Kawałek Gackt'a - "Redemption" mam i uważam, że jest spoko.
Jednak najbardziej lubię chłopaków z Laruku i pochwalę się, że udało mi się przekonać do nich moją siorkę, która tolerowała do tej pory tylko Ayumi Hamasaki.

Czy lubisz japońską muzykę? | |||
Tak | ![]() ![]() ![]() |
70 | 75,27% |
Nie | ![]() ![]() ![]() |
10 | 10,75% |
Nie mam pojęcia co to | ![]() ![]() ![]() |
13 | 13,98% |
Wszystkich głosów: | 93 |
Ostatnio pościągałam sobie trochę X-Japan i... Przyznam, że trochę się zawiodłam.
Słyszałam, że to legenda japońskiego rocka, ale jednak mi nie przypasowali.
Jednak najbardziej lubię chłopaków z Laruku i pochwalę się, że udało mi się przekonać do nich moją siorkę, która tolerowała do tej pory tylko Ayumi Hamasaki.
. "Rocket Drive" samego Hida też jest super.
Dodam na koniec, że coraz bardziej wgłębiam się Gacusia, który jest bardzo spoko i do tego jest baardzo ciekawą osobą (czytałam biografię i kilka ciekawostek).
http://rapidshare.de/files/25574546/07.STAY_AWAY.mp3.html ---> kolejna świetna piosenka L'Arc en Ciel (głownie z myślą o VidelOtaku Choć możliwe, że już ją masz).
Nie jestem zbyt obeznany w J-music,ale jesli sluchacie to może byście mi doradzili coś z tradycyjnej japonskiej muzyki (chodzi mi o flety,bębenki) byc może lekko przerobionej.Chodzi mi mniej więcej o taki styl,jaki prezentuje Koto.Z góry dzięki za tytuły.
EDIT:
Sprawdziłam i nie mam tej piosenki, tzn. teraz dzięki Tobie mam. Smile Fajny kawałek, dzięki. Wink
Jakie solowe kawałki ś.p. Hide są godne przesłuchania (tak, wiem, wszystkie) w szczególności, bo coś szukam na tym mule i znaleść nie mogę.
PS. 4 lipca Gackt obchodził 466 urodziny !!"
OOOO!! Czyżby w końcu podał swoją datę urodzenia, czy ktoś z rodziny sypnął?
Vanilla też DOSKONAŁA
Aarr... Gackt. Gackt. GACKT!
Kapitalne. Piękne. Świetne. Śliczne. Niesamowite.
Dalej brak mi słów. Jak się otrząsne z szoku. ( Właśnie po raz 1 słucham Secret Garden ) To napisze coś więcej. Pójdzie edit. Vanilla też DOSKONAŁA
Pozdrawiam
Szaruś vel The Strongest Ofryt Onikage
Z piosenek Gacka uwielbiam też "Orange no Taiyou" z duecie z boskim, genialnym Haido. Polecam film. Cudeńko.
http://rapidshare.de/files/22331039/Gackt_Lu ... 270903.WMV <>----- występ live podczas Kingdom Rock Show. Gackt zaśpiewał dwie świetne piosenki. Lu:na i Fragrance. Polecam!
Kapitalne. Piękne. Świetne. Śliczne. Niesamowite.
http://rapidshare.de/files/25900593/02._Secr ... n.mp3.html <--- wrzuciłem utwór podobający się tak wielu osobom, aby reszta mogła przekonać się sama, jakże jest wspaniały (zresztą, jak wszystkie Smile)
Od dzisiaj zaczynam ściągać utwory Gackt'a,
obowiązkowo musze poszukac jakieś info o Nim (biografia itp.).
PS. - Gdzie można zobaczyć jakieś jego teledyski?
PS.1 - Kogo proponujecie na "drugi ogień" wrzucić?
PS.2 - Jaki program jest najlepszy albo z jakich ściągacie bo ja będę korzystać z iMesh (nie jestem u siebie - wakacje, więc korzystam z tego co jest)?
PS.4 - Nie wiem czemu zawsze Twój nick Kamzo czytałam "Kazmo"
Zapraszam także wszystkich, którzy mają ochotę posłuchać J-Music (głównie J-Rock'a) do mnie na gg. Z chęcią podzielę się swymi zbiorami Smile
Warto Smile Jest niezwykle interesującą i uzdolnioną osobą.
Hmm, na pewno na www.youtube.com (lecz jakość obrazu jest lekko mówiąc słaba...).
Oj, może L'Arc en Ciel lub hide?
Jednakże największym zaskoczeniem do tej pory była zaśpiewana przez Ayumi Hamasaki & Gackt'a kolęda Silent night (Cicha noc ) ehh... te święta
U mnie było dokładnie to samo. Very Happy Przyznam, że wokal Gacka bardziej mi się podobał. Smile
Jeśli rozmawiam o czymś z siostrą, to tylko o J-MUSIC.
Tak w ogóle, to w Japonii są jakieś fajne zespoły hiphopowe?
PS. - Czy ma ktoś utwór "Ai no tame ni" dobrej jakości, bo mój troche szfankuje?
tylko ten taniec mnie dobija Razz. Naprawdę tańczyc IMO Gackt nie umie
L'arc en ciel. Już troszkę "mocniejszy" zespół. Jego piosenki również mi się bardzo podobają, chodź oglądam je jedynie na video przeglądarkach.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z mojego wyboru na tą muzyke. Odkryłem że poza rockiem, metalem, jazzem, i odrobiną muzyki klasycznej, jest jeszcze jedna, wspaniała. J-Music.
Chciałbym podziękowac w szczególności : VidelOtaku, Kamzo, a także Albertowi vel Rabi...Xanowi , za oświecenie mnie i wciagnięcie do nurtu japońskiej muzyki, a do tego zarażenie fanatyzmem. Pokornie dziękuję i
a to jego na koncertach "WEEE!"/ "JEEE!"(czy jak to zapisać^-^") powala mnie^^ .
Nio i jak już Szarak dziękował to i ja chyba mogę^^. A więc wielkie DzIęX kieruje do użytkownika: Kamzo, gdyby nie jego pasja ja nadal bym szukała swojego stylu muzycznego, a chyba już nie musze
PS. Co sądzicie o Thinking under Moon - Gacka? Ten utwór zawsze 'wprowadza' uśmiech na mojej twarzy. Moja opinia - zabawny (?) i sympatyczny
MiniPeeSik: Czy komuś się to chciało czytać....