Forum Dragon Ball Nao

» Nie wiem

rafmix
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 6.126
Witajcie:P jestem kompletnie zielony w db, dopiero zaczynam przygode z tym znakomitym anime:0 oglądam sobie odcinki na kreskowka.pl lub kreskowki.fani.pl:)
I mam ważne pytanie, bo tam jest dubbing francuzki i polski lektor czy wszystkie odcinki z lektorem tak mają?? i czy da sie sciagnąć orginalne odcinki tylko z napisami?? ostatnio oglądam na youtube i patrze a tam dubbing angileski wtf??!! I o co chodzi z kinówkami gdzie można zassać? najlepszy z dubbingiem są czy z lektorem. Wiem że długi post ale Zielono mi!
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.580
Plusy: 73
rafmix napisał(a):
I mam ważne pytanie, bo tam jest dubbing francuzki i polski lektor czy wszystkie odcinki z lektorem tak mają??
Z normalnym lektorem wszystkie. Są chyba jakieś z komputerowymi, ale to badziewne.

rafmix napisał(a):
czy da sie sciagnąć orginalne odcinki tylko z napisami?
Da się. Ale z polskimi napisami może być problem, bo z tego co wiem, nie ma wszystkich...

rafmix napisał(a):
ostatnio oglądam na youtube i patrze a tam dubbing angileski wtf??!!
Angielska wersja.

rafmix napisał(a):
najlepszy z dubbingiem są czy z lektorem
Japońskie z polskimi napisami, ale jeśli obejrzysz na początek te francuskie z polskim lektorem, czyli jak większość, to nic się nie stanie ;] sam oglądałem je po kilka razy.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
rafmix
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 6.126
No dzięki wielkie a Kinówki to skąd można pobrać i pewnie tylko z napisami a nie z lektorem?? Dzięki wielkie
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
rafmix napisał(a):
No dzięki wielkie a Kinówki to skąd można pobrać i pewnie tylko z napisami a nie z lektorem??
Są dwie z polskim dubbingiem, są trzy po francusku z polskim lektorem. Gdzie ściągnąć, Ci nie powiem, poszukaj tutaj w "Strefie downloadu".

Son Mati Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
[ Klan Kaeshi ]
Son Mati
Dni na forum: 6.172
Plusy: 1
Oto moje rady:
1. Odcinki DB możesz obejrzeć w polsko-francuskiej, angielskiej, lub japońskiej wersji, kwestia kraju i twojego gustu, który wolisz. Lecz najlepsza jest zdecydowanie wersja japońska, oryginalne dźwięki i głosy i brak cenzury, ale ang. wersja też niczego sobie. Lecz ja odradzam wersję z lektorem, bo w porównaniu do tych 2 jest bardzo słaba, poza tym lektor tylko przeszkadza. Napisy możesz znaleźć na różnych stronach typu animesub.info
2. Wszystkie odcinki po japońsku lub angielsku możesz ściągnąć z serwerów typu RapidShare, tylko musisz poszukać (lecz jak masz radiowy net to nie polecam) oraz torrenty na których znajdziesz wszystko, jedynym problemem jest długi czas ściągania, dla przykładu: ja całe DB i DBZ po jap. (i trochę ang.) ściągałem w 2,5 miesiąca dniami i nocami. Długo było, ale mania robi swoje jednak i mam to.

"Najpiękniejszy uśmiech posiadają ci, którzy rzadko się uśmiechają"
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Son Mati, nie ma wszystkich polskich napisów do odcinków DB.
Najprościej oglądać DB na kreskowka.fani.pl czy kreskowka.pl, filmy tam są także, i nie trzeba bezpośrednio niczego ściągać.

Son Mati Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
[ Klan Kaeshi ]
Son Mati
Dni na forum: 6.172
Plusy: 1
Cóż, zawsze pozostają angielskie, ja tak oglądałem. Jak ktoś nie zna dobrze to wystarczy słownik pod ręką.
Ale ja zdecydowanie bardziej polecam ściągać:
- Masz na dysku/płycie i zawsze możesz obejrzeć kiedy chcesz, najlepiej przed DVD, na kanapie i paczką chipsów.
- Lepsza jakość
- Jak masz wolny net to nigdy nie musisz ładować niczego od początku, gdyż wszystko masz.

"Najpiękniejszy uśmiech posiadają ci, którzy rzadko się uśmiechają"
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Son Mati napisał(a):
Cóż, zawsze pozostają angielskie, ja tak oglądałem.
Ten obrzydliwy dubbing najgorszemu wrogowi bym nie polecił...

Pewnie że to co opisałeś jest najlepszym rozwiązaniem.

Jednak do tego musi być spełnione kilka czynników
- duże, duże, duże chęci obejrzenia serii
- szybki internet
- chęć oglądania części odcinków z napisami angielskimi
- 150 GB miejsca na dysku ;]

Mi się osobiście francuski dubbing nawet nieco podobał. Nie to co ten wyżej wspomniany
Tylko ta cenzura i bezsensowne niektóre tłumaczenia... ale dają radę ;p

Forum DB Nao » » » Nie wiem
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump