Czy istnieje poziom LSSJ? | |||
Tak | ![]() ![]() ![]() |
65 | 73,03% |
Nie | ![]() ![]() ![]() |
24 | 26,97% |
Wszystkich głosów: | 89 |
Otóż zwracałem wielką uwagę na dialogi w kinówce nr. 8 i zauważyłem cytat Paragasa, który może rozwiać wszelkie możliwości:
"PARAGAS - Vegeta, tylko ty rozumiesz siłę i brutalność Brolliego swoim instynktem Saiyajina, ale już jest za późno. Teraz, gdy Brolli uwolnił się spod mojej władzy i stał się Legendarnym Super Saiyajinem"
(przypominam, że Brolly znajdował się wpierw na SSJ, po zmianach już nam znanych nastąpił powyższy cytat)
Na podstawie tego jednego cytatu wysunąć można wniosek, że Brolly musiał jednak osiągnąć poziom LSSJ.
Old...
A może zechcesz wyjaśnic, czym jest LSSj w myśl legendy?
To, z eBrolly stał sie Legendarnym Super Saiyajinem oznacza to, że bedąc tym jednym wyjątkowym przedstawicielem swojego nrodu, opanował poziom SSJ- poziom o którym mówi legenda.
Paragas nie wyraża się precyzyjnie.
Uwolnienie sie spod władzy Paragasa nie oznaczało osiągniecia poziomu LSSJ. Osnaczało "stanie się" LSSJ znanym z legendy.
Legendarnym wojownikiem dysponującym legendarnym poziomem mocy.
Nie trzeba chyba wyjasniać, z eSSJ to także inny wymiar charakteru wojownika. Przykłady Goku(walka z Frezerem) czy Vegety(walka z C20) wystarczająco bronią te tezę.
Nie ma rzdnych konkretnych dowodów na to, że Brolly dysponował zarezerwowanym tylko dla siebie poziomem mocy.
Wszystkie próby udowodnienia tej tezy stanowią jedynie próbe interpretacji samegho Brollego.
Tym czasem zarówno teśc mangi jak anime i filmów kinowych wyraźnie stwierdza, że legendarnym poziomem mocy jest SSJ i ż ejednocześnie istnieje legendarny Super Saiya-jin w postaci osobowej.
Przemiana - to mnie jedynie zastanawia - w jej momencie z ust i oczu Brolly'ego wylatywała energia. Tego nigdy wcześniej nie było. Ale traktuję to jako symbol
Wyładowanie energii było. A taki przypadek był tyle że celowo użyty a Brolly sie nie kontrolował podczas przemiany. Najlepszym przykładem osoby która użyła obu sposobów jest Piccolo. (np. z ust kiedy trenował z Gohanem na pustyni, na turnieju sztuk walki (buu saga) w kamery fotoreporterów)