Może się Wam to wydawać śmieszne, ale od dobrych 8 lat mam ukierunkowaną już przyszłość i nic mnie nie powstrzyma. Ot co!
   Może się Wam to wydawać śmieszne, ale od dobrych 8 lat mam ukierunkowaną już przyszłość i nic mnie nie powstrzyma. Ot co!  

O ile się nie mylę nie ma takiego zawodu jak 'socjolog'. Po studiach socjologicznych masz jakieś tam perspektywy, wyrabiasz zdolności i zdobywasz wiedzę, którą cenią pracodawcy (niektórych zawodów).
  O ile się nie mylę nie ma takiego zawodu jak 'socjolog'. Po studiach socjologicznych masz jakieś tam perspektywy, wyrabiasz zdolności i zdobywasz wiedzę, którą cenią pracodawcy (niektórych zawodów).

i na studia nie ide
 i na studia nie ide  wienc raczej sie nie dostane nigdzie.
 wienc raczej sie nie dostane nigdzie. 

czemu piszesz też? Jeśli chłopak nie kłamie , toma 18 lat , więc studia zacznie dpoiero po wakacjach.
Myśle że chciałbym być informatykiem, bo ja niejestem zbytnio uzdolniony do pracy fizycznej Smile i na studia nie ide Smile wienc raczej sie nie dostane nigdzie.

w sumie mam czas jeszcze więc pomyśle
 w sumie mam czas jeszcze więc pomyśle 

, ale ma spore szanse, patrzac na to ze jest zdolny.
, ale ma spore szanse, patrzac na to ze jest zdolny.

). Obecnie jestem już prawe na 100% zdecydowana na psychologie.
). Obecnie jestem już prawe na 100% zdecydowana na psychologie. 
 . Albo zostanie psychologiem sportowym (2 w 1) ale wątpie aby to się tak skończyło.
 . Albo zostanie psychologiem sportowym (2 w 1) ale wątpie aby to się tak skończyło. 
 ). Jednakże przydałby się sponsor w tym zawodzie
). Jednakże przydałby się sponsor w tym zawodzie  .
 .

, tworzenie wirusów komputerowych to też niezły pomysł (wysyłałabym go do osób, których nie lubie)
 , tworzenie wirusów komputerowych to też niezły pomysł (wysyłałabym go do osób, których nie lubie)
a moja mamusia uważała że zostane strażakiem , bo dużo sikałem tuż po urodzeniu
 a tak na marginesie z moim bratem było tak samo
 a tak na marginesie z moim bratem było tak samo  

Myślę nad czymś co jest potrzebne na rynku pracy
( co pewnie sie zmieni jak skończę szkołę)
i czymś o mnie interesuje (to chyba jest ważniejsze w życiu)...
Doradzicie mi coś?

Majin Gogeta napisał(a):Informatyk?Myślę nad czymś co jest potrzebne na rynku pracy
 . Bądź po prostu jakimś kierowcą i tylko jeździć i jeździć i mieć we wszystko wbite.
 . Bądź po prostu jakimś kierowcą i tylko jeździć i jeździć i mieć we wszystko wbite.