Forum Dragon Ball Nao

» Gackt

Strony:   1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 15, 16, 17  
Kyanna Kobieta
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Tokugawa ]
Kyanna
Dni na forum: 5.936
Plusy: 4
Ostrzeżenia: 1
Mart napisał(a):
Koakuma Heaven już jest dostępne w całości. Można je ściągnąć tutaj - http://www.mediafire.com/?zmdknjzzylm
Ja tam nie wiem, czy to ja mam jakiegoś pecha, czy to fatum nade mną wisi, czy mój komputer jest tylko wrednyw stosunku do mnie czy po prostu Mart rzuciła na ten link klątwę ale ściągałam utwór trzy razy i za każdym razem nie mogłam go otworzyć ;/ ale po usilnych poszukiwaniach w sieci wreszcie znalazłam i przesłuchałam ten kawałek nawet dwa razy i... popadłam w gęboki, psychiczny dołek 0_0 Gackt chyba słuch stracił, że wypuścił piosenkę, którą można postawić obok inncyh disco polowyh kawałków. Powinien zatrudnić jakąś osobę, która by mu powiedziala: "Za żadne skarby nie waż się wypuścic tej piosenki, ponieważ jest okropna, lepiej wróć do studia i nagraj coś lepszego, utwór który zwali z nóg z zachwytu a nie ze śmiechu".

Mart napisał(a):
Jest on o nienaturalnych i pustych kobietach
Dobrze, że nie znam japońskiego, inaczej mogłabym popaść w jeszcze większy dołek, a nawet w czarną otchłań rozpaczy;)
Poczekam na Lost Angels, który był chyba najlepszym singlem z tych wszystkich. Może po Faraway Hoshi Ni Negai Wo mój dołek nie pogłębi się a nawet jeśli to mam nadzieję, że Lost Angles mnie z niego wyciągnie.

Obraz
"Chwyć Mnie Za Rękę Aniele Śmierci..."
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Dni na forum: 7.553
Plusy: 15
Mart napisał(a):
Koakuma Heaven już jest dostępne w całości. Można je ściągnąć tutaj - http://www.mediafire.com/?zmdknjzzylm
<wymiotuje> Co do tej piosenki, to od początku wiedziałem, że nawet pełna wersja nie poprawi mojego zdania o niej. Niesamowita sprawa, że jeden, jedyny utwór potrafi sprawić, że człowiek traci część szacunku do muzyka, którego lubi od kilku ładnych lat...
Przesłuchałem całość, chociaż ledwo dotrwałem do końca. Singiel ściągnę tylko dlatego aby sprawdzić pozostałem utwory, jakie się tam znajdą. Inaczej szkoda by mi było na to każdego marnego kilobajta.
Zastanawiałem się też czy są jakieś plusy (jeśli chodzi o muzykę, bo w tekst nie mogę się wgłębić) tego utworu. Hmm, być może byłby to głos Gackta, gdyby nie został przemielony przez obróbkę komputerową i nie brzmiał teraz jakby dochodził gdzieś z muszli klozetowej.

Mart napisał(a):
To ten disco-polowy kawałek. Jest on o nienaturalnych i pustych kobietach. No cóż, to na pewno wyjaśnia okładkę singla x))
Mam nadzieję, że wyjaśnia też dlaczego muzyka jest taka, a nie inna. Nadziejo...

Laru napisał(a):
Ale możliwe, że to jednak sprawka światła. Czasem zdarza mi się tego nie wyłapywać. Ech, taka fajna czerń u tych Japończyków, a bawią się w chemiczne niszczenie włosów...
Dokładnie o tym zdjęciu wcześniej pisałem. I tak jak wspomniałem, myślę, że to wina światła. Zresztą, jeśli się przyjrzeć, widać też efekty tego oświetlenia na twarzy i ramionach Gackta.

