Kogo wybieracie? | |||
Lech Kaczyński | 17 | 32,08% | |
Donald Tusk | 36 | 67,92% | |
Wszystkich głosów: | 53 |
Ja głosuje na Tuska, przynajmiej on nie wyciagal brudow pierwszy.
Według mnie to akurat Lech Kaczyński i cały PiS walczy jak najbardziej nieuczciwie. To własnie PiS rozpoczął wyciąganie brudów na światło dzienne, a Tusk niestety się tylko może bronić.
Kaczor zaczol grac nie fair i musial sie odgryzc.
Z reszta jak na prezydenta Warszawy byl strasznie nieudolny, a co dopiero gdyby byl Polski .
Kaczyński był (jest) prezydentem Warszawy lae jakoś mieszkańcy naszej stoliy zbyt zadowoleni nie są
Zresztą Kaczka obiecał Lepperowi że wspomoże w pewnie sposób rolinków co już wyliczono na straty dla ,oieszkańców miast, ludzi oświaty i pracowników umysłowych.
Chce się także bratać z Rosją co mi zbytnio nie pasuje, obawiam się "liżenia butów".
Tusk na pewno [ ort! ] nie jest tak zapatrzony w siebie, wydaje się sympatyczniejszy, bardziej otwart na nowe propozycje.
I to nie on (a raczej ludzie z jego sztabu,ale jednak on takich przyjął...) wyszukuje kompromitujących informacji na temat przeciwnika i jego rodzin.
Tusk jest bardzo uczciwy i solidny.
Czy już nie pamiętacie jak bodaj kilka mieisęcy temu, Lech Kaczyński potraktował Gejów?? Nie pozwolił on im manifestować w stolicy, mimo iż konstytucyjnie mieli do tego prawo.
Wiesz, dla mnei coś jest nie tak, gdy po stronie Lecha Kaczyńskiegfo stoi sam WIELKI i jak że WIERZĄCY i PRAWY ojciec Rydzyk, i jego kompania.
Kaczyński jest homofobem. Ma zapędy co najmniej [ ort! ] autorytarne. Przykładem jest, wspomniana wcześniej, parada równości.
Gra nie fair.
Sprawa dziadka Donalda Tuska, to jest apogeum. Co mnie interesuje, kim był jego dziadek. Nikt nie ma w genach zapisanej współpracy z Niemcami czy innymi nacjami, tak jak to sugerował sztab Kaczyńskiego.
Odbiegajac troche od programów czy poczynań, to zobaczcie na przyszła 1st dame. Szczerze powiem, ze długo będizemy musieli poczekać na taką osobę, jaką była Jolanta Kwaśniewska.
Ale wolę już, by była nią (1st damą) p. Tusk, niż żona Kaczyńskiego. Z całym szacunkiem, ale wygląd też się liczy.
Kaczyński to powinien się toczyć po ulicach. Ilektoć się śmieje, to mi się cofa jedzenie. Powinien mieć xywe Szarik (ros. szarik = kuleczka). Tusk znacznie lepiej się prezentuje.
Ja niestety ubolewam, że mój kandydat zrezygnował. Mam tutaj na myśli Włodzimierza Cimoszewicza. Wielka szkoda, ale zniszczyły go ataki ze wszystkich stron, arguemtny i oskarżenia wzięte z chmurki. Wszystko to robotra skrajnej prawicy, takiej jak PiS czy LPR. Na otarcie łez, pozostaje mi koszulka z napisem: "www.cimoszewicz.pl".
Na Kaczyńskiego na pewno nie bo wymyśliłem takie hasło "ukradł księżyc ukradnie Polske"
Glosuja takze na niego wlasiciele firm, bo im to na plus wychodzi.
A zresztą teraz zacytuję mego kolegę: "Kaczyński chce zrobić z Polski Kaczogród"
Co do reklam nie możesz się o nic czepiać. Tusko może miec nawet 100 raz więcej reklam od Kaczki.. dlaczego? Ponieważ on w przeciwności do Kaczki nie czerpie pieniędzy na kampanie wyborczą z pieniedzy państwowych! Kaczynski natomiast robi to bardz oskutecznie.
Gotenks, wielkie dzięki. A ja do tej pory myślałem, że się znam nieco na polityce i tych sprawach. Właściwie to co ja robię na moich studiach? Żeby była jasność, jestem na Naukach Politycznych, na 1 roku, studiuje dziennie na Uniwersytecie Warszawskim.
Co do sprawy dziadka Tuska. Czemu miałby wiedzieć?
Przeciez wszelkie akta wskazują na to, że był w obozie koncentracyjnym.
Dopiero w niemieckich archiwach znaleziono dokumenty na to, że go wcielili SIŁĄ!!!
Wiesz co znaczy być siła wcielonym? Dostajesz ultimatum - słuzysz, albo pod pluton. Tym bardziej, że ludzie z dzisiejszej zach. Polskich, mazur, pomorza czy wielkopolski byli traktowani niemal jak Niemcy. Tereny te zostały wcielone do rzeczy, a większość ludzi była wpisana na Volkliste.
skrajnej prawicy, takiej jak PiS czy LPR.
Dla mnie skrót PiS to Populizm i Socjalizm. Niby partia prawicowa, a głosi socjalny program gospodarczy.
Co do tego, że ma poparcie SLD czy SDPL. Piszesz bzdury. SLD nie poparło nikogo, co najwyzej Olejniczak mógł dać sygnał, że poprze Tuska. Wiadomo, że lewica poprze program liberalny.
Poza tym, to SLD to już nie jest to samo SLD sprzeda 2 lat. Wyrzucono skorumpowanych działaczy.
Wolę prezydenta liberała niz majacego zapędy autorytarne.
Co więcej, dobrze, że Kaczyńskich nie było trzech. Bo jeden by pewnie był Premierem, drugi Prezydentem a trzeci Prymasem...
Zauwazylam ze jakos nie wszyscy sie wypowiadaja sie w tym temacie, czyzby bali sie ze ich kandydat przegra w wyborach? Przeca kazdy moze zalozyc na swojego i przegrac z honorem.
No i co z tego? To nic nie wnosi do sprawy tematu na tym forum. Zwykle przechwalki. Z reszta pewnie sie malo rozgladales Gdansk jest duuuuzy, albo Kaczynski nie chce aby go rozpoznawali w miescie, gdzie zmieszka jego coruchna XDJeszce dodam, ze PO znacznie bardziej reklamowalo swoich ludzi (przynajmniej w Gdansku - dwa wielkie plakaty obok siebie, a PiS zadnego), a i tak zdobyli mniej glosow niz ci drudzy.
No jak sadzisz, jak mielibysmy karac ludzi za to co zrobili ich przodkowie, nawet jesli jego dziadek dobrowolnie wcielil sie do niemieckiego wywiadu, armi czy co to tam bylo, bylo by w polsce o 3/4 mniej pozadnych obywateli . Ja osobiscie bym juz wisiala XDNom masz racje Variu,lepiej udawać "grzecznego pana",chwalącego się,że jego dziadek brał udział w zamieszkac,pozornie niczym nie splamionego,obiecującego wszystkim wszystko,który potem (jak zresztą każdy) nie dotrzyma obietnicy na swym urzędzie,bo woda sodowa uderzy mu do łba.
Podaj kilka konkretnych przykladow, jak sie helpi bo jakos nie widzialam, predzej o Kaczynskim bym to rzekla. Moze ci sie cos pomylilo?
Idąc rozumowaniem Kaczynskiego, to ja zgłaszam postulat, by osądzić wszystkich potomków rodów szlacheckich z wieku XVII i XVIII. Dlaczego? Przecież to oni wtedy sprzedali, i to nawet jawnie, kraj. Co mnie interesuje, że mineło niemal 10 pokolen. Mają to we krwii!!!
PRL był i to fakt. Ale postulat Kaczyńskiego, by powołać jakąś komisje to bzdura i absurd. Ta komisja przez 4 lata rozwiązała by moze 2-3 sprawy.
Chciałem zauważyć, że nad konstytucją z roku 97 pracowało wiele ugrupowań.
Poza tym, już tak na koniec, to nie ma się czego bać. Widać na plakatach "Lech Kaczyński, prezydent IV RP". Ja żyję w III RP, więc niech on dalej żyje marzeniami ..i
Śmieszy mnie to, że Tusk obiecuje ograniczyć podatki pracodawcom (czyt. bogaczom), nie zmniejszając jednocześnie pieniędzy uzyskiwanych z taxów do budżetu.
Cytat:
Zresztą Kaczka obiecał Lepperowi że wspomoże w pewnie sposób rolinków co już wyliczono na straty dla ,oieszkańców miast, ludzi oświaty i pracowników umysłowych.
Wiesz... to boli Sad .
Ty chyba nie masz pojęcia, jak żyją ludzie na wsi. Nie zdajesz sobie sprawy, jak to jest nie mieć na chleb. Nie wiesz, że nie wszyscy wydają po 700 zł miesięcznie na zbytki. Niektórzy muszą za tyle żyć.
Być może wieś kojarzy Ci się tylko z wakacjami agroturystycznymi – wsi spokojna, wsi wesoła... Czy wyobrażasz sobie, by ktoś pracował bez przerwy, od świtu do zmierzchu? I nie chodzi mi o farmerów mających po 300 hektarów. Nie mam na myśli latyfundystów, którzy nie wiedzą, jak orać ziemię, a wideł nigdy nie wzięli do rąk. Piszę o zwykłych, polskich rolnikach, własnymi rękami wypracowujących na swych 20 hektarach chleb dla rodzin.
Nawet sobie nie wyobrażasz, jaka na wsi panuje bieda. Czy widziałeś kiedyś kobietę, która kupowała trochę mąki, aby zrobić piątce dzieci zacierki? Czy przez myśl Ci przeszło, że nawet w dzisiejszych czasach są rodziny, w których zimą buty nosi się na zmianę?
Uważasz, że ludzie mądrzy i wykształceni mieszkają tylko w miastach? Że tylko tamtejsze dzieci potrafią myśleć? A co powiesz na człowieka z wyższym wykształceniem, niemającego co włożyć do garnka? Na chłopaka poświęcającego dziennie cztery godziny i około dziesięć złotych (przy łącznych zarobkach rodziców ok. 1200 zł miesięcznie) na dojazdy do szkoły? Na dziewczynę, która śpi trzy godziny dziennie, by pogodzić naukę z obowiązkami w gospodarstwie, dzięki czemu kończy drugą klasę gimnazjum ze średnią ponad 5? Na wiejską podstawówkę, której uczniowie zajmują 1., 3., 4. i 9. miejsce w konkursie kuratoryjnym z matematyki?
Nie chcę Cię krytykować, lecz raczej uzmysłowić Ci Twój błąd... Na wsi wcale nie mieszkają tylko tłumoki po podstawówce lub zawodówce... Praca na roli nie jest taka lekka, jak się może wydawać... A o pieniądze czasami jest naprawdę trudno... Proszę, pamiętaj o tym...
Szpaner napisał:
A zresztą teraz zacytuję mego kolegę: "Kaczyński chce zrobić z Polski Kaczogród"
Również bardzo inteligentne... To samo można powiedzieć o Donaldzie...
no i potwierdzajasię tylko fakty... ludzie młodzi są za Tuskiem