Na szczęście ten chłop nie jest większym autorytetem od Zeno z trzech głównych powodów które tu przedstawię.
1. Shin nie wiedział o istnieniu Zeno do czasu turnieju niszczycieli, co sprawia że Shin nazywający Rymusa największym autorytetem ma sens tylko do czasu turnieju niszczycieli gdy Zeno debiutuje i o którym nie wiedział.
2. Zeno nie przyjmowałby od nikogo żadnych rozkazów ponieważ jest ostatecznym autorytetem którego słuchają wszyscy, gdy Rymus stworzył na rozkaz Najwyższego króla demonów.
3. Rymus jest określony jako największy autorytet ale we wszechświecie gdy Zeno włada całym multiversum i wszystkimi co istnieje.
Yasiek Super Saiyanin 2 Wiek: 35 Dni na forum: 5.823 Plusy: 7 Posty: 831 Skąd: Miastostumostów
Tak więc po kolei.
W anime nie było powiedziane, że Bóg Światów nie wie kim jest Zeno. Specjalnie odświeżyłem sobie tę scenę i wiadomo, że Shin nie wiedział, jak on wygląda, ponieważ zapytał się 'co to za dzieciak'. Można więc przypuszczać, że mógł wiedzieć o istnieniu Zeno, ale nigdy nie miał okazji zobaczyć go na własne oczy. Stary Bóg Światów stwierdził, że miał okazję spotkać Zeno tylko 3 razy.
W DBS Zeno jest przedstawiony jako postać, która nadzoruje wszystkie wszechświaty i może je zniszczyć w każdej chwili, czego dokonał już w przeszłości, bo było tych wszechświatów łącznie osiemnaście. W żadnym razie nie zaprzecza to temu, że Rymus stworzył owe wszystkie wszechświaty.
Czemu Rymus miałby być autorytetem tylko w jednym wszechświecie, skoro jest twórcą wszystkich? Z kontekstu wynika, że chodzi o wszystkie światy, dlatego zasugerowałem aby poprawić to w napisach. Na razie nie wiadomo na ile można Shinowi wierzyć, bo później może okazać się co innego. Obecnie wiemy, że Rymus stworzył, a Zeno nadzoruje i niszczy. Problemem jest to kto jest nad kim i może się to niedługo wyjaśni.Grupa Mirai
Shounen *SōheiMenos 「僧兵メノス」 Wiek: 36 Dni na forum: 7.576 Plusy: 73 Posty: 15.630 Skąd: ふざけた時代
Kiedyś się śmiałem, że po Zeno zostaje czekać na pojawienie się Zenoshina. Rymus pasowałby do tej roli jako kogoś stojącego wyżej. W końcu to on powołał Kaioshinów, którzy spowiadają się przed Zeno.Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT