Ja najbardziej lubie swoją sztuke walki, wystarczy wiedzieć gdzie są najsłabsze punkty danej płci i walnąć go (lub ją) tam z całej siły ;D
Praktycznie boksu mozna sie samemu uczyc tylko duzo duzo praktyk potrzeba
Kapuejra fajna jest
Co do tego to Capoeira może być zabójcza
Nie widziałeś pewnie jej pełni
Poroponuje zagrać w tekkena
No tu już mnie rozwaliłeś, nie wiedziałem że jesteś taki głupi by wieżyć w jakąś gre komputerową, to co w niej pokazuje Edi Gordo (chyba się ni mylę) nie ma żadnego zastosowania w prawdziwej walce, każdy kto się zna choć trochę na sztukach walki nie wygaduję takich bzdur jak ty
Praktycznie boksu mozna sie samemu uczyc tylko duzo duzo praktyk potrzeba
Najlepsza sztuka walki to zdecydowanie Muay Thai i Boks.
Ja najbardziej lubie swoją sztuke walki, wystarczy wiedzieć gdzie są najsłabsze punkty danej płci i walnąć go (lub ją) tam z całej siły ;D
to nie takie proste jak sie wydaje, np.dziewczyny nie bardzo maj taki punkt, ja np nie mam i dobrze mi z tym zbolem juz sie przyzwyczailam.
Kakarotto91 tez uwazam,ze boks jest dobry ja cwiczylam z kumplami, boks jest spoko,zreszta do niego powstalo duzo innych sztuk walki,np k1
i żadna inna nie powstała na wzór boxu...
A kickboxing? To połączenie boksu z mozliwoscia kopania
i chwytania przeciwnika.
W polsce Capoeira jest sportem niedozwolonym.
Dobrym rozwiazaniem jest trening sztuk walk uderzanych w powiazaniu z np. BJJ, naprawde swietny mix.
pozdrawiam
naprawde pierwsze slysze zeby ten sport w naszym kraju byl niedozwolony... treningi na pewno nie sa jakos bardzo niebezpieczne, a zastosowanie w zyciu codziennym ? Multum sztuk walki w zastosowaniu jest o wiele grozniejszych.
Cytat:
i chwytania przeciwnika.
Ehh.. nie ma żadnego chwytania...
Przepraszam ale to nie ja wymyslalem zezwolenia i zabronienia
Co do tego to Capoeira może być zabójcza
Jeżeli tak myślisz to znaczy że w ogóle [ ort! ] nie jesteś w temacie.
Fable zgadzam sie z Toba, ze aby dobrze walczyc sama Capoeira nie wystarczy,
Edi Gordo (chyba się ni mylę) nie ma żadnego zastosowania w prawdziwej walce,
Najlepsza uderzana sztuka walki to Thai i sie zgadzam, zaraz po nim box zostaje z uderzanych jeszcze tylko KB i żadna capoeira czy jakieś kung-fu sru-fu sratewondo nie da rady..
i ty tu nie masz racji.. widac ze to ty niejestes w temacie.. Owszem moze byc zabujcza
owszem mozna dobrze walczyc sama capoeira.. poniewaz capoeira to uniki i podciecia. wiec robisz unik i mahtelo lub parafuzo i koles miekki.
mahtelo lub parafuzo i koles miekki.
kazda sztuka walki jest najlepsza tylko zawodnik moze byc cienki