Forum Dragon Ball Nao

» L'arc~en~Ciel ocena: 10,00 (głosy: 7)110

Strony:   1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 38, 39, 40  
Mart Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Mart
Dni na forum: 6.330
Plusy: 2
Laru-chan napisał(a):
Wiecie co. Pokazywałam siostrze to zdjęcie Kena bez nogi i stwierdziła, że on mam nogę za nogą. Przyjrzałam się i faktycznie tak jest
Aczkolwiek Ken stoi w wyjątkowo nienaturalnej pozie xd

Nawet siedząc na ławie oskarżonych lubimy słuchać o sobie.
Neko Yoru Kobieta
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Neko Yoru
Dni na forum: 6.023
Ano.... jakby się miał zaraz wywrócić>.< i to nie zależnie od kąta patrzenia...

pararam pa pam!
L'Arc~en~Ciel po raz drugi otrzymał nagrodę J-MELO - jako najbardziej 'pożądany' zespół japoński na świecie.
Jako że była to dopiero druga edycja konkursu, jak dotąd Laruku jest niekwestionowanym mistrzem xD

Obraz

The Second J-MELO Awards (2008): Most-Requested Artists

No.1 L'Arc~en~Ciel
No.2 Arashi
No.3 Hey!Say!JUMP
No.4 melody.
No.5 KAT-TUN
No.6 NEWS
No.7 Tohoshinki
No.8 Hikaru Utada
No.9 ALICENINE.
No.10 YUI

First J-MELO Awards (2007) :Most Requested Artists

1st L’Arc~en~Ciel
2nd melody.
3rd KAT-TUN
4th Hikaru Utada
5th NEWS
6th Morning Musume
7th DIR EN GREY
8th YUI
9th Ai Otsuka
10th Namie Amuro

Być sobą - to chyba najtrudniejsza rola jaką przyszło nam grać.
Obraz
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.323
Plusy: 27
Neko Yoru napisał(a):
pararam pa pam!
L'Arc~en~Ciel po raz drugi otrzymał nagrodę J-MELO - jako najbardziej 'pożądany' zespół japoński na świecie.
Jako że była to dopiero druga edycja konkursu, jak dotąd Laruku jest niekwestionowanym mistrzem xD
wszystko ładnie pieknie, ale szkoda ze w zastanwieniu nie ma X japan,nie patrzac na to ze dopiero wznowili działalnosc ale za zasługi to jest bardziej doswiadczony zespół niz L'arc.Ale wracając do nagrody to l'arcom sie należała.nagrywali openingi do znanych anime (GTO,FMA) i gier przez co zyskali rzesze fanów.Ich wyglad,nie jest typowo ''visual key'' z wymyslnymi fryzurami i make-upem,przez co sa łatwiej trawieni przez publikę.w meksyku, jest chyba ich najwieksze skupisko,a utwór ''Driver's High'' był niesiony pomysłem aby stał sie hymnem narodowym xDxDxDxDxD.Mam nadzieje że to ich zmobilizuje,aby nie zamykac sie tylko w japonii/azji i dawac wiecej koncertów w europie i ameryce łacińskiej.

pozdrawiam

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Dni na forum: 7.274
Plusy: 6
Chyba najwięcej fanów Laruku jest w Tajlandii, na Filipinach i w tych okolicach.

Co do nagrody. Przede wszystkim dziękuję za info Yoru. Bardzo mnie cieszy, że wygrali. I również mam nadzieję, że to da im do myślenia. Zresztą to dziwne... w ich twórczości jest sporo polskich elementów, np. te znaczki pocztowe w pamphlecie, naszywka tetsu na spódniczce, urywek z "Pieces" (pv). Słyszałam, że kiedyś zrobili w Polsce ankietę, kto zna Larc. Było za mało osób i nie przyjechali. Myślę, że powinni do nas przyjechać. Jest tu na serio sporo ludzi, którzy ich lubią.

Neko, Polacy rzucali się trochę w oczy na koncercie w Paryżu? Powinni jak najgłośniej śpiewać i pokazywać się z każdej strony z naszą flagą. Może to by coś dało

Pozdrawiam.

[ Dodano: 07.02.2009, 23:26 (po 51 sekundach) ]
PS. Katz, Neko, przenieście się rozmową o płytach z "Tłumaczeń" tutaj, bo będzie offtop

"Jego drogę spowija jedwab, odciski jego palców na rosie,
Mieszkańcy krain mroku pokornie się przed nim płożą.
Bękart Matki Natury odrzucony przez liście i potok
Obcy w obcym kraju, szuka pociechy w swych marzeniach."
Marillion "Grendel".

Denerwować się, to mścić się na swoim organizmie za głupotę innych.
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Laru-chan napisał(a):
Chyba najwięcej fanów Laruku jest w Tajlandii, na Filipinach i w tych okolicach.
ale chodziło mi poza azją, przeciez wiadomo ze 3/4 azji głosowało w tym rankingu

Laru-chan napisał(a):
Zresztą to dziwne... w ich twórczości jest sporo polskich elementów, np. te znaczki pocztowe w pamphlecie, naszywka tetsu na spódniczce, urywek z "Pieces" (pv). Słyszałam, że kiedyś zrobili w Polsce ankietę, kto zna Larc.
No tak,ale jednak nie doronwujemy aż tak sile ''azjatyckiej'' europy,aby mieli do nas przyjezdzac.W sumie nie dziwie im sie jakby dla przykłądu mieli dac koncert w bydgoskiej łuczniczce dla ok 1000 ludzi to nie miałoby sensu,no jest mozliwosc ze przy niskim złotym najechałoby sporo fanów z zagranicy.A tani to oni raczej też nie sa, daje głowe ze za koncert biorą 40 000$.Jakbym był w jakiejs organizacji co organizuje koncerty,to sciagnałbym ich nie na osobny koncert ale np na taki ''Heineken opener's Festival'' przyjdzie sporo ludzi a chcac czy nie i tak musieliby ich słuchac

Laru-chan napisał(a):
Neko, Polacy rzucali się trochę w oczy na koncercie w Paryżu? Powinni jak najgłośniej śpiewać i pokazywać się z każdej strony z naszą flagą. Może to by coś dało
jakbym ja tam był, w jakims z poczatkowych rzedów to na rzuciłbym w kierunku sceny polska flagą.

pozdro

Ideology evo:
Obraz
Neko Yoru Kobieta
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Neko Yoru
Polaków było ze 20, część się rzucała w oczy o części dowiedziałam się po koncercie.

Patentu z flagą próbowali Włosi[jeśli dobrze pamiętam] Hyde się nią wytarł i odrzucił... chyba nie zajarzył o co chodzi... Ja mam pomysł żeby następnym razem porobić 4 paczki z koszulkami z polską itd i rzucić im na scenę... w to się Hyde nie wytrze xD

Spróbowałabym ich ściągnąć na Castle Party ale to nie te klimaty trochę>.>

Laru - dostałaś ode mnie info na gg?

Obraz
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Neko Yoru napisał(a):
Patentu z flagą próbowali Włosi[jeśli dobrze pamiętam] Hyde się nią wytarł i odrzucił... chyba nie zajarzył o co chodzi..
to jakby to było w naszym przypadku, to od razu telewizja zrobiła by z niego wroga publicznego i na wszystkie mozliwe sposoby byłby obrazany i wyzywany....Jesli mam byc szczery, to Polandia nie jest dobrym miejscem dla Tęczowców,społeczenstwo polskie nie dojrzało do odmienności kultur (przykład: po necie krązy scena z bollywoodzkiego filmu gdzie jakis koles tanczy i spiewa komentarze od europejczyków ''good'' ''bravissimo'' a od polaków ''jaka zwała'' ''jaki debil''itp.).Obawiam sie ze ciezki los spotkał by hyde'a i spółkę.Tetsiaka wyzywali by od pedała,Hyde'a od karłowatego ćpuna/bruda i przy braku nieuwagi mogliby dostac w ryj na mokotowie od Drechów albo od ''blood and honour'' czy jakos tam.jak sie bawic to sie bawic dobrze a nie na siłe i z mysla ze nigdy wiecej nie postawia nogi w naszym kraju.Kraża polty ze za 2 lata podczas ich 20-lecia chłopaki maja znow zawitac do paryża i kto wie może i ja sie tam zjawię 9chciałbym,sobie zrobic zdjecie z hydem on 158cm, a ja 190 xDxD )

mam jeszcze 2 pytanka do Neko odnosnie koncertu w paryżu:

- grali jakis punkowy uwór?
- czy byli tam jacys antyfani?

pozdrawiam

Ideology evo:
Obraz
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Neko Yoru napisał(a):
Patentu z flagą próbowali Włosi[jeśli dobrze pamiętam] Hyde się nią wytarł i odrzucił... chyba nie zajarzył o co chodzi...
Chyba nawet wiem, kto tę flagę rzucił. Ophelia, fajna dziewczyna, dobry grafik, cosplayerka i maniaczka Laruku. Bardzo ją ucieszyło, że hyde wytarł się ich narodową flagą

Laru - dostałaś ode mnie info na gg?
Tak, dziękuję

Katzu~no~Yuutsu napisał(a):
9chciałbym,sobie zrobic zdjecie z hydem on 158cm, a ja 190 xDxD )
Wiesz co, serca nie masz

Kraża polty ze za 2 lata podczas ich 20-lecia chłopaki maja znow zawitac do paryża i kto wie może i ja sie tam zjawię
Ja chciałabym pojechać do Japonii na koncert, ale jakby byli bliżej, to jednak pojadę w to drugie miejsce. W tym roku kończę szkołę. Mam nadzieję, że dość szybko uda mi się znaleźć pracę.

Obawiam sie ze ciezki los spotkał by hyde'a i spółkę.Tetsiaka wyzywali by od pedała,Hyde'a od karłowatego ćpuna/bruda i przy braku nieuwagi mogliby dostac w ryj na mokotowie od Drechów albo od ''blood and honour'' czy jakos tam.j
Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie wydawał pieniędzy na bilet zespołu, którego nie lubi i nie zna. Zresztą, we francuskiej telewizji pokazywali urywek koncertu z Paryża (w czymś w rodzaju "Wiadomości"). Na sam koniec reportażu hyde zamachał tyłkiem, a prezenter się głupio uśmiechnął.

Podejrzewam, że na koncert do Polski poszło by sporo fangirli i emo-fanek. Nawet takich, co nie znają muzyki...

Ale skoro Diru przyjechali, to może jest szansa na Larc

Pozdrawiam.

Marillion "Grendel".

Neko Yoru Kobieta
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Neko Yoru
9chciałbym,sobie zrobic zdjecie z hydem on 158cm, a ja 190 xDxD )

mam jeszcze 2 pytanka do Neko odnosnie koncertu w paryżu:

- grali jakis punkowy uwór?
- czy byli tam jacys antyfani?
Jeśli by odwalili taki numer jak ostatnio to byś sobie foty nie zrobił... no chyba że byś ich na mieście dopadł xD
A na 20 lecie to jadę do Japonii@.@ Nie daruje xD

Niestety nie było P'unk. Chociaż fani chyba byli najbardziej zawiedzeni że Laruki nie zagrali 'C'est la Vie'. Kiedy Hyde powiedział że teraz ostatni utwór, że chce żebyśmy śpiewali z nim itd, to cała sala zaczęła skandować 'C'est la Vie'. A dzień wcześniej dziennikarze się ich pytali czy będą to grać... musieli mieć zonka...

Antyfanów nie spotkałam, nawet jak byli to zostali rozszarpani przez tłum

Obawiam sie ze ciezki los spotkał by hyde'a i spółkę.Tetsiaka wyzywali by od pedała,Hyde'a od karłowatego ćpuna/bruda i przy braku nieuwagi mogliby dostac w ryj na mokotowie od Drechów albo od ''blood and honour'' czy jakos tam.jak sie bawic to sie bawic dobrze a nie na siłe i z mysla ze nigdy wiecej nie postawia nogi w naszym kraju.
W sumie jakby pojawili się na Castlu, to nikt by nie ten. W Bolcowie Dresy są wytresowane i boją się Gothów
A Goci bronią swoich xD
Tyle że na CP to lepiej by zaprosić Mane i spółkę a nie Laruki>.>

Laru-chan napisał(a):
Ale skoro Diru przyjechali, to może jest szansa na Larc
Plastic Tree też byli! i DiO[byłam xD]!
No ale Diru się raczej więcej nie pojawi ._. No i oni mają normalne trasy po europie... jakby Laruku tak jeździło to może...

I... możecie mówić na mnie Yoru? xD

Obraz
Chwila Kobieta
autorka posta nr 100000
autorka posta nr 100000
[ Klan Tokugawa ]
Chwila
Dni na forum: 6.062
Neko Yoru napisał(a):
pararam pa pam!
Gratulacje dla nich. Należało im się.
O ja. Ale mam z tego radość.

Zadroszcze Ci Yoru, że byłaś na koncercie.
Też bym chciała, ale to raczej niemożliwe. Cud by się zdarzył, jakby przyjechali do Polski. No cóż. Trzeba chyba wierzyć w cuda.
Dark Mężczyzna
Kaiō
Kaiō
[ Klan Tokugawa ]

Dni na forum: 6.587
Plusy: 4
Ostrzeżenia: 6
to jakby to było w naszym przypadku, to od razu telewizja zrobiła by z niego wroga publicznego i na wszystkie mozliwe sposoby byłby obrazany i wyzywany....
Ale zespół nie przestałby grać ponieważ ma wiernych fanów, a on na pewno dałby sobie z tym rade.

wszystko ładnie pieknie, ale szkoda ze w zastanwieniu nie ma X japan,
Najwidoczniej X Japan nie dorasta do pięt Laruku, że zabrakło ich w zestawieniu .
Mam do Was wielką prośbę mógłby mi ktoś podać linka strony z której można by ściągnąć kawałek Laruku pt "Voice"?
Aktualnie słucham z internetu, a lepiej puścić mi na winampie.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Dni na forum: 7.510
Plusy: 15
Dark Sky napisał(a):
Najwidoczniej X Japan nie dorasta do pięt Laruku, że zabrakło ich w zestawieniu
Proszę, nie kompromituj się jeszcze bardziej i już lepiej nie pisz nic więcej na ten temat. No chyba, że lubisz małe samobiczowanko i takie tam. A może to był żart? Jeśli tak, to zupełnie nietrafiony.
Nie chcę tu kwestionować wyższości któregoś zespołu nad innym, bo mija się to z celem. Ale teksty jak ten, który zacytowałem, są przynajmniej nie na miejscu.
Zresztą, patrząc z kim zostało zestawione Laruku, spokojnie można zmienić nazwę konkursu na "Najbardziej komercyjny artysta roku".

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Dark Mężczyzna
Kaiō
Kaiō
[ Klan Tokugawa ]

Kamzo napisał(a):
Proszę, nie kompromituj się jeszcze bardziej i już lepiej nie pisz nic więcej na ten temat. No chyba, że lubisz małe samobiczowanko i takie tam. A może to był żart? Jeśli tak, to zupełnie nietrafiony.
Oj chłopie oczywiście, że żartowałem, a jeśli nie trafiony, to trudno.
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Cóż, może jestem zbyt czuły na punkcie ulubionych zespołów i muzyków. Przepraszam więc za niepotrzebny offtop i mykam.