Pozdrawiam

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Mart Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Mart
Dni na forum: 6.372
Plusy: 2

Nawet siedząc na ławie oskarżonych lubimy słuchać o sobie.
Kyanna Kobieta
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Tokugawa ]
Kyanna
Już pierwsze zdanie Moje kręcone włoski zaczesuję do tyłu wywołało u mnie śmiech. Powstrzymałam się tylko dlatego, gdyż stwierdziłam, że głupio to będzie wyglądało, jak zacznę śmiać się do monitora

Jednak tekst również nie zachwyca a spodziewałam się czegś wiecej po Gacktcie. Ta zwrotka

Samotna wraz z uderzającą muzyką
Kładę moje ponętne biodra do góry nogami★
Moim ulubionym numerem jest 6(*・Д・)9
Tak... Nie, nie, nie jesteśmy optymistkami ∖(^o^)/

to już w ogóle mne rozbroiła. Jak mógł napisać i zaśpiewać taką beznadziejną piosenkę. Rozumiem, gdyby to byla kobieta, którą media kreują na pustą i głupiutką piosenkareczkę ale Gackt...

Kamzo napisał(a):
Hmm, być może byłby to głos Gackta, gdyby nie został przemielony przez obróbkę komputerową i nie brzmiał teraz jakby dochodził gdzieś z muszli klozetowej.
Może faktycznie gdyby go tak nie przerobili to cały ten utwór nie byłby aż tak kiczowaty. Ze wszystkich piosenek Gackta to chyba tej najbardziej nie trawie.

Obraz
Mart Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Mart
A ja odbieram tą piosenkę całkiem inaczej niż wy ^^
natalia0111 napisał(a):
Jak mógł napisać i zaśpiewać taką beznadziejną piosenkę. Rozumiem, gdyby to byla kobieta, którą media kreują na pustą i głupiutką piosenkareczkę ale Gackt...
No właśnie. Może właśnie o to mu chodziło? Jak dla mnie to cała ta piosenka jest ironicznym uśmiechem posłanym w stronę "pustych i głupiutkich piosenkareczek", lalek barbie, galerianek i kobiet tego typu.
Koakuma Heaven jako dzieło muzyczne jest naprawdę masakrycznym utworem, ale jako aluzja do pustaków jest idealne. Piosenka miała w założeniu wyjść masakrycznie obciachowa i taka właśnie jest. Apel do kobiet, żeby pozostały naturalne, bo sztuczność wcale nie jest czymś ładnym. Przynajmniej ja to tak odebrałam x)

Pozdrawiam.

Kyanna Kobieta
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Tokugawa ]
Kyanna
Może i masz racje, może ta piosenka rzeczywiście jest pewnego rodzaju manifestem do panienek w stylu lalek barbie, może to jest jego przesłanie do właśnie takich panienek, może chciał aby o nim mówiono, a ta piosenka świetnie się do tego nadaje (jednak lepiej mówić dobrze niz źle) jednak to nie zmienia faktu, że nie da się jej słuchać. Ocieka kiczem i tandetą, zarówno muzyka jak i słowa, nie zmieni to nawet fakt, że może to być "Apel do kobiet, żeby pozostały naturalne, bo sztuczność wcale nie jest czymś ładnym."

Obraz
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Mart napisał(a):
A ja odbieram tą piosenkę całkiem inaczej niż wy ^^
natalia0111 napisał(a):
Jak mógł napisać i zaśpiewać taką beznadziejną piosenkę. Rozumiem, gdyby to byla kobieta, którą media kreują na pustą i głupiutką piosenkareczkę ale Gackt...
No właśnie. Może właśnie o to mu chodziło? Jak dla mnie to cała ta piosenka jest ironicznym uśmiechem posłanym w stronę "pustych i głupiutkich piosenkareczek", lalek barbie, galerianek i kobiet tego typu.
Kamzo napisał(a):
Mart napisał(a):
To ten disco-polowy kawałek. Jest on o nienaturalnych i pustych kobietach. No cóż, to na pewno wyjaśnia okładkę singla x))
Mam nadzieję, że wyjaśnia też dlaczego muzyka jest taka, a nie inna. Nadziejo...
I tak jak wspomniała natalia0111, nie zmienia to tego prostego faktu, że utwór jest (dla mnie) beznadziejny.

Mart napisał(a):
Koakuma Heaven jako dzieło muzyczne jest naprawdę masakrycznym utworem, ale jako aluzja do pustaków jest idealne. Piosenka miała w założeniu wyjść masakrycznie obciachowa i taka właśnie jest. Apel do kobiet, żeby pozostały naturalne, bo sztuczność wcale nie jest czymś ładnym. Przynajmniej ja to tak odebrałam x)
Zgadzam się, ale nie podoba mi się, że Gackt jako formę wyrazu wybrał muzykę. Tak, wiem, że to muzyk XD Ale mimo wszystko, jeśli już ktoś chce coś przekazać w muzyce, to wolę i ambitniejszą tematykę, i na pewno ambitniejszą kompozycję.

Pozdrawiam

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Mart Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Mart
Tyle było o Koakuma Heaven, a już dzisiaj można przesłuchać Lost Angels *_*. Jak na razie wersja z występu w Music Fair.
http://www.youtube.com/watch?gl=JP&hl=ja&v=WzRD-1jtIvc

Krótki wpis, jutro zrobię edit, obiecuję ^^"

EDIT.
No, tak jak obiecałam xD
O tym, że Gackt wygląda genialnie w tej fryzurze i w okularach, chyba mówić nie muszę, bo to widać na pierwszy rzut oka xD
Co zaś się tyczy piosenki... Bardzo mi się podoba. Ładna linia melodyczna, głos Gackta jak najbardziej znów zachwyca. Jest taka po prostu... jego. Typowo Gacktowa. Kojarzy mi się z piosenkami z czasów "Diabolos".
Teraz tylko z niecierpliwością czekam na Oblivious, które podobno bije na głowę wszelkie Gacktowe ballady, nawet "Last Song" i "Love Letter". *_*

EDIT. 2

A tutaj piosenka do ściągnięcia w wersji mp3, ale jakość nie jest idealna.
http://www.mediafire.com/?rmzdazedlft

Kyanna Kobieta
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Tokugawa ]
Kyanna
Eh, oczywiście mi jak zawsze nie chce się ściagnąć ;/ dobrze, że umieściłaś wersję z występu w Music Fair inaczej znów musiałabym przeszukiwać net

A co do piosenki, wreszcie coś, co nadaje się do słuchania. I Również muszę przyznać, że jest to typowo Gacktowa ballada. I jak wreszcie wyda album to mam nadzieję, że utwory będą właśnie tego typu a nie takie jak poprzednia piosenka Teraz tylko ściagnąć dobrą wersje, na telefon i mogę dalej wkurzać siostrę "japońskimi wyjcami"

Mart napisał(a):
Teraz tylko z niecierpliwością czekam na Oblivious, które podobno bije na głowę wszelkie Gacktowe ballady, nawet "Last Song" i "Love Letter".
Już brzmi ciekawie, ale jak znając Gackta to nigdy nie wiadomo, co mu do głowy przyjdzie, więc zbytnio nie będę się napalać

Obraz
Mart Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Mart
natalia0111 napisał(a):
Już brzmi ciekawie, ale jak znając Gackta to nigdy nie wiadomo, co mu do głowy przyjdzie, więc zbytnio nie będę się napalać
Opinia przytoczona powyżej jest opinią japońskich fanów, którzy mieli okazję przesłuchać preview podczas jednego z występów, który niestety nie ukazał się w internecie.

A właśnie xD co do "Lost Angels". Pisałam, że kojarzy mi się z piosenkami z "Diabolos". Teraz dodam, że moim zdaniem, jest w pewien sposób bardzo podobne do "Todokanai (...)" xD

[ Dodano: 07.06.2009, 17:50 (po 3 godzinach 2 minutach) ]
Cały singiel Koakuma Heaven już do ściągnięcia.
http://www.mediafire.com/?3ymnaoimyzn

My Father's Day nie odrzuca tak bardzo jak tytułowy utwór. Jest to przyjemny, szybki, optymistyczny i bardzo pozytywny kawałek. Muszę przyznać, że wpadł mi w ucho x)

Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Mart napisał(a):
Tyle było o Koakuma Heaven, a już dzisiaj można przesłuchać Lost Angels *_*. Jak na razie wersja z występu w Music Fair.
http://www.youtube.com/watch?gl=JP&hl=ja&v=WzRD-1jtIvc
Lepiej, dużo lepiej. Nie zachwyciłem się, ale być może wciąż czuję się nieco zrażony po "Koakuma Heaven", więc z właściwą oceną poczekam do ukazania się singla.

Mart napisał(a):
Teraz tylko z niecierpliwością czekam na Oblivious, które podobno bije na głowę wszelkie Gacktowe ballady, nawet "Last Song" i "Love Letter". *_*
Nawet jeśli uda mu się przebić (jakimś cudem) "Last Song" i "Love Letter", to wątpię żeby w obecnej "formie" był w stanie stworzyć coś lepszego niż "Secret Garden". Ale to przecież tylko moje zdanie Może okaże się, że byłem w wielkim błędzie. Nie miałbym nic przeciwko temu!

Mart napisał(a):
A właśnie xD co do "Lost Angels". Pisałam, że kojarzy mi się z piosenkami z "Diabolos". Teraz dodam, że moim zdaniem, jest w pewien sposób bardzo podobne do "Todokanai (...)" xD
No i jeśli chodzi o ubiór to Gackt nie po raz pierwszy już sięga po kreacje w stylu gestapowskim

Mart napisał(a):
Cały singiel Koakuma Heaven już do ściągnięcia.
http://www.mediafire.com/?3ymnaoimyzn

My Father's Day nie odrzuca tak bardzo jak tytułowy utwór. Jest to przyjemny, szybki, optymistyczny i bardzo pozytywny kawałek. Muszę przyznać, że wpadł mi w ucho x)
Jeszcze nie słuchałem, ale bardzo jestem ciekaw brzmienia "My Father's Day".
A tutaj pliczek na easy-share:
http://www.easy-share.com/1905574880/DSCD-8.rar
Zajmuje trochę więcej więc może w lepszej jakości. Ale głowy za to nie daję, jakby co

Pozdrawiam

Obraz
SUGIZO
NathalieHyde Kobieta
Nameczanin
Nameczanin
NathalieHyde
Dni na forum: 5.912
Gackt'a zaczęłam słuchać przez piosenkę Redemption^^ bardzo mi się spodobał głos a jeśli chodzi o wygląd to nawet całkiem fajny jest:P Szkoda że mam tylko kilka piosenek:/ ale na pewno ściągnę jego dyskografię
Kyanna Kobieta
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Tokugawa ]
Kyanna
NathalieHyde napisał(a):
Szkoda że mam tylko kilka piosenek:/ ale na pewno ściągnę jego dyskografię
Warto, naprawdę warto ściągnać. Ale lepiej zacznij ściągać od pierwszego albumu, gdyż można się zrazic po przesłuchaniu The Seventh Night Unplugged, przy którym myślałam, że mi uszy całkowicie odpadną czy Love Letter na której są ballady. Najlepsze (wg mnie) piosenki ma właśnie na początkowych albumach i Diabolos, w których naprawdę można sie zakochać
Piosenkę "Koakuma Heaven" można sobie darować, aby nie psuć sobie wrażenia Gacktem, chyba że lubisz disco-polo to wtedy utwór ten nie będzie tak odpychać

Obraz
NathalieHyde Kobieta
Nameczanin
Nameczanin
NathalieHyde
disco polo powiadasz...hehe ale z ciekawości posłucham:P
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Dni na forum: 6.199
natalia0111 napisał(a):
Piosenkę "Koakuma Heaven" można sobie darować, aby nie psuć sobie wrażenia Gacktem, chyba że lubisz disco-polo to wtedy utwór ten nie będzie tak odpychać
...!? Co to było...? Co się z tym facetem dzieje? "Koakuma Heaven" jak dla mnie dramat."My Father's Day" też słabiutko (choć zdecydowanie lepiej). No cóż...ostatnio Gackt mnie rozczarowuje. Czyżby się wypalił...? Ech...

natalia0111 napisał(a):
Najlepsze (wg mnie) piosenki ma właśnie na początkowych albumach
Popieram (mój ulubiony okres w jego twórczości to od początku do "Crescent"),pózniej jedno wielkie rozczarowanie,a Gackt robi się schematyczny. No ale to tylko moja opinia.

Pozdrawiam

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Dni na forum: 7.317
Plusy: 6
Jeśli chodzi o moje typy, to koniecznie sprawdź albumy: "Mars", "Moon" i "Crescent". Na "Marsie" znajdziesz genialny przebój "Vanilla"

Kamzo napisał(a):
Nawet jeśli uda mu się przebić (jakimś cudem) "Last Song" i "Love Letter", to wątpię żeby w obecnej "formie" był w stanie stworzyć coś lepszego niż "Secret Garden".
"Secret Garden".... bleeeeee.... czy na serio jestem jedyną osobą na świecie, która nie lubi, przepraszam, nie znosi tego kawałka?? "Last Song" jest cudowne, ale moją ulubioną balladą Gackta jest niewątpliwie "Leeca". Ta wersja z ładnymi gitarkami, a nie z Yoshikim. Ta druga też fajna, ale moim zdaniem pierwszej nic nie przebije

Szkoda że mam tylko kilka piosenek:/ ale na pewno ściągnę jego dyskografię

W naszym dziale "J-Music" gdzieś w zakamarkach jest temat z dyskografią Gackta, może linki jeszcze działają. Jeżeli nie:

http://jrock-utilidades.blogspot.com/search/label/Gackt - to tu masz większość jego dokonań Tylko trzeba zjechać nieco niżej.

Jeżeli zaczynasz przygodę z j-music, to na tej stronie znajdziesz duuuużo. Laruku też

Pozdrawiam.

"Jego drogę spowija jedwab, odciski jego palców na rosie,
Mieszkańcy krain mroku pokornie się przed nim płożą.
Bękart Matki Natury odrzucony przez liście i potok
Obcy w obcym kraju, szuka pociechy w swych marzeniach."
Marillion "Grendel".

Denerwować się, to mścić się na swoim organizmie za głupotę innych.
NathalieHyde Kobieta
Nameczanin
Nameczanin
NathalieHyde
Ja dopiero od tego roku słucham j-music więc jestem mega początkująca:P
dzięki za linki bardzo

Jest taka jedna piosenka Gackt'a którą śpiewa z Hyde'm i strasznie mi się podoba^^
Kyanna Kobieta
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Tokugawa ]
Kyanna
Pewnie chodzi ci o "Orange no Taiyou", jak dla mnie piosenka jest przeciętna.

NathalieHyde napisał(a):
Ja dopiero od tego roku słucham j-music więc jestem mega początkująca
Ja tez od niedawna słucham j-music, ale już dość ściągłam i przesłuchałam zespołów

Laru napisał(a):
Na "Marsie" znajdziesz genialny przebój "Vanilla"
Fakt "Vanilla" jest świetna, szczególnie PV i te jego ruchy. Mogłabym to oglądać przez cały czas

Obraz
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Laru napisał(a):
Na "Marsie" znajdziesz genialny przebój "Vanilla"
Utwór dobry, ale po pewnym czasie trochę mi się przejadł. Powiem tak, świetny żeby się dobrze przy nim wyszaleć i poskakać jeśli ktoś ma ochotę, ale od strony muzycznej nie prezentuje się jakoś wyjątkowo. No i plusem na pewno jest także udany teledysk, o którym jest mowa wyżej, a także była już dawniej gdzieś w otchłani forum

Laru napisał(a):
"Secret Garden".... bleeeeee.... czy na serio jestem jedyną osobą na świecie, która nie lubi, przepraszam, nie znosi tego kawałka??
Możliwe, bo wśród fanów Gackta nie spotkałem się jeszcze z negatywnymi opiniami na temat "Secret Garden". Oczywiście nie licząc Twojej

Laru napisał(a):
W naszym dziale "J-Music" gdzieś w zakamarkach jest temat z dyskografią Gackta, może linki jeszcze działają. Jeżeli nie:
Na pierwszej stronie tematu, w którym teraz piszemy. Ale działanie linków to w tej chwili jedna wielka wątpliwość, więc dobrze, że podsunęłaś naszej koleżance ten przydatny link

natalia0111 napisał(a):
Jednak bardzo dobrze wpasowuje się w ogólny klimat filmu "Moon Child". Pod tym względem utwór jest naprawdę świetny.

Pozdrawiam

Obraz
SUGIZO
Mart Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Mart
natalia0111 napisał(a):
Teraz to żeś mi dofasoliłą Co jak co, ale tego, że piosenka jest przeciętna, to jeszcze nigdy nie usłyszałam xD
Kamzo napisał(a):
Możliwe, bo wśród fanów Gackta nie spotkałem się jeszcze z negatywnymi opiniami na temat "Secret Garden". Oczywiście nie licząc Twojej
Ja "Secret Garden" bardzo lubię, ale w życiu bym nie powiedziała, że to jego najlepsza piosenka x)

Strony:   1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 15, 16, 17  

Forum DB Nao » » » Gackt
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump