W Gintamie jest trochę nawiązań do DB, tutaj z trzeciego sezonu anime:
Główny bohater otrzymuje od ufoludków zegar, dzięki któremu płynie czas, ale zostaje on przez "przypadek" rozdupcony. Zwracają się więc do tego staruszka, żeby on go naprawił, i poruszają się w czasie przesuwając ręcznie wskazówki tego zegara. W trakcie którejś podróży i próby poprawienia historii (namieszali tak, że obie postacie przebijane przez specjalny atak Piccolo, non stop giną przez ich głupie wybory), trafiają na sytuację na filmiku wyżej
Shounen *SōheiMenos 「僧兵メノス」 Wiek: 36 Dni na forum: 7.576 Plusy: 73 Posty: 15.631 Skąd: ふざけた時代
Oglądałem go rok temu, ale nie rzuciło mi się w oczy. O tyle dziwne, że ten film wyszedł raptem półtora miesiąca po premierze 4 rozdziału mangi, na którego okładce jest Bulma właśnie w tym stroju. Zastanawiam się, jak to możliwe.Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
ka3one Ziemianin Wiek: 32 Dni na forum: 4.648 Posty: 20
Manga: The Promised Neverland, Lokalizator którego używa Isabella przypomina Smoczy Radar wyróznia go to tylko klapka która ma imitować że jest to zegarek z klapką. https://zapodaj.net/b522ab53d6e9f.jpg.html
Shounen, poszły tantiemy do Simitomo? Oglądałeś na żywo może? Bo ani na stronie TVP ani na jutubie nie widzę pełnej tyłówki MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
WTW omijam szerokim łukiem, bo jeszcze mi szare komórki miłe, ale tutaj nie sądzę, żeby doszło do czegoś zdrożnego - Toei, jak wielu innych, używa w swoich produkcjach muzyki z zewnętrznych bibliotek - i zapewne to samo zaszło i tutaj.no elo #pdk
ka3one Ziemianin Wiek: 32 Dni na forum: 4.648 Posty: 20
W dzisiejszym odcinku rebootu Kaczych Opowieści (sezon 2 odcinek 18, Happy Birthday Doofus Drake), Hyzio przemienia się w postać podobną do super saiyanina z powłoką Kaiokena, w dodatku Della wypowiada klasyczne ,,its over 9000" (od 18 minuty w odcinku)
https://www.youtube.com/watch?v=Xe-Sd_LEYPs
Odcinek wkrótce będzie emitowany też w polskiej TV ciekawe czy tłumacze wyłapią nawiązanie.
Shounen *SōheiMenos 「僧兵メノス」 Wiek: 36 Dni na forum: 7.576 Plusy: 73 Posty: 15.631 Skąd: ふざけた時代
Ciężko powiedzieć, jak takie nawiązanie miałoby u nas wyglądać. Musieliby chyba przepisać dialog z polskiego tłumaczenia, ale wersja z ośmioma tysiącami nijak popularna nie jest.Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT