Forum Dragon Ball Nao

» Midori no hibi / Midori Days

Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Dni na forum: 5.304
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 7
Ciekawe ilu z was zna tę serię, bardzo przyjemna w oglądaniu. Czasami podświadomie myślałem, że me zachowanie utożsamiają się z głównym bohaterem (Senji). Genialny pomysł za wykorzystanie motywu pacynek. A jak wy uwżacie. Fajnie, że dobrze się skończyło, Chociaż, kilka razy ubolewałem nad tym czemu nie zaakceptował uczucia przewodniczącej (a tak się starała). Ale Midori się należało to co chciała. Nie ma nic dobrego. Jak więzi zbudowane na tzw. stałym kontakcie. Kto był w wojsku ten wie co mówię XD, z woja mam/ miałem kilku dobrych kumpli.
Pozdrawiam

[ Dodano: 09.01.2011, 18:00 (po 3 minutach) ]
Pamiętam jak te anime pokazywali na konwencie. Bodajże na Reanimce 4 lub 5.
PS. Dawno już na żadnym nie byłem
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.606
Plusy: 73
Gonardino napisał(a):
Genialny pomysł za wykorzystanie motywu pacynek.
Jakich znowu pacynek. Jeden koleś się bawił lalkami i tyle, no chyba że Midori kwalifikujesz jako pacynkę. Sam pomysł z jej przeniesieniem faktycznie ciekawy, ale dalej zamienia się to w zwykły romans szkolny. Przy czym na szczęście główny bohater jest dobry, bo uchodzi za "delikwenta".

Gonardino napisał(a):
Fajnie, że dobrze się skończyło
Przecież to było do przewidzenia od pierwszego odcinka ;p

Gonardino napisał(a):
Chociaż, kilka razy ubolewałem nad tym czemu nie zaakceptował uczucia przewodniczącej (a tak się starała).
Nie ma co ubolewać, skoro miał swoją prawą rękę. W anime to spartolili, bo w mandze w czasie wyznania miał jeszcze Midori, więc to było naturalne, że nie mógł zaakceptować innej. Anime w ogóle jest mocno okrojone, za to jak gdyby nic dodali jeden odcinek nie mający związku z mangą.

Skoro podobała Ci się historia, to mangę poczytaj, 8 tomów, 85 rozdziałów. Z 50 odcinków można by z tego zrobić. W mandze występują jeszcze m.in. doktorek chcący zrobić wiwisekcję na głównym bohaterze, Amerykanka z wymiany i najlepsza postać - Nao Makinoha (koleżanka z klasy):

Obraz

Gonardino napisał(a):
Ale Midori się należało to co chciała. Nie ma nic dobrego. Jak więzi zbudowane na tzw. stałym kontakcie.
I jaki morał z tej serii tak naprawdę? Żaden. Ayase została odrzucona, a Midori, która w nierealny sposób wtargnęła w życie Seijiego, wyszła na tym najlepiej.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT

Forum DB Nao » » » Midori no hibi / Midori Days
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump