Forum Dragon Ball Nao

» Earth Special Forces [ESF] download (instalacja, problemy, rozwiązania) ocena: 9,02 (głosy: 46)110

Strony:   1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 31, 32, 33  

Na ile oceniasz ten temat (odnośnie instalacji, problemow, rozwiązań)

Na ile oceniasz ten temat (odnośnie instalacji, problemow, rozwiązań)
5 . Bardzo dobry 67,21% 82 67,21%
4 . Dobry 19,67% 24 19,67%
3 . Przeciętny 13,11% 16 13,11%
Wszystkich głosów: 122
sadsa150
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 4.081
Posty: 10
Tzn. Miałem ale jakoś się z tym uporałem, a teraz po reinstalacji wszystko padło.. sądzę że ponowna instalacja nic nie da ale warto spróbować. Wcześniej jednak spróbuje z RAM-em. Dzięki za pomoc nawet jeśli się nie uda to czegoś się nauczyłem:) Pozdrawiam.

[ Dodano: 06.12.2008, 20:34 (po 4 godzinach 30 minutach) ]
Nie zrobiłem ani formatu ani nie musiałem wymieniać RAM-u czy dysku po prostu użyłem programu "ComboFix". Wcześniej tak samo rozwiązałem ten problem jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie się problemem Teraz zasysam ESF-a i będę grał(wreszcie)
hubi_1910
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 4.076
Posty: 3
Mam mały problem jak zmieniam sie w googete za pomoca kolczykow potera to po przemianie jestesm normalny gogeta a jak chce sie zmienic w ssj2 to wychodzi mi z gry ... tak samo sie dzieje gdy zamieniam sie w ssj4 gra sie zawiesza i nagle sie wylancza a nie wystepuje zaden blad ...
wp4pl
Saiyanin
Saiyanin
wp4pl
Wiek: 29
Dni na forum: 4.566
Plusy: 3
Posty: 160
Skąd: Wejherowo
wgraj na nowo bigpacka
SonGokuPL Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin
SonGokuPL
Wiek: 25
Dni na forum: 4.061
Posty: 2
Skąd: Luzino City
Mam takie pytanko, to jest normalne ze widze tylko 8 serwerow, mam zainstalowane wszystko tak jak trzeba


Robi moze ktos z was jakies serwery
Ven
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 4.060
Posty: 3
Żeby nie było - przeleciałem przez każdego posta i nie znalazłem.

Mój problem polega na tym że wszystko,pięknie i ładnie prócz Smoka Po zebraniu wszystkich kul i naciśnięciu B wyskakuje mi okienko z TRZEMA życzeniami do wyboru: Immortality(nieśmiertelność),Strength(siła) oraz Friendship(przyjaźń), więc jednym słowem * z SSJ4 gdyż nie ma opcji moon. Wp4pl prosze Cie o pomoc :S
wp4pl
Saiyanin
Saiyanin
wp4pl
Wiek: 29
Dni na forum: 4.566
Plusy: 3
Posty: 160
Skąd: Wejherowo
juz od dawna nie gram w esf ale z tego co pamiętam to jest do wyboru 6 albo 7 zyczeń ... skoro masz tylko 3 to cos spartoliłeś przy instalacji , pewnie czegos nie zainstalowales albo zle zainstalowales [ zalecam reinstall ]
Ven
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 4.060
Posty: 3
Reinstall już robiłem pare razy. Ale to wygląda zupełnie inaczej niż na filmikach. Jak wciskam B to wyskakuje tabelka na środku a nie menu po lewej stronie. Moge zaraz zamieścić screena. Zastanawiam sie czy przyczyną nie może być to że mam ustawione gamemode '2' bo inaczej nie widze kryształowych kul. Pobiore jeszcze raz wszystko od Ciebie i sprawdze. Daj mi nazwe jakiejś mapy gdzie kule są zaraz obok siebie. Gdzieś czytałem że dobra jest esf_amf. Jak masz to wrzuć na Rapida.


@Down: BigPacka raczej źle nie instaluje bo ręcznie wklejam pliki do folderu ESF więc jestem pewien że tam trafiają

Screen:

* zaloguj się, aby zobaczyć link *

Ten post był edytowany 2 razy, ostatnio zmieniony przez Ven: 09.12.2008, 21:28
SonGokuPL Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin
SonGokuPL
Wiek: 25
Dni na forum: 4.061
Posty: 2
Skąd: Luzino City
Heh, jest 8 zyczen

moze zle instalujesz Big packa
Ven
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 4.060
Posty: 3
Dobra panowie. Działa! Mój błąd polegał na tym że myślałem że ta jedna kula (7 kul w kupie wygląda jak jedna) to bug więc poczytałem na forum i tam było żeby zamienić w pliku game wpis Gamemode = "1" na Gamemode = "2". Gdy jest Gamemode 2 kule wyglądają normalniej ale lista życzeń jest bardzo uboga. Teraz wszystko ładnie działa. Mam nadzieje że jak ktoś będzie miał podobny problem to tu zajrzy i wszystko sie wyjaśni. Dzięki za dobre chęci pomocy A gra jest miodna!
krzysio_esf_fan Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 4.068
Posty: 5
Skąd: B-Stok
kiedy robie server to mi wyskakuje problem lerzy w BIG PACk'u bo jak gram bez to wszystko idzie tip top pomacy z tym gównianym big packiem
wp4pl
Saiyanin
Saiyanin
wp4pl
Wiek: 29
Dni na forum: 4.566
Plusy: 3
Posty: 160
Skąd: Wejherowo
krzysio_esf_fan napisał(a):
kiedy robie server to mi wyskakuje problem lerzy w BIG PACk'u bo jak gram bez to wszystko idzie tip top pomacy z tym gównianym big packiem
pisz jakoś bardziej z sensem bo nic z tego nie rozumiem
krzysio_esf_fan Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 4.068
Posty: 5
Skąd: B-Stok
Kiedy chcę grać na botach to mi wyskakuje Cache_TryAlock: 1233680 is greater then free hunk normalny esf z ecx rc 2 działa ale jak zainstaluje big packa to mi wyskakuje. Używam big pack v. 7.4 bo goku może się zmieniać ssj4 w normal i jest fajna postać vegetto ssj4. A więc proszę o pomoc próbuję to naprawić już od sierpnia.

[ Dodano: 17.12.2008, 15:15 (po 42 sekundach) ]
Zajrzę za 2 dni bo wyjeżdżam do rodziny.
wp4pl
Saiyanin
Saiyanin
wp4pl
Wiek: 29
Dni na forum: 4.566
Plusy: 3
Posty: 160
Skąd: Wejherowo
bylo to juz kilka razy omawiane ....
krzysio_esf_fan Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 4.068
Posty: 5
Skąd: B-Stok
próbowałem tak jak na początku pisałeś ale to niedziała HELP!
wp4pl
Saiyanin
Saiyanin
wp4pl
Wiek: 29
Dni na forum: 4.566
Plusy: 3
Posty: 160
Skąd: Wejherowo
robisz server dedykowany czy normalne przez gre?
krzysio_esf_fan Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 4.068
Posty: 5
Skąd: B-Stok
wariant B.przez gre
wp4pl
Saiyanin
Saiyanin
wp4pl
Wiek: 29
Dni na forum: 4.566
Plusy: 3
Posty: 160
Skąd: Wejherowo
Pomocy wyskakuje mi błąd "cache_tryalloc" jak chce zrobic server dedykowany co robic ?.
znajdz plik hlds.exe nacisnij na niego prawym potem wyslij do >pulpit(utoworz sktót). Potem wejdz na pulpit znajdz ikone Skrót do hlds.exe
nacisnij na nią prawym>własciwości>i wy element docelowy dopisz po spacji
-heapsize 500000 jezeli nadal nie bedzie działać to zamiast 500000 musicie dac inną liczbe mnięjszą albo większą musicie poprobowac.
robisz dokladnie to samo tylko ze z ikoną esf a nie hlds / troche logiki .....
pik8el
Ziemianin
Ziemianin
pik8el
Dni na forum: 4.115
Posty: 7
Dlatego chce sie zapytac czy jezeli mam CS 1.6 STEAM. to czy moge grac w ESF?. Czy moze musze miec Half Life[STEAM]. Jezeli da sie na 1.6 to jak mam zrobić. Jezeli nie to raczej gdy mam steam'a nie zainstaluje NonSteam

[ Dodano: 29.12.2008, 0:43 (po 4 sekundach) ]
Dlatego chce sie zapytac czy jezeli mam CS 1.6 STEAM. to czy moge grac w ESF?. Czy moze musze miec Half Life[STEAM]. Jezeli da sie na 1.6 to jak mam zrobić. Jezeli nie to raczej gdy mam steam'a nie zainstaluje NonSteam
Grzesiek92 Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin

Wiek: 27
Dni na forum: 4.037
Posty: 5
Skąd: Wa-wa
Witam, wiem ze juz byla dyskusja na ten temat bo przeczytalem uwaznie kazda strone tego forum lecz stosujac sie do zalecen wp4pl czyli kolejnego sciagniecia pliku z patchem nic mi to nie pomoglo i dalej pojawia sie blad NSIS przy jego instalacji...

Prosze o pomoc

Pozdro 4 all

[ Dodano: 31.12.2008, 19:15 (po 59 minutach) ]
MMM zalozylem serva i wbilo pare ziomkow no i spoko gralismy ale wlasciwie to ja nic nie potrafie... jak dojdzie do walki wrecz to on mnie napier*** i ja nie wiem co mam zrobic zeby to zablokowac czy odeprzec czy nie wiem co no i obok pokazuje se taki pasek nibiesko-czerwonu i co wtedy trzeba zrobic ? No, a jakby tego bylo malo to jak ja mam poleciec tak blisko kogos i go zaatakowac jak on sie ciagle rusza i nie moge go zlapac ? I jeszcze jedno czasami jak ziomek mnie bije to u gory pokzauja sie strzalki to mam wciskac po kolei takie jakie sie pokaza ?
Najgorsze jest jednak to ze ja nie potrafie kogos zlapac i zaczac bo napier***... >.<
wp4pl
Saiyanin
Saiyanin
wp4pl
Wiek: 29
Dni na forum: 4.566
Plusy: 3
Posty: 160
Skąd: Wejherowo
Witam, wiem ze juz byla dyskusja na ten temat bo przeczytalem uwaznie kazda strone tego forum lecz stosujac sie do zalecen wp4pl czyli kolejnego sciagniecia pliku z patchem nic mi to nie pomoglo i dalej pojawia sie blad NSIS przy jego instalacji...

Prosze o pomoc

Pozdro 4 all
naprawiles juz se to ?



a odnośnie grania

poćwicz se z botami ja gdy gralem pierwszy raz od razu nawalałem z botami na HARD bo gra domyślnie miała ustawione poziom botow na HARD a myslałem ze jest normal i tez se nie radziłem gdy koles wali ci combo to musisz wciskac to co ci sie pojawi ( jezeli wszystko wcisniesz dobrze to zablokujesz kazdy cios przeciwnika) potem jest twoja kolej do ataku czyli ty zaczynasz wciskac jakąś kombinacje klawiszy i wtedy on będzie probował zablkować [ w grze są 2 albo 3 combosy "czyli okreslona kombinacja klawiszy" i ciosy zwykle czyli naciskasz co chcesz , a co do łapania przeciwnikow to radze większą czułość myszy , tego trzeba sie po prostu nauczyc


I jeszcze raz powtarzam ze ten temat jest tylko do problemow technicznych a nie grania
Wyświetl posty z ostatnich:
Strony:   1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 31, 32, 33  

Forum DB Nao » » » Earth Special Forces [ESF] download (instalacja, problemy, rozwiązania)
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnime PhrasesDr. Slump
Powered by phpBB
Copyright © 2001-2020 DB Nao
Facebook