Forum Dragon Ball Nao

» J-music - temat ogólny

Strony:   1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 21, 22, 23  

Czy lubisz japońską muzykę?

Czy lubisz japońską muzykę?
Tak 75,27% 70 75,27%
Nie 10,75% 10 10,75%
Nie mam pojęcia co to 13,98% 13 13,98%
Wszystkich głosów: 93
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Dni na forum: 7.261
Plusy: 6
edhel napisał(a):
cytat:
Oto genialny obrazek, który jakiś czas temu wysłałam Kamzo (ten na odle to HYDE, który ma rękę wsadzoną w spodnie):
http://img372.imageshack.us/img372/7683/hyde ... yitqt2.jpg

Erotomanka
I kto to mówi?! A Twój avek? Mam to zdjęcie w całości: http://img91.imageshack.us/img91/2483/sexybhydetd0.jpg

No i ta tapeta z gołym HYDE. I co erotomanko?

edhel napisał(a):
cytat:
A więc tak, na dobry początek tylko tak przy okazji... bardzo polubiłem Nightmare

Jakkolwiek to zinterpretujesz - zauważyłam
Ta też

edhel napisał(a):
Ale Bass jest super! Wyobraź sobie siebie, z piękna ciorną gitarką i z przepaską na twarzy Ojj aż sama bym tak chciała Póki co jak widzisz próbuję załatwić choćby chórki w Kamza - to tak tylko na początek, potem szybko staniemy się liderkami XD... ale o tym ciiii!
Z przepaską na twarzy?! Coś jak Reita w wersji femalle? Hmmm... niezły spisek...

edhel napisał(a):
Co do Tetsu to... to wszytko przez ten kolor ubrania, taki pstrokaty zestaw postarza^^
Niestety nie. Jeśli chodzi o te wory pod oczami, to... Tet-chan się z takimi urodził. Mam jego zdjęcia z początków działalności Laruku (1993 rok) i miał takie same. Muszę przyznać, że odważny jest, bo jako jedyny wszędzie i o każdej porze udowadnia, że ma już 38 lat. Urodził się w 1969 roku, więc Tetsu 69. Widziałam go też (na zdjęciu) w koszulce ze swoją datą urodzenia. Teraz niespodzianka. Na forum obchodziliśmy urodziny Tetsiaka 10 marca, a on ma urodziny 3 października. Pomyłka w kolejności cyfr *Mika to baka*

edhel napisał(a):
Wracając do zestawienia i wykonania Evergreen... Mam pytanie, która wersja/wykonanie Wam się bardziej podoba (nie chodzi tutaj o angielszyzne tylko o bardziej rockową wersję tejże piosenki)?

http://www.youtube.com/watch?v=IENZP0Ekijc&m ... ed&search= - normalny clip

http://www.youtube.com/watch?v=rGzdrV4KL2Y - A tu z trasy Faith
Oba mi się podobają. Ale wersja rockowa jest genialna. Mam ją i na trasie i w wersji MP3, bo HYDE wydał singla "Countdown" i tam zarzucił wersję rockową. Ale to nie jest jedyna rockowa przeróbka HYDE. Ten sam los spotkał "Unexpected" z "Roentgena" i przejrzyj sobie na "Faith Live" jak to brzmi i jak wygląda. HYDE pokazuje wyraźnie, że jest zwierzęciem scenicznym.

"Jego drogę spowija jedwab, odciski jego palców na rosie,
Mieszkańcy krain mroku pokornie się przed nim płożą.
Bękart Matki Natury odrzucony przez liście i potok
Obcy w obcym kraju, szuka pociechy w swych marzeniach."
Marillion "Grendel".

Denerwować się, to mścić się na swoim organizmie za głupotę innych.
edhel Kobieta
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Takeda ]

Dni na forum: 7.220
Jak miło, że nie muszę robić kolejnego editu - chociaż nie powiem żebym nie miała smaka na ten rekord

Na wstępie powiem oficjalnie, że bardzo (wręcz niezmiernie) cieszę się z tego, że "tragedia odwołana" - serio, serio^^

Erotomanka wdzięcznie naskrobała:
VidelOtaku napisał(a):
I kto to mówi?! Evil or Very Mad A Twój avek? Mam to zdjęcie w całości: http://img91.imageshack.us/img91/2483/sexybhydetd0.jpg
Ekhm... <krztusi się> yyyy w całaści <drapie się po głowie> ; <wybucha śmiechem - z siebie> no commets - Powiedzmy, że w całym formacie tego nie widziałam^^'
ps. ładne buciki^^
ps2. ale avek póki co i tak zostaje - przeto to tylko twarz^.^

VidelOtaku napisał(a):
Nie pogrążaj mnie -.-'
Tapetka jest cutte*-* i bardzo ładnie komponuje się na pulpicie - szkoda, że 'zdjęcia' wyszły tak koślawo - Ja tam nie widzę nic erotycznego Videl69

VidelOtaku napisał(a):
edhel napisał(a):
cytat:
A więc tak, na dobry początek tylko tak przy okazji... bardzo polubiłem Nightmare

Ta też
( <- ten uśmiech zawsze mnie powala). To cieszmy się razem + Kiedy Kamzo do nas zawita^.^?

VidelOtaku napisał(a):
Z przepaską na twarzy?! Coś jak Reita w wersji femalle? Hmmm... niezły spisek...
Jaki tam spisek?... Cicho... toż to ściśle tajne

VidelOtaku napisał(a):
Tet-chan się z takimi urodził. Mam jego zdjęcia z początków działalności Laruku (1993 rok) i miał takie same.
No to skoro od założenia zespołu aż po teraz ma "takie same" to znaczy, że czas tak czy inaczej dla niego stanął w miejscu, nie?

VidelOtaku napisał(a):
Na forum obchodziliśmy urodziny Tetsiaka 10 marca, a on ma urodziny 3 października. Pomyłka w kolejności cyfr *Mika to baka*
3 października????? Toż to tak jak ja Kochany Tetsu - 'już' Go lubię , wiedział kiedy należy się urodzić^^ Wybrał najlepszą datę, czyż nie?

VidelOtaku napisał(a):
*Mika to baka*
Jeeee nic nowego <ziewa> To, to już wiadomo od dawna - przepraszam bardzo, coś mi się zbiera na czarny humor - i taaak Cię lubię <już jestem 'gzecna'>

VidelOtaku napisał(a):
Mam ją i na trasie i w wersji MP3
Wiesz co oznaczą Twoje słowa: "w wersji mp3 + mój uśmiech ??
<ale jestem sęp... a fee^^.>

VidelOtaku napisał(a):
Ten sam los spotkał "Unexpected" z "Roentgena" i przejrzyj sobie na "Faith Live" jak to brzmi i jak wygląda. HYDE pokazuje wyraźnie, że jest zwierzęciem scenicznym.
Ajj coś mi youtube ciężko dzisiaj chodzi -.- A ponieważ o 21.zero-zero mam w tv coś na co czekałam, więc się już zmywam. Zobaczę potem na pewno^.^

Dzięki wielkie za Awake :cmok2:

PozdróFka

PS. Masz może jakieś j-rockowe newsy^.^ ? Coś ostatnio jestem wszytkiego ciekawa

PS.3. W KOŃCU LABA (nie licząc tego co nam zadali ale...) ahhh w szkole najbardziej lubię dni wolne^^

I NA SAM KONIEC coś na dobry 'początek' dnia i na rozruszanie mięśni twarzy : http://www.youtube.com/watch?v=Pi1LRy6a2e0

^_!!_^-^_!!_^-^_!!_^_!!_^-^_!!_^-^_!!_^-^_!!_^-^_!!_^-^_!!_^-^_!!_^-^_!!_^
Jeszcze mój ukochany Edit

Wiem, że trochę w czas... ale lepiej późno niż wcale

http://www.megaupload.com/pl/?d=KV540QUB - (December Love Song - Complete Box)
Mam nadzieję, że nie będzie większych problemów z pobieraniem
Z tymi dwoma jest problem

Ps.Mała refleksja: Słucham sobie 'Tsuki to tawamure' D.J. hmmm śliczne i głos i wykonanie - kocham takie wieczorki

Ps2. I coś na wspomnienie: http://www.4shared.com/file/12045455/c2856d2 ... otion.html
jakież to sympatyczne^^ i moja ukochana 'gitorka' jest...

Ps3. I coś odbiegającego od rock'a:
http://www.4shared.com/file/12014109/c0d3ffb6
(Patrząc na link, który Kamzuś kiedyś dał to pewno to zna)

Pozdrawiam
Serdecznie

Ps.4!: Oglądaliście może 'filmik' "Verte Aile" - Malice Mizer?
Jak nie, to warto zobaczyć A jak tak, to mam pytanie: co to była za blond postać na moście (podczas 'mijania' - końcowa scena)?

"Chciałbym stworzyć coś pięknego, aby poruszyć ludzkie serca.
Zawsze kiedy byłem smutny, przygnębiony muzyka mi pomagała.
Chciałbym stworzyć muzykę, która pomagałaby ludziom."
Yoshiki Hayashi

[img401.imageshack.us/img401/7939/ban1b.jpg]
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Dwa dni już piszę tego posta. Jakim cudem jest dopiero dziś? Zapytajcie mojego ojca, który wie, kiedy mi przeszkodzić najbardziej. Ale teraz nie przeszkodzi mi już nic Piszę na nowej klawiaturze, bo poprzednią zalałam colą. Wiem, zdolna jestem.

No więc na początku wstęp. Postanowiłam w końcu wziąć się za pisanie historii L'arc~en~Ciel. Mam już single, płyty i kawałek wstępu w postaci wstępu , obecnego i dawnego składu oraz opisany sam początek zespołu. Zamierzam dopisywać regularnie kolejne części.

edhel napisał(a):
Ekhm... <krztusi się> yyyy w całaści <drapie się po głowie> ; <wybucha śmiechem - z siebie> no commets - Powiedzmy, że w całym formacie tego nie widziałam^^'
ps. ładne buciki^^
ps2. ale avek póki co i tak zostaje - przeto to tylko twarz^.^
Co powiesz na to?
http://img78.imageshack.us/img78/2746/niegrzecznyav7.jpg
http://img251.imageshack.us/img251/2215/live09oq5.jpg
http://img265.imageshack.us/img265/3386/heav ... 2ghrk4.jpg

Miłego oglądania.

edhel napisał(a):
Na wstępie powiem oficjalnie, że bardzo (wręcz niezmiernie) cieszę się z tego, że "tragedia odwołana" - serio, serio^^
Ty się cieszysz? A co ja mam powiedzieć? Jestem wniebowzięta. Gdyby nie moja zachłanność wszystko poszłoby w długą. O co chodzi z tą zachłannością? Na początku miałam J-MUSIC na dysku C, ale postanowiłam zagarnąć sobie dysk E i tam wszystko przerzuciłam. Ci co naprawiali kompa, usuwali tylko to co było na C, a innych dysków nie ruszali. To mnie uratowało.

edhel napisał(a):
Nie pogrążaj mnie -.-'
Tapetka jest cutte*-* i bardzo ładnie komponuje się na pulpicie - szkoda, że 'zdjęcia' wyszły tak koślawo - Ja tam nie widzę nic erotycznego Videl69
Haha, ten HYDE jest golutki. Dołu tapety nie widać, a tam był tzw. krzyż. Tyłka niestety nie widać HYDE akurat tu różni się od swojego qmpla Gackta i Kena. No tak, Ken to to dopiero zbol. Mam jego zdjęcie z koncertu, na którym ma na głowie czapkę w kształcie... delikatnie mówiąc ptaszka.

Dobra, schodzimy z "tego" tematu.

edhel napisał(a):
PS. Masz może jakieś j-rockowe newsy^.^ ? Coś ostatnio jestem wszytkiego ciekawa
Mam Larukowy news:

UWAGA! UWAGA!
30 maja 2007 roku czterech panów z Osaki wydaje singla! Oto co będzie zawierał:
1. 7th Heaven
2. Honey Punk Version
3. 7th Heaven hydeless version
4. Honey Punk tetsuless version

Nie wem, czy słyszałaś o P'unk~en~Ciel. Skad tego zespołu to:
Tetsu - wokal
HYDE - gitara
Ken - perkusja
Yuki - bas
Grają punka i to niezłego. Nagrali już punkowe wersje utworów: "Round and Round", "Kasou", "Promised Land", "Milky Way", "Heaven's Drive" i niedługo dojdzie "Honey". Kamzo te wersje zna, bo kiedyś dawałam mu linki do nich. GG mi padło, więc już ich nie mam, więc gdyby Edhelusia chciała ich posłuchać, to pisz, żeby Kamzo wygrzebał owe linki z archiwum swojego GG.

edhel napisał(a):
PS.3. W KOŃCU LABA (nie licząc tego co nam zadali ale...) ahhh w szkole najbardziej lubię dni wolne^^
Ja do szkoły wracam dopiero 21 maja. Dlaczego tak późno? Chodzę do technikum i przez dwa tygodnie zamiast do szkoły będę chodzić na tzw. praktyki.

Pozdrowionka. Laru-chan, Milka, Słodka, VidelOtaku, Doniczka, Widelczyk, Dominika.

Marillion "Grendel".

edhel Kobieta
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Takeda ]

Dobra, schodzimy z "tego" tematu.
I chwała Ci za to

VidelOtaku napisał(a):

Mam Larukowy news:

UWAGA! UWAGA!
30 maja 2007 roku czterech panów z Osaki wydaje singla! Oto co będzie zawierał:
No! W końcu Panowie (Laruki i Gacuś) wzięli się do roboty (chociaż Larkusie zawsze ciężko pracowały ) - czyżby poczuli powiew letniej wiosny?

VidelOtaku napisał(a):
Nie wem, czy słyszałaś o P'unk~en~Ciel. Skad tego zespołu to:
Tetsu - wokal
HYDE - gitara
Ken - perkusja
Yuki - bas
Grają punka i to niezłego. Nagrali już punkowe wersje utworów: "Round and Round", "Kasou", "Promised Land", "Milky Way", "Heaven's Drive" i niedługo dojdzie "Honey"
Aaaa to o to chodzi. Słyszeć, słyszałam, nawet chyba jakieś tele widziałam ale nie skojarzyłam, że to punkowa wersja^^' - wiem, udana jestem^^.
Miło wiedzieć, dzięki za informację

VidelOtaku napisał(a):
więc gdyby Edhelusia chciała ich posłuchać, to pisz, żeby Kamzo wygrzebał owe linki z archiwum swojego GG.
A więc Edhelusia pisze do Kamzusia -> do roboty! Znaczy się... bardzo ładnie proszę

VidelOtaku napisał(a):
Ja do szkoły wracam dopiero 21 maja. Dlaczego tak późno? Chodzę do technikum i przez dwa tygodnie zamiast do szkoły będę chodzić na tzw. praktyki.
......... <2 lata później> .......... -.- .......... <nastała nowa era>......... =.="..... <otrząsa się>:
Ja do szkoły wracam we wtorek^^, chodzę kolejne parę dni <w ciągu których będę miała też 'parę...' warsztatów>, a potem (29 maja) jedziemy na 9-dniowy obóz^^

A teraz:
Pogrzebałam po wcześniejszych postach i znalazłam coś czego nie skomentowałam:
P.S.2. Link do teledysku Pink Spider w wykonaniu RIZE (niestety mp3 nie posiadam). http://www.megaupload.com/pl/?d=XYEQSEVE
Tak jak wspomniałem, wersja hide (włączając w to tele) lepsza, więc nie spodziewajcie się wiele
Po pierwsze: jakie - "niestety mp3 nie posiadam", co? Teledysk w wyśmienitej jakości, lubię zobaczyć czasem to co słucham^^ Nie mam co narzekać, tylko się cieszyć - bardzo mnie zadowolił fakt, że to clip.

Po drugie: baaardzo fajnie to nagrali Wokalista nawet ma podobną barwę głosu (w tej piosence - bo nie wiem jak poza tym). Z zadowoleniem zobaczyłam, że utwory hide nie są zapomniane. Ale fakt, oryginal hide nie do pobicia!!!

Kolejna sprawa:
Otóż Panie Kamzo, przez Pana zamiast iść spać to słuchałam parę godzin.... czego? a no tego. Przez takie wypowiedzi musiałam się skusić:

To mnie skłoniło do tego, że wiedziałam, że w przyszłości tego posłucham...
Ale...

Nie można się momentami oderwać! Przepyszną wisienką na górze tego doskonałego ciastka, jest opening i ending (chodzi mi o te utwory z pierwszych 20-tu odcinków) wykonywany przez zespół Nightmare.
To już przesądziło o wszystkim

Na początek trafiłam na "Varuna", nie wiem na ile dobry traf, ale czułam się podobnie jak wtedy, kiedy po raz pierwszy oglądałam ten pamiętny ( ) koncert Gacka (z Lu:na i Fragrance), jak wtedy kiedy po raz pierwszy usłyszałam Gazette - Tokyo Shinjuu i tak dalej. Nie wiem co niektóre zespoły/osoby/brzmienia(przede wszystkim) mają w sobie, że potrafią tak w sekundę zachwycić Ale minę miałam podobną jak podczas oglądania koncertu Gacusia pierwszy raz, czyli -> (+ rozdziawiona buzia^^).

Słuchając ich wydają mi się dziwnie znajomi. A "the WORLD" zdaje mi się, że już gdzieś słyszałam. Ciekawe dlaczego
Najbliższy czas umilały mi ich piosenki - te które zapadły mi w pamięć to -> Varuna, Criminal baby^^, Akane^^

Gdybyś nie napisał tego posta o Death Note może choć raz poszłabym spać o normalnej godzinie

PS. Podoba Wam się mój Gacuś w dziale o rysunkach ?

Pozdrawiam
Serdecznie

-----------------
Edit - Hurra^^'

Ponaglam pytanie:

Jak nie, to warto zobaczyć A jak tak, to mam pytanie: co to była za blond postać na moście (podczas 'mijania' - końcowa scena)?
Rozumiem, że Videlczyl nie widziała tego ale może Kamzuś coś wie^^ Bo mnie to zaintrygowało^^

PozdróFka
idę spać - przynajmniej takie mam plany

----
mini.pe-e-sik: plany jak zwykle nie wypaliły^^, a żeby nie było tapetkę i tak mam już inną^^ (tamtą miałam z dobre parę miesięcy więc czas na zmiany^^)

Yoshiki Hayashi

Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Dni na forum: 7.498
Plusy: 15
Dopiero zaczynam pisać, ale coś czuję, że ten post może być całkiem długi, a jego pisanie planuję rozłożyć przynajmniej na dwa dni Tym razem chyba się sprężyłem bo ostatni raz rzuciłem coś od siebie ok. dwa tygodnie temu Ok, ok. Bez zbędnego rozpisywania się (na to przyjdzie czas później , teraz czas na tradycyjne cytaty! A więc odpalam muzyczkę i do roboty

Videl napisał(a):
Co do Larciaków... to jak zobaczyłam na Twojej liście, ile masz ich kawałków i przypomniałam sobie Twoje słowa, że w ich twórczości przeważają kawałki spokojne, to aż mnie dźgnęło. Masz 3 płyty, ja mam 15. "
A wypraszam sobie! Mam troszkę więcej Dokładnie to 4 płyty, singiel i jedenaście utworów latających luzem (a z tego można już płytkę złożyć XD!). Poza tym, droga Dominiko, ile z tych 15 płyt to zupełnie NOWE albumy (czyli bez składanek, the best itp.) ?

Czekolada z alpejskiego mleka napisał(a):
Co do powrotu X-JAPAN, mam nadzieję, że to wypali. Tylko, żeby nie było Meeva, bo oszaleję!! Będzie robił wszystko, żeby ludzie zaczęli go przyrównywać do hide! Chociaż w sumie z Patą się zna. No nic, pożyjemy zobaczymy.
To Myv zna się z Patą???? Ooo, plus dla młodego !! Ostatnio Miyavi u mnie plusuje... tyle, że nie za muzykę XD! M. in. za to, że zna się osobiście z Patą (XD), a także za to, że wśród osób, które darzy największym szacunkiem wymienił hide-sana (dosłownie, tak napisał/powiedział "hide-san"). Chociaż w nowym X (o ile powstanie) na pewno go nie będzie. Krążą za to plotki, że Miyavi ma być w THE BAND (co mi się niespecjalnie widzi Ostatnio padł na mnie blady strach, bo na J-Rock Revolution ma zostać wyjawiony czwarty członek THE BAND. A Myv będzie wśród dających koncert... Cóż, może tylko zbieg okoliczności, nic więcej )

edi napisał(a):
A o to sprawca:
Powróćmy do starych dobrych czasów^^ (od tego musiał się zacząć ten post)
Arrow http://www.youtube.com/watch?v=mqDqVVD4008
Cóż mimo później pory, ten występ wprawił mnie w taki wyborny humorek^^, że do tej pory nie mogę oderwać uśmiech od twrzy - BANAN nr2.
Ale... Ale... Ale mnie to jakoś nie bardzo rozśmieszyło ! W sumie widziałem ten występ już kiedyś (a nawet miałem go na dysku. A że straciłem to już inna bajka...). Sam nie wiem... Może już po prostu przyzwyczaiłem się do wszystkiego co serwują nam Japończycy

Ogólny komentarz do zestawienia edhel: Pierrot i D wkraczają w wielkim stylu ! Widzę, że wywarli na Tobie spore wrażenie Ja przy D nadal pozostaję (i pewnie pozostanę) tylko na poziomie znajomości ich muzyki. Lubię ich, ale... Po prostu jest właśnie jakieś 'ale'
Pierrot'a (czasem określałem ich jako Pierdut, bez obrazy ) także znam nie od dziś (m. in. dzięki wykorzystaniu ich utworów w anime. W sumie jak pomyślę, to jeden z pierwszych J-Rockowych zespołów, którego muzykę usłyszałem !) i żałuję, że zakończyli swoją działalność.

Po prostu quote napisał(a):
Panna o ładnym nazwisku ( )napisała:
Panienka o słodkim (^^) nazwisku napisała:
O patrzcie jak się teraz sobie podlizywać będą podlizuchy jedne ...

Videlczyk napisał(a):
Zauważyłam to już dawno. Mianowicie głos HYDE nieustannie się zmienia. Z roku na rok ma coraz większą chrypę i obawiam się, że jeżeli nie rzuci palenia, to może ten głos w ogóle stracić. Zaobserwowałam, że pierwszym momentem, w którym jego głos zaczął się zmieniać był okres od 2001-2004. Jego głos znacznie się obniżył, posłuchajcie np. "Dive to Blue" a potem "Lover Boy'a" czy "Yoyoushi" z pyty "AWAKE". Mam nadzieję, że HYDE mimo to zachowa swój wspaniały głos na długo.
To chyba podobnie jak u Gakto (przynajmniej z tego co słyszałem). Dlatego też, rzucił w cholerę te fajki już na początku zeszłego roku (o czym już kiedyś pisałem . A wiadomo mi, że w ilości wypalanych papierosów, spokojnie dorównywał HYDE

Doniczka napisał(a):
Oto i "7th Heaven": http://youtube.com/watch?v=GxgiQpBK29w W przypadku Tetsu-chana widać, że się tak wyrażę, że czas go nieźle posunął. HYDE za to wygląda bardzo dobrze jak na 39 lat, ostatnio często nosi kapelusze. Tylko wygląda jakby nie miał brwi XD
Hmm, nie wiem czemu, ale... dla mnie wyglądają tak jak zawsze XD (no, prawie). W sumie Videl zna L'Arc~en~Ciel o wiele lepiej niż ja, więc może widzi takie różnice.

hela napisał(a):
Konkretniej to chodziło mi o to czy hide pomagał w 'przygotowaniach' ze względu na swoje wykształcenie Czy 'tworzył' też dla niech fryzurki i takie tam - przecież przez cały czas nie nosili jednego uczesania^^
W sumie to... nie wiem XD Może we wcześniejszych latach?? Bo potem to już na pewno nie XD (patrz okres od DAHLIA Tour, a nawet i wcześniej).
Za to jego własne fryzy to w całości koncepcja hide

edhel-chan napisał(a):
A ja ciągle zapominam XD Wyśle Ci w ten długi weekend^^
To znaczy, że mniej więcej teraz ^_^?

edHELL napisał(a):
Bardzo mi przykro, jak tak chętnie się na ten temat wypowiadasz, to myśl już o nazwie zespołu - przejade nawet cała Polskę jak trzeba
Właściwie to już jakiś czas temu pojawił się pomysł na nazwę ^_^ Na razie wśród najlepszych pomysłów jest KARASU (kumpel od perkusji przebąkiwał też coś o Akatsuki)

edhelcia napisał(a):
cytat:

Zapewne chodzi o avek, na którym jest Hitsugi ^.^, gitarzysta Nightmare i mój ulubieniec z tegoż zespołu (mam słabość do gitarzystów XD). Muszę jednak zastrzec, że mimo iż zawsze wygląda niezwykle ciekawie, to jest to chyba jego najbardziej mroczny i hmm "straszny" (?) wizerunek

edhelciątko napisał(a):
Ojj niech fani mówią co chcą, ja sie nie boję, że im nie wypali (sam fakt jakie talenty miał X Japan - więc repertuar nie może być nagle taki zły). I jestem ciekawa czy coś im z tego wyniknie, z niecierpliwością czekam na kolejne newsy^^
Póki co, na froncie panuje zupełna cisza. Nie obawiam się o ich zdolności muzyczne po tylu latach (wszak grają cały czas, choć jedni mniej, a drudzy więcej), ale o legendę X'a jako całość. To prawda, nie raz myślałem o tym "co by było gdyby grali nadal". Jednak te myśli wiązały się z tym, że rozpad nie nastąpiłby nigdy, a hide żyłby nadal. W obecnej sytuacji... czuję się co najmniej niepewnie...

edhel napisał(a):
A co do tajemnej osoby... Cóż chyba się domyślam kto to... zobaczymy czy przyszłość to potwierdzi, póki co nic nie mówię^^
Cóż, jak wszyscy (zainteresowani) wiemy, jedynym kandydatem jest jak na razie Miyavi

Ania (muszę się odzwyczaić od Heli napisał(a):
KAMZO WSZYsTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZINEK!!! śWIęTUJ, BALUJ (nawet winka się napij^^), 'RóBTA CO CHCETA' WSZYSTKIRGO NAJ NAJ NAJ.... (i koncertu on live )
DZIĘKUJĘ Przy okazji jeszcze raz podziękowania dla Dominiczki
Winko faktycznie było (jeżeli już piję to staram się dogonić hide i Patę XDXD) i to całkiem niezłe (a jak, siarki nie piję . Koncert także... DAHLIA Tour Final na telewizorni

Ania napisał(a):
Ps. A ta piosenka dzisiaj za mną chodzi - coś mnie bierze na MM
A z okazji urodzinek utwór dedykuję Kamzo^^
http://www.youtube.com/watch?v=w1YZRW5XEJ0&m ... ed&search=
Ah dziękuję ! Au revoir to pierwsza piosenka Malice Mizer jaką poznałem
A tak przy okazji, zauważyłaś, że używam teraz przy cytatach Twojego prawdziwego imienia? Tak, poznałem je dzięki cytatom Dominiki (a może wcześniej także znałem i zapomniałem XD??). Będę go teraz pewnie często używał bo uważam, że to jedno z najpiękniejszych imion!! A tak ! Zawsze tak sądziłem, więc niech teraz nikt mnie tu nie osądza o podlizywanie się (z kolei mój przyjaciel uważa, że Dominika to najpiękniejsze kobiece imię Patrzcie jak się złożyło )

Anna napisał(a):
Wracając do zestawienia i wykonania Evergreen... Mam pytanie, która wersja/wykonanie Wam się bardziej podoba (nie chodzi tutaj o angielszyzne tylko o bardziej rockową wersję tejże piosenki)?

Zdecydowanie wolę wersję angielską. Nawet lekkiej balladzie trzeba czasem dodać trochę życia

Aneczka napisał(a):
Znowu Edit? O.o
Tym razem na pewno już ostatni^^(?)

Nie wiem czy już słyszeliście ale... Chodzi o new'sa, a mianowicie o nowy singiel Gackt'a, który ma się ukazać 20 czerwca – zatytułowany ‘Returner~yami no shuuen’.
- limitowana wersja zawierać będzie DVD z klipem (zawartość: 1.Returner ~yami no shuuen~. 2.Cube (Live Version). 3.birdcage (Live Version). 4.Returner ~yami no shuuen~ (Instrumental). 5.Clip do Returner ~yami no shuuen~.)

Wiecie może czy będzie to balladka, czy coś mocniejszego?
Oczywiście, że słyszałem Miałem nawet o tym napisać, ale KTOŚ mnie ubiegł Cóż, sam jestem sobie winien
Nie wiem niestety jakiego rodzaju będzie to utwór... Mogę dodać jedynie tyle, że jest to przewodni utwór w serialu w jakim obecnie Gackt gra, czyli "Fuurin Kazan".

Aniusia napisał(a):
Teraz edit dla Kamzo bo wiem, że lubi Diru:

"Dir en grey wystąpi 12 sierpnia w Polsce. (...) Dir en grey zagra w katowickim Spodku w ramach Metal Hammer Festival 2007. Gwiazdą festiwalu będzie amerykańska grupa TOOL, poza nimi zagrają także polskie Delight i Coma.

(Ceny biletów: ble, ble, ble nikogo to nie interesuje, nie? )

Ja nic nie mówię ale... Spodek, to ja widzę z balkonu
Chyba nikogo nie zaskoczę, jeżeli napiszę, że o tym również wiedziałem ^_^? Ale brawo edhel! Musimy sobie zarzucać jak najwięcej newsów Starałem się jak mogłem, ale nie dojrzałem Spodka z balkonu
Na koncert na 99% jedzie mój kumpel, WIELKI fan Dira (czemu nie 100%? Bo nigdy nic nie wiadomo ...). Też bym się z chęcią wybrał, jednak nie lubię sobie robić daleko sięgających planów. Zobaczymy w lipcu/sierpniu

Domisia napisał(a):
I kto to mówi?! Evil or Very Mad A Twój avek? Mam to zdjęcie w całości: http://img91.imageshack.us/img91/2483/sexybhydetd0.jpg

Hej, mam tu dwie erotomanki...? .... FAJNIE !!

Ania napisał(a):
Ahh, napisałbym o nowym singlu Gackta, ale ...
A teraz coś naprawdę nowego Nightmare 6 czerwca wyda nowy maxi singiel pod tytułem "Raison D'etre". Jako ciekawostkę dodam, że tytułowy utwór zostanie także wykorzystany jako opening w nowym anime "Claymore" (albo już został użyty...? Nie wiem czy anime gości obecnie na ekranach TV). Ha, piosenki pojawiające się w "Death Note" zrobiły niezłą furorę więc jest to przysłowiowe 'pójście za ciosem' ze strony twórców anime
Teraz czas na the GazettE. 13 czerwca DVD z koncertu Decomposition Beauty Finale, a 4 lipca nowy album!! Jest już nawet znana jego nazwa "Stacked Rubbish"

Ania-chan napisał(a):
Z tymi dwoma jest problem
Niestety, na razie nie mam żadnych alternatywnych linków

Anna napisał(a):
Ps.Mała refleksja: Słucham sobie 'Tsuki to tawamure' D.J. hmmm śliczne i głos i wykonanie - kocham takie wieczorki Rolling Eyes
Kiedyś była to moja najukochańsza piosenka Zresztą, lubię ją bardzo do dziś.

Nana... ups, przestawiły mi się literki napisał(a):
Ps2. I coś na wspomnienie: http://www.4shared.com/file/12045455/c2856d2 ... otion.html
Kocham ten klip... Kocham tą piosenkę... Warto obejrzeć zwłaszcza DZISIAJ.

edhel ^^, tak dla odmiany ^^ napisał(a):
Ps3. I coś odbiegającego od rock'a:
http://www.4shared.com/file/12014109/c0d3ffb6
(Patrząc na link, który Kamzuś kiedyś dał to pewno to zna)
Ja to znam ^_^? Hmm, nie wiem... Może XD Jeszcze nie zassałem więc nie mogę powiedzieć (czas goni ponownie )

Anna z Hela napisał(a):
Wybacz, że zawiodę Twoje oczekiwania, ale... nie widziałem XD!

Dominika napisał(a):
Piszę na nowej klawiaturze, bo poprzednią zalałam colą. Wiem, zdolna jestem.
Brawo !!

Mylka napisał(a):
Mam jego zdjęcie z koncertu, na którym ma na głowie czapkę w kształcie... delikatnie mówiąc ptaszka.
Nie wiesz może, gdzie można takie dostać ?

Aneczka napisał(a):
A więc Edhelusia pisze do Kamzusia -> do roboty! Znaczy się... bardzo ładnie proszę Embarassed
Z góry mówię/piszę, będzie EDIT !! Więc spokojnie ^_^

Ania napisał(a):
Na początek trafiłam na "Varuna", nie wiem na ile dobry traf, ale czułam się podobnie jak wtedy, kiedy po raz pierwszy oglądałam ten pamiętny ( ) koncert Gacka (z Lu:na i Fragrance), jak wtedy kiedy po raz pierwszy usłyszałam Gazette - Tokyo Shinjuu i tak dalej. Nie wiem co niektóre zespoły/osoby/brzmienia(przede wszystkim) mają w sobie, że potrafią tak w sekundę zachwycić Ale minę miałam podobną jak podczas oglądania koncertu Gacusia pierwszy raz, czyli -> (+ rozdziawiona buzia^^).

Słuchając ich wydają mi się dziwnie znajomi. A "the WORLD" zdaje mi się, że już gdzieś słyszałam. Ciekawe dlaczego
Najbliższy czas umilały mi ich piosenki - te które zapadły mi w pamięć to -> Varuna, Criminal baby^^, Akane^^
Żeby zobrazować swoje odczucia to powiem, że to było jak bym ponownie dopiero poznawał X JAPAN Nightmare to świetny band. Udało mi się już skompletować całą oficjalną dyskografię (a szukam i utworów demo , koncert i wiele PV. Jest to zespół, który ma w sobie po prostu to coś. Wiem, że lubicie youtube o wiele bardziej niż ja , więc:

http://www.youtube.com/watch?v=tbHsSXG5Bbs "Believe", pierwszy utwór Nightmare gdy przeszli na major.
I dwa najnowsze klipy Naitomea
http://www.youtube.com/watch?v=FqWbFVKUq7s "Gianism Shichi"
http://www.youtube.com/watch?v=XebDTdph4Nk "Criminal baby"

Ania napisał(a):
PS. Podoba Wam się mój Gacuś w dziale o rysunkach
Gackt jak żywy I te spojrzenie Zupełnie jak u niego Daję 8/10!

Ok, teraz może nie uwierzycie, ale... koniec cytatów Na dobry początek wspomnę, że WRESZCIE oficjalna strona Gackta Dears, doczekała się wersji angielskiej, a także chińskiej i koreańskiej (prz okazji zmieniając nieco wygląd . Co prawda, nie zawierają one tyle co strona w języku dżapońskim, ale to już zawsze coś (nie rozumiem czemu przez jakiś czas była ona dostępna tylko w ojczystym języku Gakuto. Kiedyś było tak jak jest obecnie).
Kolejna sprawa... Zauważyłem co ma edhel w podpisie, i chiałbym się pochwalić własnym wynikiem, który uzyskałem już dawno temu
http://img297.imageshack.us/img297/298/merveillesfr9.jpg
Hmm, ok, chyba napisałem wszystko co chciałem więc mogę przejść do najważniejszej części dzisiejszej wypowiedzi.

HIDE MEMORIAL DAY
Tak, to już 9 lat, odkąd 2.05.1998 odszedł ten wspaniały człowiek, muzyk, idol i przyjaciel wielu osób. Ilekroć nad tym myślę, za każdym razem zastanawiam się "Dlaczego?". I nigdy nie znajduję jasnej odpowiedzi. Staram się sobie to wytłumaczyć w racjonalny sposób, odepchnąć uczucia na bok, jednak one i tak zawsze wracają. Brakuje słów, by wyrazić wszystko co czuję, by wyrazić ile dla mnie znaczy hide i jego muzyka. Był to człowiek radosny i tryskający optymizmem, zawsze pełny życia. Prócz ogromnego talentu muzycznego, którym mi imponuje, podziwiam go również jako człowieka. Stał się po prostu nieodłączną częścią mnie samego. Mimo, że odszedł już te dziewięć lat temu to na zawsze pozostanie w moim sercu i sercach swych fanów. Staram się nie smucić i pamiętać o tym jak żył, a nie jak odszedł. Muzyka hide przyprawia mnie o uśmiech nawet w najczarniejszy dzień. Stay free my Misery...

Obraz

Ehh, wybaczcie, trochę się rozczuliłem, a napływ różnych uczuć sprawił, że moja wypowiedź jest raczej chaotyczna ^_^'...

To na razie tyle
Pozdrawiam Anię i Dominisię

PS. Z góry też przepraszam jeżeli coś obiecałem lub miałem zrobić, a tego nie uczyniłem...

Obiecany EDIT i utwory, o które prosiła mnie Anna, a które dostałem od Dominiki (a jak , żeby było wiadomo czyja zasługa).

http://www.megaupload.com/?d=FJ1E2BYH
http://www.megaupload.com/d=NG2IZCHM
http://www.megaupload.com/d=XI1IVDP1
http://www.megaupload.com/?d=N30SXD1O

Oby wciąż działały!

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO

Ten post był edytowany 1 raz, ostatnio zmieniony przez Kamzo: 02.05.2007, 13:24
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Kamzuś napisał(a):
A wypraszam sobie! Mam troszkę więcej Dokładnie to 4 płyty, singiel i jedenaście utworów latających luzem (a z tego można już płytkę złożyć XD!). Poza tym, droga Dominiko, ile z tych 15 płyt to zupełnie NOWE albumy (czyli bez składanek, the best itp.) ?
12 płyt. Dokładnie. Czyli:
Ark, Awake, Dune, Ectopomorphed Works, Heart, Heavenly, Ray, Real, Smile, Tierra, True i The Best of L'arc-en-Ciel c/w (to nie jest składanka, bo żaden utwór umieszczony na tej płycie nie znalazł się na innej płycie). I co?? *pokazuje język*

Kamzo napisał(a):
To Myv zna się z Patą???? Ooo, plus dla młodego !! Ostatnio Miyavi u mnie plusuje... tyle, że nie za muzykę XD! M. in. za to, że zna się osobiście z Patą (XD), a także za to, że wśród osób, które darzy największym szacunkiem wymienił hide-sana (dosłownie, tak napisał/powiedział "hide-san").
Hide to jego idol. Zresztą to widać. Niektóre kawałki są w podobnym stylu co np. "Hi-Ho". Poza tym mam nieodparte wrażenie, że Miv usiłuje podrabiać hide-sama. Widziałam parę wykonań live. Ten człowiek jest nieobliczalny O.o

Kamzo napisał(a):
Ogólny komentarz do zestawienia edhel: Pierrot i D wkraczają w wielkim stylu ! Widzę, że wywarli na Tobie spore wrażenie Ja przy D nadal pozostaję (i pewnie pozostanę) tylko na poziomie znajomości ich muzyki. Lubię ich, ale... Po prostu jest właśnie jakieś 'ale'
Pierrot'a (czasem określałem ich jako Pierdut, bez obrazy ) także znam nie od dziś (m. in. dzięki wykorzystaniu ich utworów w anime. W sumie jak pomyślę, to jeden z pierwszych J-Rockowych zespołów, którego muzykę usłyszałem !) i żałuję, że zakończyli swoją działalność.
Pierrota słyszałam raptem dwa kawałki, a szkoda. Moglibyście mi coś polecić? Pierdut? Ładnie.

Kamzo napisał(a):
Teraz czas na the GazettE. 13 czerwca DVD z koncertu Decomposition Beauty Finale, a 4 lipca nowy album!! Jest już nawet znana jego nazwa "Stacked Rubbish"
To prawda, że Gazette jest jeszcze zespołem indies?? Ciężko mi w to uwierzyć, bo zawsze byłam przekonana, że są już "majorami".

Słyszeliście o czymś takim jak "oshare kei"?? To podobno jakiś odłam visual kei i reprezentują go np.: An Cafe.

Kamzo napisał(a):
Anna napisał(a):

Zdecydowanie wolę wersję angielską. Nawet lekkiej balladzie trzeba czasem dodać trochę życia
A widzieliście teledysk?? Ten to dopiero porywa.

Kamzo napisał(a):
Mylka napisał(a):
Mam jego zdjęcie z koncertu, na którym ma na głowie czapkę w kształcie... delikatnie mówiąc ptaszka.

Albo w sex-shopie, albo w każdym sklepie w Japonii. :
http://img248.imageshack.us/img248/7618/lolnn2.jpg

Ken po prostu rządzi. Jako ciekawostkę dodam, że piosenkę "Lover Boy" w całości napisał Ken. Tekst "Twój oddech przyspiesza, chcesz wysłać mnie do gwiazd" albo "Twoja delikatność rozbudza mnie, chcę wejść głęboko w ciebie". To się nazywa talent. Ciekawe co powiedział Hyde, jak zobaczył ten tekst?

Kamzo napisał(a):
HIDE MEMORIAL DAY
Tak, to już 9 lat, odkąd 2.05.1998 odszedł ten wspaniały człowiek, muzyk, idol i przyjaciel wielu osób. Ilekroć nad tym myślę, za każdym razem zastanawiam się "Dlaczego?". I nigdy nie znajduję jasnej odpowiedzi. Staram się sobie to wytłumaczyć w racjonalny sposób, odepchnąć uczucia na bok, jednak one i tak zawsze wracają. Brakuje słów, by wyrazić wszystko co czuję, by wyrazić ile dla mnie znaczy hide i jego muzyka. Był to człowiek radosny i tryskający optymizmem, zawsze pełny życia. Prócz ogromnego talentu muzycznego, którym mi imponuje, podziwiam go również jako człowieka. Stał się po prostu nieodłączną częścią mnie samego. Mimo, że odszedł już te dziewięć lat temu to na zawsze pozostanie w moim sercu i sercach swych fanów. Staram się nie smucić i pamiętać o tym jak żył, a nie jak odszedł. Muzyka hide przyprawia mnie o uśmiech nawet w najczarniejszy dzień. Stay free my Misery...
Kamzo napisał(a):
Ehh, wybaczcie, trochę się rozczuliłem, a napływ różnych uczuć sprawił, że moja wypowiedź jest raczej chaotyczna ^_^'...
Wzruszyłam się, jak to czytałam. Tak, to już 9 lat. Hide był wielki, jest wielki i będzie zawsze. Niezwykły człowiek, który nie poradził sobie ze swoimi problemami. Ostatnio zauważyłam, że o jego śmierci pisali nawet w "New York Times". Taka to już niesprawiedliwość. Umierają ludzie wartościowi, a szmaty zostają.
http://www.youtube.com/watch?v=WrojLAEXwr8
Moim zdaniem wykonanie lepsze niż oryginał. Hide, jesteś genialny.

Pozdrawiam Kamilka i Anię.

Marillion "Grendel".

edhel Kobieta
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Takeda ]

Kamzuś napisał(a):

12 płyt. Dokładnie. Czyli:
Ark, Awake, Dune, Ectopomorphed Works, Heart, Heavenly, Ray, Real, Smile, Tierra, True i The Best of L'arc-en-Ciel c/w (to nie jest składanka, bo żaden utwór umieszczony na tej płycie nie znalazł się na innej płycie). I co?? *pokazuje język*
Aleee się chwaliciee... <parę chwil później> A ja mam 3 płytki + jedną zrobioną przez Videczyka + dużo 'luźnych' utworów (w których większa połowa jest złej jakości ale nie chciało mi sie usuwać)...

Ost
atnio padł na mnie blady strach, bo na J-Rock Revolution ma zostać wyjawiony czwarty członek THE BAND. A Myv będzie wśród dających koncert... Cóż, może tylko zbieg okoliczności, nic więcej
Proszę Cię, nie załamu mnie O.o <wali głową w stół>

Ale... Ale... Ale mnie to jakoś nie bardzo rozśmieszyło ! W sumie widziałem ten występ już kiedyś (a nawet miałem go na dysku. A że straciłem to już inna bajka...). Sam nie wiem... Może już po prostu przyzwyczaiłem się do wszystkiego co serwują nam Japończycy
Eeee no psujesz całą zabawę, jak widziałeś^^ Mnie też to już nie śmieszyło po 3 razie... No ale było słodkie^^

Cóż, z D znam tylko tyle utworów na ile potrzebowałam^^ Nie wiem czy poznam ich dobrze, jednakże wiem, że chłopcy z zespołu mają spory talent . Takie porządne dźwięki nieraz przypominają mi o X - idealne kiedy muszę 'odreagować', wtedy muzyczka głośno, ja się troszkę powydzieram w refrenie (i tu nadchodzi ta wiekopomna chwila kiedy współczuję sąsiadom mojego towarzystwa) i od razu mi lepiej (reklama: po co zażywać Deprim? - zażyj D!).
Jeżeli chodzi o Pierrot to rzeczywiście bardzo ich lubię^^, po zakończeniu działalności powstał bodajże projekt "Angelo" ale póki co jeszcze nie wnikałam co to za cudo (wiem tylko, że skład ten sam 'minus' gitarzyści^^).
Ps. Obstawiałam kto pierwszy użyje słowa "Pierdut".... HA! I zgadłam

ps.2. Hmm... już któryś raz czytam, że dany zespół jest tym "jednym, który jako pierwszy usłyszałeś" -> słuchałeś tego hurtowo?

A co zazdrościsz Panie o nieznanym nazwisku^^

Dlatego też, rzucił w cholerę te fajki już na początku zeszłego roku (o czym już kiedyś pisałem ).
I chwała mu za to. Używką mówimy zdecydowane "NIE!"^^

A ja ciągle zapominam XD Wyśle Ci w ten długi weekend^^

To znaczy, że mniej więcej teraz ^_^?
Ojj znowu zapomniałam^^ Chciałam Ci to dzisiaj wysłać ze względu na dzisiejszą datę i co więcej... jak nie zapomnę to po skończeniu postu Ci to wyśle

Zapewne chodzi o avek, na którym jest Hitsugi ^.^, gitarzysta Nightmare i mój ulubieniec z tegoż zespołu (mam słabość do gitarzystów XD). Muszę jednak zastrzec, że mimo iż zawsze wygląda niezwykle ciekawie, to jest to chyba jego najbardziej mroczny i hmm "straszny" (?) wizerunek
Ależ oczywiście, że... nie chodziło mi o avek^_^ Mogłam się tylko domyślić, że wtedy w avku miałeś kogoś z bandu. Chodziło mi o coś innego

(mam słabość do gitarzystów XD)
Nie tylko Ty XD
Cóż, jak wszyscy (zainteresowani) wiemy, jedynym kandydatem jest jak na razie Miyavi Neutral
Owszem Miyavi jest teraz głównym przypuszczalnym kandydatem. Szkoda... On mi za bardzo nie pasuje do 'klasy' (bez złego zrozumienia) jaką reprezentują pozostali muzycy... No ale może nie będzie aż tak źle? Tak czy inaczej po głowie chodzi mi jednak jeszcze jedno nazwisko... ale o tym już ciii...

Ania (muszę się odzwyczaić od Heli napisał(a):
AMEN!^^
ps. chociaż już sie przyzwyczaiłam...

Winko faktycznie było (jeżeli już piję to staram się dogonić hide i Patę XDXD) i to całkiem niezłe (a jak, siarki nie piję ). Koncert także... DAHLIA Tour Final na telewizorni
1. No wiesz!?... Miałam na myśli jeden kieliszek^^
2. Ojj... czy Ty zawsze musisz mi robić 'smaka' z tymi koncertami... Tak czy inaczej życzyłam Ci tego bardziej "żywego" koncertu, mam nadzieję, że kiedyś udasz się do Japonii na taki
Ps. Aha! Tylko pamiętaj, że jak będziesz leciał to masz zarezerwować 3 bilety - nie 1

Ps. A ta piosenka dzisiaj za mną chodzi - coś mnie bierze na MM
A z okazji urodzinek utwór dedykuję Kamzo^^
http://www.youtube.com/watch?v=w1YZRW5XEJ0&m ... ed&search=

Ah dziękuję ! Au revoir to pierwsza piosenka Malice Mizer jaką poznałem
A tak przy okazji, zauważyłaś, że używam teraz przy cytatach Twojego prawdziwego imienia? Tak, poznałem je dzięki cytatom Dominiki (a może wcześniej także znałem i zapomniałem XD??). Będę go teraz pewnie często używał bo uważam, że to jedno z najpiękniejszych imion!! A tak ! Zawsze tak sądziłem, więc niech teraz nikt mnie tu nie osądza o podlizywanie się (z kolei mój przyjaciel uważa, że Dominika to najpiękniejsze kobiece imię Patrzcie jak się złożyło
1.Nio to mam nadzieję, że trafiłam z utworem^^, i że przynajmniej łezka w oku Ci się zakręciła...^^
2. Zauważyłam^^
3. Imię miało być tajne ale Dominice sie tak jakoś delikatnie wyrwało^^
4. Najpiękniejsze imię? Ależ wiem

Oczywiście, że słyszałem Miałem nawet o tym napisać, ale KTOŚ mnie ubiegł
Taaa? Ciekawe kto <drapie się po głowie> O.o?

Mogę dodać jedynie tyle, że jest to przewodni utwór w serialu w jakim obecnie Gackt gra, czyli "Fuurin Kazan".
Gacuś w serialu ? Mój Gacuś?*-*
(proszę nie brać mnie tylko za fangirl - tu została użyta przesadnia^^)
A kogo gra? a co to za serial? od kiedy? za ile ? a czemu? *.*

PS. -> Aaaa to ten historyczny^^, o którym już kiedyś wspominałeś -> co nie zmienia faktu, że pytanie "za ile" dalej może być aktualne
PS. http://www.youtube.com/watch?v=e8dTBpdWHFw - zauważyliście może nazwę "Shingen Takeda" - toż to film o nas - supcio ^^

Starałem się jak mogłem, ale nie dojrzałem Spodka z balkonu
A może trzeba było z nadzieją spojrzeć w niebo... ?

Hej, mam tu dwie erotomanki...? Shocked.... FAJNIE !!

O
M
G
!
<krztusi się> że niby, ja??? Eee tam... Ja nigdy nie dogonię Videlki^^

Kiedyś była to moja najukochańsza piosenka Zresztą, lubię ją bardzo do dziś.
zbędny komentarz <wzdycha>... to takie śliczne*-* i subtelne^^... muzyka, wykonanie - głos... <znowu marzy>

Nana... ups, przestawiły mi się literki napisał(a):

Kocham ten klip... Kocham tą piosenkę... Warto obejrzeć zwłaszcza DZISIAJ.
Oczywiście, że obejrzałam^^

Ps. Właśnie robię sobie pokoik w stylu j-music, akurat skończyłam kącik hide (który dziś wyjątkowo pięknie wyglądał) i X...

Wybacz, że zawiodę Twoje oczekiwania, ale... nie widziałem XD!
-> -> -> -> a co tam może sama sie dokumciam^^ (Videl zobaczyłas to w końcu?)

I kto tu jest erotomanem... -.-'

Nightmare to świetny band. Udało mi się już skompletować całą oficjalną dyskografię
Szybki jesteś A dużo tego mieli?

http://www.youtube.com/watch?v=tbHsSXG5Bbs "Believe", pierwszy utwór Nightmare gdy przeszli na major.
I dwa najnowsze klipy Naitomea
http://www.youtube.com/watch?v=FqWbFVKUq7s "Gianism Shichi"
http://www.youtube.com/watch?v=XebDTdph4Nk "Criminal baby"
Powiem, że nie widziałam tylko tego 2 - z braku czasu (chcę zdążyć napisac tego posta jeszcze dziś...) dopełnię braki w najbliższym czasie. Ale jak można się było zorientować do gustu podszedł mi szczególnie "Criminal baby"^^

Ps. A uwielbiam wszystko, gdzie mogę posłuchać/obejrzeć coś z j-m ^___^

Na dobry początek wspomnę, że WRESZCIE oficjalna strona Gackta Dears, doczekała się wersji angielskiej, a także chińskiej i koreańskiej (prz okazji zmieniając nieco wygląd ). Co prawda, nie zawierają one tyle co strona w języku dżapońskim, ale to już zawsze coś (nie rozumiem czemu przez jakiś czas była ona dostępna tylko w ojczystym języku Gakuto. Kiedyś było tak jak jest obecnie).
A no właśnie, niedawno tam byłam i po 'wizualnym' obeznaniu, zastanowiłam się czy to aby na pewno official site^.^'

Zauważyłem co ma edhel w podpisie, i chiałbym się pochwalić własnym wynikiem, który uzyskałem już dawno temu
http://img297.imageshack.us/img297/298/merveillesfr9.jpg
^^

Kamzo napisał(a):
HIDE MEMORIAL DAY

Kamzo napisał(a):

Wzruszyłam się, jak to czytałam. Tak, to już 9 lat. Hide był wielki, jest wielki i będzie zawsze. Niezwykły człowiek, który nie poradził sobie ze swoimi problemami. Ostatnio zauważyłam, że o jego śmierci pisali nawet w "New York Times". Taka to już niesprawiedliwość. Umierają ludzie wartościowi, a szmaty zostają.
http://www.youtube.com/watch?v=WrojLAEXwr8
Moim zdaniem wykonanie lepsze niż oryginał. Hide, jesteś genialny.
No to teraz ode mnie parę słów:
(cytaty, Videlka może już kojarzy, a Kamzo może dopiero skojarzy...):
"A teraz jesteś idolem, kochanym i podziwianym przez tysiące Japończyków, tych starszych jak i młodszych... Ojj, nie dziwi mnie to, twoja energia i wygłupy na scenie wbijają się w pamięć, ciągle pomimo wieku jesteś jak małe dziecko. Co tu dużo mówić... Takiego genialnego gitarzysty chyba już nigdy nie spotkamy" (...) "Za co oni (publiczność)* cię tak kochali, różowowłosy skubańcu..." (...) "nigdy o tobie nie zapomnimy"
Teraz już nie tylko fani w Japonii...
Cóż nie wyróżnię się szczególnie od reszty mówiąc, że podczas oglądania Jego koncertów, koncertów X, "The Last Live"... też zadaję ze smutkiem sobie pytanie "dlaczego?", "czemu to wszytko tak się skończyło?", "po co rozwiązywali ten zespół, może wszystko wyglądałby inaczej?"... Zawsze jednak na koniec pojawia się uśmiech. Bo tak jak powiedział Kamzo (zresztą jest to cytat, podobny do tego co był bodajże w "Ostatnim Samuraju"), cieszę sie, że mogę zapamiętać to jak żył, a nie to jak odszedł.
Cudowny człowiek - Dorosły z sercem dziecka. Na zawsze zostanie i w moim sercu, bo wiele dla mnie znaczy - i jako gitarzysta i jako wokalista i jako człowiek.

Ten obrazek znalazłam już jakiś czas temu (dla kogoś może przesada, dla mnie pięknie wykonany): http://img217.imageshack.us/img217/3296/pic0 ... 891kj4.jpg

[*]
http://www.youtube.com/watch?v=-Ok0Io-0O4U&m ... ed&search=

Ps. Do postu Videl jeszcze coś dopiszę

Pozdrawiam
Serdecznie i mimo wszytko z uśmiechem
Siebie^^

Yoshiki Hayashi

Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
edhelcia napisał(a):
Aleee się chwaliciee... <parę chwil później> A ja mam 3 płytki + jedną zrobioną przez Videczyka + dużo 'luźnych' utworów (w których większa połowa jest złej jakości ale nie chciało mi sie usuwać)...
Jaki problem. Służę pomocą. Jak Ci się hasa przy zrobionej przeze mnie płytce?

edhel napisał(a):
cytat:

A co zazdrościsz Panie o nieznanym nazwisku^^
To żadne lizustwo. Zobacz w temacie w "To my" w dzile Takedy. Sam zresztą powinieneś się wpisać.

edhel napisał(a):
cytat:

Nie tylko Ty XD
I nie tylko Ty.

Neutral -> Confused -> -> Crying or Very sad -> a co tam może sama sie dokumciam^^ (Videl zobaczyłas to w końcu?)
Ciężko mi się to ogląda. Może to dlatego, że nie jestem jakąś szczególną fanką MM. Gackta wolę solo.

edhel napisał(a):
Ten obrazek znalazłam już jakiś czas temu (dla kogoś może przesada, dla mnie pięknie wykonany): http://img217.imageshack.us/img217/3296/pic0 ... 891kj4.jpg
Też to widziałam. Jest przepiękny.

Suuuuupeeeeeerrrrr!!!! Pokaz godny hide-samy.

A teraz mała zmiana tematu: do pośmiania się filmik z planu teledysku "Driver's High" Larciaków:
http://www.youtube.com/watch?v=xKc3y9CthYo

I mój ulubiony występ hide: Lassie:
http://www.youtube.com/watch?v=63W4Ce2NDIw

Pozdrowionka.

Marillion "Grendel".

edhel Kobieta
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Takeda ]

Oki obiecany 'dopisek'

Hide to jego idol. Zresztą to widać. Niektóre kawałki są w podobnym stylu co np. "Hi-Ho". Poza tym mam nieodparte wrażenie, że Miv usiłuje podrabiać hide-sama. Widziałam parę wykonań live. Ten człowiek jest nieobliczalny O.o
Cóż bardzo często czytam o podrabianiu hide Jakoś nie mam chęci aby zabrać się za jego twórczość (a jak ma być -ehhh, członkeim The Band...), słyszałam kilka jego utworów i... cóż zupełnie ich już nie pamiętam, wiem tylko, że nie przypadły mi do gustu No ale skoro wszędzie gdzie sie nie spojrzy jest tak o nim głośno to może w końcu warto się zmobilizowac...?

Pierrota słyszałam raptem dwa kawałki, a szkoda. Moglibyście mi coś polecić?
No cóż na dysku mam mało ich utworów (zaledwie parę) - tak to jest -> youtube skłania do lenistwa, brat w kółko mi usuwa wszytko do ściągania, a po necie rzadko chce mi sie grzebac za piosenkami Ale ostatnio zaczełam XD....
No ale coś mogę Ci zarzucić

Zacznę od solówki Kirito i mojej ulubionej piosenki (z tych co słyszałam):
http://www.4shared.com/file/2881750/a0d06207 - DECIDE
+ teledysk (który dałam wcześniej) http://www.youtube.com/watch?v=AxZDsfRSe10

Z Pierrot:
http://www.4shared.com/file/11507270/baf862f ... LOVER.html Psychedelic lover (zachęcająca nazwa^^)
+ teledysk (ktrego jeszcze nie widziałam - dopiero oglądam^^) http://www.youtube.com/watch?v=nuZzmxdPYrg

http://www.4shared.com/file/11245761/90a3ff3 ... e_Sky.html Purple Sky (dziwne dźwięki ale moze być )

A poza tym to bardzo lubię (niestety nie posiadam - może Kamzo ma? Sama byłabym wdzięczna)

smiley skeleton -> http://www.youtube.com/watch?v=ae-phmVp-FU
Last Letter -> http://www.youtube.com/watch?v=gbyghd0FSmc
Clear Sky -> (pierwszy jaki usłyszałam)
http://www.youtube.com/watch?v=QMM3TnK0GM0&m ... ed&search=
Torikago -> http://www.youtube.com/watch?v=CMhj8Qutl1U

Formacja Angelo - mają mocniejsze brzmienie niż poprzednio ale poniższy link do takich nie należy (formacja po rozpadzie Pierrot):
Może wydac się nudna ale miło się przy tym gra w bilarda -> http://www.youtube.com/watch?v=QLEgqsxHJPs

To prawda, że Gazette jest jeszcze zespołem indies?? Ciężko mi w to uwierzyć, bo zawsze byłam przekonana, że są już "majorami".
O.o hmmm... tu mnie zbiłaś z tropu... Czytałam, że są indies (czasem tak brzmi moja ksywka^^) ale ostatnio przeczytałam, że dą już major i tak też myślałam^^... cóż sama nie wiem - trzeba będzie sprawdzić^^
Co do major - z tego co czytałam to fani niezbyt lubią jak ich zespół przejdzie na to 'stanowisko'. Because stając się major (zespóły) są w pewien sposób uzależni od wytwórni i często zmieniają się ich brzmienia. Z tego co czytałam to podobnie było z Nightmare (dobrze napisałam nazwę ?)... po tym jak przeszli na major wiele fanów kręciło nosem. W skrócie wielu ubyło ale pojawili się też nowi, więc pula się wyrównała .

VidelOtaku napisał(a):
Słyszeliście o czymś takim jak "oshare kei"?? To podobno jakiś odłam visual kei i reprezentują go np.: An Cafe.
Nic mi o tym nie wiadomo^^

A widzieliście teledysk?? Ten to dopiero porywa.
Teledysk do rockowego wykonania? <robi ładne oczka^^>

VidelOtaku napisał(a):
Ciekawe co powiedział Hyde, jak zobaczył ten tekst?
Z tego jak przedstawiasz Hyde to -> "Oddddlooooot" A jak!

VidelOtaku napisał(a):
Jaki problem. Służę pomocą. Jak Ci się hasa przy zrobionej przeze mnie płytce?
Jak to jak? - wybornie ;] Takie coś na dobry i miły dzień, jak np. wolne od szkoły ^____^

To żadne lizustwo. Zobacz w temacie w "To my" w dzile Takedy. Sam zresztą powinieneś się wpisać.
Huba wzioła te słowa do siebie

VidelOtaku napisał(a):
cytat:

Nie tylko Ty XD

I nie tylko Ty.
Ehhh gitarka to taka piękna rzecz *.* - Mamy tu gitarkowych maniaków -> "Odddllooot" ^___^

VidelOtaku napisał(a):
A teraz mała zmiana tematu: do pośmiania się filmik z planu teledysku "Driver's High" Larciaków:
http://www.youtube.com/watch?v=xKc3y9CthYo
Czy ja dobrze widziałam... czy to był królik O.o ?

Chciałam o czymś jeszcze napisac ale wyleciało mi z głowy^_^"

Pozdrawiam
Serdecznie

EDIT:

Obiecany EDIT i utwory, o które prosiła mnie Anna, a które dostałem od Dominiki (a jak , żeby było wiadomo czyja zasługa).

http://www.megaupload.com/?d=FJ1E2BYH
http://www.megaupload.com/d=NG2IZCHM
http://www.megaupload.com/d=XI1IVDP1
http://www.megaupload.com/?d=N30SXD1O

Oby wciąż działały!
Po odczekaniu 7 godzin ruszyły się - póki co pierwszy działa, ostatni też 2 i 3 nie Tak czy inaczej - Dzięki wielkie^^

Papatki

Yoshiki Hayashi

Ten post był edytowany 3 razy, ostatnio zmieniony przez edhel: 05.05.2007, 10:45
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
srebrna mistrzyni napisał(a):
Co do major - z tego co czytałam to fani niezbyt lubią jak ich zespół przejdzie na to 'stanowisko'. Because stając się major (zespóły) są w pewien sposób uzależni od wytwórni i często zmieniają się ich brzmienia. Z tego co czytałam to podobnie było z Nightmare (dobrze napisałam nazwę ?)... po tym jak przeszli na major wiele fanów kręciło nosem. W skrócie wielu ubyło ale pojawili się też nowi, więc pula się wyrównała .
W sumie by się zgadzało. Jak mam porównać "Dune" (pierwsza płyta Larciaków) a np. "Ark" to faktycznie, nieco inne brzmienie. Tylko mam problem, bo nie mogę zlokalizować momentu, gdy przeszli na major. Są jakieś konkretne wyznaczniki, co do tego, np. dolna granica sprzedanych płyt?

edhel napisał(a):
VidelOtaku napisał(a):

Nic mi o tym nie wiadomo^^
http://en.wikipedia.org/wiki/Oshare_Kei Tutaj o tym piszą.

edhel napisał(a):
Teledysk do rockowego wykonania? <robi ładne oczka^^>
Nie do rockowego, tylko do zwykłego. Polecam też "Angel's Tale". Piosenka senna, śliczna, a Hyde na teledysku porusza tylko i wyłącznie ustami. I niczym innym.

Helcial napisał(a):
Ehhh gitarka to taka piękna rzecz *.* - Mamy tu gitarkowych maniaków -> "Odddllooot" ^___^
No przecież gitara to najwspanialszy instrument świata. Gdyby nie ona, to żaden rockowy kawałek nie brzmiałby rockowo.

Aoi lub Aiko napisał(a):
Czy ja dobrze widziałam... czy to był królik O.o ?
Owszem królik. A nawet 4 króliki. Rozbroił mnie moment, gdy policjant mierzył prędkościomierzem jak szybko biegnie Ken, albo to nagłe "Peace" Hyde, gdy siedział w samochodzie.

Potem coś dopiszę. Teraz muszę lecieć.

Marillion "Grendel".

konto usunięte
Saiyanin
Saiyanin

Tak się zastanawiam(dobra,tego nie było^^), czego słuchają starsi i młodsi otaku? Przecież manga i anime to nie wszystko... Muzyka z anime jest według mnie piękna, ale co Wy o niej sądzicie? Kurcze, odbiegam od tematu. Ja kocham muzykę koreańską, japońską itp.itd. Moim ulubiony zespołem jest Dong Bang Shin Ki (cześć Heruś, też Cię kocham! )
Lubię także Super Juniory, BoA i Se7en. To fajna muzyka (polecam), przy której mogę się zrelaksować. Z wykonawców openingów i endingów najbajdziej lubię Megumi Hayashibarę. Do czego zmierzam? Interesuje mnie Wasz wybór. Może jest jakiś wykonawca albo zespół, którym Wszyscy się interesujemy?

Focus: Przeniesiony ... na drugi raz poszukaj na forum danego tematu, nim założysz własny ...
edhel Kobieta
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Takeda ]

Dzisiaj będzie króto^^

VidelOtaku napisał(a):
W sumie by się zgadzało. Jak mam porównać "Dune" (pierwsza płyta Larciaków) a np. "Ark" to faktycznie, nieco inne brzmienie. Tylko mam problem, bo nie mogę zlokalizować momentu, gdy przeszli na major. Są jakieś konkretne wyznaczniki, co do tego, np. dolna granica sprzedanych płyt?
Co do major... cóż, szukałam w necie takiej jednej stronki gdzie to było fajnie wytłumaczone no ale nie znalazłam... Jedynym faktem jaki znalazłam to:
-> "zespoły major są to zespoły które podpisały kontrakty z wytwórniami płytowymi, zespoły indies nie mają takiej pewnej przyszłości..."
Zdawało mi się, że to chodziło m.in też o ilość sprzedanych płyt (w sumie to podczas podpisywania takiego kontraktu firmy tez na to patrzą ) , no cóż pamięć bywa zawodna

No przecież gitara to najwspanialszy instrument świata. Gdyby nie ona, to żaden rockowy kawałek nie brzmiałby rockowo.
Owszem^^ Ale jeżeli chodzi o "rockowe" instrumenty to już od jakiegoś czasu podobała mi się jeszcze perkusja^^...
w sumie to: gitara elektr., bass, perkusja, fortepian^^(pianino) <- to moje ulubione niekoniecznie rockowe, ale jak widać Yoshi pięknie łączył 2 z nich^^

Ps. Ostatnio na allegro widziałam fortepian firmy KAWAI (czyli takiej, na której grał Yoshi^^), kosztował bagatela 30.000 zł mimo, że nie był nowy - ale za to prześliczny

Ps.2. Może wiedzieliście (a może nawet, "pewnie wiedzieliście"), że Yoshi ma swoje konto zrobione na myspace^^ można przeczytać co jakiś czas jego newsy (tudzież listy^^) -> http://myspace.com/yoshiki
Ja dopiero niedawno na to wpadłam^^

Dobra, zrobiło się jakoś Yoshikowo więc przechodzę dalej

VidelOtaku napisał(a):
Aoi lub Aiko napisał(a):
Pomogłabyś lepiej mi się zdecydować

Oki, czekam i czekam aż Mika dokończy swojego posta... Ale czy się doczekam to już inna sprawa^^

Nomi napisał(a):
Interesuje mnie Wasz wybór. Może jest jakiś wykonawca albo zespół, którym Wszyscy się interesujemy?
Witam Cóż, zachęcam rozglądnąć się po (już całkiem szerokim) temacie^^ i jeżeli nabierze Cię ochota to również na wypowiedzi^^. Pozdrawiam!

Videl jeszcze co do Twojej prośby o "polecenie" czegoś z Pierrot, to w końcu niedawno znalazłam ten utwór o "uśmiechniętym szkielecie ". Wcześniej było tylko youtube, a teraz oto link:
-> http://www.megaupload.com/?d=7FOFG68F

A ja mam do Was pytanko, czy posiadacie może utwór Girugamesh - "Owari to Mirai"? ( http://www.youtube.com/watch?v=gvqkMzVxe8E )

Jakie polecacie utwory MUCC? Znam parę ich utworów i bym sobie z chęcią powiększyła kolekcje

Hmmm postanowiłam jeszcze raz zarzucić te 3 linki z Mucc, o których kiedyś pisałam, ale które zostały skasowane zanim Kamzo sie za nie zabrał^^. Jak skończą się wgrywać to zrobię EDIT

Ostatnio postanowiłam sobie przeglądnąć na nowo ten temacik i....
http://rapidshare.de/files/22331039/Gackt_Lu ... 270903.WMV <>----- występ live podczas Kingdom Rock Show. Gackt zaśpiewał dwie świetne piosenki. Lu:na i Fragrance. Polecam!
Nie wiem jakim cudem ten link na nowo zadziałał - chciałam sobie to ściągnąć jak miałam nowy dysk i nie działał... a tu proszę^^. Miło było powspominać ten pamiętny koncert^^ ajj aż mama go zobaczyła O.O

Ps. Ostatnio kumpela z klasy poprosiła mnie abym nagrała jej jakiś album X^^ Postanowiłam zrobić zlepke - po 7 godzinach wgrywania na linka... musiałam wyłączyć kompa aby iść spać (zostało ostania godzinka do końca -.-'), więc będzie musiała poczekac do soboty .
Niektóre osoby mimo, że się nie interesują j-m jej wspominały (u niej na forum) o tym zespole, do tego przeczytała, że ma On coś wspólnego z progresywnym rockiem co ją zachęciło Hmm mam nadzieję, że się spodoba^^
Do tego wczoraj dałam jej linka do koncertu (powyższego) Gacka, dzisiaj ma go zobaczyć^^

A na zakończenie mały news, który Was raczej nie zainteresuje ;P - za to mnie na pewno^^, nie chce mi się tego dawać własnymi słowami więc zacytuję^^:

"18 lipca do sprzedaży trafi nowy singiel grupy D, zatytułowany 'ouka saki some ni keri'. Dostępne będą dwie wersje: limitowana, zawierająca dwie piosenki i dodatkowe DVD z klipem (1890 jenów) oraz zwyczajna, zawierająca 3 piosenki (dodatkowa to instrumentalna wersja tytułowego utworu) bez DVD (1050).

24 lipca D rozpocznie trasę promocyjną nowego singla, która obejmie 13 koncertów, a zakończy się 25 sierpnia występem w Hibiya Yanagi Ongakudo."

Hmmm w sumie to chyba wszystko

Ps. Videl jak się korzysta z gigasize? (bo widzę, że go używasz)

P.s.2. Jeżeli chodzi o biografię to już ją przeczytałam Napiszę coś więcej następnym razem bo nie mam teraz zbyt dużo czasu

P.s.3. Jeeee jaką widzę cudną tęczę przez okno O.O

Pozdrawiam
Serdecznie

----
Edit:

Oto te utworki:
http://www.megaupload.com/?d=OFSUV290 - MUCC - Saishuu Ressha ~Album Ver.~.mp3 <- owy utwór usłyszałam jako pierwszy^^ Hmmm... jakby to powiedzieć -> delikatne rytmy espaniol wplecione w coś mocniejszego dały dobry efekt

http://www.megaupload.com/?d=56DET6UE - 03 - Isho.mp3 <- a ten długo bardzo uwielbiałam ze względu na emocjonalność piosenki (szczególnie jeżeli o głos w refrenie). Może i wykrzyczany ale... ehh nie mogłam się nasłuchać. W zasadzie nadal go lubię

http://www.megaupload.com/?d=4J69EMK9 07. - Akatsuki Yami.mp3 <- coś spokojniejszego, może nawet dla wielu flegmatyczne... Ale mi to nie przeszkadza - uwielbiam końcówkę utworu^^
Mam nadzieję, że będą działać

Ps. teraz to już nie jedna tęczę, a dwie widzę *-*

Pozdrawiam
Serdecznie

Yoshiki Hayashi

Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
edhel napisał(a):
Co do major... cóż, szukałam w necie takiej jednej stronki gdzie to było fajnie wytłumaczone no ale nie znalazłam... Jedynym faktem jaki znalazłam to:
-> "zespoły major są to zespoły które podpisały kontrakty z wytwórniami płytowymi, zespoły indies nie mają takiej pewnej przyszłości..."
... i mają cały sztab stylistów, fryzjerów i speców od wizerunku. Poza tym mają zaszczyt grania w Tokyo Dome. Czyli wychodziłoby, że panowie z Laruku stali się major ok. roku 1996, gdy wydali "True". Dlaczego? Album sprzedał się w ilości 1 428 000 sztuk i zagrali koncert w Tokyo Dome (bilety rozeszły się w 4 minuty). Czyli dosyć wcześnie. Brawo.

Aiko (tak najładniej) napisał(a):
Ps.2. Może wiedzieliście (a może nawet, "pewnie wiedzieliście"), że Yoshi ma swoje konto zrobione na myspace^^ można przeczytać co jakiś czas jego newsy (tudzież listy^^) -> http://myspace.com/yoshiki
Dopiero?! Kilka miesięcy temu wpadła na to konto moja siorka. Myślałam, że wiesz o istnieniu tego bloga.

edhelcia napisał(a):
do tego przeczytała, że ma On coś wspólnego z progresywnym rockiem co ją zachęciło
Z tego co mi wiadomo, to progresywny rock to taki, w którym nie ma konkretnego refrenu, utwór jest długaśny, poza tym nie ma konkretnego tematu piosenki (jest kilka wątków). Rock progresywny prezentuje np.: Marillion. Jedna z ich piosenek, nie pamiętam tytułu, trwa koło godziny. A X Japan posiada tylko jedną z tych cech - długie piosenki. Chociażby "Longing".

Aniulka napisał(a):
Nie wiem jakim cudem ten link na nowo zadziałał - chciałam sobie to ściągnąć jak miałam nowy dysk i nie działał... a tu proszę^^. Miło było powspominać ten pamiętny koncert^^ ajj aż mama go zobaczyła O.O
Taak... świetnie wyglądał, poza tym te akrobacje. No i ten istotny fakt: "Luna" to moja ulubiona piosenka Gackta.

Anna napisał(a):
Skoro ściągnęłaś biografię Laruku, to jakim cudem nie wiesz jak się z niego korzysta o_O
No ale, skoro pytasz to: Wpisujesz link, przepisujesz kod z okienka, Enter, czekasz aż odliczy, potem DOWNLOAD i pobierasz. Tylko nie wyłączaj nic po zakończeniu pobierania. Jak się skończy, poczekaj minutkę i dopiero wyłączaj stronę.

zabójczy kij napisał(a):
Videl jeszcze co do Twojej prośby o "polecenie" czegoś z Pierrot, to w końcu niedawno znalazłam ten utwór o "uśmiechniętym szkielecie ". Wcześniej było tylko youtube, a teraz oto link:
-> http://www.megaupload.com/?d=7FOFG68F
WHY MEGAUPLOAD???

Marillion "Grendel".

edhel Kobieta
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Takeda ]

Tez krótko i konkretnie bo zaraz mnie nie ma na kompie

VidelOtaku napisał(a):
WHY MEGAUPLOAD???
Because raid ma odlot, a...:

VidelOtaku napisał(a):

Skoro ściągnęłaś biografię Laruku, to jakim cudem nie wiesz jak się z niego korzysta o_O
No ale, skoro pytasz to: Wpisujesz link, przepisujesz kod z okienka, Enter, czekasz aż odliczy, potem DOWNLOAD i pobierasz. Tylko nie wyłączaj nic po zakończeniu pobierania. Jak się skończy, poczekaj minutkę i dopiero wyłączaj stronę.
Wiem jak z tego się ściąga aż taki ułom nie jestem Chodziło mi o to jak się wgrywa... bo daje tam wszytko (chyba) po kolei, a na samym końcu i tak nic się nie wgrywa tylko ciągle pisze 00.00

VidelOtaku napisał(a):
do tego przeczytała, że ma On coś wspólnego z progresywnym rockiem co ją zachęciło

Z tego co mi wiadomo, to progresywny rock to taki, w którym nie ma konkretnego refrenu, utwór jest długaśny, poza tym nie ma konkretnego tematu piosenki (jest kilka wątków). Rock progresywny prezentuje np.: Marillion. Jedna z ich piosenek, nie pamiętam tytułu, trwa koło godziny. A X Japan posiada tylko jedną z tych cech - długie piosenki. Chociażby "Longing".
Cóż, co do tej nazwy Ja tam nie znam dokładnego znaczenia więc nie wchodziłam w szczegóły w każdym razie Ona tak przeczytała - a jak wiemy w necie różne dziwne rzeczy wypisują Chociaż Ich motto raczej brzmiało "Psychodeliczna Przemoc - Zbrodnia Wizualnego Szoku."
--------------------------
EDIT
Oki poszłam po najmniejszej linii oporu (czyt. Wikipedia^^) i co do rocku progresywnego to...:

Rock progresywny lub prog rock (ang. progressive rock) – styl muzyki rockowej wywodzący się z rocka psychodelicznego. Gatunek ten powstał w końcu lat 60. XX w. osiągnąwszy największą popularność w połowie lat 70. Rock progresywny został zmieciony z estrad przez falę punk rocka, by ponownie powrócić w postaci rocka neoprogresywnego. Podstawowym założeniem i ambicją rocka progresywnego było podniesienie muzyki rockowej na wyższy poziom artystyczny i udowodnienie, iż może dorównać muzyce klasycznej i współczesnej. Bardzo często utwory progresywnego rocka są bardzo złożone i wyrafinowane, a wykonanie cechuje się wirtuozerią. Definicja progresywnego rocka jest bardzo trudna, ze względu na wielkie zróżnicowanie stylów. Najprostszą, humorystyczną definicją, choć niewiele mówiącą osobom nieobeznanym z gatunkiem jest: "Rock progresywny to wszystko, co brzmi jak rock progresywny".

Więcej szczegółów (w tym cechy) w necie^^

Dzisiaj się jej spytała co miała na myśli i w skrócie mówiąc odpowiedziała mi, że: utwory są dłuższe (nie np. 3 min), w czasie jednego utworu jest "zmienność" muzyki (czyli hmmm... różnorodność stylów i melodii w jednym utworze). Te 2 rzeczy zapamiętałam z tego co mówiła
No to takie uzupełnienie
---------------------------

Dopiero?! Kilka miesięcy temu wpadła na to konto moja siorka. Myślałam, że wiesz o istnieniu tego bloga.
Ano dopiero Aż sama sie sobie dziwię O.o.
Ale to kolejny fakt, że siostry są przydatniejsze aniżeli bracia^^ -> kto chce mojego?

OFICJALNE OGŁOSZENIE:
Oddam brata w dobre ręce!!!! (i jeszcze dopłacę -.-')

VidelOtaku napisał(a):
.. i mają cały sztab stylistów, fryzjerów i speców od wizerunku. Poza tym mają zaszczyt grania w Tokyo Dome. Czyli wychodziłoby, że panowie z Laruku stali się major ok. roku 1996, gdy wydali "True". Dlaczego? Album sprzedał się w ilości 1 428 000 sztuk i zagrali koncert w Tokyo Dome (bilety rozeszły się w 4 minuty). Czyli dosyć wcześnie. Brawo.
Nio tak, to uzupełnienie :p

zabójczy kij napisał(a):
OMG.... Czasami mnie przerażacie XD

P.s. Linka wgrywam jeszcze na ostatnie cudo brat mnie zabije bo miałam zejść już półtora godziny temu ale chyba jeszcze poczeka -> zrobię edit i zarzucę

P.s.2 - A jak Ci się podobały wcześniejsze utwory Pierrot i Kirito^^?

P.s.3 - Aiko powiadasz...? Hmmm też uważam, że ładniej brzmi ale Aoi tak mnie ciągnie.... no ale cóż, z bólem serca wezmę chyba Aiko

Pozdrawiam
Serdecznie

--------
EDIT:

Proszę Mam nadzieję, ze taki link pasuje
http://www.speedyshare.com/504280814.html

PozdróFka
--------

Edit.2.
Dodam jeszcze 2 (teraz już3^^) utworki Mucc, na które mnie właśnie "chwyciło"

Libra -> http://www.4shared.com/file/14650852/eacc0e4 ... Libra.html
( http://www.youtube.com/watch?v=7YukqyRrPZE )
ps. podoba mi się tutaj postać Tatsurou w czarnej wersji z długimi włosami, kapeluszem i make-up'em w kostki^^ - wygląda b. ciekawie (bo jest ich dwóch - jeszcze jest biały ). Clip (na początku po prostu - ok.) jak i sama piosenka dzisiaj wciągały mnie jednak coraz bardziej... Ajj aż muszę się dowiedzieć o czym On śpiewa

HORIZONT -> http://www.4shared.com/file/8823303/76ee040/ ... izont.html
( http://www.youtube.com/watch?v=jmWAvtQxWVQ )

Ame no orchestra ->
http://www.4shared.com/file/4359004/ebb66d79 ... estra.html
( http://www.youtube.com/watch?v=ENNrqnrHRTg )

Pozdrawiam

Yoshiki Hayashi

Ten post był edytowany 7 razy, ostatnio zmieniony przez edhel: 11.05.2007, 21:26
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Miałam coś dopisać i nie dopisałam, ale jestem okropna...

No dobrze. Na początek larukowy news. Trwają prace nad teledyskiem do "7th Heaven". Z tego co mi wiadomo HYDE pokaże nieco swoich umiejętności tanecznych. Co on tak ostatnio hasa?? No cóż, nie ma to jak facet w wieku średnim. Zresztą widziałam najnowsze zdjęcia Larciaków i... albo masowy lifting, albo cuda Photoshopa (raczej to drugie). Ale nic, dobrze jest.

Druga sprawa dotycząca HYDE i jego płyty "Faith". Zamierzam za niedługo wgrać ją do neta, więc jakby ktoś ją chciał, to proszę o składanie zamówień pod numerem GG: 8913294.
Moim skromnym zdaniem płyta jest lepsza od "666" i przede wszystkim bardziej rockowa. Spowodowane jest ro m.in. wprowadzeniem drugiego gitarzysty - Kazuhito Iwaike powszechnie znanego jako Kaz oraz współpraca HYDE z amerykańskimi specami od muzyki. Nie pamiętam nazwisk, ale jeden gość pracował z Marlinem Mansonem, a drugi z No Doubt.
Oto przedsmak "Faith":
"It's Sad" - najbardziej rockowy kawałek HYDE w całej jego karierze solowej (dodaję tekst po polsku):
Tłumaczenie tytułu: "To jest smutne"
Słowa: HYDE
Muzyka: Kazik (Kazuhito Iwaike)
Uwagi i ciekawostki: Kolejna piosenka o tym, że człowiek potrafi być okropną
kreaturą i w tym utworze tak właśnie są nazwani ci, formatu: Hitlera, Saddama Huseina, Osamy Binladena, Stalina i innych, którzy dręczyli niewinnych ludzi.

1. Jestem człowiekiem
Najbardziej złym ze złych
Nigdy nie analizuję lekcji
Z lekcji historii ukształtowanej przez wojnę
Mojemu ciału nigdy nie będzie dość.

Ref: Czas minął tak szybko
Jakim prawem zabijamy? Pełne zarozumialstwo!
Najgorsze kreatury w historii.
Ziemia chce pokoju, do którego nie chcemy doprowadzić.
To jest smutne.

2. Sędzia oskarża o zbrodnię, która jest wspanialsza niż grzech pierworodny.
Tam nie ma lęku, tam nie ma przymusu tak jak tu.
To wiecznie zniszczenie schodzi z kursu
Żąda nałożenia na siebie kary.
Mojemu ciału nigdy nie będzie dość.

To jest smutne.

"Werdykt zapadnie
Sąd znajdzie winy oskarżonego"

Jeszcze raz pora łowów.
Strzelamy jak chcemy. Dlaczego Bóg na to pozwala?!

To jest smutne.
http://www.gigasize.com/get.php/1567733/HYDE ... TS_SAD.mp3

Chciałabym też, abyście poznali nieco solówek Tetsu, znanego jako Tetsu69. K woli wyjaśnienia: 69 nie oznacza sławnej pozy seksualnej tylko jest to część daty urodzenia Tetsu, a urodził się w 1969 roku.
A więc:

"Tightrope". Moim zdaniem miodzio. Jedna z lepszych piosenek Tetsiaka:
http://www.gigasize.com/get.php/1567250/04.Tightrope.mp3

"Can't stop believing" - jak na razie [ ort! ] najnowszy kawałek Tetsu (z lutego tego roku). Strasznie sympatyczny utwór.
http://www.gigasize.com/get.php/1566706/tets ... vingPV.mp3

Napisane jest, że to PV, ale.. tak tylko jest napisane.

Jak na razie tyle. Papatki. Pozdrawia Nia (moja nowa ksywa, którą siora nadała mi po tym, jak uroczo zaśpiewałam "nianiania, niainiaia" podczas "U+K" Gackta. Tak w ogóle to polecam wykonanie live z "Mars Tour". Pewnie widzieliście).

EDIT:
Ale ze mnie gapa! Oto i "Metrpolis" live. To jest występ z 1997-8 roku. Żałuję, że nie mam aktualnego występu z koncertów urodzinowych Laruku (z końca 2006 roku). Podobno Hyde tak "szalał", że telewizja strasznie go ocenzurowała. Ach ten Hyde....
http://www.youtube.com/watch?v=XdF1XwpDwIM Ten to jest jeszcze w miarę grzeczny. Tylko jest urwany na końcu.

Marillion "Grendel".

edhel Kobieta
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Takeda ]

Okii - dziś chyba też będzie krótko XD

VidelOtaku napisał(a):
Co on tak ostatnio hasa??
Już nie wiosna, a lato idzie XD Co się dziwić

VidelOtaku napisał(a):
to proszę o składanie zamówień pod numerem GG: 8913294
A koszt połączenia ?
A tak na poważnie, to oczywiście ja jestem chętna. Już Cię o nią prosiłam na gg - ale to było wtedy kiedy miałaś problem z kompem i zmieniłaś gg.

Co do biografii to... Co ja mogę powiedzieć^^
Wszytko opisane krok po kroku (wyraźna faworyzacja Tetsiaka XD, a myślałam, że u Ciebie wiedzie prym Hydziak - już sie gubię XD), tekst napisany w dobrej formie - łatwo przyswajalny, przejrzysty. Jednak największy respekt jeżeli chodzi o dyskografię - że Ci się chciało!!!. Z przyjemnością dowiedziałam się co nieco o starych 'uczestnikach' Laruku

VidelOtaku napisał(a):
Tłumaczenie tytułu: "To jest smutne"
Tłumaczenie przeczytałam, utwór wcześniej słyszałam ale ponieważ nie kojarzyłam to ściągnęłam linka... Ale musisz wybaczyć brak szerszej wypowiedzi... Why? Because jest tak duszno, gorąco, parnie etc., że czuję się jak zdechlak - to nie jest pogoda dla mnie, zapowiadane najgorętsze lato mnie przeraża Wracając do tematu -> więc nie jestem w stanie myśleć, a do tego skonstruować jasnej wypowiedzi^^

Hmmm... nigdy wcześniej się nie spotkałam z twórczością Tetsu Więc z przyjemnością skorzystałam z nadarzającej się okazji Utwory rzeczywiście bardzo przyjemne, a do tego lekkie - miło się słucha

Metropolis live planuję zobaczyć w najbliższym czasie

Oki, a teraz przechodzę do zaplanowanego celu mej wypowiedzi

A mianowicie, czy macie może utwór "Whitout You" (ten co jest na myspace Yoshika). Hmm, jakoś szerzej się z nim nie spotkałam, a ponoć jest taka piosenka (nie tylko piano^^) Byłabym wdzięczna -> piano brzmi prześlicznie

Ps. Videlko ma droga, nadal czekam na wrażenia po Pierrocie (i Kirito - mimo, że 1 utwór) ^^

A mną ostatnio zawładną Mucc, muszę powiedzieć, że chłopcy zaskoczyli mnie bardzo pozytywnie. Wcześniej zatrzymałam się na 3 utworach (tych pierwszych jakie podawałam - z m.in "ischo"^^), a potem trafiałam na same tzw. "ryki". Ale ponieważ zrobili na mnie dobre pierwsze wrażenie więc ich nie skreśliłam I jak widać powróciłam po jakimś czasie. Trafiłam na wiele świetnych utworów, przeczytałam parę wywiadów i naprawdę bardzo wysoka ocena ^_^ "Libra" za mną łazi codziennie - nie tylko jako świetny utwór ale również teledysk, który mnie powoli przyciąąągnął, mogę zacytować jeszcze raz sama siebie^^:

edhel napisał(a):
Libra -> http://www.4shared.com/file/14650852/eacc0e4 ... Libra.html
ps. podoba mi się tutaj postać Tatsurou w czarnej wersji z długimi włosami, kapeluszem i make-up'em w kostki^^ - wygląda b. ciekawie (bo jest ich dwóch - jeszcze jest biały ). Clip (na początku po prostu - ok.) jak i sama piosenka dzisiaj wciągały mnie jednak coraz bardziej... Ajj aż muszę się dowiedzieć o czym On śpiewa
No i muszę dodać, że i tekst bardzo ciekawy Na szybkiego przetłumaczyła mi go kumpela^^ więc nie był perfekcyjny ale pozostało ogólne dobre wrażenie Nadal jestem zdania, że Tatsurou świetnie potrafi przekazać emocje poprzez swój głos
Co do teledysku Horizont, to moja mama 3 razy się mnie pytała, czy to jest facet, bo miał spódnicę^^ (której za pierwszym razem nie dostrzegłam^^); jednakże widziałam, go potem w czymś podobnym podczas jakiegoś programu i... jakby na to nie patrzeć to jednak były przerobione spodnie^^ <- to tak troszkę ode mnie^^

Pozdrawiam
Serdecznie

-----------
Edit:

Dodam jeszcze 2 newsy

(mam nadzieję, że Dominiczka o pierwszej sprawie nic jeszcze nie wspomniała)

Uno -> Przez ukochany zespół Videl - L'Arc~en~Ciel, został zapowiedziany nowy singiel pod tytułem "MY HEART DRAWS A DREAM". Data premiery nie jest jeszcze znana ale w Japonii już dziś (16 maj) będzie można usłyszeć nowe 'dzieciątko' w reklamie.... samochodu^^, a konkretniej Subaru.

Duo -> 11 lipca będzie można dostać nowy singiel Duel Jewel pod - wiele (mi) mówiącą - nazwą 'es'. Zawartość -> 2 utworki.
Hmmm Duelki coś się nie przepracowują Tak, czy inaczej mam nadzieję, że i mi się uda w najbliższym czasie usłyszeć ową nowość^^

PozdróFka

Ps. Wiem, że wielce spóźnione mam bierzmowanie XD (nie moja wina, że tak tym razem wypadło -.-') ale imię musiałam wybrać i... Na trzecie (po truudnym wyborze...) będę mieć Dominika, brzmi znajomie ?

mini.Pesik - dobry wybór z imieniem XD ?

Yoshiki Hayashi

Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
edhel napisał(a):
Co do biografii to... Co ja mogę powiedzieć^^
Wszytko opisane krok po kroku (wyraźna faworyzacja Tetsiaka XD, a myślałam, że u Ciebie wiedzie prym Hydziak - już sie gubię XD), tekst napisany w dobrej formie - łatwo przyswajalny, przejrzysty. Jednak największy respekt jeżeli chodzi o dyskografię - że Ci się chciało!!!. Z przyjemnością dowiedziałam się co nieco o starych 'uczestnikach' Laruku
Całą czwórkę kocham i szanuję. Tetsiaka nie faworyzuję, tylko stwierdzam dość ciekawe fakty. Czytając zauważyłaś pewnie, że gdyby nie On, to Laruku daleko by nie zaszło, bo nie mieliby gitarzysty i perkusisty. Zresztą to idealny przykład na to, że warto niekiedy pójść na żywioł i chociażby zagadnąć do obcego człowieka.

edhel napisał(a):
Tłumaczenie przeczytałam, utwór wcześniej słyszałam ale ponieważ nie kojarzyłam to ściągnęłam linka... Ale musisz wybaczyć brak szerszej wypowiedzi... Why? Because jest tak duszno, gorąco, parnie etc., że czuję się jak zdechlak - to nie jest pogoda dla mnie, zapowiadane najgorętsze lato mnie przeraża Confused Wracając do tematu -> więc nie jestem w stanie myśleć, a do tego skonstruować jasnej wypowiedzi^^
Teraz, gdy posiadasz całe "Faith", to liczę na dłuższy komentarz.

edhel napisał(a):
Ps. Videlko ma droga, nadal czekam na wrażenia po Pierrocie (i Kirito - mimo, że 1 utwór) ^^
Właśnie pobieram "Skeleton".

edhel napisał(a):
A mną ostatnio zawładną Mucc, muszę powiedzieć, że chłopcy zaskoczyli mnie bardzo pozytywnie. Wcześniej zatrzymałam się na 3 utworach (tych pierwszych jakie podawałam - z m.in "ischo"^^), a potem trafiałam na same tzw. "ryki". Ale ponieważ zrobili na mnie dobre pierwsze wrażenie więc ich nie skreśliłam I jak widać powróciłam po jakimś czasie. Trafiłam na wiele świetnych utworów, przeczytałam parę wywiadów i naprawdę bardzo wysoka ocena ^_^ "Libra" za mną łazi codziennie - nie tylko jako świetny utwór ale również teledysk, który mnie powoli przyciąąągnął, mogę zacytować jeszcze raz sama siebie^^:
Mucca znam, ale raczej słabo. Właśnie myślałam, że to Ty jesteś specjalistką w ich dziedzinie. Już kiedyś o nich pisałaś. Mam trzy ich utwory:
1. Tajemniczy utwór, który jest wesoły a w tytule ma 3 kwadraciki XD
2. "Zetsubou"
3. "Ware Arubeki Basho"
Te dwa ostatnie są bardzo dramatyczne (Mam na myśli głos wokalisty. Wiadomo mi tylko, że ma 153 cm wzrostu, czyli jest "ogromny inaczej" XD). Wszystkie trzy lubię i cenię.

edhel napisał(a):
Uno -> Przez ukochany zespół Videl - L'Arc~en~Ciel, został zapowiedziany nowy singiel pod tytułem "MY HEART DRAWS A DREAM". Data premiery nie jest jeszcze znana ale w Japonii już dziś (16 maj) będzie można usłyszeć nowe 'dzieciątko' w reklamie.... samochodu^^, a konkretniej Subaru.
Dziękuję Ci przepięknie. :cmok2: Oni to są. Ledwo wydali jednego singla, a już planują następnego.
A to teledysk do "7th Heaven". Strasznie kolorowy. I te udawane dredy Hyde.
http://www.youtube.com/watch?v=Ry4EdOQ1Ir0

Ps. Wiem, że wielce spóźnione mam bierzmowanie XD (nie moja wina, że tak tym razem wypadło -.-') ale imię musiałam wybrać i... Na trzecie (po truudnym wyborze...) będę mieć Dominika, brzmi znajomie ?

Przepiękne imię. Gratuluję wyboru. Natomiast mi można pogratulować wyboru imienia Anna. Ach, bierzmowanie zbliża ludzi. A najciekawsze jest to, że bierzmowanie miałam w 3 klasie gimnazjum, a wtedy jeszcze Cię tak dobrze nie znałam.

P.S. Narysowałam ostatnio kolejnego j-rockersa, a mianowicie Tetsu. Jak tylko 2 złote wpadnie mi w łapki, skoczę do kafejki internetowej i zeskanuję hide i nowo powstałego.

EDIT:
Fajny ten "Uśmiechnięty Szkielet". Wokalista ma taki fajny, wredny głos. Nie żeby mi przeszkadzał, ale ma głos takiego fajnego wredulca. Super.

EDIT2:
No dobra, czas, zapoznać Szanowne Grono twórczością Buck Tick. Dinozaury j-rocka. Zespół powstał w 1985 roku i grają nadal. Sprzedali od grona płyt i na razie o emeryturze nie myślą, aczkolwiek zwolnili tempo. Zauważyłam, że ludzie mają zwyczaj porównywania tego zespołu i jego twórczości do HIMa. Czy to zgodne porównanie nie idzie mi oceniać, bo nie znam za dobrze Wile Wallo i jego zespołu. Muszę przyznać, że jeśli chodzi o ogólny efekt wizualny, to coś w tym jest. Wokalistą jest niezwykle charyzmatyczny Atsushi Sakurai (jego nazwisko można tłumaczyć jako Wiśniewski), który na scenie odwala taki show, że widok mdlejących fanek na koncertach to norma. Poza tym lubi pokazywać język. Hyde, czyżbyś...
We wszystkich biografiach podane jest, że grają gotihc rock, rock i pochodne. Ja jednak chciałabym Wam pokazać nieco mniej mroczne kawałki tego zespołu:

1. Chyba największy hicior BT: "Just One More Kiss". Pierwszy raz usłyszałam go z ust.... Hyde, który zaśpiewał jego cover. Oto teledysk: http://www.youtube.com/watch?v=eSdWqtCLYQM

2. Nastrojowy "Dress". Kamzo nie lubi tej piosenki, ale może Ty Edhel ją docenisz: http://www.youtube.com/watch?v=OtY9Uq-98zs

3. "Heroin". Ta piosenka uzależnia: http://www.youtube.com/watch?v=JzwAY51VSek&m ... ed&search=

4. "Sasayaki". Niegrzeczny teledysk oraz erotyczne wykonanie live: http://www.youtube.com/watch?v=JzwAY51VSek&m ... ed&search=

5. "Romance". Jeden z mroczniejszych kawałków: http://www.youtube.com/watch?v=qkLymcP2zMc&m ... ed&search=

6. "Jupiter" Piosenka, którą Sakurai napisał dla swojej tragicznie zmarłej matki. Przepiękna: http://www.youtube.com/watch?v=ZeCXKrGcOeA&m ... ed&search=

Jak na razie tyle.

Marillion "Grendel".

edhel Kobieta
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Takeda ]

Oki, mam troszkę czasu więc coś skrobnę

VidelOtaku napisał(a):
Teraz, gdy posiadasz całe "Faith", to liczę na dłuższy komentarz.
A cóż ja mogę napisać Faith znałam już wcześniej, teraz dzięki Tobie i go posiadam^^ (nawet chyba wcześniej o tej płycie pisałam).
No to tak:

Sesja zdjęciowa (jak już wiesz): świetnie wykonana -> piękne kolory - ich nasycenie (ah ta biała rękawiczka^^), technika, makijaż Hyde wyjątkowo do Niego pasuje. Mimo, że kontrowersyjne ale za to naprawdę dobre zdjęcia z (tytułowej) Ostatniej Wieczerzy.

Teksty: Najbardziej spodobał mi się tekst do Dolly, nie spodziewałam się takiej treści. Duży plus za rezolutność w 'tematach', miło jest poczytać o czym innym niż złamane serce.

Płyta: Podoba mi się. Pierwszym utworem jaki w ogóle usłyszałam był "Jesusu Christ" do tej pory kocham to "napięcie" w piosence . Nie będę opisywać każdego utworu, ponieważ cała płyta jest po prostu bardzo dobra i z miłą chęcią będę ją słuchała.

Dalej:

VidelOtaku napisał(a):
Te dwa ostatnie są bardzo dramatyczne (Mam na myśli głos wokalisty. Wiadomo mi tylko, że ma 153 cm wzrostu, czyli jest "ogromny inaczej" XD). Wszystkie trzy lubię i cenię.
[Taa w końcu ktoś niższy od Hyde - chyba to CI nie przeszkadza ?]
I właśnie ten "dramatyzm" w głosie Tatsurou jest jego bardzo charakterystyczną rzeczą, za co niezmiernie polubiłam wokalistę. Nie znam często tekstów, dlatego głos wokalisty jest dla mnie przede wszystkim piękną melodią w muzyce.
Sam Tetsurou w jednym z wywiadów na pytanie:

"-Tatsurou, skąd w twoim głosie taki ładunek emocjonalny, dużo wycierpiałeś w przeszłości?"

Odpowiedział (Ps. nie komentujcie drugiej części pytania ):

"-Rok temu, przez barierę językową, doszedłem do wniosku, że muszę włożyć w piosenkę więcej uczuć. Jeśli tekst jest smutny, muszę tę emocję zawrzeć we własnym głosie, ponieważ sam tekst jest niewystarczający. Więc w przeciągu tego roku pracowałem nad tym i jestem zadowolony z wyniku."

A poza tym to paczka bardzo wesołych facetów, sympatię u mnie wywołała sugestia podczas wywiadu o...:

"- Tatsurou, w związku z waszym nadchodzącym singlem "Libra": w nowym teledysku prezentujesz siebie jako osobę posiadającą alter ego (ciemne i jasne). Czemu zdecydowałeś się przedstawić siebie w ten sposób?

Tatsurou: Kiedy skończyłem pisać teksty jasne i ciemne obrazy bardzo mocno się w nich wyróżniały, dlatego chciałem je pokazać w teledysku. A co, widziałeś go na YouTube? (cały Mucc się śmieje)

- Nie, gdzie indziej.

Mucc: Eeeee!"

O (jak widać popularnym): YouTube^^

Co do tych utworów, o których mówiła Videlka, szczerze to za tymi dwoma zbyt nie przepadam (co nie zmienia faktu, że "Zetsubou" jest bardzo popularne). Za to ten "kwadracikowy" jest pewno fajny^^. Jedyne co mogę zrobić to jeszcze raz polecić i zachęcić do przesłuchania/obejrzenia (linki te co powyżej):
- wspomniana powyżej Libra (coś mrocznego^^)-> http://www.4shared.com/file/14650852/eacc0e4 ... Libra.html

- HORIZONT (coś hmm... optymistycznego?)-> http://www.4shared.com/file/8823303/76ee040/ ... izont.html
( http://www.youtube.com/watch?v=jmWAvtQxWVQ )

- oraz Ame no orchestra (coś spokojniejszego) ->
http://www.4shared.com/file/4359004/ebb66d79 ... estra.html
( http://www.youtube.com/watch?v=ENNrqnrHRTg )

Ischo i Saishuu Ressha zaraz dołożę (były wyżej w 'megu' ale wiem, że Dominiczka za nimi nie przepada )

------
Oki:

Ischo - piosenka bardzo emocjonalna wyżej już pisałam 'mały opis do niej, dodam tylko, że jest bardzo lubiana wśród fanów, niestety trudno jest ją usłyszeć na koncertach... A szkoda -> http://www.speedyshare.com/643368493.html

Saishuu Ressha ~Album Ver.~ -> http://www.speedyshare.com/732775306.html

No i jeszcze:
Akatsuki Yami -> http://www.speedyshare.com/979808153.html
-------

VidelOtaku napisał(a):
Dziękuję Ci przepięknie. Oni to są. Ledwo wydali jednego singla, a już planują następnego.
A to teledysk do "7th Heaven". Strasznie kolorowy. I te udawane dredy Hyde.
http://www.youtube.com/watch?v=Ry4EdOQ1Ir0
Ależ nie ma za co, cała przyjemność po mojej stronie. A jeżeli chodzi o 7th Heaven to... to Ty wiesz jak ja to uwielbiam XD i wiesz jak coraz bardziej lubię głos Hyde... Heh paradoks, że na początku, to właśnie jego głos mnie drażnił w zespole^^

Ps. Bardzo sympatyczne te Panie ala "głośniki" (hmmm bodajże 'żółte')
Ps.2. Na samym początku przez pierwsze 5 sekund miałam nadzieję, że tymi postaciami w czerwonym jest Tetsu i Ken XD Phe! - co za pomyłka XD
Ps.3. Uwielbiam tancerzy w maskach^^ sama miałam ochotę troszkę do tego poskakać ale moja zakwasy nie pozwalają mi na wykonywania tak gwałtownych funkcji ruchowych ^-^"

Przepiękne imię. Gratuluję wyboru.
Dziękuję XD - Nadane zostanie 19 czerwca^^

VidelOtaku napisał(a):
Natomiast mi można pogratulować wyboru imienia Anna.
Ależ oczywiście, że również gratuluję. Nie wiem czemu ale wyjątkowo podoba mi się to imię XD

VidelOtaku napisał(a):
A najciekawsze jest to, że bierzmowanie miałam w 3 klasie gimnazjum, a wtedy jeszcze Cię tak dobrze nie znałam.
Hmm... a znałyśmy się w ogóle wtedy? Czyży telepatia

P.S. Narysowałam ostatnio kolejnego j-rockersa, a mianowicie Tetsu. Jak tylko 2 złote wpadnie mi w łapki, skoczę do kafejki internetowej i zeskanuję hide i nowo powstałego.
to już stary news, Mika produkuje ich hurtowo, niedługo zobaczymy całą galerię XD

VidelOtaku napisał(a):
Fajny ten "Uśmiechnięty Szkielet". Wokalista ma taki fajny, wredny głos. Nie żeby mi przeszkadzał, ale ma głos takiego fajnego wredulca. Super.
A widziałaś PV? Zachęcam również do PSYCHEDELIC LOVER^^ (fajny, rytmiczny utwór) jaki i mojego kochanego (wałkowanego już) DECIDE - 'wredulca' Kirito^^ (linki wyżej już dałam). Oczywiście miło zaznajomić się również z PV

VidelOtaku napisał(a):
No dobra, czas, zapoznać Szanowne Grono twórczością Buck Tick.
No cóż... Piosenki dobre, nie wiem jeszcze na ile ten zespół mnie zachwyci - nie chce wydawać pochopnej opinii, ponieważ przesłuchałam je 'na szybkiego'^^, jak znajdę czas to może bliżej się zapoznam. Póki co dobre utwory ale... No właśnie 'ale' zobaczymy. Co nie zmienia faktu, że lubię "Heroin"^^

Dodam jeszcze, że... no to może powróćmy do starych czasów. Podałam kiedyś stronkę gdzie była cała dyskografia Duel Jewel (Boshe... nie wiem czemu przez ten czas sądziłam, że pisze się - Jawel O.o). Teraz jednak pojawiło się coś nowego (nie tylko obrazek w szablonie, cóż wcześniejszy był lepszy ), nie wiem, czy można to nazwać singlami, bo są to raczej utwory w hmm... 'innej'(?) wersji. A więc jakby ktoś chciał sobie uzupełnić kolekcję (jeśli ich nie ma) to -> http://setsuna-dj.mylog.pl/komentarze.php?id=3968557 (to od "SHOCK EDGE 2005")

No to chyba na tyle

Pozdrawiam
Serdecznie

Ps. Kamzo gdzieś się znów podział

----
Edit:

Ponawiam pytanie, które jakoś zniknęło wśród wszystkich postów

JA! napisał(a):
A ja mam do Was pytanko, czy posiadacie może utwór Girugamesh - "Owari to Mirai"? ( http://www.youtube.com/watch?v=gvqkMzVxe8E )
-----------------------------
edit2

Ojj zainteresowanie Mucc idzie dalej^^ Przed chwilą dosłownie zobaczyłam ten teledysk, ajj zakochałam się w piosence już po jednym przesłuchaniu [- co nie zmienia faktu, że "Libra" u mnie chyba nadal numer uno], teraz muszę jej gdzieś poszukać w necie^^, oto ona:
http://www.youtube.com/watch?v=Nfqa1p5I46c

Hmm... teraz trochę subiektywizmu -> Od czasu kiedy chłopcy z Mucc postanowili bardziej skupić się na muzyce aniżeli visual'u, to jakoś wyładnieli chyba^^ (przynajmniej w niektórych clipach )

PooozdóFka

Ps. znalazłam, jakby ktoś chciał (coś wesołego tym razem) -> http://www.4shared.com/file/14434168/630f4ce ... tagoe.html

--------------------
EDIT 3! EDIT 3! EDIT 3! EDIT 3!

HA! No i stało się...:

"Ogłoszony został nareszcie kolejny członek supergrupy, założonej przez Gackta i Yoshikiego. Drugim po Sugizo gitatrzystą grupy jest Miyavi. Ogłoszona została także nazwa zespołu: SKIN. Ich pierwszy koncert odbędzie się 29 czerwca 2007 podczas Anime Expo, odbywające się w Long Beach, Kalifornia, USA"

Ps. Co prawda nie wzięłam się na nowo za twórczość Miyaviego... Ale muszę powiedzieć, że facet zapunktował (o dziwno dla mnie - zapunktował swoją osobą) w moich oczach (jak na wcześniejszą opinię, to dość sporo) przez ten czas. Dlatego pozostaje mi być dobrej myśli...(?)

Tak
Czy
Inaczej
Pozdrawiam^^

=====
Special Edit:

proszę Was dziewczęta abyście dały mi kilka dni, w przeciągu których pojawi się skończony post.
Kilka dni ? No dobra

Ps. We wtorek wyjeżdżam na 9 dni, mam nadzieję, że zdążysz^^, bo chciałabym to przeczytać przed wyjazdem^^

Pozdrawiam
Sedecznie

--
mini editek^^

Wiem, żeś prosił ale to niczego do tematu nie wniesie XD

Ojej jak miło jest wspominać stare rzeczy^^ przeczytałam właśnie swój pierwszy post w dziale j-music, zaraz po tym jak zobaczyłam ten pamiętny występ Gacka. Aż śmiac się zaczęłam, na prawdę zrobiło to na mnie wrażenie XD !!!

Jutro równo o 8:43 ruuuszam w trasę i wracam za 9 dni. Mam nadzieję, że Kamzo wyrobi się przynajmniej do tego czasu ( ) z pisaniem nowej, metrowej (ale jakże przyjemnej do czytania) wypowiedzi. A więc, trzymajcie się cieplutko, papatki i...

PozdróFka

Yoshiki Hayashi

Ten post był edytowany 6 razy, ostatnio zmieniony przez edhel: 28.05.2007, 19:26
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Dni na forum: 7.498
Plusy: 15
Rezerwuję sobie tu miejsce Wybaczcie, ale mojego posta będę pisał po trochu gdy tylko będę mógł. Nie chcąc aby zwiększyła się "objętość do przerobienia" (mimo, że niezmiernie ciekawa , proszę Was dziewczęta abyście dały mi kilka dni, w przeciągu których pojawi się skończony post.

Pozdrawiam!

EDIT (nareszcie )

Wreszcie minimalna chwila wytchnienia. Zmobilizowałem się więc i zabrałem do pisania tej wypowiedzi. Roboty przede mną sporo. Nazbierała się spora ilość postów od mojej ostatniej aktywności w dziale (do tego troszkę materiału do przesłuchania/obejrzenie). Wszystko to i wiele więcej spowodowało moje opóźnienie (co chyba specjalnie nikogo nie dziwi XD). Smętny wstęp? To prawda, ale musicie mi wybaczyć, mam ostatnio nawałnicę problemów (mniejszych i cięższych ).

Videl napisał(a):
Jeżeli wciąż się dobrze orientuję i moje informacje są aktualne to: TAK, the GazettE wciąż są zespołem indies. Naturalnie, przejście na major w tej chwili nie stanowiłoby dla nich żadnego problemu i byłoby możliwe (wszak już dawno wyszli poza "bariery" indies). Chłopcą wcale się jednak do tego nie śpieszy. Dlaczego? Tego już nie wiem Być może są po prostu zadowoleni z obecnego stanu rzeczy.

VidelOtaku napisał(a):
Ja tam pierwsze słyszę (albo po prostu nie pamiętam ). Może dlatego, że "Antyczna Kawa" za bardzo mnie nie interesuje ?

Łyżka napisał(a):
Albo w sex-shopie, albo w każdym sklepie w Japonii. :
http://img248.imageshack.us/img248/7618/lolnn2.jpg
Eee, wiesz... rozmyśliłem się, portfel pustkami ostatnio świeci

Doniczka napisał(a):
Ken po prostu rządzi. Jako ciekawostkę dodam, że piosenkę "Lover Boy" w całości napisał Ken.
Może Ken powinien pisać częściej piosenki dla L'Arc bo to jeden z moich ulubionych utworów

edhel napisał(a):
ps.2. Hmm... już któryś raz czytam, że dany zespół jest tym "jednym, który jako pierwszy usłyszałeś" -> słuchałeś tego hurtowo?
Dużo się słyszało pojedynczych utworów (dzięki Kawaii, czasem po dwa utworki danego wykonawcy). Jak się dobrze zastanowiłem to chyba jednak tym naprawdę pierwszym kontaktem z liczącym się zespołem (a nawet o wiele więcej niż tylko "liczącym") była piosenka... "X" w wykonaniu X JAPAN (do clipu z X The Movie na Kawaii CD 1) Tylko, że wtedy nawet się nie zastanawiałem kto ją wykonuje, czy wciąż grają itd.

Anna napisał(a):
PS. -> Aaaa to ten historyczny^^, o którym już kiedyś wspominałeś -> co nie zmienia faktu, że pytanie "za ile" dalej może być aktualne
Jeżeli dobrze pamiętam to leci już od 7 stycznia tego roku Gackt gra Uesugi Kenshina, i w tej postaci widać go także na okładkach zapowiadanego singla "Returner". Możecie zobaczyć je na stronie Gackto, http://www.dears.ne.jp/home.html Dodam także, że ponownie zmieniła wygląd (Uesugi Gackt znowu na pierwszym planie ). Poza tym, do utworu "Returner" został też już nakręcony PV Na http://www.dears.ne.jp/discography.html można przesłuchać krótkiego sample'a.

Anna napisał(a):
Ps. Właśnie robię sobie pokoik w stylu j-music, akurat skończyłam kącik hide (który dziś wyjątkowo pięknie wyglądał) i X...
Możemy liczyć na jakieś zdjątko ??

Aneczka napisał(a):
Szybki jesteś A dużo tego mieli?
Troszkę się uzbierało Posiadam w swej kolekcji cztery albumy studyjne (do tego dochodzą trzy, które są składankami utworów z czasów zanim Najtomea przeszli na major), jeden mini album, trzynaście singli i pięć demówek (bardzo dawnych).

Ania napisał(a):
Znam, i BARDZO lubię to zdjątko (mała ciekawostka. Zdjęcie hide wykorzystane w tym dziele pochodzi z The Last Live).

Hela napisał(a):
Zacznę od solówki Kirito i mojej ulubionej piosenki (z tych co słyszałam):
http://www.4shared.com/file/2881750/a0d06207 - DECIDE
+ teledysk (który dałam wcześniej) http://www.youtube.com/watch?v=AxZDsfRSe10

Z Pierrot:
http://www.4shared.com/file/11507270/baf862f ... LOVER.html Psychedelic lover (zachęcająca nazwa^^)
+ teledysk (ktrego jeszcze nie widziałam - dopiero oglądam^^) http://www.youtube.com/watch?v=nuZzmxdPYrg

http://www.4shared.com/file/11245761/90a3ff3 ... e_Sky.html Purple Sky (dziwne dźwięki ale moze być )
Kirirto - brzmi po prostu jak kolejny utwór Pierrota, ale nie ukrywam, że jednak brzmi przyjemnie dla ucha
"Psychedelic Lover" (podobno pisze się "Psyhodelic Lover", sam już nie wiem ) - drugi utwór Pierduta jaki poznałem i jeden z moich ulubionych
"Purple Sky" - początek utworu może nam sugerować, że zepsuły się głośniki ^_^, ale to tylko na starcie. Potem już jest dużo lepiej Co ja tu będę dużo pisał. Nie znam jeszcze piosenki Pierrota, której bym nie polubił. Tak jest i w tym przypadku

Anna napisał(a):
A poza tym to bardzo lubię (niestety nie posiadam - może Kamzo ma? Sama byłabym wdzięczna)
Kamzo ma kilka rozrzuconych luzem utworów i płytę "Finale", w której żaden utwór nie jest podpisany ^_^... Wstyd się przyznać, bo większość "działów" mam uporządkowaną idealnie, ale na Pierrota jeszcze nie przyszła kolej ^_^'

edhel napisał(a):
Co do major - z tego co czytałam to fani niezbyt lubią jak ich zespół przejdzie na to 'stanowisko'. Because stając się major (zespóły) są w pewien sposób uzależni od wytwórni i często zmieniają się ich brzmienia.
Ogólnie uważam, że major to w wielu przypadkach już nie to samo co kiedyś. Wiem, że rynek muzyczny w Japonii wykonał ostatnimi laty olbrzymi skok na przód (a jak, w końcu podwaliny pod ten skok robiły takie sławy jak X JAPAN, Luna Sea itp. , co zaowocowało większą ilością zespołów/wykonawców major, ale jednak... Po prostu nie ma już wokół nich tak potężnej aury sławy i uwielbienia. Cóż, przynajmniej takie jest moje zdanie

Edi napisał(a):
Z tego co czytałam to podobnie było z Nightmare (dobrze napisałam nazwę ?)... po tym jak przeszli na major wiele fanów kręciło nosem. W skrócie wielu ubyło ale pojawili się też nowi, więc pula się wyrównała
Dobrze napisałaś nazwę Co do fanów... Faktycznie, na początku część mogła narzekać, ale teraz... mają ich znaaacznie więcej

Nomi napisał(a):
Ja kocham muzykę koreańską
Tak więc z góry uprzedzam, TU nie będzie rozmówek o koreańskiej muzyce Nazwa tematu mówi zresztą sama za siebie. Jeszcze słówko o rzeczach made in South Korea. Czasem mnie... denerwują. Koreańczycy zdają się żerować na popularność japońskiej kultury i tworzą własne anime, mangi (wcześniej aż tyle tego nie było). Ostatnimi czasy starają się jeszcze wkręcić na rynek muzyczny kopiując style rodem z kraju kwitnącej wiśni (chociaż w Koreii chyba dominuje pop).

Nomi napisał(a):
Interesuje mnie Wasz wybór. Może jest jakiś wykonawca albo zespół, którym Wszyscy się interesujemy?
Patrząc na wykonawców/zespoły jakie wypisałaś: Chyba raczej nie ^^

Ania napisał(a):
Zdawało mi się, że to chodziło m.in też o ilość sprzedanych płyt (w sumie to podczas podpisywania takiego kontraktu firmy tez na to patrzą ) , no cóż pamięć bywa zawodna
Dziś sprawy wyglądają na ogół inaczej. Wiele zespołów indies ma podpisany porządny kontrakt, a sprzedaż ich płyt przekracza standardy indies (np. the GazettE, Vidoll, D czy 12012). Jednak faktem jest, że najwięksi spośród major z góry wypuszczają na rynek 1,000,000 płytek

Aneczka napisał(a):
Oczywiście, że wiedziałem . Powiem więcej, nawet kilka razy o nim wspominałem, choć chyba nie podałem linku bo jego istnienie wydawało mi się takie oczywiste !

Ann napisał(a):
Niestety nie

Aniusia napisał(a):
Ps. Ostatnio kumpela z klasy poprosiła mnie abym nagrała jej jakiś album X^^ Postanowiłam zrobić zlepke - po 7 godzinach wgrywania na linka... musiałam wyłączyć kompa aby iść spać (zostało ostania godzinka do końca -.-'), więc będzie musiała poczekac do soboty .
Niektóre osoby mimo, że się nie interesują j-m jej wspominały (u niej na forum) o tym zespole, do tego przeczytała, że ma On coś wspólnego z progresywnym rockiem co ją zachęciło Hmm mam nadzieję, że się spodoba^^
Bardzo dobrze !! Trzeba szerzyć X-ism, a potem rozwlekać "chorobę" na inne dzieła. Hahahahaha!!

Anna napisał(a):
A na zakończenie mały news, który Was raczej nie zainteresuje ;P - za to mnie na pewno^^,
Wszystkie newsy dotyczące J-Music są interesujące Tylko po prostu jedne mniej, a inne bardziej

Dominika napisał(a):
Poza tym mają zaszczyt grania w Tokyo Dome
I to też tylko Najwięksi z Największych

Dominisia napisał(a):
Hmm, może powiedzmy tak, X JAPAN to po prosu J-Rock i kropka !! Chociaż jeżeli chcielibyśmy przypisać ich do ogólnoświatowych standardów to byłby to: Heavy metal, power metal (te dwa zwłaszcza w okresie działania jako X), progressive metal, speed metal (daje się odczuć szczególnie na płycie "Vanishing Vision" ).

Ania napisał(a):
Chociaż Ich motto raczej brzmiało "Psychodeliczna Przemoc - Zbrodnia Wizualnego Szoku."
Tak, i odnosiło się to przede wszystkim do Visual Kei

edhelinio napisał(a):
ale cóż, z bólem serca wezmę chyba Aiko
Tak jak moja siostra

Videlka napisał(a):
Druga sprawa dotycząca HYDE i jego płyty "Faith". Zamierzam za niedługo wgrać ją do neta, więc jakby ktoś ją chciał, to proszę o składanie zamówień pod numerem GG: 8913294.
No ja już się zgłosiłem

Domisia napisał(a):
Chciałabym też, abyście poznali nieco solówek Tetsu, znanego jako Tetsu69. K woli wyjaśnienia: 69 nie oznacza sławnej pozy seksualnej tylko jest to część daty urodzenia Tetsu, a urodził się w 1969 roku.
A więc:

"Tightrope". Moim zdaniem miodzio. Jedna z lepszych piosenek Tetsiaka:
http://www.gigasize.com/get.php/1567250/04.Tightrope.mp3

"Can't stop believing" - jak na razie [ ort! ] najnowszy kawałek Tetsu (z lutego tego roku). Strasznie sympatyczny utwór.
http://www.gigasize.com/get.php/1566706/tets ... vingPV.mp3
Tetsu69... nieźle, nieźle, ALE! Lepiej wypada w utworach P'unk en Ciel

Dominika napisał(a):
Tak w ogóle to polecam wykonanie live z "Mars Tour". Pewnie widzieliście).
Przypadkiem widziałem

Ania napisał(a):
A mianowicie, czy macie może utwór "Whitout You" (ten co jest na myspace Yoshika). Hmm, jakoś szerzej się z nim nie spotkałam, a ponoć jest taka piosenka (nie tylko piano^^) Byłabym wdzięczna -> piano brzmi prześlicznie
Nie mam A też bym z chęcią usłyszał inną wersję (z tego co wiem istnieje). Na razie pozostaje czekać na wykonanie Yoshiki & Toshi

Anna napisał(a):
A mną ostatnio zawładną Mucc, muszę powiedzieć, że chłopcy zaskoczyli mnie bardzo pozytywnie.
W tym miejscu chciałbym podziękować Ani zwanej też edhel, za wszystkie utwory MUCC'a, jakimi nas uraczyła. Nie pominąłem żadnego, i ściągnąłem wszystkie. Muszę przyznać, że był to mój pierwszy prawdziwy kontakt z tym zespołem, mimo, że istnieje już od dość dawna i zyskał sobie niemałą sławę. Wrażenia - jak najbardziej pozytywne Nie wykluczam w najbliższym czasie możliwości poznania ich lepiej.

Anna Dominika lub Anno Domini napisał(a):
Doskonały Pamiętaj, że awaryjnie było jeszcze Kamila

Dominika napisał(a):
A ja jeszcze nie widziałem żadnego ... Można je gdzieś na naszym forum znaleźć?

Doniczka napisał(a):
1. Chyba największy hicior BT: "Just One More Kiss". Pierwszy raz usłyszałam go z ust.... Hyde, który zaśpiewał jego cover. Oto teledysk: http://www.youtube.com/watch?v=eSdWqtCLYQM

2. Nastrojowy "Dress". Kamzo nie lubi tej piosenki, ale może Ty Edhel ją docenisz: http://www.youtube.com/watch?v=OtY9Uq-98zs

3. "Heroin". Ta piosenka uzależnia: http://www.youtube.com/watch?v=JzwAY51VSek&m ... ed&search=

4. "Sasayaki". Niegrzeczny teledysk oraz erotyczne wykonanie live: http://www.youtube.com/watch?v=JzwAY51VSek&m ... ed&search=

5. "Romance". Jeden z mroczniejszych kawałków: http://www.youtube.com/watch?v=qkLymcP2zMc&m ... ed&search=

6. "Jupiter" Piosenka, którą Sakurai napisał dla swojej tragicznie zmarłej matki. Przepiękna: http://www.youtube.com/watch?v=ZeCXKrGcOeA&m ... ed&search=
1. Niezłe Jedzie mocno latami 80-tymi, ale mi to na pewno nie przeszkadza Image... Cóż, początki Visual Kei, ale jak porównać ich z X'em w tamtych czasach to nie dziwi dlaczego X jest uważany za prekursorów Poza tym, Sakurai wygląda o wieeele lepiej w swoim standardowym uczesaniu niż z postawioną czupryną

2. Właściwie to napisałaś za mnie Videlko... Nie lubię tej piosenki Ale zerknąłem na teledysk "Wiśniewski" wyróżnia się nie-japońską urodą co zauważyłem już kiedyś (przynajmniej ja tak uważam)

3. Nooo, nareszcie pokazali trochę pazurków Hisashi ma tu już swoją słynną gitarkę ^^

4. Przez pomyłkę dałaś ponownie link do Heroine PV ^_^'

5. Nice. BUCK-TICK zaplusował

6. Może być, tylko tyle napiszę ^^

Ania napisał(a):
miło jest poczytać o czym innym niż złamane serce.
Proszę mi tu Gackta nie obrażać (wiem, wiem, nie tylko o tym śpiewa, ale... zdarza mu się to jednak często )

Anna napisał(a):
A więc jakby ktoś chciał sobie uzupełnić kolekcję (jeśli ich nie ma) to -> http://setsuna-dj.mylog.pl/komentarze.php?id=3968557 (to od "SHOCK EDGE 2005")
Z chęcią i radością skorzystam Ale... zaraz, gdzie tu się ściąga 0_0 Czy może ja czegoś nie widzę...?

Aneczka napisał(a):
Ps. Kamzo gdzieś się znów podział
A, tu i tam. Naturalnie, pamiętam o tym co Ci obiecałem. Sądzę, że niedługo będę mógł spełnić obietnicę

Ania napisał(a):
"Ogłoszony został nareszcie kolejny członek supergrupy, założonej przez Gackta i Yoshikiego. Drugim po Sugizo gitatrzystą grupy jest Miyavi. Ogłoszona została także nazwa zespołu: SKIN. Ich pierwszy koncert odbędzie się 29 czerwca 2007 podczas Anime Expo, odbywające się w Long Beach, Kalifornia, USA"
Ja to miałem napisać Na youtube można nawet znaleźć filmik z tego wydarzenia

Ania napisał(a):
Ps. Co prawda nie wzięłam się na nowo za twórczość Miyaviego... Ale muszę powiedzieć, że facet zapunktował (o dziwno dla mnie - zapunktował swoją osobą) w moich oczach (jak na wcześniejszą opinię, to dość sporo) przez ten czas. Dlatego pozostaje mi być dobrej myśli...(?)
Tylko niech mi nawet nie próbuje się wyrywać na pierwszy plan XD! Niech siedzi z tyłu i gra sobie jako drugi gitarzysta ^_^' Do akustycznej gitarki mogę go dopuścić bo tu ma się czym popisać

Anna napisał(a):
Kilka dni ? No dobra

Ps. We wtorek wyjeżdżam na 9 dni, mam nadzieję, że zdążysz^^, bo chciałabym to przeczytać przed wyjazdem^^
No dobra, zeszło mi trochę dłużej niż planowałem, ale skoro Cię nie ma to chyba nie problem ? Poza tym... strasznie się stęskniliśmy więc wracaj już jak najszybciej

Anna napisał(a):
Aż śmiac się zaczęłam, na prawdę zrobiło to na mnie wrażenie XD !!!

To tyle, pozdrawiam! Co mam tam jeszcze dodać od siebie, to dodam w nowym poście (przynajmniej to co pamiętam XD). Nawet tutaj nie zawarłem wszystkiego co chciałem, lecz gdybym tak zrobił, pojawiłby się jeszcze później ^_^'

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO

Ten post był edytowany 3 razy, ostatnio zmieniony przez Kamzo: 04.06.2007, 0:56
Revania Kobieta
Super Saiyanin
Super Saiyanin
[ Klan Takeda ]
Revania
Dni na forum: 6.595
Będzie to mój pierwszy post na tym forum, akurat w tym temacie ponieważ moim głównym hobby od roku jest jrock .

Pościąganych mam mnóstwo zespołów mniej i bardziej znanych, jednak najbardziej do gustu przypadła mi Dir En Grey. Słucham ich od samego początku, jest to jeden z zespołów, które poznałam jako pierwsze. Ich utwór "Umbrella" wręcz przyczynił się do tego (wcześniej, po usłyszeniu "Saishuu Ressha" Muccu rozmyślałam nad tym), że postanowiłam iść do koleżanki i poprosić o zgranie kilku zespołów jrockowych.

Od razu wpadło mi w ucho Diru, a konkretnie ich płyta "Withering to Death", która do tej pory jest moją ulubioną, szczególnie utwór "The Final", który ma genialny tekst i muzykę idealnie dopasowaną do tematyki utworu, można się w niego wczuć. Kiedy czytałam tłumaczenie (polskie!) byłam w dość dużym dołku psychicznym i bardzo się wzruszyłam. Z resztą to nie jedyny tekst Kyo, który wywarł na mnie wrażenie. On w ogóle jest dla mnie geniuszem, idolem numer jeden pod względem tekstów, wokalu (śpiewa, krzyczy, ma jedyną w swoim rodzaju barwę głosu, a wszystko to zarówno na niskich, jak i wysokich tonacjach), image (wygląd Diru ciągle się zmienia, może nie podobało mi się jak wyglądał Kyo na początku, ale później było coraz lepiej. Uwielbiam go w teledysku do "Obscure" w tej pończosze na głowie, wyglądał po prostu świetnie . Mimo wszystko, najlepiej mu bez makijażu. Lubię go takiego, jaki jest teraz. Toshiya czy Shinya świetnie wyglądali za czasów visualu, ale wokaliście te przebieranki średnio pasowały), zachowanie na koncertach (to miotanie się po całej scenie, machanie głową, plucie krwią, samookaleczanie się, lecz także coś, co mnie zachwyca - naprawdę silne wczuwanie się w wykonywane utwory, najlepiej chyba można to zaobserwować na Blitz 5 Days, dniu trzecim, np. jak wykonywali "Riyuu").

W ogóle jak dowiedziałam się, że Diru ma grać w Polsce (jeszcze wtedy nie wiadomo było o żadnym festiwalu, a informacje były niepotwierdzone, po imprezie z koleżanką poszłyśmy do mnie i na gronie w necie ktoś dał linka do neotokyo.de), to nie mogłam w to uwierzyć i byłam pewna, że to jakaś wielka ściema. Razem z koleżanką nie mogłyśmy zasnąć, bo obie jesteśmy ich wielkimi fankami . Na koncert na pewno jadę, na 100%. Nawet gdybym była umierająca, to musiałabym ich zobaczyć na żywo i to w dodatku w naszym pięknym kraju!

No dobra, na razie starczy na temat Dira, jak ktoś chce pogadać, to ja bardzo chętnie ^^. Ostatnio w ogóle ciężko mi się skupić na innych zespołach, więc jak kogoś interesuje to, czego słucham, może popatrzeć:

http://www.last.fm/user/LadyRevania/

(kurczę, nie umiem pisać długich postów, w tej chwili mam wrażenie, jakbym napisała jakiegoś fika xD)

Ten post był edytowany 1 raz, ostatnio zmieniony przez Revania: 03.06.2007, 19:58
Strony:   1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 21, 22, 23  

Forum DB Nao » » » J-music - temat ogólny
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump