Forum Dragon Ball Nao

» Survivor muzyczny - dyskusja, komentarze

Strony:   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  
Drakan
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Drakan
Dni na forum: 6.684
Plusy: 7
Thrash, Joanno, thrash!
Literówka. Przyznasz jednak, że moja wersja zdecydowanie lepiej pasuje do SOAD. I nie tylko.

I know I'm strange, but what are You?
Ech, gdzie te czasy Nao oświecone...
Amino Kobieta
Saiyanin
Saiyanin
Amino
Dni na forum: 5.906
Mam tylko taką uwagę: w SOAD jest dwóch wokalistów, a wy się czepiacie wokalisty.. którego ?

Marimo Mężczyzna
"L'uś
<b>L</b>'uś
[ Klan Kaeshi ]
Marimo
Dni na forum: 6.272
Plusy: 18
Amino napisał(a):
Mam tylko taką uwagę: w SOAD jest dwóch wokalistów, a wy się czepiacie wokalisty.. którego ?
Tego co śpiewa raczej.

'These are the seasons of emotion and like the winds they rise and fall'
Drakan
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Drakan
Owszem, słychać dwóch. Jeden to jakiś współczesny wyjec, drugi też współczesny wyjec, który próbuje naśladować starych wyjadaczy. Nie wiem, który gorszy.

franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
Dni na forum: 7.152
Plusy: 3
Ostrzeżenia: 3
Laru napisał(a):
Shounen napisał(a):
Einstürzende Neubauten

Jedna piosenka mi wystarczy... Nie dość, że z kartki, to jeszcze ta "perkusja"... No i niemiecki. Nie lubię tego języka.
Chocholi taniec. Jeden raz podane argumenty nie mające nic wspólnego z muzyką, powtarzane tysiąc razy, do bólu i do skutku. W zasadzie jeden cytat, a późniejsze pisanie że powody były. Z tym że nie ma tu ani jednego powodu. Ale po kolei.
1. Jak już gdzieś pisała Drakan, jedna piosenka nie wystarczy bo niektóre kapele mają skrajnie różne piosenki.
2. Co ma do rzeczy że z kartki? Nie ma to najmniejszego przekładu na muzykę. Brando jak grał Ojca Chrzestnego też czytał z kartki, a nie miało to wpływu na jego grę. Sam byłem na paru koncertach ( w tym T. Love i Kult) kiedy wokalista śpiewał z kartki. Nie muszę dodawać że podane przeze mnie zespoły należą do polskiej czołówki jeżeli chodzi o przygotowywanie koncertów. A video jest z koncertu. Jest to proceder istniejący na całym świecie gdy kapela gra nową piosenkę, i nie zdążyła się jej jeszcze dobrze nauczyć.I nie świadczy to o głupocie wykonawcy, bo akurat Blixa Bargeld należy do najbardziej inteligentnych muzyków z jakimi się spotkałem.
3. Jak już pisałem zrobienie własnej perkusji i umiejętność grania na niej wynika bardziej z bardzo dobrego słuchu muzycznego niż z braku umiejętności. Wielu muzyków samodzielnie przygotowuje sobie instrumenty, i są za to zazwyczaj chwaleni niż ganieni, więc argument całkowicie z dupy. No, ale jak ktoś nie potrafi się wyrwać poza swoje schematy to cóż począć.
4. Język niemiecki - podczas gdy kapele z całego świata wolą śpiewać pokaleczonym angielskim, który wielokrotnie przez to zatracił właściwą sobie poetykę, śpiewanie w rodzimym języku powinno być chlubą, a nie przywarą. Zwłaszcza jeśli potrafi w tym języku napisać dobre teksty, pasujące do muzyki, i oddające ducha i język poetycki danej narodowości. Sam nienawidzę niemieckiego, ale jest różnica między używaniem języka w potocznej mowie, a między wyczuciem języka do tworzenia sztuki.

Jak już pisałem chocholi taniec.

"I wówczas, jakby dla ostatecznego i nieodwołalnego pchnięcia mnie do upadku, zjawił się duch Przekory. Filozofia nie zdaje sobie żadnej z tego ducha sprawy. A jednak wieżę w to święcie, jak w istnienie własnej duszy, że przekora jest jednym z pierwotnych popędów ludzkiego serca - jedną z niepodzielnych, pierwiastkowych władz lub uczuć, które nadają kierunek charakterowi danego człowieka. Któż, popełniając czyn niedorzeczny lub nikczemny, nie dziwił się po stokroć tej prostej oczywistości, iż wiedział, że winien go był nie popełniać? Czyż pomimo doskonałości naszego rozsądku nie mamy nieustannych zakusów do naruszania tego, co jest Prawem, dla tej po prostu przyczyny, iż wiemy właśnie,że jest to - Prawo?"
Edgar Allan Poe "Czarny Kot"
Endzik Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Kutang ]
Endzik
Dni na forum: 6.442
Plusy: 25
^
Oto żale gościa, który zespół grający 25 lat ocenił na podstawie 3 piosenek usłyszanych w radio, powstałych w okresie mniejszym niż 5 lat.
Obraz
franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
1. Nie głosowałem na żaden zespół powstały przed 92 rokiem
2. Einstürzende Neubauten istnieje od 80, więc jeśli lata na scenie ( a podejrzewam że i ilość przesłuchanych kawałków) są kryterium to strzeliłeś se w kolano misiu.

"I wówczas, jakby dla ostatecznego i nieodwołalnego pchnięcia mnie do upadku, zjawił się duch Przekory. Filozofia nie zdaje sobie żadnej z tego ducha sprawy. A jednak wieżę w to święcie, jak w istnienie własnej duszy, że przekora jest jednym z pierwotnych popędów ludzkiego serca - jedną z niepodzielnych, pierwiastkowych władz lub uczuć, które nadają kierunek charakterowi danego człowieka. Któż, popełniając czyn niedorzeczny lub nikczemny, nie dziwił się po stokroć tej prostej oczywistości, iż wiedział, że winien go był nie popełniać? Czyż pomimo doskonałości naszego rozsądku nie mamy nieustannych zakusów do naruszania tego, co jest Prawem, dla tej po prostu przyczyny, iż wiemy właśnie,że jest to - Prawo?"
Endzik Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Kutang ]
Endzik
Wróć, kiedy dowiesz się, o czym rozmawiamy, pysiu.
franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
A co, zapisałeś sobie jakąś moją wypowiedź z przed roku i wciąż nie możesz się spuścić?

Endzik Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Kutang ]
Endzik
Nie, nie mam problemów przy waleniu konia na cudzą hipokryzję i ignorancję.
franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
ha, aż tak się boisz że mógłbym odeprzeć twoje zarzuty, że boisz się ich wypowiedzieć na głos?

Endzik Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Kutang ]
Endzik
franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
jak wolisz. Możemy podyskutować.

Cóż mogę powiedzieć. Jeśli to jest zespół rockowy, to czemu można go usłyszeć w mtv, vivie, rmffm czy radiu zet? Nigdy się jakoś tym nie interesowałem, ale jeśli ( o ile) kiedyś robili coś na kształt [ ort! ] dobrej muzyki, to upadli bardziej niż Lucyfer po strąceniu na ziemię. Tyle ode mnie.
Przyznałem się do tego że ich nie słucham, i nie chcę słuchać. Nie pisałem że nigdy nic dobrego nie zrobili, ale że to co słyszałem mi wystarczy. Jednak przystępując do surva, przyjąłem jego zasady. Były trzy linki, więc obejrzałem wszystkie. Nie zachwyciły mnie, ale znalazłem parę dużo gorszych. Dla tego mimo niechęci do Bon Jovi nie głosowałem na nich jeszcze ani razu, choć występują w zabawie. Ty podpiąłeś się pod post "Jedna piosenka mi wystarczy. Wydaje mi się że jest różnica między pisaniem w temacie, opierając się na już posiadanej wiedzy, a survem, gdzie wypadałoby obejrzeć te trzy linki, choćby częściowo jeśli piosenka jest tragiczna.

Endzik Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Kutang ]
Endzik
No i ok, obejrzałem trzy po tym, jak po raz pierwszy się zapieniłeś. Czy zmieniło to mój odbiór zespołu? Nie. Dlatego uznałem, że nie warto pisać uzasadnienia na nowo.
I nie jest dla mnie istotne to, że wokalista był w Bad Seeds, że nagrali piosenkę z Nickiem Cavem, bo to zaciera istotę zespołu jaka jest potrzebna w survie.
Jakie znaczenie ma język przy wyczuciu poetyki? Jaki wpływ na twórczość ma to, że instrument buduje się samemu? Etc.
Poruszasz kwestie nieznaczące w porównaniu z najważniejszą, sam to zresztą dobrze ująłeś:
Jeśli się głosuje na muzykę wywołującą emocje zamiast na technicznie doskonałe nawet gówno nie będące w stanie nikogo poruszyć to znaczy że powinno się zaprzestać grania muzyki
Twoim największym uchybieniem jest to, że z nieznanego mi powodu, rościsz sobie prawo do bycia wyrocznią w kwestii tego, co powinno się podobać, a co nie.
franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
Faktycznie, mój błąd. W momencie kiedy pisałem pierwsze uzasadnienie byłem trochę nabzdryngolony, i nie podzieliłem argumentów na odnoszące się do do ogółu i na te pokazujące słabość argumentacji oponentów. Tym nie mniej, jakby argumentacja była "Nie przekonuje mnie taki rodzaj muzyki", "Nie porusza mnie to" czy nawet "źle zagrane technicznie" - byłoby ok. W momencie kiedy argumentacją jest język, konstrukcja instrumentu czy fakt śpiewania z kartki, a takie pierdoły są cytowane po kilka razy zamienia si.ę to w chocholi taniec, którego już nikt nawet nie próbuje zrozumieć.

Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Dni na forum: 7.284
Plusy: 6
Tak ciężko zrozumieć, że coś mi się może nie podobać? No proszę. Nie widzę powodu, dla którego musiałabym się tłumaczyć, czemu coś mi nie pasi. Mogłam napisać, że "nie, bo mi się nie podoba". Bo mi się nie podobało. I to nie tylko ze względu na język czy formę wykonania. To co napisałam znaczy tyle samo co:
franqey napisał(a):
"Nie przekonuje mnie taki rodzaj muzyki", "Nie porusza mnie to" czy nawet "źle zagrane technicznie" - byłoby ok.
Po co mam się rozpisywać na temat zespołu, który mnie nie rusza. Poematy mogę pisać na temat zespołów, które cenię.

El Final napisał(a):
Twoim największym uchybieniem jest to, że z nieznanego mi powodu, rościsz sobie prawo do bycia wyrocznią w kwestii tego, co powinno się podobać, a co nie.
Święta racja.

Pozdrawiam.

"Jego drogę spowija jedwab, odciski jego palców na rosie,
Mieszkańcy krain mroku pokornie się przed nim płożą.
Bękart Matki Natury odrzucony przez liście i potok
Obcy w obcym kraju, szuka pociechy w swych marzeniach."
Marillion "Grendel".

Denerwować się, to mścić się na swoim organizmie za głupotę innych.
Avensus Mężczyzna
"Indestructible
Indestructible
[ Klan Asakura ]
Avensus
Dni na forum: 7.068
Plusy: 9
Drakan napisał(a):
SOAD
SoaD.

When music is the weapon, the sickness is the cure
'Love' is making a shot to the knees of a target 120 kilometers away using an Aratech sniper rifle with a tri-light scope
[i43.tinypic.com/33ojrxj.gif]
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.606
Plusy: 73
Ten powalony teledysk z jeleniem
Chyba genialny.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Dni na forum: 7.284
Plusy: 6
Shounen napisał(a):
cytat:
Ten powalony teledysk z jeleniem

Chyba genialny.
A powalony nie pasuje? Jeleń porywa grupkę brzydkich facetów i romansuje z plastikową figurą z ogródka. Przepraszam, ale "powalony" pasuje tu jak ulał

"Jego drogę spowija jedwab, odciski jego palców na rosie,
Mieszkańcy krain mroku pokornie się przed nim płożą.
Bękart Matki Natury odrzucony przez liście i potok
Obcy w obcym kraju, szuka pociechy w swych marzeniach."
Marillion "Grendel".

Denerwować się, to mścić się na swoim organizmie za głupotę innych.
Drakan
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Drakan

Strony:   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  

Forum DB Nao » » » Survivor muzyczny - dyskusja, komentarze
Przejdź do: