Forum Dragon Ball Nao

» L'arc~en~Ciel ocena: 10,00 (głosy: 7)110

Strony:   1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 38, 39, 40  
Yum-kun Kobieta
Nameczanin
Nameczanin
Yum-kun
Dni na forum: 5.982
Laru-chan napisał(a):
W ogóle jakieś linki z Jacka powinny być. Taki szmat czasu i są tylko fanowskie nagrania audio niektórych występów. Fanowskie tzn. nagrywane komórką wśród pisku żeńskiej części publiczności
Wiem, że to powinno poleciec do innego tematu, ale juz tutaj sie rozwineło, to tak... Dowiedziałam się, że Jack in the Box było niskobudzetową imprezą i żadne DVD sie nie pojawi... A szkoda bo chciałam usłyszec jak Tetsu i Meev brzmieli razem w zepsole ;____;

Ai no Banana XDDD Bo Tetsu jest rlz, MiyavixHyde na wieczność, nieogolony Ken wa sekushi elemento desu, a Yukihiro jest jak Jinx, bo tylko ja sądze, że jest uroczy XDDD
A faceci po czterdziestce też moga byc przytulasni! O!
A HYDE TO BRZYDAAAAAL ! ! ! (ja nie wiem, co wy w nim widzicie, naprawde XDDDDDDD)
Sakuya Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
Sakuya
Dni na forum: 6.057
Yum-kun napisał(a):
Wiem, że to powinno poleciec do innego tematu, ale juz tutaj sie rozwineło, to tak... Dowiedziałam się, że Jack in the Box było niskobudzetową imprezą i żadne DVD sie nie pojawi... A szkoda bo chciałam usłyszec jak Tetsu i Meev brzmieli razem w zepsole ;____;
\Z tego co wiem w kwietniu nagranie ma sie ukazać w telewizji[tak jak i poprzednia edycja] więc zapewne ktoś to nagra i puści w eter x3

[ Dodano: 06.03.2009, 12:44 (po 2 minutach) ]
Katzu~no~Yuutsu napisał(a):
cos podobnego jak okreslenie ''zboczenie zawodowe'', ze zajmujemy sie wszystkimi nowinkami dotyczących naszej pracy, a zboczenie fanowe, to takie w którym chcesz miec 3 rodzaje singli, 2 rodzaje płyt, 14 rodzajów plakatów itp^^
To była ironia... >.>
Bo jeśli o mnie chodzi ja KUPIŁEM wszystkie trzy wydania... No i... >.>
Po prostu mam 'syndrom pokemona' >.>'''

Obraz

i ja się potem zastanawiam dlaczego ludzie mnie nie lubią... >3
Obraz
Chwila Kobieta
autorka posta nr 100000
autorka posta nr 100000
[ Klan Tokugawa ]
Chwila
Dni na forum: 6.048
Laru-chan napisał(a):
Katz, niech Cię Bóg błogosławi. Gdybym stała obok Ciebie, to zacałowałabym Cię na śmierć XD
Ja też. XD

Mimo, że Kenem nigdy się za bardzo nie zachwycałam (chyba czas to zmienić), to jednak powiem szczerze, że jego utwory podobają mi się. Co tam, że śpiewa, jak śpiewa.

Yum-kun napisał(a):
A szkoda bo chciałam usłyszec jak Tetsu i Meev brzmieli razem w zepsole
Tak. I ja również marzę o mym Tetsiaku.
Neko Yoru Kobieta
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Neko Yoru
Dni na forum: 6.010
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.310
Plusy: 27

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
Neko Yoru Kobieta
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Neko Yoru

Być sobą - to chyba najtrudniejsza rola jaką przyszło nam grać.
Obraz
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
dobrej jakości?

Ideology evo:
Obraz
Neko Yoru Kobieta
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Neko Yoru
Przeciętnej. To w końcu tylko 250MB na 30 minut, czyli nie tak dużo. Ale nie jest to wszechogarniająca pikseloza.

Popatrzyłam teraz na okładkę DOCUMENTARY, i przypomniało mi się jak w którymś momencie przed tłum[oczywiście za ogrodzeniem] wyleźli cusie z kamerą... zastanawiam się czy to co tam nagrali też zamieszczą na tym DVD. I czy to co Ken w trakcie koncertu nagrywał też zamieszczą.

Obraz
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
a moze dysponujesz linkami do Chronicle 4??

Ideology evo:
Obraz
Neko Yoru Kobieta
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Neko Yoru
fuu... niestety nie. Mogę poszukać, ale na razie troche z tym ciężko.
Chyba że [jak wyłapię trochę czasu] ściagnę ze swojej kopii.

Obraz
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
heh zabawny ten Making of...., widac humor przy pracy dopisywał mu takze jak Hyde'owi , ale żabka rulez xd!!!. Podobało mi sie takze scenografia, utwór po polsku znaczy ''Głębia'', ale nie został przedstawiony gdzies pod woda czy pod ziemia lecz wsród dziwnych rzeczy, podobało mi się

p.s ale czekam na coś w lepszej jakości, bo to musiałem ogladac w małym okienku, jak zrobiłem fullscreen to były piksele

A tak BTW zdobyłem link do Making of Chronicle 4 http://www.megaupload.com/?d=PSXFG7KU

Ideology evo:
Obraz
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Dni na forum: 7.260
Plusy: 6

"Jego drogę spowija jedwab, odciski jego palców na rosie,
Mieszkańcy krain mroku pokornie się przed nim płożą.
Bękart Matki Natury odrzucony przez liście i potok
Obcy w obcym kraju, szuka pociechy w swych marzeniach."
Marillion "Grendel".

Denerwować się, to mścić się na swoim organizmie za głupotę innych.
Neko Yoru Kobieta
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Neko Yoru
jak chcecie Depper w lepszej jakości, to podeślijcie mi swoje adresy domowe na PV - powysyłam pocztą płyty DVD z obydwoma Makingami. Tak chyba będzie najłatwiej.

Obraz
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Ken Speed live at Jack in the Box 2008
http://www.youtube.com/watch?v=a3pHI0eiwEk

to co sie spodziewałem, Ken odstawił gitarę (tzn przy produkcjach pewnie współpracuje na tym instrumencie, ale podczas koncertów ma wolne ręce), w sumie to powinno wyjsc na dobre, gdyz grac na gitarze i spiewac jest troche nie wygodnie (cos o tym wiem^^)

Co do wrzucania DVD, to aby zmniejszyc rozmiar mozecie uzyc windows movie maker (jesli bedzie trzeba dam instrukcje)

albo mocno skompresowac winrarem, albo Daemonem tools wywalając niepotrzebne rzeczy

Ideology evo:
Obraz
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Dni na forum: 7.497
Plusy: 15
Katz napisał(a):
to co sie spodziewałem, Ken odstawił gitarę (tzn przy produkcjach pewnie współpracuje na tym instrumencie, ale podczas koncertów ma wolne ręce), w sumie to powinno wyjsc na dobre, gdyz grac na gitarze i spiewac jest troche nie wygodnie (cos o tym wiem^^)
Nie pierwszy i nie ostatni przypadek gdy gitarzysta wciela się w rolę wokalisty. W studio nagrywa całą partię gitarową, a na koncercie może raz mieć gitarę, a raz nie (przykładowo hide), albo nie rozstawać się z nią prawie w ogóle (tu na przykład SUGIZO). Dobry gitarzysta może bez kłopotów śpiewać i grać kiedy przyjdzie pora albo robić obie rzeczy na raz.

Pozdrawiam

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
to co sie spodziewałem, Ken odstawił gitarę

Kamzo napisał(a):
Dobry gitarzysta może bez kłopotów śpiewać i grać kiedy przyjdzie pora albo robić obie rzeczy na raz.
*doszukuje się aluzji*

w sumie to powinno wyjsc na dobre, gdyz grac na gitarze i spiewac jest troche nie wygodnie (cos o tym wiem^^)
Bez gitary jest o tyle wygodniej, że nie trzeba non stop ślęczeć przy mikrofonie. Oczywiście, są takie a'la reality show, czyli z drucikiem i małym mikrofonem przy buźce, ale to dziwnie wygląda. A tak, zamiast gitary mikrofon w łapkę i latamy po scenie. Popatrzcie na hyde. Jako wokalista Laruku obskoczy całą scenę, a jako gitarzysta Vamps sterczy przy stojaku z mikrofonem. Jak odejdzie gdzieś dalej, to wokal odpada.

Neko Yoru napisał(a):
Tak chyba będzie najłatwiej.
A co z kosztami? Płyty, znaki, koperty i wysyłka. Nie wiem jak reszta, ale zadowolę się wersją, którą już mam. Ale z mojej strony dziękuję za propozycję

Pozdrawiam.

Marillion "Grendel".

Neko Yoru Kobieta
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Neko Yoru
Płyt mam spory nadmiar, a poza tym usiłuję być dobrym człowiekiem>.> Jak kogoś polubie to mnie rzuca na takie sympatyczne gesty, więc dawać adresy i nie marudzić>.<
A Katz - w zmniejszonym formacie już jedno wrzuciłam. I sam mówisz że jakość kiepska.

Laru-chan napisał(a):
Bez gitary jest o tyle wygodniej, że nie trzeba non stop ślęczeć przy mikrofonie. Oczywiście, są takie a'la reality show, czyli z drucikiem i małym mikrofonem przy buźce, ale to dziwnie wygląda. A tak, zamiast gitary mikrofon w łapkę i latamy po scenie. Popatrzcie na hyde. Jako wokalista Laruku obskoczy całą scenę, a jako gitarzysta Vamps sterczy przy stojaku z mikrofonem. Jak odejdzie gdzieś dalej, to wokal odpada.
Nom... dlatego wolę oglądać koncerty Laruku.

Kamzo - Hyde gitarzystą jest przeciętnym a se radzi xD
haha
przypomniało mi się:
'Dawno temu, gdy pewien gitarzysta został wokalistą, a wokalista basistą...' xD

Obraz
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Neko Yoru napisał(a):
haha
przypomniało mi się:
'Dawno temu, gdy pewien gitarzysta został wokalistą, a wokalista basistą...' xD
Stare "Kawaii" XD Jak na tamte czasy artykuł był sensowny, ale teraz? Cienki jak barszcz.

Nom... dlatego wolę oglądać koncerty Laruku.
Ja też. Może nie jest tak hard-rockowo jak na solówce, ale czad też jest. Do tego wokalnie hyde wypada lepiej.

Pozdr.

Marillion "Grendel".

Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Dni na forum: 7.497
Plusy: 15
Laru-chan napisał(a):
*doszukuje się aluzji*
Zupełnie niepotrzebnie !

Laru-chan napisał(a):
Myślę, że dla Kena idealnym rozwiązaniem będzie robić tak jak hide. Czasem mieć gitarę, a czasem nie. Wtedy będzie mógł i poszaleć po scanie i postać przy mikrofonie.

Neko Yoru napisał(a):
Kamzo - Hyde gitarzystą jest przeciętnym a se radzi xD
A ja tam nie twierdzę, że sobie nie radzi Chciałem tylko podkreślić, że dobry gitarzysta może bez większych problemów grać i śpiewać jednocześnie. A za dobrego gitarzystę uważam właśnie Kena, o którym była mowa.

Pozdrawiam

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Neko Yoru napisał(a):
A Katz - w zmniejszonym formacie już jedno wrzuciłam. I sam mówisz że jakość kiepska.
Bo jakos zostało niepotrzebnie pocudowane, najlepiej trzeba było zmienic format na Avi i dobrze skompresowac np. daemonem i by wygladało tak jak VAMPS live 08 czyli przyzwoicie

albo proponuje spróbowac przerobic DVD na divx http://www.formaty.com/index.php?option=com_ ... Itemid=177

Ideology evo:
Obraz

Ten post był edytowany 1 raz, ostatnio zmieniony przez Katz: 11.03.2009, 0:12
Strony:   1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 38, 39, 40  

Forum DB Nao » » » L'arc~en~Ciel
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump