Rok 2013 :: Start mangi "Jaco the Galactic Patrolman" (12 lat temu)

» [Pomoc] Emulator i DBZ

Shizu Kobieta
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 5.066
Cześć gdy byłam mała uwielbiałam dragon ball z, lubię tą bajkę do dziś zdarzy mi się do tej pory to obejrzeć lecz ostatnio będąc u chłopaka zagrałam w ps2 dragon ball z budokai coś tam nie pamiętam, no ale to nie forum do zwierzania już mówię o co chodzi... Pobrałam, że strony peb.pl emulator oraz gre Dragon Ball Z Budokai Tenkaichi 3 * zaloguj się, aby zobaczyć link * Jest plik gotowiec już skonfigurowany gra mi się włącza ładnie pięknie w menu szybko chodzi lecz gdy włączę grę dźwięk i gra troszkę lagują tak przycinają grać nie idzie a fps wynosi 10 max proszę was o pomoc strasznie chciałabym sobie pograć

Sprzęt:
Laptop Asus
Obraz

Jako, że forum jest aktywne widząc po postach zgłaszam się o pomoc i przepraszam jeżeli zły dział.
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.333
Plusy: 27
Nie ma konkretnego ustawienia emulatora dla każdego sprzetu, więc musisz sama pogrzebać w ustawieniach i może dzieki temu zwiększysz fps. 2-ga sprawa to taka, że laptopy średnio nadają się do gier, a do emulacji konsoli z którą potężniejsze sprzety mniewają problemy to już w ogóle.

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
Yasiek Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Yasiek
Dni na forum: 5.853
Plusy: 7
Z laptopami już tak jest, że nie każdy nadaje się do grania. A już zwłaszcza w gry na emulatorze PS2 Ja także próbowałem zagrać w DBZ: Budokai Tenkaichi 1 na emulatorze i gra strasznie się zacinała, chociaż robiłem to na kompie. Próbowałem kombinować w ustawieniach, ale w końcu się wkurzyłem i wywaliłem Najlepiej podaj nazwę swojej karty graficznej, to może ktoś coś Ci doradzi jeszcze. Ja powiem tylko tyle, że jeśli chcesz mieć więcej fpsów, to najlepiej ustaw najmniejszą rozdzielczość w opcjach grafiki emulatora.

Grupa Mirai
Shizu Kobieta
Ziemianin
Ziemianin

karta graficzna to Ati radeon Hd 4570 :F za każdym razem gra się tnie i chyba będę musiała się rozczarować i poddać ;/

Edit@: A jak z innymi grami? tak samo będzie?
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.333
Plusy: 27
Typowymi na kompa może nie, każda gra ma jakieś wymagania, które dany komp/laptop powinien spełniać, jezeli spełnia je dosadnie to grać będziesz komfortowo, jeżeli na styku albo minimalnie nie spełnia to może lagować. Jezeli chodzi o gry na emulatorze tez z DB to raczej będzie podobnie. Jedyną jak na razie oficjalną gra na PC jest "Dragon Ball Online" o której temat masz w odpowiednim dziale.

Albo wypróbuj gry DB na silniku Quake'a jak chociażby "Bid for Power" albo "Earth Special Forces"

Pozdrawiam

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
Shizu Kobieta
Ziemianin
Ziemianin

Grałam z tym to co podchodzi pod Quake ale nie podoba mi się zbytnio, dziś bawiąc się ustawieniami wyszło mi 20 fps max ale nadal za mało bo laguje jak jasna cholera
Młoda Mysz Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Młoda Mysz
Dni na forum: 6.311
Plusy: 1
Ostrzeżenia: 2
Wyłącz dźwięk powinno ci chodzić trochę szybciej .

Obraz
Focus Mężczyzna
"GMF
GMF
[ Klan Asakura ]
Focus
Dni na forum: 7.286
Plusy: 41
Podaj pełny konfig kompa, ja mam słabszą kartę w lapie i zapewne słabszego lapa a wyciągam 50 fps.

Regulamin Forum | Cytaty z mang i anime

Obraz
florion2
Gekokujō
Gekokujō

Dni na forum: 5.466
Ostrzeżenia: 3
Shizu napisał(a):
Grałam z tym to co podchodzi pod Quake ale nie podoba mi się zbytnio, dziś bawiąc się ustawieniami wyszło mi 20 fps max ale nadal za mało bo laguje jak jasna cholera
Nie pograsz sobie w tą gre. Ona jest przeznaczona na konsole PS, Nie ma obecnie planów jej wydania na PC.

Forum DB Nao » » » [Pomoc] Emulator i DBZ
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump