Forum Dragon Ball Nao

» Dragon Ball Xenoverse 2 czy Dragon Ball FighterZ na Switcha?

Pabloskorr Mężczyzna
Cargo
Cargo
Pabloskorr
Dni na forum: 1.975
Cześć Wam i przy okazji - wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2025!

Od jakiegoś czasu mam Switcha i teraz w promocji są wyżej wymienione tytuły w temacie wątku - Xenoverse jest za jakieś 23zł, FighterZ za ponad chyba 40.
Wcześniej przeszedłem Kakarota na PS4, i ogrywam aktualnie demo na Switchu - ten tytuł jednak chciałbym kupić sobie w pudełku.
Z Xenoversem miałem trochę do czynienia na PC, dopóki gra mi się nie zepsuła przez wgranie moda. xd W FighterZ nigdy nie grałem.
Teraz się zastanawiam, który z tych dwóch tytułów lepiej by się ogrywało na Switchu, jeżeli chodzi o sterowanie i rozgrywkę OFFLINE - bo chciałbym głównie tak się bawić. Wiem, że oba te tytuły są bardziej nastawione na rozgrywkę online i dlatego chciałbym wiedzieć, gdzie tej zawartości dla gracza solo jest więcej. Co bardziej opłaca się kupić?
Słyszałem opinie, że FighterZ z czasem potrafi się znudzić, że walki są powtarzalne i nie ma zbyt wiele postaci - nie licząc tych z DLC.

Będę wdzięczny za udział w temacie.
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Dni na forum: 1.991
Plusy: 1
Myślę że FighterZ bardziej pociągnie na Switchu niż rozległy i gigantyczny Xenoverse
Pabloskorr Mężczyzna
Cargo
Cargo
Pabloskorr
Dni na forum: 1.975
Masz tutaj na myśli optymalizację? Z tego co zdążyłem się zorientować, to gra działa stabilnie na Switchu... ma tylko dziwny tryb klatkaża. W pojedynkach 1vs1 gra działa w 60FPS, natomiast gdy postaci jest więcej na ekranie to automatycznie przechodzi w tryb 30FPS. Ja jakoś wrażliwy nie jestem, więc mi to by nie przeszkadzało.

Bardziej interesuje mnie sama frajda, czy gra mnie nie znudzi po czasie - tutaj wydaje mi się, lepiej chyba wypada Xenoverse 2 (no i jest też tańszy, DLC również więcej oferują).

No ale w FighterZ nie grałem, mogę jedynie opierać się na opiniach innych - jak grałeś, najlepiej w oba tytuły to możesz napisać co o tym sądzisz. Która z tych gier starcza na dłużej, bez grania po sieci?
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Dni na forum: 1.991
Plusy: 1
Według mnie Xenoverse lepszy ze względu na masę kontentu i potężną kustomizacje postaci, ale 2,5 D bijatyka też jest spoko.

Forum DB Nao » » » Dragon Ball Xenoverse 2 czy Dragon Ball FighterZ na Switcha?
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump