Rok 2011 :: Wprowadzenie na forum aktualnej szaty graficznej (14 lat temu)

» [Anime] Dragon Ball GT TV Special: Biografia Goku Juniora

TaiKun Mężczyzna
Wojownik
Wojownik
TaiKun
Dni na forum: 6.005
Właśnie oglądnąłem A Hero's Legacy i przyznam, że jestem mile zaskoczony. Oczywiście, nie było tu wiele walk, ale zostały pokazane piękne sceny, np. przezwyciężanie własnej słabości, transformacja w imieniu obrony niedźwiadków, Songo zstępujący z raju i inne. Fajnie jest się dowiedzieć, co wydarzyło się 100 lat po walce ze złym smokiem.

Używałem opcji szukaj, ale nie znalazłem takiego tematu. Jeśli jednak istnieje - sry.
konto usunięte
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4

Chodzi ci o film, o Goku Jr.? Bo tam jakieś niedzwiadki... Choroba Pan...
Ta, film jest fajny a końcówka, jak Jr. Ciska kulą jest no... powiem szczerze wzruszająca i wtedy to objawienie się Goku.
Wydaje mi się jednak, że taki temat może być, a jak nie to masz farta kolego i dziwie się, że nikt go nie założył
TaiKun Mężczyzna
Wojownik
Wojownik
TaiKun
Dni na forum: 6.005
Tam farta od razu, szukałem i nic nie znalazła szukajką. Ja nie podejmuję ryzyka, jeśli można sprawdzić.
konto usunięte
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2

Recenzja Biografii Goku Juniora.

Historia ma miejsce 100 lat po pokonaniu Baby'ego. Bohaterem jest potomek Goku, Goku Junior, chłopcem zupełnie niezainteresowanym walką opiekuje się Pan. Pierwszy raz widzimy ją modlącą się przy grobach swoich przodków wojowników, gdyż wszystko przeminie na tym świecie. Później kobieta nalega by wnuk ćwiczył, ale chłopiec woli gry na komputerze i zabawy z kolegami, nie potrafi przeciwstawić się gnębiącemu go Pakku, gdy Pan chce wyjawić mu kim jest słabnie, idzie do szpitala a przerażony jej stanem chłopiec przypomina sobie o smoczych kulach i postanawia odnaleźć je w Paozu, tam zostaje oszukany przez kierowcę, pomaga mu Pakku, chłopcy wędrując spotykają mieszkające w górach potwory. Potwory te przypominają potwory, które spotykał Goku w pierwszej serii DB. Z pomocą Pakku chłopcy uciekają z pułapki, podczas ucieczki, dzięki wahaniu goku zarywa się most i Pakku spada w przepaść, potomek Pan sam idzie do Paozu. Po drodze ratując niedźwiadka zmienia się w SSJ, jak w przypadku Gohana pomaga mu adrenalina. Chłopiec pokonuje króla potworów i znajduje 4-gwiazdkową kule przodka. Spotyka też Goku, który każe mu być sobą. Zdrowieje także Pan, która odnajduje go razem z Pakku. To krótka, ale piękna historia o chłopcu, który mimo swej natury wyrusza w podróż by uratować praprababcię. Goku zaprzyjaźnia się też z wcześniejszym wrogiem, Pakku, chłopcy pomagają sobie wzajemnie. Zakończenie również daje nadzieję. Przygody Goku są czasem śmieszne, czasem wzruszające jak wizja Pakku na gałęzi, przypominają przygody Goku z I serii DB. Historia jest ciekawa, tempo akcji jest szybkie, nie ma walk, na poziomie DBZ, ale jest pokazana wędrówka dziecka zdolnościami bardziej zbliżonego normalnym dzieciom, jego nadprzyrodzone zdolności objawiają się pod wpływem adrenaliny, tak jak u Gohana, osiąga nawet SSJ, co nie jest wadą, po prostu musiał odziedziczyć talent do walki, nie zdając sobie z tego sprawy-cechy mogą ujawnić się po kilku pokoleniach. Za to jego zainteresowania przypominają zainteresowanie zwykłych dzieci, gdy komputerowe, akcesoria związane z kosmosem itd. Jednak Goku przezwycięża wszystko by ocalić ukochaną praprababcię. Pan zdrowieje, a Goku Senior mówi, że ją i Pakku uratowała odwaga chłopca. to piękna, ciepła, wzruszająca historia warta obejrzenia. Wiem, ze zdradziłam zakończenie, ale DB to taki twór, że można go oglądać wiele razy znając zakończenie
Bartek
Gekokujō
Gekokujō
Bartek
Dni na forum: 3.560
Plusy: 1
Ostrzeżenia: 5
Hmmm zrób mi przysługe i recenzuj Film i specjały DB i DBZ także

Bo to jest świetne
konto usunięte
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2

Dobrze, po kolei, w GT jest jeden film, a recenzje DB i DBZ już są Tam jest dużo filmów, więc wszystko w swoim czasie
Bartek
Gekokujō
Gekokujō
Bartek
Dni na forum: 3.560
Plusy: 1
Ostrzeżenia: 5
Citrel napisał(a):
Dobrze, po kolei, w GT jest jeden film
Nie, nie ma żadnych filmów GT, to jest specjał

http://www.kanzenshuu.com/rumor/movies/

Tam jest dużo filmów, więc wszystko w swoim czasie
OK
Łukasz Mężczyzna
Full Power SSJ
Full Power SSJ
Łukasz
Dni na forum: 6.196
Plusy: 2
Plus za szczere chęci. Niestety wykonanie baaardzo przeciętne. Wiele błędów ze składnią, interpunkcja też leży. Recenzja napisana jednym długim ciągiem. Brak akapitów i poplątanie z pomieszaniem.
konto usunięte
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2

Nie jestem polonistką, nie znam się na składni i tym podobnym
Łukasz Mężczyzna
Full Power SSJ
Full Power SSJ
Łukasz
Dni na forum: 6.196
Plusy: 2
Nie trzeba być polonistką, żeby pisać poprawnie. Każdy powinien znać chociażby podstawy pisania. Jakie masz oceny z wypracowań?
konto usunięte
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2

Ja już skończyłam studia kilka lat temu Biologię, tam bardziej liczyło się wiedza w postaci faktów niż stylistyka. W pracy też bardziej liczą się konkrety, nie trzeba pisać elaboratów.

Forum DB Nao » » » [Anime] Dragon Ball GT TV Special: Biografia Goku Juniora
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump