Forum Dragon Ball Nao

» Polityka

Strony:   1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Dni na forum: 6.160
Plusy: 15

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.599
Plusy: 73
Trzeba podnosić podatki, bo muszą być pieniądze na ratowanie UE.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Mateusz Mężczyzna
^Recenzent
Recenzent
[ Klan Tokugawa ]
Mateusz
Dni na forum: 6.412
Plusy: 10
Jak się tylko zastanawiam co politykom do tego co jem -.-

Obraz
Kaio
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Asakura ]
Kaio
Dni na forum: 5.110
Plusy: 5
Ostrzeżenia: 1
Biedny Adam... Porób sobie większe zapasy chipsów póki tanie, bo jedną paczkę już Ci siostrzyczka przed chwilę z szafki kuchennej skubnęła ; )

Istnieją grzechy, których urok tkwi raczej w myśli o nich niż w samym czynie, triumfy dziwne, zadowalające raczej dumę niż namiętność, wzmagające tętno intelektualnej radości - radości znacznie intensywniejszej niż ta, jaką obdarzają czy mają możliwość obdarzyć zmysły.
franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
Dni na forum: 7.145
Plusy: 3
Ostrzeżenia: 3

"I wówczas, jakby dla ostatecznego i nieodwołalnego pchnięcia mnie do upadku, zjawił się duch Przekory. Filozofia nie zdaje sobie żadnej z tego ducha sprawy. A jednak wieżę w to święcie, jak w istnienie własnej duszy, że przekora jest jednym z pierwotnych popędów ludzkiego serca - jedną z niepodzielnych, pierwiastkowych władz lub uczuć, które nadają kierunek charakterowi danego człowieka. Któż, popełniając czyn niedorzeczny lub nikczemny, nie dziwił się po stokroć tej prostej oczywistości, iż wiedział, że winien go był nie popełniać? Czyż pomimo doskonałości naszego rozsądku nie mamy nieustannych zakusów do naruszania tego, co jest Prawem, dla tej po prostu przyczyny, iż wiemy właśnie,że jest to - Prawo?"
Edgar Allan Poe "Czarny Kot"
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
http://www.rmf24.pl/raport-koniec-wolnego-in ... nId,430801

Tytuł chyba mówi sam za siebie

Kim są administratorzy rządowych stron, którzy tak słabo zabezpieczają ministerialne witryny? Nie wie tego nawet sam minister cyfryzacji. Michał Boni ujawnił w rozmowie z reporterem RMF FM Tomaszem Skorym, że rząd dopiero to sprawdza. I to w rozbrajający sposób, a mianowicie - wysyłając ankiety.

Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Mateusz Mężczyzna
^Recenzent
Recenzent
[ Klan Tokugawa ]
Mateusz
A co za 40 lat? Kolejne podniesienie czasu pracy, ale tym razem do 75 lat?

Najlepiej gdyby już likwidować te przymusowe emerytury dla ludzi, którzy jeszcze na to nie płacili.

Obraz
Miyu Kobieta
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Kaeshi ]
Miyu
Dni na forum: 4.935
Plusy: 11
A taki dobry dzień się zapowiadał.. jak będą tak podnosić ceny to raczej nie dożyję do emerytury, nóż mi się w kieszeni otwiera jak patrze na cały ten przestarzały system, gdzie kasa leży odłogiem, a pieniądz mógłby w tym czasie pracować.
Kaio
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Asakura ]
Kaio
Za każdym razem śmiać mi się chce z oburzonych polaczków, że ceny podnieśli, że VAT skoczył w górę, że ACTA chcieli podpisać, że stocznie zamknięte, że podniosą wiek emerytalny.
A ja mam to głęboko gdzieś, nie protestowałam w żadnym z tych wypadków, bo my, jako naród zapracowaliśmy sobie na to w pocie czoła.
Ludzie siedzą tylko przed telewizorami, oglądają TVN, Polsat, słuchają Radia Zet, czytają Wyborczą i nawet nie wysilą się, żeby użyć szarych komórek. Czy Wy się * kiedyś ogarniecie?
A wiecie co jest najśmieszniejsze? Że większość z Was głosowała na dzisiejszy Rząd, gdy zwyciężyli za pierwszym razem, głosowała w ostatnich wyborach i zagłosuje na nich w przyszłych. Dlatego absolutnie nie jest mi żal, że komuś się oberwie po kieszeni. A obrywa się najczęściej tym, którzy i tak mają najmniej.

Fajne podsumowanie: http://kwejk.pl/obrazek/862925/nastroje,w,polsce.html

Istnieją grzechy, których urok tkwi raczej w myśli o nich niż w samym czynie, triumfy dziwne, zadowalające raczej dumę niż namiętność, wzmagające tętno intelektualnej radości - radości znacznie intensywniejszej niż ta, jaką obdarzają czy mają możliwość obdarzyć zmysły.
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Kaio napisał(a):
Dlatego absolutnie nie jest mi żal, że komuś się oberwie po kieszeni.
A komu jest żal, że się komuś oberwie? Każdemu chodzi przede wszystkim o własną sytuację i przyszłość.

To też dobry obrazek:
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/0 ... c2388f.jpg

Ale coraz więcej fanów PO deklaruje, że na następne wybory nie pójdzie w ogóle.

Kaio
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Asakura ]
Kaio
Cóż, o własną przyszłość się nie martwię, a pisząc to zdanie miałam na myśli tych, którzy głosowali na Platformę. Bo żal jest jednak ludzi, którzy nie ze swojej winy ponoszą konsekwencję decyzji większości. Ale na tym polega demokracja, czy nam się to podoba czy nie. Tak samo jak przykro się robi, kiedy dowiedziałam się, że facet pracujący ciężko przez całe życie, będący aktywnym działaczem Solidarności dostaje 600zł emerytury, a średnia emerytura byłych funkcjonariuszy UB i SB wynosi 2,5 tys zł!

Swoją drogą, uważam chodzenie na wybory za nasz zasrany obywatelski obowiązek. Choćby się miało oddać nieważny głos, to jednak taka jest nasza powinność. Ci, którzy nie chodzą na wybory już w ogóle nie mają podstaw do narzekania.

Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Kaio napisał(a):
Swoją drogą, uważam chodzenie na wybory za nasz zasrany obywatelski obowiązek. Choćby się miało oddać nieważny głos, to jednak taka jest nasza powinność. Ci, którzy nie chodzą na wybory już w ogóle nie mają podstaw do narzekania.
I idą matoły, i głosują na PO (bo nie na Kaczyńskiego - na niego nie można, wróg świata i w ogóle wstyd). Chyba nie tędy droga. A to właśnie takich ludzi się tak usilnie zachęca do pójścia na wybory - matołów, którzy nie mają swojego zdania albo to ich zdanie jest spaczone przez media.

Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Rzecz w tym, ze ja nie chce ani PiS-u ani PO,a poniewaz pozostali nie maja na tyle silnego poparcia, by liczyc sie w wyscigu do wladzy, w zasadzie nie ma na kogo glosowac.

Pozdrawiam

Miyu Kobieta
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Kaeshi ]
Miyu
Dni na forum: 4.935
Plusy: 11
Niby nie ma, ale ja już nie głosuję na ludzi, którzy kłamią mi i to w żywe oczy,jeżeli po 4 latach nie widzę zmian, do widzenia.
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Dni na forum: 6.703
A ja będę oryginalny i powiem coś takiego. PO wyrządza więcej realnego zła, jest tam więcej typowych *skurczybyków*, ale droga do normalności musi prowadzić po trupie PiSu. Innego wyjścia nie ma. Nikt nie da rady zniszczyć Platformy, jeżeli najpierw nie rozjedzie PiSu.

Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
Kaio
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Asakura ]
Kaio
Chłopie, siedzisz i się marnujesz, taki z Ciebie zajebisty strateg, że się dziwię, że jeszcze Cię jakiś sztab wyborczy nie przechwycił.
Rozumiem, że panaceum na wszelkie zło ma być Mikke?

Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Dni na forum: 6.703
A choćby i Mikke. Nie chodzi o to, żeby panaceum był Mikke, tylko o to, że PiS nie zniszczy Platformy, bo nie da rady z Wyborczą, KP, Powszechnym, RMF FM, Lisem, Newsweekiem ani TWN25. Jeśli ktoś w ogóle poważnie walczyć z Platformą, to musi wyrwać PiS z pozycji ich najgorszego wroga, inaczej tylko PiS będzie się liczył w konfrontacji z PO, a reszta będzie planktonem.

Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
Mateusz Mężczyzna
^Recenzent
Recenzent
[ Klan Tokugawa ]
Mateusz
Kaio napisał(a):
Za każdym razem śmiać mi się chce z oburzonych polaczków, że ceny podnieśli, że VAT skoczył w górę, że ACTA chcieli podpisać, że stocznie zamknięte, że podniosą wiek emerytalny.

A ja mam to głęboko gdzieś, nie protestowałam w żadnym z tych wypadków, bo my, jako naród zapracowaliśmy sobie na to w pocie czoła.

Ludzie siedzą tylko przed telewizorami, oglądają TVN, Polsat, słuchają Radia Zet, czytają Wyborczą i nawet nie wysilą się, żeby użyć szarych komórek. Czy Wy się * kiedyś ogarniecie?
Może Ty byś ich [szarych komórek] użyła i wyszła na ulice, albo chociaż mogłabyś się oburzyć. Jeśli każdy będzie taki obojętny, na to co robią politycy jak Ty, to byłoby znacznie gorzej. Ba! teraz by nawet Polski nie było, bo po co walczyć o niepodległość, przecież sobie zasłużyliśmy.

Rzecz w tym, ze ja nie chce ani PiS-u ani PO,a poniewaz pozostali nie maja na tyle silnego poparcia, by liczyc sie w wyscigu do wladzy, w zasadzie nie ma na kogo glosowac.
Może i nie mają silnego poparcia, ale głoszą jakieś bliższe Tobie ideologie i to już powód, żeby głosować na te partie, a nie na te, które się 'liczą'.

Obraz
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Po prostu fanów PO nie przekonasz do Kaczyńskiego - oni najwyżej się przerzucą na Palikota. Więc niestety dopóki Donek będzie straszył matołów Kaczyńskim, to będzie miał największe poparcie.

Strony:   1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  

Forum DB Nao » » » » Polityka
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump