co do Gohana to się mylisz
No bo jak porównać Bardocka do Goku. Goku na pewno był silniejszy
Był dowódcą oddziału
m_l_o_d_y napisał(a):zauważ, że o Bardocku (przynajmniej z serii) wiemy tyle co nic i Bardock nie trenował u takich mistrzów jak Kaio czy nawet Kamesennin(nie czarujmy się- on dał Goku podstawy i nauczył Kamehameha). Poza tym, Bardock nie żył już w wieku, w którym był Goku, kiedy urodził się Goten. Gdyby Bardock trenował, może, może był by silniejszy. Poza tym, jak ktoś już kiedyś mądrze powiedział:No bo jak porównać Bardocka do Goku. Goku na pewno był silniejszy
to musi oznaczać dużą siłę.Był dowódcą oddziału
--------------------------------------
Twoja teoria wydaje mi się troszkę niejasna- mógłbyś ją rozwinąć?
z czasem jednak stają się gorsi, tzn. mniej aktywni i zmotywowani do walki
zakłada, że Ci dwaj półsaiyanie uzupełnili swoje niepełne dotąd Saiyańskie geny podczas fuzji.
Podsumowując, półsaiyanie wcale nie byli lepsi, dostali tylko od życia lepszy start, zapewne dzięki ludzkim genom, jednak ludzkie geny zaczęły w okresie dojrzewania dominować i wypychać geny Saiyańskie co uniemożliwiało półsaiyanom dalszy rozwój.
Podsumowując, półsaiyanie wcale nie byli lepsi, dostali tylko od życia lepszy start, zapewne dzięki ludzkim genom, jednak ludzkie geny zaczęły w okresie dojrzewania dominować i wypychać geny Saiyańskie co uniemożliwiało półsaiyanom dalszy rozwój.
Mam dość szaloną teorię, ale jednak jest to moje własne zdanie, i chciałbym usłyszeć od was krytykę na jej temat.
U półsaiyan dominują geny ludzkie co zauważyć możemy na podstawie zainteresowań półsaiyan, u Gohana nauka u Gotena zabawki.
Ale, ale! Nie wziąłeś pod uwagę Trunksa. Przecież on nawet w tym pożal się Boże GT walczył i (z tego, co pamiętam) szło mu całkiem dobrze. A on też był półsayaninem, półczłowiekiem. (wpływ Vegety????)
*Oczywiście chodzi mi o walkę podczas poszukiwania Smoczych Kul.
Geny Saiyan są potrzebne, aby osiągnąć SSJ, więc wywnioskowałeś (tak się domyślam), że im więcej genów Saiyan, tym łatwiej jest osiągać (albo inaczej- można osiągnąć) kolejne poziomy SSJ. Rozumiem to, ale (idąc Twoim "tropem"), czy chcesz przez to powiedzieć, że im młodszym półsaiyaninem się jest, tym łatwiej osiągać USSJ itd? Oczywiście, potrzebny jest trening.
Moja teoria na ten temat:
Chłopaki, gdy zaprzestali treningu, po prostu "zastali się" i ich moc zmalała. Goki i Vegeta cały czas "zapieprzali" Goku u różnych mistrzów, Vegeta sam. Gohan/ Goten przestali trenować, bo dla nich nauka, później rodzina/ dziewczyny były ważniejsze, niż ciągły trening.
Pytanie:
Czy(przy takim samym treningu) młodszym półsaiyanom jest łatwiej osiągnąć USSJ?
że w przypadku półsaiyan są one w połowie ludzkie, a w połowie Saiyanskie.
Drogi Old Shatterhand
Geny Saiyan są potrzebne, aby osiągnąć SSJ, więc wywnioskowałeś (tak się domyślam), że im więcej genów Saiyan, tym łatwiej jest osiągać (albo inaczej- można osiągnąć) kolejne poziomy SSJ. (...)Chłopaki, gdy zaprzestali treningu, po prostu "zastali się" i ich moc zmalała. Goki i Vegeta cały czas "zapieprzali" Goku u różnych mistrzów, Vegeta sam. Gohan/ Goten przestali trenować, bo dla nich nauka, później rodzina/ dziewczyny były ważniejsze, niż ciągły trening.
Nie mam na myśli konkretnego poziomu, bo raczej skłaniałbym się, że granicą mocy dla półsaiyana jest SSJ2.
A więc czy zauważyliśmy, że Trunks jako kolejny półsaiyan powinien na Cell Game, bądź szybciej, zdobyć również SSJ2. Czemu to się nie stało ?
Oczywiście brałem pod uwagę i ten szczegół/argument, jednak musi istnieć jakieś inne wyjaśnienie jeżeli chodzi o zanikające oznaki rasy Saiyan w półsaiyanach, nie mogę znaleźć innego wyjaśnienia niż zmiana komórek itp.
dlatego jednak nadal próbowałbym rozwinąć w oparciu o wasze zdania tą tezę.
Ale wracając do wcześniej podanych przeze mnie argumentów, czy skoro nie chcecie lub nie potraficie ich inaczej wyjaśnić, więc czy nie jest to przyznanie mi częściowo racji ?
-byli silniejsi, bo np. ich DNA połączone było mocniejsze
-z wiekiem słabsi - jako half-saiyan.half-human nie był "istotą stworzoną do walki, z saiyańską dumą"