.06.2006, 15:30
Brolli Mężczyzna
Saiyanin
Saiyanin
Brolli
Dni na forum: 7.246
Plusy: 1
Ostrzeżenia: 1
Racja...
Kto ma racje stawia wódke i kolacje ,a tak na temat to takie porównanie ma sens bo hitler przegrał i Freezer przegrał i bardzo dobrze .Nie ma ludzi dobrych i ciągle bedą się nasuwać nowe porównania.np. kanibale i Cell zjadali ludzi tylko że Cell nie zjadał swojej rasy.
P.S. nie piszczie słowa hitler z dużej litery(każdem człowiekowi należy się szacunek ale czy on był człowiekiem to już wy osądzcie sobie sami w głowie bo to nie jest forum na temat śmieci tylko o DB.)
Megane Kobieta
"Rōnin
Rōnin

Dni na forum: 7.472
Nie podoba mi się to porównanie. I to bardzo Mad
To masz problem Skonsultuj sie z lekarzem lub farmaceuta, (a najlepiej psychoterapeuta), bo ja ci nie pomoge.

Ale wy sie podniecacie jak chłop pod orywke . Cos jak liga polskich rodzin gdy wspomina sie o homoseksualizmie, czy wejsciu Polski do UE. To tylko kontrowersyjny temat jak rozne inne. Nie trzeaba sie od razu bulwersowac tylko troche popolemizowac. Podac swoje za i przeciw. Takie podejscie jest calkowicie nieuzasadnione...

Wolny kraj, mozna kazdy temat zamiescic na forum, a zamieszczanie postow jak ten w cytacie, ktory podalam wyzej to nic innego jak czysta glupota
Variu Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Variu
Dni na forum: 7.319
Jak możecie porównywac to co się stało z bajka jaka jest Dragon ball... Uważam iż temat ten jest co najmniej nie smaczny.

*Te inne narody na innych planetach uwazali za smieci nie godne zycia, tak samo jak uwazali hitlerowcy Polakow, Żydow, Rumunów.
...ten naród nazywa się romowie. Ciekawie jak byś Ty się czuła gdyby ktoś nazywał Cię pijakiem,złodziejem... Nie bądźmy sterotypowi.

Megane nie wiem ile masz lat, co widziałaś, co przeżyłaś, ale obejrzyj sobie film pt. "Szara strefa" a potem zacznij się wypowiadać.
Skoro widzisz podobieństwo między animowaną bajką a mordowaniem ludzi w taki sposób, iż ludzie którzy to przeżyli nie potrafią otrząsnąć się, przystosować do normalnego życia to bardzo mi przykro.
Ciekawe jest Twoje podejście.

Friezer zapewne nie kazał zabijać, palić oraz grzebać ludzi. Nie kazał Ojcu/matce zabijać swoich dzieci, swoich bliskich.

Twoja wypowiedź świadczy albo o Twoim młodym wieku w którym nei wie się jeszcze co przyniosła II wojna światowa, hollokaust, albo jesteś tak nieoczytana lub bezuczuciowa. Moje skromne zdanie....

Obraz
"Z deszczem przychodzimy. Z rosą odchodzimy... Lecz marzenia nasze na tym świecie pozostają..."
Epitafium: DBZ odc. 467.
Focus Mężczyzna
"GMF
GMF
[ Klan Asakura ]
Focus
Dni na forum: 7.263
Plusy: 41
Nie zgodze sie z Toba,niechcialem zabierac w tej sprawie głosu,ale jednak komenatarze mnie do tego skłoniły,Freezer i jego armia,podobnie jak Armia Hittlera zabijali miliony istnien.Freezer takze byl osoba bezwgledna,zabijal kazdego,nie zaleznie o płci i wieku.Podboje Sajanow,stawaly sie z kolei dla podbitych planet,swoistym obozem koncentracyhnym,jak np Tsufulowie,ktorzy byli zmuszani do ciezkiej pracy,a gdy juz niebyli potrzebni,po prostu [ ort! ] sie ich pozbywano,taki samy przyklad mamy np gdy Vegeta zabija Nappe,bo nei jest mu juz do niczego potrzebny.Co do palenia zwlok,zabijania Cyklonem B,czy tez innych metod,to mysle ze wybuch planety,albo przebicie na wylot,takze nie nalezy do smierci milych,wizja porowniania armii Freezy do Nazistow,jest swego rodzaju wizja trafna,ale wszak nie we wszystkich wątkach.Co do tematu,hm uważam [ ort! ],że jest całkiem niezly i daje nam do myslenia,a to ze ktos ma takie a nie inne zdanie,niech pozostanie sprawa tylko i wylacznie posiadacza lub posiadaczki owego zdania.Dzieki.

Regulamin Forum | Cytaty z mang i anime

Obraz
Variu Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Variu
Dni na forum: 7.319
Dla mnie nie jest to żadne usparawiedliwienie.

Pomyśl- gdybyś miał córeczkę która zginela by pod kolamisamochodu, nie chciał byś aby ktoś kiedyś założył temat "porównanie" w którym by napisał że widział wczora rozjechanego psa który wyglądał podobnie do córki "Nameck-Wariora". Chodzi mi o szacunek do zmarlych, a nie o to iż podobieństwa nie ma.

Obraz
"Z deszczem przychodzimy. Z rosą odchodzimy... Lecz marzenia nasze na tym świecie pozostają..."
Epitafium: DBZ odc. 467.
Megane Kobieta
"Rōnin
Rōnin

Dni na forum: 7.472
Variu slepoto mam wiek pod avatarem.

Dobrze wiem co II wojna przyniosla Polsce i innym nacjom. Dobrze wiem co znaczy dorosnac w zbyt szybkim tempie, bo zycie cie do tego zmusza . Nie wciskaj mi tu, ze tylko dlatego ze porownje ta kultowa mange do histori, to jestem nierozwinieta emocjonalnie i psychicznie. Chyba jednak to z toba 'cos nie tak' skoro tak strasznie bierzesz to porownanie za zlo, gdyz to nic innego jak pomysl. To nie jest krzywdzenie pamieci zmarlych, to nie jest bezczeszczenie 'wspanialego dziela' , to jest jedynie pomysl na dyskusje. Dlaczego mi od razu wyjezdzsz z moja niedorosloscia i nietolerancja? Sam nie przezyles tamtych czasow i nie zgrywaj bohatera, bo nim nie jestes.
Focus Mężczyzna
"GMF
GMF
[ Klan Asakura ]
Focus
Dni na forum: 7.263
Plusy: 41
Nie mozna traktowac tematow tak na serio,wiem co sie stało w Aushwitz,Brankauf,Slitzuth i wielu wielu innych obozach,wiem interesuje sie tym,wiem jakie byly straty,rozumiem moglo cie to zniesmaczyc,ale sadze ze nikt nie mial tutaj nic zlego na mysli zakladajac ten temat,myslisz ze mnie nie wkurza to ? Ale tutaj jest tylko porownianie od strony czysto zasadniczej,nie zaś pod wzgledem strat,wiadomo ze jest to tylko anime i nikt tam nie zginął,ale przypatrz sie ze jednak kazde anime zawiera czastke z prawdziwego życia i Akira w swoich dzielach nieraz to pokazywał (Dr.Slump,Kaiko) i wlasnie to mi sie wydaje chciano wyrazic w tym temacie,a nie chec nasmiewania sie ze zmarlych........

Regulamin Forum | Cytaty z mang i anime

Obraz
Shihouin Mężczyzna
Skryty w cieniu poprostu
Skryty w cieniu poprostu
[ Klan Kaeshi ]
Shihouin
Dni na forum: 7.220
Plusy: 4
Ostrzeżenia: 3
nie bede wypowiadał sie na ten temat, to jest dla mnie skandaliczne i smutne że ktoś porównał życie i śmierć, do bajki o całkiem innym znaczeniu. takie
jest przynajmniej moje zdanie

[img198.imageshack.us/img198/1294/finalsygjrock2.jpg]
"Hana wa sakuragi , hito wa bushi." - "Wśród kwiatów wiśnia wśród ludzi wojownik."
"Leć jak motyl, kłuj jak pszczoła"
Santoryu

Kaeshi Klan
Dai Kaiosama Mężczyzna
"Rōnin
Rōnin
[ Klan Takeda ]
Dai Kaiosama
Dni na forum: 7.057
Plusy: 2
Co masz na myśli mówiąć hitlerowcy?
Czy chodzi Ci o SS, Wermaht, NSDAP, zwykli niemieccy obywatele-wyborcy czy samo najblizsze otoczenia Hitlera?
Jest to kwestia bardzo ważna w tej dyskusji...
Kwestia, która powinna być wyjaśniona, bo postawi ten temat w jaśniejszym wietle.
Jakkolwiek twierdzę, że porównywanie "hitlerowców" i ich zbrodni dokonanych w całej Europie i także w innych częściach świata do, bądź co bądź(wybaczcie mi to określenie) komiksu i kreskówki jest kontrowersyjne, to z całą pewnością tezie tej należy przyznac sporo racji.
Szczególnie jeśli porównuje się Frezera i Hitlera- podobieństwo jest wyraźne.
azi Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
azi
Dni na forum: 7.068
hitler i frezer sa podobni dla mnie jakby mieli ta sama krew

pulkarecordzz.phorum.pl
konto usunięte
Saiyanin
Saiyanin

Trafne spostrzeżenie! Ale przecież sayanie byli "jednością". Walczyli razem (no...tkj.) Hitler zabijał nawet swoich, i to bez wachania!
Strony:   1, 2, 3  

Forum DB Nao » » » Porównanie (Hitlerowcy - Freezer, Saiyanie)
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump