Mam na imię Agnieszka i jestem nowym userem na tym forum
Postanowiłam się tutaj zarejestrować, ponieważ DB jest moim ukochanym anime, które ubóstwiam odkąd obejżałam pierwszy odcinek. A było to dawno temu (kurcze jaka ja stara jestem, ahh kiedy to było jak miałam z 10 lat ^^""") No ale przejdźmy do rzeczy. Od niedawna zaczęłam się trochę uczyć japońskiego. Wiadomo, anime, japońskie sprawy itepe itede ^^ Także dzięki DB zainteresowałam się krajem gdzie został stworzony, a język jakim sie posługują stał się dla mnie niezwykle fascynujący (ahh jakie śliczniutkie, fajniutkie są te znaczki ^^"") No i z takim entuzjazmem i optymizmem podeszłam do tej nauki, bo zawsze (odkąd tylko DB pojawił się w moim życiu) chciałam pojechać do Japoni. I nagle zonk
Bo patrze a tu mi jakies kwadraciki wyskakują ^^ Postanowiłam się z tym uporać... Poszperałam, poczytałam w necie. Jest! pisze że trzeba wgrać sobie ten język w opcjach regionalnych. Ahh no to biore się za to i kurde wyskakuje mi okno, że trzeba włożyć płytke z systemem. Chwila namysłu, posmyranie się po głowie no i wiem ^^ nie mam płytki z win xp (cóż to za genialne stwierdzenie)
Szukam dalej, gdzieś wyczytałam, że ściągnie sie jakiś plik, potem się normalnie zainstaluje i bum japoński chodzi piekniutko w przeglądarkach. No ale i to próbowałam i nic
Ja tak bardzo chcę się nauczyć japońskiego, z początku mi super szło, nauczyłam się znaków katakany, hiragany, ale... dalej nic z tego nie będzie...
I w związku z tym, mam pytanie do Was. Czy może mi ktoś pomóc? Może ma ktoś jakiś pomysł albo coś? Bardzo byłabym wdzięczna