Raczej nie muszę się pytać Mart czy jedzie ;p

PS. Obejrzałem póki co ponad połowę tej konferencji i tak się zastanawiam... Czemu wszyscy zachowują się tak dziwnie xD?

Są już podane szczegóły nt. nowego singla, będzie on nosił tytuł "Episode.0" utworem b-side będzie "Paranoid Doll", dojdą tez naturalnie wersje instrumentalne obu piosenek. Preview PV piosenki, można posłuchać tutaj:
On na poważnie ochrzanił tego dziennikarza czy raczej oboje się wygłupiali? xD

a także nowe kawałki z repertuaru YFC w tym nadchodzący krążek "THE END OF THE DAY"
Ponadto na twitterze GACKT sklasyfikował nas do krajów 3 świata
ale przyznał, ze to było jak dotąd najlepsze show i mamy ciepłe serca i jesli miałby zyć poza Japonią, polska by mu odpowiadała.

Gackt, ty weź się chłopie doucz najpierw, a nie takie farmazony wypisujesz xD Widać to efekt tego, że zaczął dosyć szybko karierę muzyczną ;P

Dobra, prawdopodobna potwierdzona przez kilka osób set lista
Albo po prostu jak na drugi raz przyjedzie do nas to niech zechce wyjść zza swojego szpanerskiego czerwonego tourbusa i poznać bardziej nasz kraj, bo teraz nie miał czasu, a Stodoła nie jest położona w jakimś ekstra punkcie, tylko pośród blokowisk, więc po koncertach w Hiszpanii, Francji czy Niemczech na pewno odczuł gwałtowną różnice, ale żeby od razu 3 świat ?
Dodam ciekawostke dla fanów LUNA SEA, że bardzo dobre wrażenie pozostawił po sobie Shinya, przewiązał sobie polską flagę, a później sprawił miły gest dla niepełnosprawnych fanów, rzucając im pałeczki, tak długo aż trafił.
Mam nadzieję, że jeśli YFC wrócą do Polski, to ponownie za perkusją zasiądzie lunatyk!

Coz...wszystko fajnie,ale moglby wydac w koncu jakis album studyjny.

Nie wiem, może Gackt nie ma już pomysłu na jakiś konceptowy album i woli wydawać utwory, które niekiedy są z zupełnie innej beczki, na singlach.

Btw oglądał ktoś "Bunraku"?

Kiedyś był w stanie stworzyć nowy album praktycznie co roku, więc nie wiem co jest powodem tej stagnacji. Być może wspominał o tym w niektórych wywiadach, ale tutaj musiałyby się wypowiedzieć osoby, które śledzą jego poczynania dokładnie i na bieżąco.

Powodem stagnacji jest to, że robi wszystko inne, tylko nie muzykę. Np. przez ostatni rok non stop występował w teatrze.