Pozdrawiam

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Dark Mężczyzna
Kaiō
Kaiō
[ Klan Tokugawa ]

Cenie sobie muzykę X Japan, ale jakoś bardziej przypadło mi do gustu Laruku, więc sobie pozwoliłem na żart, jeżeli Cię w pewien sposób uraziłem, to sorry.
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Najwidoczniej X Japan nie dorasta do pięt Laruku, że zabrakło ich w zestawieniu .
Głupi tekst Dark Przesłuchaj sobie trochę X-Japan.

Zresztą, patrząc z kim zostało zestawione Laruku, spokojnie można zmienić nazwę konkursu na "Najbardziej komercyjny artysta roku".
Nie uważam, że Larc jest najbardziej komercyjnym zespołem w tym zestawieniu. Zespoły umieszczone niżej są o niebo bardziej komercyjne i badziewiaste, bo to prawie sam pop i to taki boys-bandowy, gdzie wszyscy zajmują się wokalem, a śpiewają teksty pisane przez zupełnie kogo innego. Jedynie w tamtym roku na uznanie zasłużył Diru.

Brak X-Japan w tym zestawieniu jest prosty. To zespół należący do tych starszych, a młodzi fani japońskiej muzyki raczej biorą się za te najnowsze i najbardziej popularne zespoły. Nic na to nie poradzimy. Nie wszyscy doceniają starsze granie, a szkoda.

X-Japan i Laruku lubię tak samo, mimo że na forum tego nie widać. Hide jest moim ulubionym gitarzystą, a Yoshiki ulubionym kompozytorem. Tylko przy jego kompozycjach zdarza mi się płakać Zresztą udało mi się zarazić mamę miłością do ballad X'ów.

Dark Sky napisał(a):
Mam do Was wielką prośbę mógłby mi ktoś podać linka strony z której można by ściągnąć kawałek Laruku pt "Voice"?
Jakiś czas temu wrzucałam całą płytę "Dune", gdzie jest ten utwór. Sprawdź w downloadzie. Jeżeli link nie działa, to postaram się niedługo go wgrać.

Pozdrawiam.

Marillion "Grendel".

Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Laru-chan napisał(a):
Nie uważam, że Larc jest najbardziej komercyjnym zespołem w tym zestawieniu. Zespoły umieszczone niżej są o niebo bardziej komercyjne i badziewiaste, bo to prawie sam pop i to taki boys-bandowy, gdzie wszyscy zajmują się wokalem, a śpiewają teksty pisane przez zupełnie kogo innego. Jedynie w tamtym roku na uznanie zasłużył Diru.
Dlatego właśnie napisałem "Zresztą, patrząc z kim zostało zestawione Laruku, spokojnie można zmienić nazwę konkursu na "Najbardziej komercyjny artysta roku". Chodziło mi o niektórych znajdujących się niżej w rankingu. O kogo konkretnie nie będę mówił, nie chcę urazić jakiegoś fana gdyby czytał te słowa. Wiadomo, że i L'Arc~en~Ciel są trochę komercyjni, bo z drugiej strony, jaki zespół w dzisiejszych czasach nie jest.
Dir en grey faktycznie zasłużyli na wyróżnienie. Tak samo zresztą alice nine. (ja tak uważam przynajmniej). To dobry zespół, który jest krzywdzony przez dużą ilość nienormalnych fanek (czyt. fangirle, pseudoemowate, niedojrzałe dzieci i co tam jeszcze chcecie)

Laru-chan napisał(a):
rak X-Japan w tym zestawieniu jest prosty. To zespół należący do tych starszych, a młodzi fani japońskiej muzyki raczej biorą się za te najnowsze i najbardziej popularne zespoły. Nic na to nie poradzimy. Nie wszyscy doceniają starsze granie, a szkoda.
X JAPAN osiągnęli już wszystko co mogli osiągnąć. I to dawno. Teraz po prostu powrócili. Dla siebie, dla fanów. Nie obracali się cały czas na rynku muzycznym, mieli 10 lat przerwy. Grają znowu dopiero od niedawna. Stąd też można upatrywać ich braku w różnych zestawieniach (nie wydali też nic nowego prócz jednego utworu na iTunes). Jeśli pograją dłużej, nagrają więcej nowego materiału (po czym ujawnią światu, a nie schowają głęboko w studiu Yo ) to i pewnie pojawią się w niektórych zestawieniach.

Pozdrawiam

Obraz
SUGIZO
Neko Yoru Kobieta
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Neko Yoru
Co do Alice Nine mam mieszane uczucia po 'Rainbow'... w sumie to jedyny utwór jaki mi się naprawdę wkręcił, tyle że to plagiat>.>
Ja osobiście jestem też wielką fanką KT i ostatnio Newsów, ale mam pełną świadomość że jest to tandeta i larukom to oni tak w sumie ze 3 metry pod piętami siedzą xD grunt że się słucha przyjemnie ^.^

Wg mnie każdy zespół musi być i jest w pewien sposób komercyjny - w końcu to ich praca i zależy im na tym by było duuuużo fanów, jak najwięcej płyt się sprzedało, i zarobili kasę xD Ja dzielę komercyjność na dwa rodzaje - normalne napędzanie sprzedaży spełniając oczekiwanie 'konsumentów' i sprzedajność za wszelką cenę, czego nie uznaje[np. Doda która jest estradową ździ**]

Obraz
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
mam pytanie,kim są własciwie ci KAT-TUN? widziałem filmiki coveru laruku new world i heaven's drive ale to było też jakies show...

Ideology evo:
Obraz
Neko Yoru Kobieta
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Neko Yoru
To boysband z Johnny Entertiment. Bardzo ich lubię ^.^ Składa się z 6 chłopaków, a nazwa powstała z pierwszych liter ich imion/nazwisk:
K - Kamenashi Kazuya
A - Akanishi Jin
T - Taguchi Junnosuke
|
T - Tanaka Koki
U - Ueda Tatsuya
N - Nakamaru Yuichi
Początkowo występowali jako grupa taneczna a potem zaczęli śpiewać i są obecnie chyba najpopularniejszym zespołem z JE. W rankingu wśród nastolatek, A z KT - Akanishi Jin - został uznany za najseksowniejszego Japończyka... Hyde zajął wtedy miejsce 6[czego nie mogę zrozumieć i wybaczyć Jin'owi bo wygląda jakby miał chroniczny katar, przyćpał i w ogóle jest brzydki, z tą jego miną 'jestem taki seksowny, więc macie mnie kochać']
Scoverowali kilka utworków, dodając im układy taneczne między innymi właśnie New World - jako 'New World of Samurai' i coś Gacktowego...
A w 2007 Hyde i Ken byli w ich programie 'Cartoon KAT-TUN'[od tego zaczęła się moja mania na nich xD] to było po prostu piękne... - pada tam cudowne zdanie, wypowiedziane przez Kena - 'Jeżeli nagrodą jest jedzenie Hyde zawsze wygrywa' xD

Linki na YT:
http://www.youtube.com/watch?v=hQDW6I14LYs
http://www.youtube.com/watch?v=8_Ou2zJyeiQ

KT został założony jako grupa taneczna przez Koichiego Doumoto z Kinki Kids - innego 2 osobowego boysbandu z JE - w charakterze tancerzy w tle. W 1998 w programie 'Love Love Kinki' - czyli prowadzonego przez Kinki Kids - wystąpiło całe Laruku! Z niego pochodzi słynne wykonanie 'Carless Whispers' przez Hyde'a.

Link na YT[niestety jakość bardzo słaba]:
http://www.youtube.com/watch?v=UdM0--QdEJQ&feature=related
Świetny jest sam początek - Laruki są jednak złośliwi - kocham ich xD

To nie był offtop prawda? ^.^"

Obraz

Ten post był edytowany 1 raz, ostatnio zmieniony przez Neko Yoru: 09.02.2009, 1:09
Strony:   1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 38, 39, 40  

Forum DB Nao » » » L'arc~en~Ciel
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump