No i Ryuuk oczywiście też.

Co sądzicie o tej postaci?

Jego zachowanie również jest intrygujące - sposób w jaki trzyma różne przedmioty, albo jego wielkie zamiłowanie do słodyczy (ma facet szczęście, ciągle sie opycha słodkościami i mimo to jest bardzo szczupły).. Ta jego ekscentryczność jest przeciwieństwem poukładanego Raito. Jednak wszystkie te dziwactwa nadrabia płyskotliwym umysłem. L jest postacią niezwykle pomysłową, konsekwentną i upartą w dążeniu do swoich celów. Zrobiłby wszystko, byle by tylko schwytać Kirę. W związku z tym śledztwem odwarzył się odsłonić tak długo ukrywaną twarz. Szkoda tylko, że umarł tak szybko, bo nie lubiłam jego następców (Mello jeszcze ujdzie w tłoku. Near jest bee) Chociaż szczerze mówiąc chciałam, żeby w końcu przegrał, bo bardziej lubię Raito niż L'a
Chociaż szczerze mówiąc chciałam, żeby w końcu przegrał, bo bardziej lubię Raito niż L'a
W sumie zgłębiając się w to, co chciał zrobić Light (uwolnić świat od morderców i stworzyć idealny świat) nawet go rozumiem i nie polubiłem L.
(nie Raito tylko N )

Chociaż szczerze mówiąc chciałam, żeby w końcu przegrał, bo bardziej lubię Raito niż L'a

bo N to już nie to samo, podobny wygląd, również bardzo inteligentny, ale cóż..to już nie L. Cieszę się tylko, że w końcu zdemaskował Lighta. Ogólnie jeżeli chodzi o L to jest bardzo ciekawą postacią, którą szybko polubiłam.
i zawsze był o krok do przodu od Kiry,