Ale wracając do karty, to klienci sobie chwalą, bo prawie w ogóle się nie grzeje.
Proponowałbym Intel Core 2 Quad Q8300 2,5 GHz 4MB cache s. 775 (~700zł) oczywiście w boxie, a zasilacz LC Power LC8650 Metatron Series SS V.2 650W (~300zł).
Oczywiście nie zapominajmy, że działanie na Windowsie XP wykluczamy i bierzemy pod uwagę Vistę lub w późniejszym czasie Windows 7.
Nowsze typy gier z pewnością na maksymalnych ustawieniach powinny płynnie śmigać przy takim sprzęcie : )
Produkt Gigabyte, bardzo dobry choć nie wykorzystasz jego całego potencjału przy dwurdzeniowym procesorze.
Nie wykorzysta? Nie ma dziś gier, które wykorzystują cztery rdzenie, ba, bardzo mało tytułów wykorzystuje dwa rdzenie. Cztery rdzenie na dziś dzisiejszy wykorzystują jedynie potężne aplikacje typu 3dsmax, blender, visual studio, aplikacje służące obróbce filmów, et cetera. Kupowanie quada do gier mija się z celem, gdyż nie ma wykorzystywana jest maksymalnie połowa jego możliwości.
Cztery rdzenie na dziś dzisiejszy wykorzystują jedynie potężne aplikacje typu 3dsmax, blender, visual studio, aplikacje służące obróbce filmów, et cetera.
Najlepiej napisz, jaki model procesora posiadasz, oraz czy zmieniałeś jego taktowanie z domyślnego. Wtedy będzie można szerzej się wypowiedzieć na ten temat.
Wiem tylko, że Intel Core 2 Duo CPU Da się jakoś sprawdzić to o czym ty mówisz? ( nie rozkładając komputera) ?
Czyli mam kupować lepszą kartę niż Intel Core 2 Duo CPU ? Czy ona wystarczy?
Klikasz prawym przyciskiem myszy na Mój Komputer, wybierasz właściwości. Tam od razu jest ilość RAM i procesor.
To nie karta, tylko procesor ;p A to, czy wystarczy, zależy od konkretnego modelu.
Bardzo dobry procesor, nie musisz wymieniać. Pozostaje kwestia zasilania i możesz śmiało kupować tę kartę.
zasilacz LC Power LC8650 Metatron Series SS V.2 650W (~300zł).
Planowała kupić HP Mini 2140 (NN355EA) bo likwidują sklep i jest po 700 złotych. I moje pytanie czy to się opłaca? Czy jest wbudowany modem? Czy ten laptop jest dobry?
Ps. A czy wystawiają je gdzieś w internecie, bo dostać HP mini za 700zł to nie lada okazja.